Misafir çağırma meselesi

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhabalar.
Eşimin ailesi eşimin akrabaları nedense hep antipatik geliyor bana. abartiyor muyum bilmiyorum ama dedikodu ile beslenen ve aşırı samimiyetsiz tipler. Neyse konuya geliyorum. Eşimin akrabaları annesi de dahil davet ettikleri zaman kayinvalidemi arayıp söylüyorlar. Kayinvalidemde bana bile söylemiyor eşime söylüyor. Ama ben bir davet vereceğim zaman herkesi tek tek aramam konusunda uyariliyorum. Bir değil iki değil eşim az önce mj atmış x lere davetliyiz diye. Bende benim haberim yok dedim anneme söylemişler diyor . Cevap bile vermedim. Ne bekliyorsun davet mi diyor ayrintilara takilmamaliymisim :)Ne önerirsiniz gitmemek için bahane bulmak gerek eşime .

Direkt söyleyin. Ben insanlara değer verip tek tek arıyorsam bemde aynı şekilde karşılık beklerim. bizi aramadıkları müddetçe ben hiçbir davete katılmıyorum deyin. Anlamıyorsa katılın , birdaha da kimseyi özel olarak aramayın “ ayrıntılara takılmasınlar” der Aslında krizi fırsata çevirmiş olursunuz.

Merhabalar.
Eşimin ailesi eşimin akrabaları nedense hep antipatik geliyor bana. abartiyor muyum bilmiyorum ama dedikodu ile beslenen ve aşırı samimiyetsiz tipler. Neyse konuya geliyorum. Eşimin akrabaları annesi de dahil davet ettikleri zaman kayinvalidemi arayıp söylüyorlar. Kayinvalidemde bana bile söylemiyor eşime söylüyor. Ama ben bir davet vereceğim zaman herkesi tek tek aramam konusunda uyariliyorum. Bir değil iki değil eşim az önce mj atmış x lere davetliyiz diye. Bende benim haberim yok dedim anneme söylemişler diyor . Cevap bile vermedim. Ne bekliyorsun davet mi diyor ayrintilara takilmamaliymisim :)Ne önerirsiniz gitmemek için bahane bulmak gerek eşime .
Davet mi bekliyorsun diye soruyor mu? Yok deseydin telapati yoluyla iletmelerini bekliyorum!! Ne abes bi cevap be. Elbette davet edileceksin anası ayrı ev sen ayrı evsin hayret bişey. Bu anacı erkekleri bi kazana bi doldursak!
Ayrıca ilk 2 cümle hayatımın özeti antipatik samimiyetsiz rezil karaktersiz.. .. .. 😀 sakinleştim 😒

Sızde mısafır alacagınız zaman esınıze dersınız annesını arar kımı davet edeceksenız kv arasın. Onlarda anlar hatasını nıye aramıyor derseler esıne esınde kale alıp kımse esımı aramıyor der kım nasıl davet edılırse oyle davet alır. Bır kere yap bı daha yapmazlar. Hem evın hanımı aranır boyle seylerde erkekten haber gonderılmez

Tek tek aramak saçma değil mi? Aileden bir kişi belirlersiniz, onun aracılığıyla çağırırsınız. Genelde en yakın bulduğunuz ya da ailede en çok sözü geçen kişi olur. Farkı aileleri çağırıyorsanız o zaman tek tek o aileleri temsil eden kişileri ararsınız, bütün aile bireyleri teker teker aranmaz yani.

Merhabalar.
Ben sanırım bu sefer giderdim ama döndükten sonra alıp karşıma bu durumu detaylı konuşurdum. Şu bi gerçek ki eşler birbirlerinin fikirlerini almadan plan yapamazlar net. Bazen akışa engel olamadıkları olur ani gelişen durumlar olur ama sürekli oluyorsa huyu bu konuşmak şart

Ilerde esimin benim gibi akraba düşmani olması gerekiyo :dua: vee aileden sorumlu bakan mi bu kv hic hoslanmadim. Herkesin bir iradesi var.

Yeni evli iken benzer şekilde başıma geliyordu. Bize gelecek veya davet edecek eş akrabaları eşimi arıyorlardi. Önce eşimle konuştum güzellikle anlatınca anladi sagolsun. Bu evin kadını benim misafiri çekip çeviren hizmet eden benim bu işler de ben kaale alınmak istiyorum diye anlattim. Sagolsun o da arayanlara beni değil kimbociayi arayin ayarlayın diyerek cevap verdi.
Bende bir yere gideceksem yada davet edecekse evin kadınıni arıyorum. Hala eşimi arayan olursa da kişisine göre muamele ediyorum. Beni arayan olmadı haberim yok deyip gitmiyorum.

Merhabalar.
Bahaneyi bilemem de bi daha çağıracaksam eşime söylerim o da annesine desin o haber versin geleceklere :KK45:

Merhabalar.
Gitmemek olmazda bidaha böyle bı durum olduğunda kvnize söyleyin anne şunu şunu cagiriver bize yemeğe gelin de sen ara derse ama ne olacak sen soyleyiver sen ben ne farkeder ayrıntılara takilmayn bu kadar de😂

siz de davet edeceğiniz zaman, kimseyi tek tek aramayin, sozcu olarak birisine söylemek yeterliymiş madem onlara Gore..
ben de es tarafindan bayağı yakin bir hanıma , davetimi direkt kendisini arayarak bildiriyordum, baktım o beni aramak yerine kocasiyla haber saliyor, ben de bir daha aramadım.
kim ki bunlar, dış kapinin mandalları.. davete gidin ve bundan Boyle onlar gibi davranin.. kolay gelsin

Tek tek aramak saçma değil mi? Aileden bir kişi belirlersiniz, onun aracılığıyla çağırırsınız. Genelde en yakın bulduğunuz ya da ailede en çok sözü geçen kişi olur. Farkı aileleri çağırıyorsanız o zaman tek tek o aileleri temsil eden kişileri ararsınız, bütün aile bireyleri teker teker aranmaz yani.
sanıyorum konu sahibini çağıranlar kv yı arayıp, esantiyon olarak oğlun ve gelinin de gelsin diyor. Ben öyle anladim.

durum böyle ise bence bu defa gitmeyin. Ya da gidip bizi esantiyon olarak mi cagirdiniz niye bizi aramıyorsunuz ayrı bir eviz biz diye söylerdim ben.

Bence sizi ayıp olmasın diye çağırıyorlar. Kv nizle konuşup oğlun gelinin de gelsin demek, aslında onları çağırmiycamda işte sana ayıp olmasın demek gibi birşey bence. Valla doldurmuş gibi olmayayım sizi de ben gitmezdim ve birçok kez böyle durumla karşılaştım gitmedim. Zoraki davetmi olurmuş ya doğru dürüst arayın insanları ya da hiç çağırmayın. Hatta siz de kimseyi çağırmayın salın ya..

Krizi Fırat’a çevirir giderdim. Evime davet edecekken de eşimle aratırdım. Ayrıntılara çok takılmayın derdim.

Banada esimin tarafi oyle gelir, cunku gercekten sempatik degiller😂soguk buzdolabi gibi insanlar.. halbuki biz oyle degiliz.. sicacik icten samimi💕💕

Senin yerinde olsam direk gitmiyorum derim. Ha ama sen benim dedigimi yapma, kocanla papaz olursun😂

Pek takmayınca ya da zoraki çağırınca (özellikle eltilerimi aramam asla kayınlarımı ararim) ozel olarak aranmazsınız.
Ben zaten gelmelerini istemediğim için muhatap olmuyorum direk eşlerini arıyorum böyle bi durum mu acaba ?

Back
X