Neden biliyor musunuz? Hepsi arka arkaya gelince, bütün gün misafirlere hizmet edince onlar bile ağır geliyor. Kendimden örnek vermek istemedim araya karışmamak için aynı benim babam gibi. Misafir gelince sürekli birşeyler ikram edilmesini ister tabi kendisi yapmıyor biz yapıyoruz.
Mesela bir kez gelirken kola almış, misafir gelecek, yemekleri ben yaptım. Sofra kuruldu yemekler yendi, sonrasında çayın yanına tatlı ve kuruyemiş ikram edildi, sonra meyve, en son kahve ikram edildi. Bu süreçte ben sürekli hizmet ediyorum. Sofrayı kaldır, bulaşıkları yerleştir, çay demle, misafir bir sonraki levela geçince öncekinin kirlilerini topla, yıka, mutfağı topla. Artık misafirler kalkalım dediler saat 11’i geçmişti gittiler. Babam bizimle kola niye vermediniz diye kavga etti, sanki biz misafirden kola sakınıyoruz. Konu sahibinin yine akrabalarıymış, ben tanımıyordum bile ve ben de çalışıyordum. O yüzden belki tek başına zor değil ama hepsi vakit ve emek alıyor. Ben artık bu sebepten mi bilmiyorum misafir sevmiyorum.