Miras

Haklisiniz.. kim olsa kırılır.. kardesin durumunun zayif olmasi sizin mi suçunuz. Miras adil dagılsin isterseniz destek olur veya olmazsaniz. Keyfiniz bilir

Babamı kaybettik bütün mal Babamın üzerine idi yani miras ...çalışmıyorum 2 kucuk bebeğim var kreş yada bakıcı masrafı çıkacak ve çalışırsam alabileceğim maas belli bana ekstra yorgunluk kalacak.

Annem kardeşlerime söz hakkı tanımıyor ben böyle istiyorum böyle olacak diyor. Kanunlar benden yana ama annem degil
Onun ne dediğinin de çok önemi yok. Annem öyle diyora sığınmak da doğru değil. Bence kardeşlerinizle de konuşun anlayışlı insanlarsa eğer.

++++++

Avukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.

Avukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.

Mallar zaten babanızın üzerineymiş. Anneniz kendisine düşen pay dışındaki kısım için böyle bir karar alamaz. Bunun için avukat tutmanıza bile gerek yok.
Gidip babanızın vefat ve miras işlemlerini yaptıracaksınız.
Miras paraysa herkes payına düşeni eşit şekilde alır. Ev, arsa vs varsa onlar da herkesin olur. Siz annenizin önünüze koyduğu herhangi bir şeyi imzalamadığınız sürece kimse payınızı alamaz.

Ne saçmalıyosunuz siz ya? Böyle bir şey yapan avukat varsa baroya şikayette bulunursunuz. Piyasada 100 binden fazla avukat var çok para isteyen de avukatlık asgari ücret tarifesi tutarında isteyen de var.

Ayrıca Mezata nasıl soksunlar malı? İcralık mal mı bu? Mirastan kalan mal nasıl mezata sokulsun? Ortaklığım giderilmesi davası açılırsa zaten mezata sokulması avukatın inisiyatifinde olmaz. Birinden bir şey duymuşsunuz ama hiç araştırma gereği bile duymamışsınız. İyi siz mallarınızı erkek kardeşlerinize bırakırsınız boşverin avukatı.

Malların satışı ya da satış fiyatı avukatın inisiyatifinde olan bir şey değil. Miras paylaşım sürecinde mirasçılar anlaşamazsa, ortaklığın giderilmesi davası açılır. Eğer dava sürecinde payları mirasçılar almazsa yasal olarak mallar satışa çıkar, mahkeme yolu ile satılır ve parası yine mahkeme yoluyla mirasçılara paylaştırılır.
Satış yapılırken de herhangi biri o satıştan malı alır. Bu, ister avukatın tanıdığı, ister x kişi fark etmez. En yüksek miktarı verene satılır.
Yani avukatın yok pahasına tanıdığına aldırması olmaz. En fazla haber verir şu mallar satışa çıkacak diye, almak isteyen de alır.

Miras davalarından yüksek ücret alınma olayı da her avukatın ücreti ayrıdır. Kimi asgari tutardan dava alır, kimi yüksekten. Herkes kesesine göre avukat ile anlaşır.

Sİz durumunuza uygun spesifik bilgileri almak için bir avukattan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Böylece haklarınıza daha iyi vâkıf olursunuz..

Son düzenleme:
Hiç bir hukuk düzenimizde öyle bir şey yok gerek normal hukuk kurallarına göre, gerek islam hukuk kurallarına göre... Mirasınızdaki hak ediş ne ise onu alın. Anneniz ancak kendi üzerine düşen payın insiyatifine sahip. Ki mahkemelik olmaya gerek yok. Bir arabulucuya falan gitseniz işi çözerler.

Sizin eşiniz çalışıyor siz çalışmıyorsunuz bir geliriniz yok ve o mirasa erkeklerden daha çok ihtiyacınız var. Böyle insanlar neden çok çocuk yapıyor anlamıyorum. Madem adaletli olamayacaksın bir tane yap geç. Yarın öbür gün sen eşinden boşanmak istesen elinde avucunda para olmayacak.
Bu arada bu miras dediğiniz annenizin üzerine olan bir miras mı? Babanıza aitse anneniz kafasına göre satıp bölemez parayı. Her ne ise ben olsam satılmasına engel olurdum. Anneniz vefat edince ileride her türlü eşit bölüşülür çocuklara.

O zaman tehdit edin annenizi ya herkes duzgun payini alir ya da 3 kurusa sattiririm deyin.

Baba ölünce miras eşine ve çocuklarına kalır
Eş kendi payına düşeni erkek çocuklarına verirse evet bu paylaşım olur.
Babadan kalanı kafasına göre paylaştıramaz.
Ama kalmamış demek ki miras falan değil ya annesinin üstüne ya da ortak maldı kalmamış işte kadın paylaşım yaptığına göre miras değil

Peki bütün mal babanızın üstüneyse paylaşım nasıl yapılıyor ? Bilmediğiniz bir şey olabilir mi bu mallarda

Mallar babanızın üzerine ve sizde hakkınızdan feragat edip birşey imzalamadığınız sürece anneniz kafasına göre malları bölüştüremez çünkü kanunen annenizin insiyatifinde değil paylaşım yapmak. Tüm malların 1/4 ü annenizin geriye kalan 3/4 ü kardeşler arasında eşit pay edilecek.
Mesela babanızın 16 dairesi var, 4 dairesi annenizin geriye kalan 12 daire 6 kardeşe adam başı 2 adet olarak pay edilir. Anneniz isterse kendi üzerine olan 4 daireyi oğullarına verir şayet tapularını vermeden vefat ederse o kalan 4 dairede eşit olarak 6 kardeşe kalır.
Hakkınızdan vazgeçmeyin sizin de düşünmeniz gereken 2 çocuğunuz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…