Misafir çağırma meselesi

Bizde de böyle bir durum vardı. Esin ailesini çağıran akrabalar bence ayıp olmasin diye bizi de çagiriyirlardir diye düşünüyordum. Ama bildiğin kv kafasına göre arayıp siz de gelin diyormuş. Ayy çok kötü olmuştum fark ettiğimde. Yani melek gibi kadın aslinda ama herkesin görgüsü farklı.
O günden sonra bizi direk cagirmayan kimsenin evine gitmedim doğal olarak. Eşime de açıkca belirttim bizi aramayan kimseye eşantiyon gibi gitmem.
Bir konu da şu eşimin akrabalarının beni aramasini, bir alo mesafede olmayı da istemedigimden eşimi aramalarına ses çıkarmıyorum. Ancak eşim direk eşime sorayim haber ederim diyor. Yüzde 90 da gitmiyoruz artık sukur:)

Var böyle tipler, kendileri tek tek aransın ister size onla bunla haber gönderir.

Doğum yaptığımda eşimin bi akrabası arayıp "kız doğuruyon da arayıp neden doğurdum diye haber vermiyon, başkasından mı duycam" demişti. Ben bi şok oldum, tek tek arayıp milkete haber mi vercektim o halimke tabi ki duydukça isteyen arar hayırlı olsun der demiştim. Israrla fırçalıyo beni, bende ne yazık ki tutamadım kendimi ben böyle saçmalık duymadım neye kusur bulacağını şaşırmış millet, bebek durmuyo kusura bakma deyip kapatmıştım. Yani cins aramaya mı çıkıyoruz bol var :))

Direkt söyleyin. Ben insanlara değer verip tek tek arıyorsam bemde aynı şekilde karşılık beklerim. bizi aramadıkları müddetçe ben hiçbir davete katılmıyorum deyin. Anlamıyorsa katılın , birdaha da kimseyi özel olarak aramayın “ ayrıntılara takılmasınlar” der Aslında krizi fırsata çevirmiş olursunuz.
Bugün söyleyeceğim dediğiniz gibi umarım başımda patlamaz. Genelde ben sinsi samimiyetsiz ayrıntıcı ilan ediliyorum bu konularda

Bence simdilik gidin tatsizlik cikmasin amaa bir daha ki sefere kimseyi tek tek aramayin ki hic gerek yok onemsenmedigim an kimseyi onemsemem kusura bakmasinlar.
Ben aramayinca kb yerinde duramiyor çıldırıyor. Nedense insanların yaptıkları gözüne varmıyor ben yapınca olay oluyor

Davet mi bekliyorsun diye soruyor mu? Yok deseydin telapati yoluyla iletmelerini bekliyorum!! Ne abes bi cevap be. Elbette davet edileceksin anası ayrı ev sen ayrı evsin hayret bişey. Bu anacı erkekleri bi kazana bi doldursak!
Ayrıca ilk 2 cümle hayatımın özeti antipatik samimiyetsiz rezil karaktersiz.. .. .. 😀 sakinleştim 😒
Çok güldüm bu yoruma :) gerçekten inanılır gibi değil neden davet beklemeyeyim dediğiniz gibi herkesin evi ayrı.

Sızde mısafır alacagınız zaman esınıze dersınız annesını arar kımı davet edeceksenız kv arasın. Onlarda anlar hatasını nıye aramıyor derseler esıne esınde kale alıp kımse esımı aramıyor der kım nasıl davet edılırse oyle davet alır. Bır kere yap bı daha yapmazlar. Hem evın hanımı aranır boyle seylerde erkekten haber gonderılmez
Bunu ben yapsam kv kıyameti kopartir :)

Tek tek aramak saçma değil mi? Aileden bir kişi belirlersiniz, onun aracılığıyla çağırırsınız. Genelde en yakın bulduğunuz ya da ailede en çok sözü geçen kişi olur. Farkı aileleri çağırıyorsanız o zaman tek tek o aileleri temsil eden kişileri ararsınız, bütün aile bireyleri teker teker aranmaz yani.
Ama işte onların düzen bu olsa okey. Ama beni tek tek aramaya mecburmusum gibi sıkıştırıp her seferinde onların beni daveti bu şekilde olduğu için kendimi kale alınmıyor gibi hissediyorum ve gitmek istemiyorum

