Misafire Gelme Demek

kesinlikle..

bunu söyleseydi de bu kez dostalrını kırmadan nasıl geri çevirecekleri konusunda başka tavsiyede bulunurduk..

aslında yeni evli çiftlerin kendileri davet etmedikçe evlerine en az 1 yıl misafir gitmemeli ya...Neyse

olsanız eşinizle yalnız vakit geçirmek en doğal hakkınız.

Son düzenleme:
kesinlikle yeni evlilerin evine sürekli ısrarla misafir gelmesi hiç uygun değil. insanlar hiç halden anlamıyor malesef, anlasınlar diye bekleyince de iş işten geçiyor.
eşim kendi ailesine evlenmeden önce "bize 4-5 ay gelmeyin" dedi. çünkü yatılı geleceklerdi.biz de sadece haftasonları eşimle geçirebiliyorduk. halden anlayacak insanlar da değillerdi. çok fazla misafirliğe ne gittik ne de çağırdık kimseyi, ne zaman uygunsak o zaman buyrun gelin dedik herkese.
konu sahibi arkadaşım, kırmaktan çekiniyorsunuz ama olan sizin en güzel yıllarınıza olacak. haftada bir misafir gelmesi iyidir gerçekten değişiklik olur, ama daha ayağını uzatıp tv nin karşısında kocanla film izleyemeden de bu kadar misafir ağırlamayın. eşinle ortak bi karar alın onu uygulayın.

Septemper arkdaşım sana katılıyorum. Asosyal insanlar değiliz ya da çekingen birbirimizle herşeyi konusuruz eşimle ama herşeyi. HATTA çoğu aldatmanın eşlerin birbirine karşı açık konuşmadığı beklentilerini ve sorunlarını açıkça söylemeidğinden olur. Dediğim gibi konusmadğımız hiçbir şey ama hiçbir şey yok. Kendisi dedi cancazım ile akşam yalnız kalmıcaksam kimle olcam diye.

Bakalım bugun misafir olmayacak inşallah. Birde insanların algısı şu "Akşam size gelcez uygun musunuz " Hayır değiliz desen Adamın veya kadının aklından akşam ohoooo filan diyor. Hoş çok içten sam,mi oldugum için genelde musait kelimesi biriciğimin ailesinden geliyor. bizde yok veya benim arkdaslarda.

bundan sonra kararı aldık arkdasım derse geliyoruz hayır akrabalar var. akrabalar geliyoruz derse hayır arkadas var dicez. bildiğin gündem konusyuz kocası nasıl veya gelin nasıl biri?

canım kusura bakmasınlar da ne anlarlarsa anlasınlar. eşin o senin, ister tavla atarsın ister takla atarsın.
bak bu konuda kayınvalidem biz size gelicez düğünden sonra evimiz daha yapılmadı diye takıldı bana. ben de gayet açık ve net bi şekilde "buyrun gelin ama siz rahat edemezsiniz yeni evli çiftin yanında" dedim.tabi ki ne demek istediğimi anladılar. bunu eşime kadar taşımış, eşim de gülmekten ölmüş tabi ki. bilir benim açık sözlü olduğumu. önemli olan sizin ne istediğiniz boşwer düşünceklerini düşünsünler.

:14: evet coook kiskandim:37:

laf dalaşına girmeyeceğim. Bende çoğu kişiyi kıskanmam imrenirim. 84 lüyüm hayatımda 1 kere tatile çıkmadım daha. Balayına bile gitmedim. Çünkü hep çalışmak zorunda kaldım tıbbı kazanmak ve bitirmek için. Doktor olarak çalıştığım için.

tabi konuyla alakalı değil merak konusu tabi bir daha baska niye hemen evlendiler bu evlenmeyi düşünmüyorum diyordu acaba hamile niye balayı yok ne ara eve taşındılar eşyaları ne zaman aldılar nerde tanışmışlar. Yani tek sorun MERAK yazılı açıklama yapacağım vallahi.

