Mirastan men etme

muhasebecilerin genelgeleri bilmek zorunda olması,noter-noter katipleri ve tapu personelleri de bu işin içinde olduğu için bilmesi hata olmasa gerek... sadece ''avukat''bilir çıkışınıza istinaden bilenlerde müsade ederseniz yazsınlar

Özelden numaranızı almam mümkün mü ? Emeğinize daha fazla girmeden danışma ücreti ödeyerek ilerleyelim. Şimdiden teşekkür ederim.
Reklam ya da dava almak için bir yorum yapmadım. Denk gelmişken ve insanların bilmeden kafasına göre sizi yanlış yönlendireceğini ve sonrasında daha sorun yaşayacağınız için yorum yazdım.

Yurt dışında legal counsel olarak ayrıca çalışıyorum. Bu nedenle başka bir meslektaşımın size daha yardımcı olacağını düşünüyorum. Düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Çünkü avukatlardan daha çok bu işlerin peşinde koşmak zorunda kaliyorlar ister istemez biliyorlar mükelleflerinin her işlerini hallediyorlar

Farkinda misiniz bilmiyorum ama sizin olmayan bir parayi para sahibinin verilmesini istemedigi bir kisiye nasil veririz, bu esnada da vergilerden en az zararla nasil kurtuluruz onu soruyorsunuz. Oysaki kp hayatta ve bu parayi kazanan o, kendi malindan size evler, tas8nmazlar hediye eden o. Kizina bir sey burakmak istemiyorsa bence kararina saygi duymalisiniz. Hic ortaligi karistirmayin. Kimbilir babasini bu kadar kızdiracak ne yapti ?

Çünkü avukatlardan daha çok bu işlerin peşinde koşmak zorunda kaliyorlar ister istemez biliyorlar mükelleflerinin her işlerini hallediyorlar
Ona kendi alanları ile alakalı çalışıyor deniyor işte. Konumuz noter ya da tabu da değil ayrıca.

Hibe adı altında daha muvazaalı işlemin ne olduğunu bilmeden millete sahtekarlık tavsiyesi verip duruyor insanlar. Cidden insanların bilmediği konularda yaptığı bu ciddi yorumlar inanılmaz.

Haklı sebeple mirastan men etme gerekli bir şey aslında. Keşke bizim hukukumuzda da olsa.

Çocuğu olduğunu daha önce belirtmemiştiniz. Torun varsa evlat için mirastan men geçerli olsa bile toruna miras kalır. Sanki evlat ölmüş gibi hüküm kurulur.

Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok iğrenç

Kp'iniz vefat ettikten sonra Turkiyedeki malları üçe bölüp kardeslerinizle paylaşırsınız. Ama bence sağken yapmayın.

Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok

Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok iğrenç
Yahu asil siz ne diyorsunuz? Daha önerilen şeylerin karşılığını bilmeden asıl bu yorumlar nedir?

Mune demiyor mu diğer konulardaki hirsinizi başka yerde çıkarmayın diye. Avukat olmadan hangi bilgiyle buraya yorum yazıp duruyorsunuz bir de hala daha üste çıkmaya çalışıyorsunuz?

Açıp bakın bakalım muvazza neymiş? Hibe neymiş???

Kayinpederinizin sağlık problemleri mi var? Eğer yoksa bu planlar için yanlış zaman bence. ölmeden zaten miras alınmaz. ( Kayinpederinizin size düğün hediyesi olarak vermesi muhtemelen kızından mal kaçırmak için ama davayla alabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sebepsiz zenginleşmeye dayanarak dava açılıyordu.) Kardeşe şu an siz maddi destekte bulunamaz mısınız ekonomik krizi için.

Haklı sebeple mirastan men etme gerekli bir şey aslında. Keşke bizim hukukumuzda da olsa.
Bizde de var, soy bağının reddi yapılamıyor ama ciddi ve kanıtlanabilir durumlar karşısında mirastan men yapılabiliyor, ancak onda bile miras bu sefer toruna geçer. Seni evlatlıktan reddedicem tehditleri çok da aslı astarı olmayan şeyler yani

Yok çıkar amaçlı yazdığınızı düşünmedim zaten, sadece çok fazla detay var sorularımla daha fazla bunaltmak istemedim. Tekrar teşekkür ederim, aslında birkaç durumu net anlamış oldum…

Yok çıkar amaçlı yazdığınızı düşünmedim zaten, sadece çok fazla detay var sorularımla daha fazla bunaltmak istemedim. Tekrar teşekkür ederim, aslında birkaç durumu net anlamış oldum…
Rica ederim. En azından siz kendi aranızda bu durumu halletmemeniz gerektiğini anlayın o bana yeter. Çünkü sonra durumu daha karmaşık hale getirmiş olursunuz. Şu anda bilgi alma amaçlı hareket ettiğinizi anladım ancak kız kardeşine kendiniz destek olmak dışında mallar üzerinden yapabileceğiniz şu anda maalesef bir şey bulunmamakta, özellikle diğer kardeşin de onay olmadan herhangi bir şey yapmanızı önermem. İyi akşamlar diliyorum.

esinizin ailesi ile ilgili miras islerine karismamanizi tavsiye ederim. bunlar netametli konular, esiniz kendi ailesi icinde konusur, gerekirse kavga eder vs. ama siz karismayin bence.

2 kardeş değiller mi?
ben öyle anladım.

Başka konudan hırsım mı siz kimsiniz ki size hırsım olacak ben sizi tanımiyorum sadece ben bilirim havalarında olduğun için yazdım neyse sensin sen

Eğer daha tatmin edici bir çözüm bulamazsak maddi yardım teklif edeceğiz, ama diğer kardeşin tavrı oldukça canımı sıkıyor bu noktada. Benim bir evladım var, Türkiye’de yaşam pahalı, diğer kardeş bekar ve yurtdışında servetine servet katıyor bir yandan, ama çözüm aramak durumunda kalan ben oluyorum. Sırf kişisel doğrularım için, enayi gibi hissetmemek için kendime ahlaki değerlerimi hatırlatıyorum. Allah korkusundan ve sevgisinden ayrılmamaya çalışıyorum. Kayınpederin hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür, o adamı da ayrı seviyorum ama durum bu.

Son düzenleme:
Evet net anladım. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. İyi akşamlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…