Misafirin Yaptığı!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Verirmiydiniz gerçekten. Eğer böyleyse onun söylemesi niye sizi rahatsız ediyor. Siz de tepki vermişsiniz çöpe at ne demek. Cope atmak istiyorsan alir sen atarsin cope. Gecmis olsun. Iliskiniz tamamen bitmiş.
Mağdur etmezdik tabi... Bir torbaya bile koyulmadan gönderilen ayakkabının meraklısı gibi, almadım evime şimdi olsa yine almam:KK66:

herkes kendi ayakkabısının sorumluluğunu kendi bilcek biz misafirliğe gittiğmiz zaman ayakkabıyı çıkarır kendimiz içeri alırız o bilerek suçu size atmış öyle şey mi olur ayakkabı mı içeri almadın nedir yani herkes kendi ayakkabısından kendisi sorumludur kendi içeri alacaktı

evet kapi onunde ayakkabi birakmak hoş degil ve apartmanin kimligini belli ediyor ancak o ayakkabi calinsa bile parasini ev sahibinden tahsil etmek de neyin nesi? Bildiginiz gorgusuzluk ve ayip. Ben bu kadar aç bir kadinin 400 tl lik ayakkabi giyacagini de zannetmiyorum
Hanımefendi kimlikle ne alakası var? İşi neden böyle yerlere taşıyorsunuz? Durup size ayakkabılarımıza nasıl davrandığımı açıklayamam ancak eğer bir kimlik arıyorsanız o bu başlıkta değil

Hanımefendi kimlikle ne alakası var? İşi neden böyle yerlere taşıyorsunuz? Durup size ayakkabılarımıza nasıl davrandığımı açıklayamam ancak eğer bir kimlik arıyorsanız o bu başlıkta değil
Ben kadinin para istemesi konusunda sizi hakli bulmustum halbuki :bicak:
Evet apartmanlarda kapi onunde ayakkabi birakilmaz ki kendiniz de gormussunuz artik birakmazsiniz.

Merhabalar, bugün misafir geldi annemin bir arkadaşı. Kısa bir süre oturdu ve gitmesi için kapıyı açtığımızda ayakkabılarının olmadığını gördük. Çalınmış... Çok daha önce birkaç kez yaşamıştık böyle bir olay ama, tekrar yaşanacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Kadın madem dış binanızın kapısı açık ve böyle olaylar yaşanıyordu ayakkabımı içeri alacaktınız x hanım diye gerici bir sesle anneme söylendi. Böyle bir olay yaşanmıyordu, çok önce yaşadık birkaç kez bizim günlük giydiğimiz ayakkabılar dışarda duruyor şansızlık işte size denk geldi dedim. Ben o ayakkabıları yeni almıştım falan dedi. 300 tl gibi bir mebla (kendisi 400 tl ye yakın olduğunu söyledi) ve evine dönmesi için ayakkabı verdik kendisine. Geldiğinde kapıyı ben açmıştım ayakkabıları beyazdı dikkat çekiyor olacak ki incelemişim ve pek yeni durmuyordu açıkçası. Akşamüzeri 16 17 yaşlarındaki bir çocukla verdiğimiz ayakkabıları gönderdi. Ben de biz onları tekrar kullanmayız ilerde köşede çöp var koyabilirsin oraya dedim. Annem üzüldü açıkçası ‘ben olsam böyle yapmazdım’ dedi, ben de haksızlığa uğramış hissetim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ps: Anlamayan arkadaşlar olmuş; 400 tl gibi bir fiyat söyledi annemin cüzdanında 300 tl olduğundan o kadarını verebildik. Ve eve dönmesi için ucuz bez ayakkabılar oluyor ya evde onlardan vardı daha önce kullanılmamış onu verdik. Geri getirme çöpe atabilirsin maliyetli bir şey değil dedik ama çocuğuyla göndermiş. Ben de kibarca onun çöpe atmasını söyledim.

Yani yanlış anlamış olayım:işsiz:
Gelen misafir 300 TL yi alıp gitti mi :KK57:

Sizin ayakkabıyı evin dışına koymanız tamamen sizin evinizin adeti. Yani isteyen evin dışına koyar isteyen içerde tutar. O kısma takılmayın. Hırsızlık olayı da 8 senedir hiç olmamışsa bu tamemen kadının şansızlığı.Yani yine suçlu olduğunuz bir durum göremedim çünkü elinizde olan bir şey değil bu durum. Ama kadının ayakkabı için parayı sizden alması bence büyük saygısızlık. Yani burda sizin suçunuz olan bir durum yokken belki evet trip atabilir ama sizden para alınması hiç hoş olmamış.

