Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

Allah bana da böyle dert versin. Derde bak ülke bitmiş batmış insanların anne babaları evlatları ölüyor.
Ortalarda "ülke bitti yandık bittik" diye gezinenlerden de bıktım artık. Tamam ekonomide bazı sorunlar var ama böyle negatif umutsuz konuşmalarla çekim yasası işliyor. Hep olumsuz düşünen gelecekle ilgili negatif olan hep negatif seylere odaklanan insanlar hayatlarına güzel şeyler çekebilir mi? Sanmam ... hayata karşı biraz olumlu olun. Bu durumda nasıl olumlu olalım diye de sormayın. Çünkü olumlu ve umutlu olabilmek kişilerden ve olaylardan bağımsız bir durum.

Annem boyle benim, kusana kadar yedirmezse sinir sıkışması geliyo kadina hshsh

Benim annem zaten cok yogun calisan bir kadindi. Vardiyali calisirdi gece de dahil. Kimseyi yedirip icermeye dertlenecek vakti olmuyordu hoş olsaydi da yapmazdi o kadarini zaten bizim akrabalarda zirt pirt birinin evine toplanalim anlayişi yok, birbirimize arada misafir olsakta kimse boyle 6262662 saat oturup bi de ikrami ve
ikram şeklini abartmaz, olmaz.

Ben calismiyorum ona rağmen devamli misafir almiyorum cok nadir bize misafir gelir. Gelen insanlar da arkadaşlar filansa zaten disardan pizza bile soyledigimiz olmuştur. Özel olarak aksam yemegine davet ettiysem yine abartiya kacmadan bir şeyler hazirlari. tabi ama boyle telaş dert edinmem kendime . 🙄🙄

Bizde de yemekten sonra çay tatlı ardından meyve verilir ama akşama doğru gelir misafir sabahtan akşama kadar birde sık sık geliniyorsa bu çok bunaltıcı.

Benim annem zaten cok yogun calisan bir kadindi. Vardiyali calisirdi gece de dahil. Kimseyi yedirip icermeye dertlenecek vakti olmuyordu hoş olsaydi da yapmazdi o kadarini zaten bizim akrabalarda zirt pirt birinin evine toplanalim anlayişi yok, birbirimize arada misafir olsakta kimse boyle 6262662 saat oturup bi de ikrami ve
ikram şeklini abartmaz, olmaz.

Ben calismiyorum ona rağmen devamli misafir almiyorum cok nadir bize misafir gelir. Gelen insanlar da arkadaşlar filansa zaten disardan pizza bile soyledigimiz olmuştur. Özel olarak aksam yemegine davet ettiysem yine abartiya kacmadan bir şeyler hazirlari. tabi ama boyle telaş dert edinmem kendime . 🙄🙄
Ben de edinmem, gelene yaptiriyorum ben 😐

Ben de edinmem, gelene yaptiriyorum ben 😐
Bak onu da ben yapmam. 😂
Kaynanam bizi kahvaltiya diye cagirip kahvalti hazirlamamisti yani davet ediliyoruz ve ortada kahvalti yoktu neredeyse. Oturdum bir kenara aldim elime telefonu esim gecti mutfaga bir yumurta kirdi bize koydu yedik ders oldu. Kaynanam degil de baskasi olsa direkt evden cikar giderdim disarda ederdik kahvaltimizi. 😬

Bak onu da ben yapmam. 😂
Kaynanam bizi kahvaltiya diye cagirip kahvalti hazirlamamisti yani davet ediliyoruz ve ortada kahvalti yoktu neredeyse. Oturdum bir kenara aldim elime telefonu esim gecti mutfaga bir yumurta kirdi bize koydu yedik ders oldu. Kaynanam degil de baskasi olsa direkt evden cikar giderdim disarda ederdik kahvaltimizi. 😬
Kaynanan olabilirdim 🤣 yok eger kendim cagirdiysam hazirlarim ben, bizde olay genelde annemin esini dostunu toplayip bize 5 cayina gelmesiyle alakali. Kendileri gelip, yapip yiyip icip gidiyolar genelde. 🤣