Gğzel fikirmiş rahat edemezsiniz kaynanam çok iyi ondan yana sıkıntı yok sıkıntı akraba. Ama kesin karar verdik 1 ay hatta 3 ve 5 ay gelmeyin :) Yalan atmak yok direk müsait değilim yeni evlendik bıraın bir yalnız dicem. insanlar birbirine neler neler diyor küfürler safurlar alınan yokta bu lafa mı alıncak pehh September sana yarı teşekkür ediyorum.

:14: evet coook kiskandim:37:

hayretler içinde sizin yorumlarınızı okuyorum..

konu sahibi arkadaşım;
size gerçekten çok hak verdim..ama gelicek olanlarda bilmezler ki benden önce de misafir varmış gitmiyim diye..
mesela 40yılda bir gelicektir bir misafir ama ondan önce her gün başka bir misafir gelmiştir.şimdi bu gelmek isteyen nerden bilsin ondan önce gelenleri ve sizin başbaşa kalamadığınızı değil mi?
sizin kontrol etmeniz gerek bence..
müsait değilim değilde;yarın gelseniz olur mu bugün eşimin iş arkadaşları gelicek yarın gelseniz? gibi..
yada bugün bir hastamın incelemem gereken şeyleri var(ne oluyosa işte incelenicek:)) gerçekten müsait değilim kırılmayın nolur gibi..

böyle insanlar yüzünden artik kimseye misafirlige gitmeye cekinir olduk

türkiyenin doktorlari iste, bise sorarsin terslerler cünki senden daha üstünler ya havalarindan gecilmez, onlar calisarak melek sahibi olmus, geri kalan meslekler calisilmadan aliniyo cünki:19:

insanlar size deger verip evinize geliyor , aaa cok sasirdim simdiye kadar nasil direk yüzüne söylemediniz gelmeyin diye

hala ne demek istedigim anlamadiniz, konunuza ben doktorum söyleyim böyleyim diye baslamaniz bana cok itici geldi cünki kendini öven kisilerden oldum olasi haz etmemisimdir:36:

türkiyenin doktorlari iste, bise sorarsin terslerler cünki senden daha üstünler ya havalarindan gecilmez, onlar calisarak melek sahibi olmus, geri kalan meslekler calisilmadan aliniyo cünki:19:

insanlar size deger verip evinize geliyor , aaa cok sasirdim simdiye kadar nasil direk yüzüne söylemediniz gelmeyin diye

hala ne demek istedigim anlamadiniz, konunuza ben doktorum söyleyim böyleyim diye baslamaniz bana cok itici geldi cünki kendini öven kisilerden oldum olasi haz etmemisimdir:36:

konu sahibi ne diyor?
ben o zorluklar altında okudum ve zorluklar altında çalışıyorum.
evet DOKTORUM!

söylenicek başka söz yok sanırım.ben olsamda övünürdüm.aysemm1984 övün bence.ohh doktorsun çalışıp okuyup emek verip keşke herkes bir yerlere gelebilse böyle.keşke insanlara yararlı olabilse herkes.

konu sahibi ne diyor?
ben o zorluklar altında okudum ve zorluklar altında çalışıyorum.
evet DOKTORUM!

söylenicek başka söz yok sanırım.ben olsamda övünürdüm.aysemm1984 övün bence.ohh doktorsun çalışıp okuyup emek verip keşke herkes bir yerlere gelebilse böyle.keşke insanlara yararlı olabilse herkes.

sende doktorun avukatisin heralde, sanane sana noluyo , yoruma yorum yapma isine bak:63:

Konu dışına çıkmak istemiyorum. İlk çalıştığım hastane özeldi neden sağlık ocağı seçtim rahat olmak için değil. Ben ekonomik durumu kötü aileden geldim yolyordam bilmezdik kimliğimizi kaybetsek nasıl çıkarılır ailem bilmezdi kim ne derse ona inanırdık. Amaç insanlara şu devlet hastanesine gideceksin bu bölümden numara alacaksın bir şey olursa gel ben yine burdayım. Bir kere kibirmiz olmadğı Allah'a şükür. 6 Yıl boyunca bir kere akşam 11 de yatıp sabah kendim uykumu almış uyanmadım.çünkü biliyorum okumassan fakir kalacaksın bir kocaya muhtaç kalacaksın diye.