Ben sanırım bu sefer giderdim ama döndükten sonra alıp karşıma bu durumu detaylı konuşurdum. Şu bi gerçek ki eşler birbirlerinin fikirlerini almadan plan yapamazlar net. Bazen akışa engel olamadıkları olur ani gelişen durumlar olur ama sürekli oluyorsa huyu bu konuşmak şart
Bu defalarca oldu ve tepkimi de biliyor eşim bunu bile bile umursamiyor

Yeni evli iken benzer şekilde başıma geliyordu. Bize gelecek veya davet edecek eş akrabaları eşimi arıyorlardi. Önce eşimle konuştum güzellikle anlatınca anladi sagolsun. Bu evin kadını benim misafiri çekip çeviren hizmet eden benim bu işler de ben kaale alınmak istiyorum diye anlattim. Sagolsun o da arayanlara beni değil kimbociayi arayin ayarlayın diyerek cevap verdi.
Bende bir yere gideceksem yada davet edecekse evin kadınıni arıyorum. Hala eşimi arayan olursa da kişisine göre muamele ediyorum. Beni arayan olmadı haberim yok deyip gitmiyorum.
Bende öyle yapacağım artık ama bu tepkimi karşı tarafında bilmesi lazım ben gitmezsem illaki hasta vs diyecekler benim için ve aynı şey tekrar edecek. Valla yildim görgü bilmeyen insandan

sanıyorum konu sahibini çağıranlar kv yı arayıp, esantiyon olarak oğlun ve gelinin de gelsin diyor. Ben öyle anladim.

durum böyle ise bence bu defa gitmeyin. Ya da gidip bizi esantiyon olarak mi cagirdiniz niye bizi aramıyorsunuz ayrı bir eviz biz diye söylerdim ben.
Valla bende öyle anlıyorum ama eşim nedense öyle anlamıyor :)

Bence sizi ayıp olmasın diye çağırıyorlar. Kv nizle konuşup oğlun gelinin de gelsin demek, aslında onları çağırmiycamda işte sana ayıp olmasın demek gibi birşey bence. Valla doldurmuş gibi olmayayım sizi de ben gitmezdim ve birçok kez böyle durumla karşılaştım gitmedim. Zoraki davetmi olurmuş ya doğru dürüst arayın insanları ya da hiç çağırmayın. Hatta siz de kimseyi çağırmayın salın ya..
Yok estağfurullah ne doldurması bende bu şekilde düşünüyorum ve öyle de bence çünkü ben çağırmadim kimseyi iftara kv çağırdı onu çağırırken bizi de sıkıştırmis iste

şimdi bence bu konu X in kim olduğuna göre değişir

örneğin eşimin ablasının eşinin ablaları bana bebek görmeye gelmek istediler yahut ev görmeye

beni aramadılar

enişteyi aradılar o beni aradı ama biz çok samimiyiz biraz mesafeli olsak o eşimi arar (erkek erkeği aramalı mantığı olsa) eşim bana söylerdi yani beni ablalar direkt aramazdı

yani ne bileyim şimdi düşündüm buralarda mesela eşimin babasının dayısının çocukları var

onlar da iftara davet edecek olsalar kv yi arar kv de eşimi arar

bana hiç garip gelmez

ha eşim bana X lere davetliyiz demez de uygun muyuz diye sorar

sizden herkese ayrı ayrı davet bekliyorlarmış da bu herkes kim

yani amcasını halasını çağırıyorsanız evet onları tek tek aramak gerekir ama halasını ve çocuklarını çağırıyorsanız halaya söyleyip sen kuzenlere de söyle mutlaka hepinizi bekliyorum denilebilir

