muhasebecilerin genelgeleri bilmek zorunda olması,noter-noter katipleri ve tapu personelleri de bu işin içinde olduğu için bilmesi hata olmasa gerek... sadece ''avukat''bilir çıkışınıza istinaden bilenlerde müsade ederseniz yazsınlarHerkes avukat Turkiyede haklısınız. Muhasebeci deniyor adı üstünde ama meğer avukatmis diğer adı pardon.
Bu kadar gözü varsa insanların diğer bölümlerde bir zahmet okuyun, stajı da yapip çalışın da öyle unvanı alın. İki işlem yapmakla avukat olunmuyor.
Reklam ya da dava almak için bir yorum yapmadım. Denk gelmişken ve insanların bilmeden kafasına göre sizi yanlış yönlendireceğini ve sonrasında daha sorun yaşayacağınız için yorum yazdım.Özelden numaranızı almam mümkün mü ? Emeğinize daha fazla girmeden danışma ücreti ödeyerek ilerleyelim. Şimdiden teşekkür ederim.
Çünkü avukatlardan daha çok bu işlerin peşinde koşmak zorunda kaliyorlar ister istemez biliyorlar mükelleflerinin her işlerini hallediyorlarbunu daha önce bir konuda yazdığımda beğenmedim emoji saldırısına uğradımçok haklısın bibi tüm muhasebeciler ve hatta noter çalışanları tapu çalışanları da bilir bu işleri en ince ayrıntısıyla ...
Çünkü avukatlardan daha çok bu işlerin peşinde koşmak zorunda kaliyorlar ister istemez biliyorlar mükelleflerinin her işlerini hallediyorlar
Ona kendi alanları ile alakalı çalışıyor deniyor işte. Konumuz noter ya da tabu da değil ayrıca.Çünkü avukatlardan daha çok bu işlerin peşinde koşmak zorunda kaliyorlar ister istemez biliyorlar mükelleflerinin her işlerini hallediyorlar
Haklı sebeple mirastan men etme gerekli bir şey aslında. Keşke bizim hukukumuzda da olsa.Merhaba, eşimin ailesi Londra’da yaşıyor, kayınpederim 10 yıl kadar önce vasiyet imzalayarak kızını yani görümcemi mirastan men etmiş, tüm varlığını açıkça diğer çocuğuna bıraktığını yazmış. Gerekli prosedür avukatlar nezaretinde tamamlanmış. Kayınpederim hayatta, kayınvalidem Türk asıllı, kendilerinin Türkiye’de de yatırımları var. Buradaki taşınmazlar için de durum aynı mı diye birkaç avukata danıştık ancak farklı yanıtlar aldık. Kimileri saklı pay hakkı olduğunu, kimileri de Türk hukukunda mirastan men etmenin yerinin olmadığını söylüyor. Bizim payımıza düşenden hakkı olanı kardeşine hibe etmemiz halinde İngiltere’deki gibi yüksek vergiler burada da geçerli mi? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Çocuğu olduğunu daha önce belirtmemiştiniz. Torun varsa evlat için mirastan men geçerli olsa bile toruna miras kalır. Sanki evlat ölmüş gibi hüküm kurulur.Yok yanlış anladınız, elbette yaşadığım evi vermeyi istemem ama konu bu değil. Kız kardeş ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor ve onun da bir evladı var, en azından Türkiye’deki payını almasını istiyoruz ki durumunu biraz olsun düzeltebilsin. Eşi yok ve çocuğuna bakmakla yükümlü bir insan, hatalar yapmış ama kardeşlerine karşı bir kusuru yok aslında. Sadece İngiltere’de hibe ya da satış gösterdiğinizde yüksek vergilere tabi oluyorsunuz, burada nasıl işliyor göreceğiz. Mahkeme kanalıyla çözelim dese o da mümkün olsa bile bir zaman alacaktır. Bu nedenle fikir almak istedim.
Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok iğrençOna kendi alanları ile alakalı çalışıyor deniyor işte. Konumuz noter ya da tabu da değil ayrıca.