Kaynanan olabilirdim 🤣 yok eger kendim cagirdiysam hazirlarim ben, bizde olay genelde annemin esini dostunu toplayip bize 5 cayina gelmesiyle alakali. Kendileri gelip, yapip yiyip icip gidiyolar genelde. 🤣

Ay yok ben kimseye paldir kuldur gitmem, bana da kimse toplanip gelmez.
Bizim gelme gitmeler haberli davetli olur zaten. O yuzden hem kahvaltiya gelin diye davet edilip bi de boş sofra gorunce acayip sinir olmustum.😐😐😐

Bana da oyle servis yapilsa, bende kalkmam otururum. Oh gelsin caylar, gitsin pastalar borekler :)).

Ama evet anneniz abartiyor sanirim. Kendisi ve misafiri eglencek diye size hizmetci mualemesi yapmasi hos degil

Neden biliyor musunuz? Hepsi arka arkaya gelince, bütün gün misafirlere hizmet edince onlar bile ağır geliyor. Kendimden örnek vermek istemedim araya karışmamak için aynı benim babam gibi. Misafir gelince sürekli birşeyler ikram edilmesini ister tabi kendisi yapmıyor biz yapıyoruz.
Mesela bir kez gelirken kola almış, misafir gelecek, yemekleri ben yaptım. Sofra kuruldu yemekler yendi, sonrasında çayın yanına tatlı ve kuruyemiş ikram edildi, sonra meyve, en son kahve ikram edildi. Bu süreçte ben sürekli hizmet ediyorum. Sofrayı kaldır, bulaşıkları yerleştir, çay demle, misafir bir sonraki levela geçince öncekinin kirlilerini topla, yıka, mutfağı topla. Artık misafirler kalkalım dediler saat 11’i geçmişti gittiler. Babam bizimle kola niye vermediniz diye kavga etti, sanki biz misafirden kola sakınıyoruz. Konu sahibinin yine akrabalarıymış, ben tanımıyordum bile ve ben de çalışıyordum. O yüzden belki tek başına zor değil ama hepsi vakit ve emek alıyor. Ben artık bu sebepten mi bilmiyorum misafir sevmiyorum.
Evet anlatmak istediğim tam olarak bu. Bosları kaldır yıka temizleri getir ikramliklari çıkar yerleştir götür bir de onca kalabalığa teker teker. Anlatırken kolay görünüyor ama meşakkatli bir iş
Bunların evi kocası çoluk çocuğu yok mu ki, tüm gün elin evinde keyif catiyorlar😒 ben de buna taktım. Ayrıca tüm gün oturacak kadar samimilerse iki tabak alıp mutfağa götürebilirler 😒 tek başına yazık günah ya. Bir tane düşünceli kimse yok mu aralarında yani😒
Ailecek geliyorlar :D çoğunun çocuğu üniversite okuyor şehir dışında ya da evli. Olan bir iki çocuğu da kendileriyle geliyor. Eşleriyle gelenler oluyor ya da eşim çocuğum bugün beni idare etsin diyenler
Neden gecenin 11 inde kalkıp eve gidiyorlar ki herkes olduğu yerde kıvrılıp yatsın bari, nasıl kendini bilmezlik bu , siz gidince o kadar uzun saatler oturuyor musunuz , ama yapılacak birşey yok anneniz memnun sizde dışarı çıkın , yada rahatsızım deyin odanıza çekilin .
:D çok güldüm bu cevaba Allah'ta sizi güldürsün :D oturmamız için ısrar ediyorlar annemde çok istiyor ama ben tercih etmiyorum kalkmakta ısrarcı oluyorum o yüzden oturmuyoruz. Kendi evimde bile o kadar uzun saatler oturamam

Evet anlatmak istediğim tam olarak bu. Bosları kaldır yıka temizleri getir ikramliklari çıkar yerleştir götür bir de onca kalabalığa teker teker. Anlatırken kolay görünüyor ama meşakkatli bir iş

Ailecek geliyorlar :KK70: çoğunun çocuğu üniversite okuyor şehir dışında ya da evli. Olan bir iki çocuğu da kendileriyle geliyor. Eşleriyle gelenler oluyor ya da eşim çocuğum bugün beni idare etsin diyenler

