- 10 Nisan 2014
- 42.611
- 114.042
- 798
- Konu Sahibi samyeli_21
-
Al işte bir ev kadını karşıtlığı daha. Çalışmamak demek yasal haklardan mahrum olmak mı demek? Ben de uzun zamandır çalışmıyorum e ne yapayımm all kardeşimmm al akrabammm ye benim payımı mı diyeyim? Daha neler dıyacağım bu forumdaBu miras değil paylaşım istediği gibi yapma hakkı var evet adil değil ama maalesef yapacak bir şey üzülecek bir durum yok yanlış anlamayın ama evli olup eş eline bakmak sizin tercihiniz sizin hayatınız siz bunu yaparken kendinize acımıyorsanız annenize kırılma hakkınız yok
Aileniz var mı ki kaybettirecek ???Siz atar gider yapın diye açtım. Olayın sonuçları nasil olur artı ve eksiklerini görebilmek adına benzer olaylar yaşayanlar varmi.dava açmak ailemi kaybettirir mi
Peki bütün mal babanızın üstüneyse paylaşım nasıl yapılıyor ? Bilmediğiniz bir şey olabilir mi bu mallardakwnd¾
Yok annem mesela bize bir miktar para verdirip diğer malları bize imza verdirip oğullarının üzerine müşterek çıkarmayı planlıyordu. Ablam lar razı olmayınca kaldi yapamadı ama acayip bir psikolojik baskı yapıyor. Eve gelmemizi istemediğini söyledi. Annelik hakkından tutunda bizi paragöz olmak la suçlamaya kadar....bi sürü seyPeki bütün mal babanızın üstüneyse paylaşım nasıl yapılıyor ? Bilmediğiniz bir şey olabilir mi bu mallarda
İşte aslında beni en çok üzen de bu gerçekle yuzlesmekAileniz var mı ki kaybettirecek ???
Annen bile düşünmüyor seni farkında mısın ?
Gözünü aç
İstemeyin diyen oldu mu ? Adil değil dedim zaten ama adil olmayan birini zorla adaletli yapamayız önyargı konuşacaksak önce sizinkini konuşalım ne alaka muhalefet olmak ben burada muhalefet olsam ne olmasam ne sizin kadar önemsemiyorum görüşümü yazıp geçiyorum size saçma da gelse görüşüm bu gelmese de görüşüm buOldu artık mirasıda istemeyeceğiz annelerdenmuhalefet olayım diye saçmalamayın çalışmayana karşıyım ama belki köyde yaşıyor belki çocuğa bakacak kimsesi yok belki eğitimi yok hemen önyargı
Ben öyle bir şey demedim siz öyle anladınız konu sahibi kocamın eline bakıyorum annem üzülmüyor a getirmiş bende önce sen kendine üzülseydin başkası üzüleceğine diyorum gayet net ve açık diğer kısma hiiç yorum yapmıyorum çünkü hiç okumadığınız o kadar belli ki ben adil olmadığını zaten belirttim ben hakim değilim bu benim kişisel görüşüm beğenmiyorsan beğenmedim at geçAl işte bir ev kadını karşıtlığı daha. Çalışmamak demek yasal haklardan mahrum olmak mı demek? Ben de uzun zamandır çalışmıyorum e ne yapayımm all kardeşimmm al akrabammm ye benim payımı mı diyeyim? Daha neler dıyacağım bu forumda
E tamam konuyu niye böyle anlatmıyorsunuz ki bırakın istediği baskıyı yapsın anne kızsınız siz çok çok 1 sene küser sonra barışır alın hakkınızı o zamanYok annem mesela bize bir miktar para verdirip diğer malları bize imza verdirip oğullarının üzerine müşterek çıkarmayı planlıyordu. Ablam lar razı olmayınca kaldi yapamadı ama acayip bir psikolojik baskı yapıyor. Eve gelmemizi istemediğini söyledi. Annelik hakkından tutunda bizi paragöz olmak la suçlamaya kadar....bi sürü sey