Doktor deme sebebim sosyo-ekonomik kültürel ve arkadas çevresi durumunu anlatmaktı. Sen kıskanmaya kompleksi olmaya devam et tamam mı ? mühendis olan doktoru doktor milletvekilini milletvekili bakanı bakan başbakanı kıskanır. veya asteğmen albayı albay korgeneralı kıskanır.

3 gün üst üste eşimle tek kalamadım ya gece yok ya misafir var ya yorgunuz.

Seni kompleklerinle başbaşa bırakıyorum aç mesleklerle ilgili bir kitap oku sonra hepsini birer ikişer gün kıskan tamam mı ? öğretmenlerden başla cumhurbaşkanına kadar gidebilirsin.

DOKTORUM.

bende bu duruma kiziyorum
yani müsait degilse bir insan söyleyebilmeli...mesela ben ders calisirim aksam üstü telefon pat gelelim mi annemde gelmeyin diyemez, bende anneme kiziyorum ya lütfen diyorum ama ayip olur diyor ilk sayfada bir arkadas yazmis
müsait degilim demek bizim toplumda gelme istemiyorum anlami tasiyor diye hakli bu düsüncede oldugumuzdan kimseye birsey diyemiyoruz..
ben artik bi hos geldiniz diyorum giriyorum derse ama yinede gürültüden pek anlayamiyorum..
bence insan gercekten o gün icin istemiyorsa gelmesini söyleyebilmeli..isimiz var baska yere gidecez falan filan sekilinde üstelik yeni
evlisiniz :))

Son düzenleme:

:60::60::60:
boşver gırmızım anlayana:24:

Şu cümleyi kuran insanı sadece doktor değil herkes tersler kimseye misafirliğe gitmeye çekinir olduk. Acaba doktora derdini nasıl anlatıyorsun. ayağımdaki gözüm kanlanıyor hiçkimse çok ilgileniyor.

evet toktor hanim baslayin sergilemeye kibirliginizi, doktor olmak degil, önemli olan insan olabilmek

sende doktorun avukatisin heralde, sanane sana noluyo , yoruma yorum yapma isine bak:63:

kimsenin avukatlığını yapmıyorum.
ama siz konuyu niye buralara getirdiniz anlamadım.
bu kadar sert çıkışlar sanane! işine bak! filan.
sakin sakin ! doktor olmak istemişsiniz ama olamamışsınız zamanın da sanırım..
neyse..neyse..olabilir..üzülmeyin..nasip kısmet işi bunlar:50:

yine yorumunuza yorum yaptım yaranızı deştim sanırsam:50:
bidaha sizde cevap yazmayın bende yazmıyım lütfen.konu dışına çıkıp tartışmayalım saçmasapan birşey için.
iyi günler.

Son düzenleme:
Bu sitede emek harcayip tecrübelerini paylaşan kadın evli olur yeni evlilkere yol gösterenlerin emeklerine harcıyorum. 2 admin yazı yazmış 2 sindede sadece ve sadece haset duygusu var. liseli kzıların toplu konuşma yapıp orda baska kızları aralarında ezmek için kullanılan cümleler örnek

Alıntı zhebani kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

boşver gırmızım anlayana

Bu size yazdığım cevap olarak son mesaj. Diğer arkadaslar öneri vb. yazarlarsa onlara cevap yazacaığım fakat siz hasetinizle çatlayın.

DOKTORUM İNŞALLAH CERRAH OLACAĞIM SONRA BAŞHEKİM

Ama sizin gibi meslekteki "bıçak parası almak" gibi kötü davranış yapanlarıda yetkimle gerekirse meslekten atıcam. sizin gibiler iyilik yapanları baltalamaya devam edin. klavye hanım ağaları.

Back
X