:KK70: çok güldüm bu cevaba Allah'ta sizi güldürsün :KK70: oturmamız için ısrar ediyorlar annemde çok istiyor ama ben tercih etmiyorum kalkmakta ısrarcı oluyorum o yüzden oturmuyoruz. Kendi evimde bile o kadar uzun saatler oturamam
Ben sizi anladım ama ortamdaki tek genç siz olsanız da kalkıp çaylarını alabilirler. Ne bileyim yemeği yedikten sonda benim biraz işim var diye odanıza çekilin, yada dışarı çıkın. Onlarla oturmak zorunda değilsiniz.

Aradaki sayfaları okuyamadım, cevaplamışsınızdır belki. Neden evde anneniz ve akrabalarla oturuyorsunuz. Yarım saat oturup planım var deyip çıkın. Akşam da 8 gibi gelip çok yoruldum deyip odanıza çekilin.

Aradaki sayfaları okuyamadım, cevaplamışsınızdır belki. Neden evde anneniz ve akrabalarla oturuyorsunuz. Yarım saat oturup planım var deyip çıkın. Akşam da 8 gibi gelip çok yoruldum deyip odanıza çekilin.
Zaten akşama doğru gelip akşam 11 den önce gitmiyorlarmış.

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?
Kendisi ağırlasın madem misafirini, eğer sizden yardım bekliyorsa sizin de fikirlerinizi umursamak zorunda. Emin olun siz evlendikten sonra bu denli bir hizmeti olmayak kimseye karşı.

Misafirden pek hoşlanmıyorum. Gençlik dönemlerimi annem böyle zehir ettiği için olabilir. Tam olarak böyleydik. Annem sürekli gözleriyle bir şeyleri işaret ederdi, asla boş durmazdık. Bir de her seferinde aradan onlar da çıksın mantığıyla bir sürü insanı eve doldururdu ama bu çok sık tekrarlanırdı. Aradan çıksın dediğimiz kimseler sürekli bizim evde herkesle birlikte hep aradan çıkarlardı🤣🤣
Annem yaşlandı ama hiç değişmedi. Ayda bir kere gidiyorum, fenalık geçirtiyor. Her seferinde hastalanıyorum şekerimi tansiyonumu çıkarana kadar yediriyor. Asla boş duramıyoruz ölümüne ısrar ediyor. Ayyy anlatırken fenalık geldi.
Annemden bıktığım için kendi evime misafir almıyorum 😂

Sevgili konu sahibi müsaitseniz size gelebilir miyim misafirliğe 🤣 Şahsen ben hiç böyle ağırlanmadım. 2 kahve , 5 çay, soyulmuş meyve, yemekler falan. Siz bana gelmeyin ama, anneniz aynı annem gibi olduğundan yıllarca bezdim, sana gelmek istiyorum diyene bahane bulma uzmanı oldum 🤭

Servis ettikleriniz öğün değil ki, aperatif.
Gündüzden gelip gece 23’te misafirlik mi olur mu? onlar bildiğimiz iltica etmiş 😂 Benim annemin evinden misafir eksik olmazdı. Köyden dişini yaptırmaya gelen bizde kalırdı. Ben hiç sevmiyorum misafir ağırlamayı. Sosyalleşeceksekte dışarda cafede filan buluşuyoruz.

