Misafir çocuğu

Ben cocukken annemin bir arkadasinin cocugu aynisini yapiyordu. Bende onlar gelmeden (4-5 yasindaydim o ara) ne kadar oyuncağım varsa, sevdigim ne kadar esyam varsa toplarmisim, sizde oyle yapin.

Hatta bir keresinde yerdeki haliyi bile toplamisim.

çocuğuna sınır öğretmeyen,toplumda nasıl davranılacağını öğretmeyen,öğretse bile benim evimde salıveren kimseyle sık görüşmüyorum.yılda bir o da dışarıda buluşuruz orda bile zor katlanırım 1saat ancak.yani benim çocuğuma kötü örnek olan,olabilecek olan herkesle mesafeliyim.ha kalp kırmam ama işim var,sözüm var,toplantım var diye sallıyorum açıkçası zamanla onlarda geri çekiliyorlar.yani 1.sınıf öğrencisi de kırıp dökmemeyi öğretilseydi eğer bilirdi.

Ben de bunu düşünüyorum aslında. Birileri çıksın ve bu aklı versin diye bekliyordum açıkçası. Dediğiniz gibi yapacağım
Ben de çocukla konuşabilirsiniz diye düşündüm. İnsan bazen çok kızabiliyor ama nihayetinde karşıdaki bir çocuk eğer ailesi tarafından kötü yetiştirilmediyse içinden gelen ani bir kıskançlıkla ya da tamamen içini merak ederek kırıyor olabilir.
Kırıcı olmadan çocukla bu konuyu konuşsanız kesinlikle etkili olacaktır. Benim de aynı yaşlarda bir kızım var ve inanın anlattığınızda gayet de güzel anlıyor herşeyi.

Size söylense tepkiniz ne olurdu güzellikle söylesem bence küsmez ya
Arkadasim bana bunu soylese memnun olurum. Kibarca gecen boyle oldu kizim siz gittikten sonra cok uzuldu diye cocuk uzerinden guzelleme yapabilirsiniz. Dikkatli olamsi konusunda uyarirmisin diye. Kiziniza da soyleyin malina sahip cikmayi ogrensin boyle bir durumda hemen oyuncagi alip yaniniza gelsin durumu anlatsin. Ilk okul 1. Sinif evet biraz yaramaz olabilir ama sozden anlayacak bir yas.

Çocukken bizim oyuncakları da kıran çok olurdu. Misafir gelmeden önce kız kardeşimle sevdiğimiz oyuncakları saklardık. Kimsenin bulamayacağı yerlere. Şimdi oğlum saklıyor

Ayy benim kız da öyle niye abiye kirma demedin diyorum çocuk üzülüyor o kadar zoruma gidiyor ki çok saf cok masum kendini savunmayı hic bilmiyor
Çocukları tek başına odada kalmalarına müsade etmeyin yaş farkı varmis

Çocukken ben arkadaşımda aynı şeyi yapıyordu çünkü onun öyle oyuncakları yoktu ailesi çok cimriydi kıskançlıktan yapıyordu be de o gidince ağlıyordum sevdiği oyuncakları ne var ne yoksa saklayın sevmediği ya da eski kırılsa üzülmeyeceğiniz oyuncakları koyun ortaya geri kalan ne var ne yok kaldırın ortadan başka çare yok ya da görüşmeyi keseceksiniz

Arkadasiniz gercekten arkadaşınız ise size küsmez haberi olmuyordur kirdigindan belki. Biz arkadaslarimla söylüyoruz. Kimin evine gittiyse ev sahibi kim ise onun kurallari gecerli diyoruz. Birbirimizin cocuklarini da kendi evimizde uyariyoruz yapmamasi gereken birsey yaptiginda ve annesi olarak biz gormezsek birimiz uyariyor muhakkak. Bizim oyuncak sepetini kaydirarak cekmeden asagi cekerek iki cekmece kirildigini farkettim bir dahaki geldiklerinde arkadasiminda yaninda dedim x teyzecim bu cekmeceler kaydirarak açılıyor yoksa boyle kırılıyor daha dikkatli olur musun dedim ne var bunda bu ufak uyaridan arkadasim kuserse zaten sorunludur.

yeni aldığım ve severek kullandığım çay altlıklarını arkadaşım kızı istiyor diye verdi eline ve bi de kaşık verdi, çocuk sürekli kaşığı çay altlıklarına vuruyor yere sert çarpıyor,
bende çocuğun elinden almaya kalktım, canım kırarsın biyerine bişey olur deyip.
arkadaşım da amaan senin de malın ne kadar kıymetli dedi
o an benim arkadaşlığım bitti, ama o hala iletişim kurmaya çalıştıkça bahane buldum ve bir daha asla görüşmedim.
benim çözümüm böyle bu tarz insanlara karşı

Arkadaşınızın zararınızı telafi etmesi lazım

O arkadaşın insan olsa mahcup olup, size afedersin canım diyip çocuğuna da oyalanacak başka bir şey verir

Ama çocuklarını dünyanın en kıymetli şeyi sanıyorlar
Kendileri için öyle olabilir de bizim için değil

Lütfen bu yaş çocukları başka odada tek bırakmayın. Bak benim cinsel organım bu seninkine bakayım der, dokunmasa bile bakma istekleri olduğuna şahit oldum. Kızınız kendini koruyacak, yapılan şeyin yanlış olduğunu anlayacak yaşa gelene kadar tek bırakmayın. Gözünüzün önünde oynasınlar.

Ya ne hatırladımbenim kızımı sürekli itip kakıp yüzünü sıkan,yazık sana ezik diyen arkadaşımın kızı vardı.annesine tatlı tatlı kızım temas hiç sevmez dedim bana çocuk bunlar alışması lazım dedi.neyse bi gün kızımın yüzünü kağıt gibi buluşturdu,kızıma kendini savunabilirsin dedim diye çocuğun annesi sözde arkadaşım bana demediğini bırakmadı.neymiş savunurken kızının saçını koparabilirmiş eee benimkisinde gözü çıkabilirdineyse bana küstü.karşınızdaki çocuğun düzelebileceğini düşünmüyorsanız konuşun carlamazsa arkadaşındır çözüm bulur,carlarsa oh ne güzel kurtulmuş olursun.

Bence kesinlikle söylemeyin.
1-çocuk kırıp saklıyormuş. Sizce niye saklıyor. Ya dayak yiyecek ya da çok ama çok kızılacak. Çocuklar bu tür saklama davranışlarını bu yüzden yapıyor.
2-Arkadaşınızın nasıl bir anne olduğunu aşağı yukarı biliyorsunuzdur. Benim de çocuğum var ve etraftan gördüğüm çok ama çok suçüstü olup yüzde 95 kusurlu olmazsa kimse yoğurdum ekşi demiyor. Bir de karşı tarafı eleştiriyor.

Sizin yapabileceğiniz iki secenek var. Ya görüşmeyi keseceksiniz. Sonuçta sadece arkadaş.Ya da oyuncak saklayacaksınız.

Bir de çocuk bilerek yapıyorsa belki içten içe kıskanıyordur sizin anne kız ilişkisini. Ben niye bilmiyorum ama bir tarafımla çocuğa da üzüldüm

Bir şey diyeceğim küçük çocuklu bir ana olarak; kafanız kaldırıyor mu ya? Ben arkadaşlarımla çocuksuz buluşuyorum. Zaten benim ki adam yiyor bir de başkasının çocuğunu asla sevemem. İki sohbet olacak diye kafam kazan olmasın

`