Miras

Anlaşmazlık olan mal ihaleye sokulup satılıp para olarak aile bireylerinin banka hesaplarına yatirilirmis ve yapılan ihaleyi de takip etmezseniz ucuza kapatiyorlarmis.bu ülkede hukuk vardi da ben mi güvenmiyorum kimi kime şikayet edebilirsiniz de sonuç alabilsin iz ben şu yaşıma kadar tek bir adil karar görmedim siz gördünüz mü? Katiller bile tutuklanmiyorken,uyuşturucu baronları ........neyse gerisini getirmiyorum anlayan anladı..

Avukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.
Aile anlaşmazsa mahkeme satar malı. Bu avukatın suçu değil ki.

İhale ilan ediliyor ve arttırma usulüyle satılıyor. 3 kuruşa satılıyorsa girin 3 kuruşa toplayın milletin malını.

O zaman neden buraya konu aciyorsunuz ki anlamadim. Insanlar size tabi ki gidin hakkinizi yasal yollardan arayin diyecek. Biz mi gidip annenizin kulagini cekelim? maliniz ucuza gidecekmis avukat tanidigina aldiracakmis ha? Ayol sanki boyle paranizi anneniz gasp etmiyor diger turlu hakkinizi alma ihtimaliniz var hic degilse ama siz de bir degisiksiniz.

Anlaşmazlık malı değil ki o. Miras yani hakkınız. Bana kalırsa annenizle erkek kardeşleriniz sizi yemiş.

Benim annem de aynı şeye maruz kalacaktı ki gayet de hakkını aldı bütün kardeşler. Bence siz onu iyi bir araştırın.

Teşekkürler

Siz malların paylaşımı ile ilgili birşeyler imzaladınız mı, sadece sözlü paylaşım mı oldu? İmzaladıysanız bir şey yapılmaz herhalde. Yasal bir paylaşım olmadıysa imzalamayın hiç birşeyi. Küsün annenizle. Eninde sonunda hakkınızı alırsınız.

Siz atar gider yapın diye açtım. Olayın sonuçları nasil olur artı ve eksiklerini görebilmek adına benzer olaylar yaşayanlar varmi.dava açmak ailemi kaybettirir mi

Yok imzalama dim.
O zaman yapılmış bir işlem yok. Anneniz ne derse desin ben razı değilim, yaptığın haksızlık deyin. Özellikle bir protokol hazırlanmazsa kardeşler arasında eşit bölünüyor zaten, annenizin payı hariç. O yaşarken kendi payını erkeklere bölüştürürse yapacak birşeyiniz yok.

Oldu artık mirasıda istemeyeceğiz annelerden muhalefet olayım diye saçmalamayın çalışmayana karşıyım ama belki köyde yaşıyor belki çocuğa bakacak kimsesi yok belki eğitimi yok hemen önyargı

Ne münasebet ya?? Ne vicdani yapıyorsun? Annen vicdan yapsın evlat ayırıyor, ç.ke tapıyor diye asla izin verme. Gerekirse kavga çıkar, ölüm hak miras helal derler. Benim baba tarafinda da biz hariç tüm erkekler köyde yaşayıp bahçe işlerini yapiyorlardi. Bu sebeple , her şeyi biz yapiyoruz- kızlar zaten hepsi başka şehirde vs vs diye uyanıklık yapmaya çalıştılar. Benim annem (ki bu sistemde babama yani bize daha çok bahce düşeceği halde) gitti oraya, kavgasını çıkarttı, kızların hakkını aldı. O gün zaten kızlar ölüm acisıyla ,kimsesizlikle susmuslar. Bir de geride kalanlarla kötü olmayalım diye. Ama annem haklarını savundu ve Şimdi dönüşümlü olarak her sene kızlardan biri ürünleri alıyor,birkaç senede bir iyi bir kazanç sağlıyor. O parayla geçimlerine katkı sagliyorlar, çocuklarını evlendirdiler... Susup otursaydi herkes kimseye zırnık dusmeyecekti.
Yani sakın susma. Gerekirse her biriyle kavga et ,hakkını helal etmediğini söyle, mahkemeye gideceğini bildir ama hakkını al. Bu sadece senin değil COCUKLARİNİN da hakkı. Hadi kendin eziklendin,ses çıkaramadın, neden cocuklarinin hakkını yiyesin?
Valla ben kendi aileme neyi varsa satıp yesin,güzel tatiller yapsin,yaşlılığıni keyifli yaşasın diye salık veririm. Cidden Allah uzun ömür versin,bir kuruş bile kalmasa bana hiç önemli değil,onlar güzel yaşayıp kimseye muhtaç olmasınlar yeter. Ama benim de hakkım olan bir arsayı, bilmemneyi sırf eziklikten, korkudan elleriyle dayilarima amcalarima verseydiler gerçekten Cook sinirlerdim.
Sakın sakin izin vermeyin. Hak hukuk vs vs de de tek haklı sizsiniz. Siz demiyorsunuz ki bana beş ona bir versinler diye. Herkese eşit dağıtım lazım .
Ayrıca mal dağılımını anneniz yapamaz ki. Babanın malından anneye 1/4 kalir, kalanı 3/4 tüm çocuklara bölünür. Anneniz saçma sapan konuşmasın hakkı bile olmayan konularda

Oha ya yoruma bak.. sen almazsin miras hakkini.. kadinin durumunu bilmeden bu kadar acimasizca yorum yapilabilirdi ancak…kiz cocuklarinin ulkemizde maalesef genelde soz konusu miras olunca durumlari
Benzer oluyor.. kafa yapisi el oglu yemesin sanki
Diger el
Kizi babalarinin evinden gelmis

Son düzenleme:
Siz atar gider yapın diye açtım. Olayın sonuçları nasil olur artı ve eksiklerini görebilmek adına benzer olaylar yaşayanlar varmi.dava açmak ailemi kaybettirir mi
Gerçekten değişiksiniz. Kaybedecek bir aile bağı mı kalmış ortada? Annenizi ve buna ses çıkarmayan erkek kardeşleriniz size küsse ne küsmese ne? Ses çıkarıp itiraz etmediğiniz için onları elinizde tutacaksanız siz zaten normal bir aile değilsiniz.

Sizin düşündüğünüz kadar aileniz sizi düşünmüyor. Kaç yaşında insansınız , çocuk sahibisiniz , evlisiniz biraz kendi menfaatinizi mi düşünseniz acaba ? Onlar sizin olan hakka göz dikmiş iseler zaten aramız bozulur mu falan diye düşünmüyorlardır rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…