not: artık yaşlanıyorum galiba içime kaynana kaçtı

Merhabalar.
Eşimin ailesi eşimin akrabaları nedense hep antipatik geliyor bana. abartiyor muyum bilmiyorum ama dedikodu ile beslenen ve aşırı samimiyetsiz tipler. Neyse konuya geliyorum. Eşimin akrabaları annesi de dahil davet ettikleri zaman kayinvalidemi arayıp söylüyorlar. Kayinvalidemde bana bile söylemiyor eşime söylüyor. Ama ben bir davet vereceğim zaman herkesi tek tek aramam konusunda uyariliyorum. Bir değil iki değil eşim az önce mj atmış x lere davetliyiz diye. Bende benim haberim yok dedim anneme söylemişler diyor . Cevap bile vermedim. Ne bekliyorsun davet mi diyor ayrintilara takilmamaliymisim :)Ne önerirsiniz gitmemek için bahane bulmak gerek eşime .
Bence gitmelisiniz. Bu kadar ufak şeylere takılmamalısınız. Sonuçta eşinizin davet edilmesi sizin davet edilmeniz demek ne farkederki? Siz de birbirine yakın insanları davet ederken ister tek tek arayın ister birinden diğerlerine haber yollayın onlar gibi? Sorun çıkacak, biri bişey diyecek olursa da siz de beni böyle davet etmiyor musunuz ne farkeder diyip geçin.
Şimdi bu lafım size değil yanlış anlamayın belli ki siz sizden beklenen şeyi beklemek adına böyle bakıyosunuz olaya. Ben genel olarak bu tarz şeylere takılan insanlara pek anlam veremiyorum, yahu yorulmuyorlar mı acaba o beni aramadı, bu beni bizzat kendi davet etmedi, yok şu şöyle olur bu böyle olmaz falan.. Hayatım boyunca böyle şeyleri önemsemedim önemseyenlerle de zaten işim olmaz.. Bana annem deseki yarın teyzenler yemeğe çağırdı siz de gelin dese niye beni aramamadı demem koşa koşa giderim.. Eşim filanca kişi davet etti dese yine aklımın köşesinden geçmez beni niye aramadı falan diye.. Anlam veremiyorum gerçekten yaa böyle şeylere ben.. Sorun çıkarmaya bahane aramamak olarak bakıyorum bu tarz olaylara da açıkçası.

Bence gitmelisiniz. Bu kadar ufak şeylere takılmamalısınız. Sonuçta eşinizin davet edilmesi sizin davet edilmeniz demek ne farkederki? Siz de birbirine yakın insanları davet ederken ister tek tek arayın ister birinden diğerlerine haber yollayın onlar gibi? Sorun çıkacak, biri bişey diyecek olursa da siz de beni böyle davet etmiyor musunuz ne farkeder diyip geçin.
Şimdi bu lafım size değil yanlış anlamayın belli ki siz sizden beklenen şeyi beklemek adına böyle bakıyosunuz olaya. Ben genel olarak bu tarz şeylere takılan insanlara pek anlam veremiyorum, yahu yorulmuyorlar mı acaba o beni aramadı, bu beni bizzat kendi davet etmedi, yok şu şöyle olur bu böyle olmaz falan.. Hayatım boyunca böyle şeyleri önemsemedim önemseyenlerle de zaten işim olmaz.. Bana annem deseki yarın teyzenler yemeğe çağırdı siz de gelin dese niye beni aramamadı demem koşa koşa giderim.. Eşim filanca kişi davet etti dese yine aklımın köşesinden geçmez beni niye aramadı falan diye.. Anlam veremiyorum gerçekten yaa böyle şeylere ben.. Sorun çıkarmaya bahane aramamak olarak bakıyorum bu tarz olaylara da açıkçası.
Aynen ben de takılmam.
Önemli olan beraber hoş vakit geçirmek değil mi?
Kimin nasıl çağırdığı farketmez bana.

Merhabalar.
Eşimin ailesi eşimin akrabaları nedense hep antipatik geliyor bana. abartiyor muyum bilmiyorum ama dedikodu ile beslenen ve aşırı samimiyetsiz tipler. Neyse konuya geliyorum. Eşimin akrabaları annesi de dahil davet ettikleri zaman kayinvalidemi arayıp söylüyorlar. Kayinvalidemde bana bile söylemiyor eşime söylüyor. Ama ben bir davet vereceğim zaman herkesi tek tek aramam konusunda uyariliyorum. Bir değil iki değil eşim az önce mj atmış x lere davetliyiz diye. Bende benim haberim yok dedim anneme söylemişler diyor . Cevap bile vermedim. Ne bekliyorsun davet mi diyor ayrintilara takilmamaliymisim :)Ne önerirsiniz gitmemek için bahane bulmak gerek eşime .

Rahatsız olduğunuz konuları insanlara söyleyin.

Kendileri sizi arama zahmetinde bulunmuyorlar ama sizi tek tek aramaniz konusunda uyariyorlar öyle mi ? 😂 buda iyimis ya Insanlar neyin kafasini yasiyor anlamak mümkün degil gercekten... cünkü neden cünkü Gelinler degersizdir onlar kale alinmaz .. Allah islah etsin diyorum.

Back
X