Anneniz ev iyisi değil el iyisi.
Tatil günümde beni böyle yoran anneye kapıdan çıkarken el sallarım sadece
Tam olarak bu :) kesinlikle el iyisi. Sevdiği biri gelince gözleri parlıyor resmen. Bir misafirperverlik, hoş sohbet, güler yüz. O güler yüzü normalde zor görürüz annemde.
Teşekkürler :) O zaman daha iyi. Sabahtan akşama kadar bu soğukta dışarıda oyalanmak zor olurdu. Ben olsam bir arkadaşıma gider takılırdım misafirlerin kalkma saatine kadar.
Malesef ben el evinde 23:00'e kadar oturabilecek bir tip değilim en yakın arkadaşımda olsa :)
Kendisi ağırlasın madem misafirini, eğer sizden yardım bekliyorsa sizin de fikirlerinizi umursamak zorunda. Emin olun siz evlendikten sonra bu denli bir hizmeti olmayak kimseye karşı.
Ana yemeği o yapıyor genelde ama sadece o kadar. Evde genç kız varken yaşını başını almış annelerin yapması çok ayıpmmış çok günahmış. Çok mücadele ettim bu kafa yapısıyla ama başa çıkmak zor. Asırlık inancı değiştiremiyorsun ne yazıkki kendini yıpratmanla kalıyor.
Siz niye evde duruyosunuz rahatsizsaniz disari cikin yani
Zaten haftanın 6 günü hep dışardayım bazen 7 gününü de buluyor. Arada evde durmak istiyorum haliyle. Onlar gelince özellikle çıksam bir de bunun için laf yapıp tartışır benimle ayrıca. Keşke o kadar kolay olsa.
Misafirden pek hoşlanmıyorum. Gençlik dönemlerimi annem böyle zehir ettiği için olabilir. Tam olarak böyleydik. Annem sürekli gözleriyle bir şeyleri işaret ederdi, asla boş durmazdık. Bir de her seferinde aradan onlar da çıksın mantığıyla bir sürü insanı eve doldururdu ama bu çok sık tekrarlanırdı. Aradan çıksın dediğimiz kimseler sürekli bizim evde herkesle birlikte hep aradan çıkarlardı🤣🤣
Annem yaşlandı ama hiç değişmedi. Ayda bir kere gidiyorum, fenalık geçirtiyor. Her seferinde hastalanıyorum şekerimi tansiyonumu çıkarana kadar yediriyor. Asla boş duramıyoruz ölümüne ısrar ediyor. Ayyy anlatırken fenalık geldi.
Annemden bıktığım için kendi evime misafir almıyorum 😂
Aslında ben çok severdim misafiri ama abartıya kaçınca yoruyor. Kendi arkadaşlarımın arada gelmesinden rahatsızlık duymam mesela ama arkadaşlarım gündüz gelip akşam kalmıyor. Birkaç saat onlara da bana da yetiyor. Aslında böyle olmalı zaten. Tadında bırakmak en iyisi.
Sevgili konu sahibi müsaitseniz size gelebilir miyim misafirliğe 🤣 Şahsen ben hiç böyle ağırlanmadım. 2 kahve , 5 çay, soyulmuş meyve, yemekler falan. Siz bana gelmeyin ama, anneniz aynı annem gibi olduğundan yıllarca bezdim, sana gelmek istiyorum diyene bahane bulma uzmanı oldum 🤭
Ne zaman isterseniz kapım açık efenim :) o kadar kasmayın kendinizi bence arada gelsinler siz de rahat davranın sonra siz gidersiniz arada farklı ortamlar gerekiyor tadında bırakıldığı sürece. Yinede tercih sizin tabiki.
Servis ettikleriniz öğün değil ki, aperatif.
Gündüzden gelip gece 23’te misafirlik mi olur mu? onlar bildiğimiz iltica etmiş 😂 Benim annemin evinden misafir eksik olmazdı. Köyden dişini yaptırmaya gelen bizde kalırdı. Ben hiç sevmiyorum misafir ağırlamayı. Sosyalleşeceksekte dışarda cafede filan buluşuyoruz.
Ana öğün, ara öğün uzatmadım detaylı yazmadım. Misafirler kalabalık olunca bulaşıklar yetişmeyince makine ve bulaşık sepeti dolunca o aparatifler ana öğün kadar zorlamıştı. Misafir ağırlamayı seven beni bile bezdirdilerse kim sever ki zaten. Mesela arkadaşlarım ben gittiğimde çok rahat davranınca tuhafıma giderdi ben çok özenirdim çünkü. Doğru olan onların yaptığıymış meğerse. Rahat olmak en iyisi hem misafir hem ev sahibi için. Mühim olan bir araya gelmek zaten. Doyurucu bir ana öğün yanına bir tatlı ardından ortaya bırakılan aparatifler yeter diye düşünüyorum.

Back
X