sitenin kurallarında alıntılamak karşıt yorum yazmakta var.siz karar veremezsiniz ne yazacağıma.yönetim karar verir.Ben öyle bir şey demedim siz öyle anladınız konu sahibi kocamın eline bakıyorum annem üzülmüyor a getirmiş bende önce sen kendine üzülseydin başkası üzüleceğine diyorum gayet net ve açık diğer kısma hiiç yorum yapmıyorum çünkü hiç okumadığınız o kadar belli ki ben adil olmadığını zaten belirttim ben hakim değilim bu benim kişisel görüşüm beğenmiyorsan beğenmedim at geç
Annenizin evine gitmeyin hanımefendi madem istemiyor yaşlanınca da çok değer verdiği gelinleri baksın kendine (genelde yüzüne bile bakmazlar ) sonra damada muhtaç olunca olan yine size olacak biliyor musunuz. Hem malı o gelin yiyecek siz ve eşiniz tartisacak ve sizi oğullarına tercih eden annenize bakacaksınız. Ben böyle anneliği kavrayamıyorum . Sizin icin cok üzgünüm ama gelinler yiyeceğine o malı evlatlarınız yesin. Zaten babanızın üzerinden direk size aktarıldı o mal. Bir kuruşunuzu vermeyin kimseyeYok annem mesela bize bir miktar para verdirip diğer malları bize imza verdirip oğullarının üzerine müşterek çıkarmayı planlıyordu. Ablam lar razı olmayınca kaldi yapamadı ama acayip bir psikolojik baskı yapıyor. Eve gelmemizi istemediğini söyledi. Annelik hakkından tutunda bizi paragöz olmak la suçlamaya kadar....bi sürü sey
Siz devam edin alıntılamaya bol şans çünkü aradığınız kavga benden çıkmaz hadisitenin kurallarında alıntılamak karşıt yorum yazmakta var.siz karar veremezsiniz ne yazacağıma.yönetim karar verir.
Babadan kalmaysa anneniz bölemez. Ama kendi adına olan malları pay ediyorsa bilemem. Yaşarken yapıyorsa birşey yapamazsınızSöze nasıl başlayacağım bilmiyorum biz 6 kardeşiz 3 kız 3 erkek babadan kalan miras var annem sağ ve paylaşımı o yapti ve yaptığı paylaşım hiç adil değil kızlara 1 iken oğullarına 4 vermek istiyor annem diye sesimi çıkarmak istemedim ama vicdanım hiç rahat değil kardeşlerinin durumu yok diyor vicdan azabı çekiyorum ben çalışmıyorum bu arada evliyim ve eşimin eline bakiyorum malesef ve bu duruma da çok üzülüyorum. Anneme çok kırgınım sizce ben haksız mıyım..
Şimdi oldu işte. Herşey ortak sakın imza falan vermeyin. Annenizde küserse küssün. Merak etmeyin elden ayaktan düşünce genelde kıymetli oğulları ve gelinleri değil ötelediği kızları bakıyor.Babamı kaybettik bütün mal Babamın üzerine idi yani miras ...çalışmıyorum 2 kucuk bebeğim var kreş yada bakıcı masrafı çıkacak ve çalışırsam alabileceğim maas belli bana ekstra yorgunluk kalacak.
21 eklemişsin adına. Bu konuya dünden beri görüp görüp girmiyorum böyle bisey çıkacağı belliydi... Sen o 1 payın da bizim orda verilmediğini biliyorsun bacım dimi. Ama bunları değiştirmenin vakti geldi. Mücadele et ! Hukuk yanında yeter ki savaşmak iste ! Adaletsiz hissetmekten bile utanır hale getirmişler ne kadar acı bi durum ya ! Neymiş abilerin o zaman kusermis mal için küsecek abi gitsin ta anasının a....Söze nasıl başlayacağım bilmiyorum biz 6 kardeşiz 3 kız 3 erkek babadan kalan miras var annem sağ ve paylaşımı o yapti ve yaptığı paylaşım hiç adil değil kızlara 1 iken oğullarına 4 vermek istiyor annem diye sesimi çıkarmak istemedim ama vicdanım hiç rahat değil kardeşlerinin durumu yok diyor vicdan azabı çekiyorum ben çalışmıyorum bu arada evliyim ve eşimin eline bakiyorum malesef ve bu duruma da çok üzülüyorum. Anneme çok kırgınım sizce ben haksız mıyım..