Hibe adı altında daha muvazaalı işlemin ne olduğunu bilmeden millete sahtekarlık tavsiyesi verip duruyor insanlar. Cidden insanların bilmediği konularda yaptığı bu ciddi yorumlar inanılmaz.
Kp'iniz vefat ettikten sonra Turkiyedeki malları üçe bölüp kardeslerinizle paylaşırsınız. Ama bence sağken yapmayın.Teşekkür ederim. Türkiye’deki malları düğün hediyesi göstererek eşime verdiler. Biz vasiyet ve men hadisesini yeni öğrendik. İngiltere için durum sizin de yazdığınız gibi. Türkiye için ne yapabiliriz, kendi çıkarlarımıza da ters düşmeden nasıl kotarırız bu durumu onu anlamaya çalışıyorum. Tekrar teşekkür ederim bilgilendirme için
Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok
Yahu asil siz ne diyorsunuz? Daha önerilen şeylerin karşılığını bilmeden asıl bu yorumlar nedir?Yav siz ne diyorsunuz kim sahtekarlık tavsiyesi verdi burda zaten belli ki bi mal kaçırma var ve bu çok iğrenç
Kayinpederinizin sağlık problemleri mi var? Eğer yoksa bu planlar için yanlış zaman bence. ölmeden zaten miras alınmaz. ( Kayinpederinizin size düğün hediyesi olarak vermesi muhtemelen kızından mal kaçırmak için ama davayla alabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sebepsiz zenginleşmeye dayanarak dava açılıyordu.) Kardeşe şu an siz maddi destekte bulunamaz mısınız ekonomik krizi için.Yok yanlış anladınız, elbette yaşadığım evi vermeyi istemem ama konu bu değil. Kız kardeş ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor ve onun da bir evladı var, en azından Türkiye’deki payını almasını istiyoruz ki durumunu biraz olsun düzeltebilsin. Eşi yok ve çocuğuna bakmakla yükümlü bir insan, hatalar yapmış ama kardeşlerine karşı bir kusuru yok aslında. Sadece İngiltere’de hibe ya da satış gösterdiğinizde yüksek vergilere tabi oluyorsunuz, burada nasıl işliyor göreceğiz. Mahkeme kanalıyla çözelim dese o da mümkün olsa bile bir zaman alacaktır. Bu nedenle fikir almak istedim.
Bizde de var, soy bağının reddi yapılamıyor ama ciddi ve kanıtlanabilir durumlar karşısında mirastan men yapılabiliyor, ancak onda bile miras bu sefer toruna geçer. Seni evlatlıktan reddedicem tehditleri çok da aslı astarı olmayan şeyler yaniHaklı sebeple mirastan men etme gerekli bir şey aslında. Keşke bizim hukukumuzda da olsa.
Yok çıkar amaçlı yazdığınızı düşünmedim zaten, sadece çok fazla detay var sorularımla daha fazla bunaltmak istemedim. Tekrar teşekkür ederim, aslında birkaç durumu net anlamış oldum…Reklam ya da dava almak için bir yorum yapmadım. Denk gelmişken ve insanların bilmeden kafasına göre sizi yanlış yönlendireceğini ve sonrasında daha sorun yaşayacağınız için yorum yazdım.