Ben kadinin para istemesi konusunda sizi hakli bulmustum halbuki :bicak:
Evet apartmanlarda kapi onunde ayakkabi birakilmaz ki kendiniz de gormussunuz artik birakmazsiniz.
Sağolun bizi haklı gördüğünüz için, inanın buna çok ihtiyacımız vardıı

Neden verdiniz ki 300 tlyi.cok merakliysa ayakkabılarina iceri alsaydı.

ilk kez böyle bişi duyuyorum para almakta ne demek olabilir boyle şeyler kendi soyleseydı içeri alın die ya da kendi de alabılırdı...

Geçen haftada benim başıma geldi benim ayakkabım hariç diğer ayakkabılar çalındı.:halay:
Eşim kendi ayakkabılarını da misafirlere verdi 3 ayakkabısı gitti.:KK53:
Kimse kimseye laf etmedi

Gerçekten çok garip bir kadınmış. Alırken parayı yüzü de mi kızarmadı insan nasıl alır. Onu geçtim siz niye teklif ettiniz ki o mu istedi direkt verin diye? Onun ayakkabısını siz mi düşüneceksiniz insanın aklına gelmez ki. Madem o kadar para verdin eve girerken al çantana koy öyle gir:KK45:

Aslında sizin yanlisiniz şu olmuş anneniz 400 liralik ayakkabı denilince neden hemen cüzdanına davrandı ki
Tamam teyze şimdilik bizim ayakkabimizla git hangi mağazadan aldiysan bana söyle aynı model aynı ayakkabıdan alayim sana deseydiniz
Ayrıca yahu ne bilelim senin ayakkabının bu kadar değerli olup calinacagini söyleseydin iceri alırdık unutmuş olabiliriz ne var deseydiniz yada

Kadın ayakkabim çalındı demeye bas bas bağırmaya sizden para almaya utanmıyor siz niye utandiniz

Çok mu zengin çok mu bakımlı bu teyze de 400 lirayı ayakkabıya verip o ayakkabi ile komşu gezmesine gidiyor
100 lira verdiyse o ayakkabiya oturun dua edin
Ya neyse ya daha yazmayayim dünya kadar günah aldım

Yakın zamanda aynı şey benimde başıma geldi; yalnız ben misafir olan kişiydim.Eşimin akrabalarına ziyarete gitmiştik.
Çıkışta herkesin ayakkabısı kapıdaydı benim iyi bir fiyat ödeyip aldığım spor ayakkabım gitmişti.Üzüldüm evet üzüldüm ama inanın hiç öyle ne fiyat söylebilirdim nede alabilirdim.Asla ve asla aklımın ucundan geçmedi.Anneniz o arkadaşıyla dostluğunu bir kez daha düşünsün bence.

Aslında sizin yanlisiniz şu olmuş anneniz 400 liralik ayakkabı denilince neden hemen cüzdanına davrandı ki
Tamam teyze şimdilik bizim ayakkabimizla git hangi mağazadan aldiysan bana söyle aynı model aynı ayakkabıdan alayim sana deseydiniz
Ayrıca yahu ne bilelim senin ayakkabının bu kadar değerli olup calinacagini söyleseydin iceri alırdık unutmuş olabiliriz ne var deseydiniz yada

Kadın ayakkabim çalındı demeye bas bas bağırmaya sizden para almaya utanmıyor siz niye utandiniz

Çok mu zengin çok mu bakımlı bu teyze de 400 lirayı ayakkabıya verip o ayakkabi ile komşu gezmesine gidiyor
100 lira verdiyse o ayakkabiya oturun dua edin
Ya neyse ya daha yazmayayim dünya kadar günah aldım
Burada ayakkabıyı içeri almamak görgüsüzlük, sınıf ayrımı, insan kimliği ile bağdaştırıldı. Ben kimsenin ayakkabısının akıbetini düşünmek zorunda değilim! Eğer çok önemli ve değerliyse ayakkabın burada diğer kadınların da dediği gibi koyacak bir yer talep et inanın ben öyle yapıyorum.

Back
X