- Katılım
- 15 Şubat 2024
- Mesajlar
- 409
- Emoji Skoru
- 1.136
- Puanlar
- 43
- Konu Sahibi hiiicccoylesine
-
- #101
Öyle deme konu sahibi kızıyo arkadaşım da arkadaşım diyor. Sizin çocuklarınız asosyal benimki de mi öyle olsun diyor. Konu sahibi de pek normal değil sanki.İğrenç yetiştiriyorlar ya şu çocuklarını
Özgür yetiştirecekler ya
Söyle çocuğum çok ağladı oyuncağı kırıldığı için de konuyu bu şekilde açabilirsinAilenin haberi yok söylesem mi acaba. Çocuğun yaşı büyük ablaları var annesi ile de epey yakınız güzelce söylesem ayıp mi olur ya da ablalarina mi desem diye düşünüyorum. Annesini tanıyorum yani öğrense kesinlikle kızar çocuğuna, terbiye verir eminim
Bizim de böyle bir komşumuz var. Annesini acayip seviyorum ama büyük kızı tam bir kabus, zorba, bencil bir çocuk. Her gelmek istediğinde annesinin yanında kasıtlı ve saçma bahanelerle kabul etmedim. Annesini de öyle seviyorum ki bir süre sonra büyük kızını evime istemediğimi anladı.Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
Tebrik ediyorum. Bunun tam tersini düşünenler de vardır. Ama benim huzurum dışında kimsenin çocuğu ve arkadaşlığı önemli değil.Bizim de böyle bir komşumuz var. Annesini acayip seviyorum ama büyük kızı tam bir kabus, zorba, bencil bir çocuk. Her gelmek istediğinde annesinin yanında kasıtlı ve saçma bahanelerle kabul etmedim. Annesini de öyle seviyorum ki bir süre sonra büyük kızını evime istemediğimi anladı.
Ne yapalım, çocuğumdan kıymetli değil
Annesinin egitemedigine siz birsey yapamazsiniz. Evde kendi esyalarina zarar verdiginde kimse gikini cikarmiyor demekki boslamislar. Esiniz hakli, arkadasinizi uyarmayin. Bugune kadar yapmayan sizin soyleminizle harekete gecmez. Sorun cikardiginizla kalirsiniz. Cocuk gelicegi zaman oyuncaklari ulasmayacagi bir yukseklige koyun gozden cikardiginiz bir iki oyuncak birakin ortada olsun bitsin.Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
Yok işe yaramıyor ben denemiştim. Çareyi eve almamakta buldum.Ben de çocukla konuşabilirsiniz diye düşündüm. İnsan bazen çok kızabiliyor ama nihayetinde karşıdaki bir çocuk eğer ailesi tarafından kötü yetiştirilmediyse içinden gelen ani bir kıskançlıkla ya da tamamen içini merak ederek kırıyor olabilir.
Kırıcı olmadan çocukla bu konuyu konuşsanız kesinlikle etkili olacaktır. Benim de aynı yaşlarda bir kızım var ve inanın anlattığınızda gayet de güzel anlıyor herşeyi.
İyi de ne kadar süre tek bırakıyorsunuz ki ne annesinin ne sizin haberiniz oluyor kırılan oyuncaktan.Ailenin haberi yok söylesem mi acaba. Çocuğun yaşı büyük ablaları var annesi ile de epey yakınız güzelce söylesem ayıp mi olur ya da ablalarina mi desem diye düşünüyorum. Annesini tanıyorum yani öğrense kesinlikle kızar çocuğuna, terbiye verir eminim
Muzu yese ne olacak ? Canı çekmiş yazık yayaaa bir tek ben rahatsız oluyorum sanıyordum. hatta bir ara acaba kendi cocugum olunca diğer cocuklara tahammülüm mü azaldı diye düsünüyordum. cocuk sonucta falan diye. ama rahatsız oluyorum. kendi oyuncaklarına dokundurtmuyor bile ama bize gelince oğlumun tüm oyuncaklarını sahipleniyor. benim oğlum henüz 13 aylık ama onları izlerken üzülüyorum oğluma
ben bir sey diyemedim ama esim en son görüştüğümüzde direkt “madem oğlumla birlikte oynamıyorsun bir daha gelme” dedi cocugaannesi falan da saka sandı. her geldiğinde izinsiz mutfak dolaplarını karıltırıyor, oğlumun yediği bir seyi görünce hemen tutturuyor falan. gecen muz yiyordu mesela, oğlum iki dk mama sandalyesine koydu muzu hemen gidip yemiş. kücük olduğu için kendini ve oyuncaklarını da savunamıyor, hala pıtı pıtı her yere peşinden gidiyor, oynamak istiyor.
tabiki söyleyeceksiniz, görüşmek istemiyorsa görüşmeyecek.Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
ikisine de verdim zaten. o, onunkini bitirdikten sonra oğlumunkini yedi. ayrıca yine istese verirdim zaten mevzu benim oğlanın elinde ne görse alması ondan. yoksa muzunda değilimMuzu yese ne olacak ? Canı çekmiş yazık ya
Kıskanıyor herhaldeikisine de verdim zaten. o, onunkini bitirdikten sonra oğlumunkini yedi. ayrıca yine istese verirdim zaten mevzu benim oğlanın elinde ne görse alması ondan. yoksa muzunda değilim
hep öyleymiş. çok sımartıldı ki ailesi de kabul ediyor. evden içeri girdiği gibi odalara, mutfağa giriyor. cocuga asla “hayır, o bizim değil” öğretilmemiş. her sey onun. kücük de değil yani 5 yasında. karsısındaki çocuk da sizin cocugunuz olunca insan ister istemez sinirleniyor. benim evimde ben mesela “hayır, oraya giremezsin” diyorum gidip babasına soruyor bu defa. babası da izin veriyor. çünkü izin vermezse cocuk vurmaya başlıyor. tabii ki yetiştirilme tarzı bu cocugunda ama kendi cocugunuz kücük emrah gibi kenarda durup kendi oyuncaklarına dahi dokunamadığında üzülüyorsunuz. yoksa cocuk iletişimine larısan biri değilim. güvenli sınırlarda inatlaşıp, didişebilirler.Kıskanıyor herhalde
Babası nasıl başkasının evinde izin veriyor evime asla almazdım olacak iş degilhep öyleymiş. çok sımartıldı ki ailesi de kabul ediyor. evden içeri girdiği gibi odalara, mutfağa giriyor. cocuga asla “hayır, o bizim değil” öğretilmemiş. her sey onun. kücük de değil yani 5 yasında. karsısındaki çocuk da sizin cocugunuz olunca insan ister istemez sinirleniyor. benim evimde ben mesela “hayır, oraya giremezsin” diyorum gidip babasına soruyor bu defa. babası da izin veriyor. çünkü izin vermezse cocuk vurmaya başlıyor. tabii ki yetiştirilme tarzı bu cocugunda ama kendi cocugunuz kücük emrah gibi kenarda durup kendi oyuncaklarına dahi dokunamadığında üzülüyorsunuz. yoksa cocuk iletişimine larısan biri değilim. güvenli sınırlarda inatlaşıp, didişebilirler.
zaten diyorum ya ebeveynleri yüzünden böyle davranıyor cocuk da. arayıp aksam gelicez diyorlar, ne diyeyim?Babası nasıl başkasının evinde izin veriyor evime asla almazdım olacak iş degil