Yurt dışında legal counsel olarak ayrıca çalışıyorum. Bu nedenle başka bir meslektaşımın size daha yardımcı olacağını düşünüyorum. Düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim. En azından siz kendi aranızda bu durumu halletmemeniz gerektiğini anlayın o bana yeter. Çünkü sonra durumu daha karmaşık hale getirmiş olursunuz. Şu anda bilgi alma amaçlı hareket ettiğinizi anladım ancak kız kardeşine kendiniz destek olmak dışında mallar üzerinden yapabileceğiniz şu anda maalesef bir şey bulunmamakta, özellikle diğer kardeşin de onay olmadan herhangi bir şey yapmanızı önermem. İyi akşamlar diliyorum.Yok çıkar amaçlı yazdığınızı düşünmedim zaten, sadece çok fazla detay var sorularımla daha fazla bunaltmak istemedim. Tekrar teşekkür ederim, aslında birkaç durumu net anlamış oldum…
esinizin ailesi ile ilgili miras islerine karismamanizi tavsiye ederim. bunlar netametli konular, esiniz kendi ailesi icinde konusur, gerekirse kavga eder vs. ama siz karismayin bence.Merhaba, eşimin ailesi Londra’da yaşıyor, kayınpederim 10 yıl kadar önce vasiyet imzalayarak kızını yani görümcemi mirastan men etmiş, tüm varlığını açıkça diğer çocuğuna bıraktığını yazmış. Gerekli prosedür avukatlar nezaretinde tamamlanmış. Kayınpederim hayatta, kayınvalidem Türk asıllı, kendilerinin Türkiye’de de yatırımları var. Buradaki taşınmazlar için de durum aynı mı diye birkaç avukata danıştık ancak farklı yanıtlar aldık. Kimileri saklı pay hakkı olduğunu, kimileri de Türk hukukunda mirastan men etmenin yerinin olmadığını söylüyor. Bizim payımıza düşenden hakkı olanı kardeşine hibe etmemiz halinde İngiltere’deki gibi yüksek vergiler burada da geçerli mi? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Diğer kardeşin mal paylaşımı yapmak istememesi durumunda ki öyleymiş, diğer kardeşin kafasına göre hibe etmesi masumane karşılanmaz.
Muvazaalı işlem olur bu durum ve işlemin feshi gerçekleşir. Kaldı ki durum fazlasıyla karışık kafaya göre hoop bi hibe yaptık mı oldu olarak bitmiyor maalesef işlemler. Keşke öyle olsaydı.
Başka konudan hırsım mı siz kimsiniz ki size hırsım olacak ben sizi tanımiyorumYahu asil siz ne diyorsunuz? Daha önerilen şeylerin karşılığını bilmeden asıl bu yorumlar nedir?
Mune demiyor mu diğer konulardaki hirsinizi başka yerde çıkarmayın diye. Avukat olmadan hangi bilgiyle buraya yorum yazıp duruyorsunuz bir de hala daha üste çıkmaya çalışıyorsunuz?
Açıp bakın bakalım muvazza neymiş? Hibe neymiş???
Eğer daha tatmin edici bir çözüm bulamazsak maddi yardım teklif edeceğiz, ama diğer kardeşin tavrı oldukça canımı sıkıyor bu noktada. Benim bir evladım var, Türkiye’de yaşam pahalı, diğer kardeş bekar ve yurtdışında servetine servet katıyor bir yandan, ama çözüm aramak durumunda kalan ben oluyorum. Sırf kişisel doğrularım için, enayi gibi hissetmemek için kendime ahlaki değerlerimi hatırlatıyorum. Allah korkusundan ve sevgisinden ayrılmamaya çalışıyorum. Kayınpederin hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür, o adamı da ayrı seviyorum ama durum bu.Kayinpederinizin sağlık problemleri mi var? Eğer yoksa bu planlar için yanlış zaman bence. ölmeden zaten miras alınmaz. ( Kayinpederinizin size düğün hediyesi olarak vermesi muhtemelen kızından mal kaçırmak için ama davayla alabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sebepsiz zenginleşmeye dayanarak dava açılıyordu.) Kardeşe şu an siz maddi destekte bulunamaz mısınız ekonomik krizi i
Evet net anladım. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. İyi akşamlar dilerimRica ederim. En azından siz kendi aranızda bu durumu halletmemeniz gerektiğini anlayın o bana yeter. Çünkü sonra durumu daha karmaşık hale getirmiş olursunuz. Şu anda bilgi alma amaçlı hareket ettiğinizi anladım ancak kız kardeşine kendiniz destek olmak dışında mallar üzerinden yapabileceğiniz şu anda maalesef bir şey bulunmamakta, özellikle diğer kardeşin de onay olmadan herhangi bir şey yapmanızı önermem. İyi akşamlar diliyorum.
3 kardeşler.2 kardeş değiller mi?
ben öyle anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?