Aileni kaybettirir dava açarsan ya da diretirsen. Bu bir gerçek. Ama aile neden var ? Mesela şimdi boşansan sana abiler mi sahip çıkacak yoksa sen yine kendin mi ayaklarının üzerinde duracaksın? Eğer yine kendine güveneceksen kimseye eyvallah etme. Bizim orada insanlar bunun için mirası abiye veriyor. Çünkü 50 tane çocuğu bosanacak olsa bir sürü çocukla nereye çalışacak ! Abisinin bakmasını tercih ediyor. Ama aslında abi de bakmaz ki böyle bir durumda geçen bizim bi kadın akraba abileri olmasına rağmen kadın sığınma evine gitmiş abileri bizim eve gel demesine rağmen gitmiş neden sence ? Çünkü başkasının evine sığılmaz da ondan. Kaldı ki yengeleri anlatamayacağım şimdi sana. Mesela boşanma olmasa ama eşin seni dövse gelip abilerin iki kızar tamam kimse dayak yeme gel bosan demez. Hayat acı ama gerçek bu. Herkes hayatta yalnız. Bizim kadınlarımız bunu fark etseler miras için savasacaklar ama işte... resmen paralı gardiyan tutmak gibi gibi bisey ya da para ile abi koruması ve abi sevgisi almak gibi bisey bizimkisi. Benim şimdilik bu durumum yok ama abilerime şimdiden miras isteyeceğim diyorum. Ama ben okudum atandım güçlüyüm. Sen ne karar verirsin bilemiycemİşte aslında beni en çok üzen de bu gerçekle yuzlesmek
Bacım sen dava acacaksan dilekceni ben ücretsiz yazacağım bana özelden ulaşAvukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.
Bu miras değil paylaşım istediği gibi yapma hakkı var evet adil değil ama maalesef yapacak bir şey üzülecek bir durum yok yanlış anlamayın ama evli olup eş eline bakmak sizin tercihiniz sizin hayatınız siz bunu yaparken kendinize acımıyorsanız annenize kırılma hakkınız yok
Bak güzelim anlaşmazlık yok sizin durumda senin yapacağın sadece veraset ilamı almak olacak( mirasçılık belgesi) bu belge ile tapuya gidip tarlaları üzerine gecireceksin ( Bu noktada şu açıklamayı da yapmak istiyorum mirastan kalan mal şahsi maldır boşanma olursa bunlar eşin ile paylaşılmaz yani onun hakkı yok senin miras hakkında) ama tüm bunların birsuru harcı çıkacak yani durumunu bilmiyorum ama 5bin lazım olur sanırım bu işler için. AMA tarlaları sen üzerine almana rağmen abilerin kullanmaya kalkar ise işte o zaman onları tarladan çıkartmak için mahkemeye tekrar vermek zorunda kalırsın kullandıkları için tazminat alırsın. Ayrıca bu işler ile avukatlar yüzde 20 alıyor yani atıyorum herseyin sonunda sana geçen miras 100bin degerindeyse 20binini avukat alıyor bu onun hakkı oluyor. Ama tabi yüzde 10 alan da var. Sözleşme imzalamayı sakın ihmal etme avukat içinAnlaşmazlık olan mal ihaleye sokulup satılıp para olarak aile bireylerinin banka hesaplarına yatirilirmis ve yapılan ihaleyi de takip etmezseniz ucuza kapatiyorlarmis.bu ülkede hukuk vardi da ben mi güvenmiyorum kimi kime şikayet edebilirsiniz de sonuç alabilsin iz ben şu yaşıma kadar tek bir adil karar görmedim siz gördünüz mü? Katiller bile tutuklanmiyorken,uyuşturucu baronları ........neyse gerisini getirmiyorum anlayan anladı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?