Misafiriniz size geliyorum dediğinde iki ayağınız bir pabuça giriyor mu??

Aynen öyle canim. Misafir geldigindede pestilin cikmis oluyor zaten. Ama birgün önceden poaca, börek, tatli vs vs hazirlanabilir. Ertesi güne sadece temizligi birakirsin. Ozaman rahat olur bence. Ama tabi bazende yemege gelen misafirler oluyor, bir gün önceden hazirlayamiyorsun onlari. Ozamanda menüyü iki ayiracaksin, hem bir gün önceden yapilabilecek yemekler sececeksin hemde ayni gün yapilmasi gereken yemekler olacak menüde. Ben herhalde öyle yapmaya calisirim.
Su an gözlerim kapaniyor yavas yavas, ben en iyisi yatayim canim:) Yarin domestoslu, ajaxli ve aceli günler beni bekliyor
Yine ugrarim buraya, belki bize faydasi olacak insanlar cikar karsimiza:)))
Bence mükemmel bir ev kadini gibisin ama bunuda belirteyim Öpüyorum canim, iyi geceler

cnm iyi geceler sana ben çıkayım artık..
kendine dikkat et ve kendini fazla yorma lütfen..
yazık yaşımız çok genç daha..ben senin yanında daha bi sakin mişim telaş konusunda:)))
hoşçakallll

iyi geceler canim:)) yormamaya calisacam, sende öyle yap, öptüm tekrar hoscakal

çok teşekkür ederim sende öyle cnm...hayırlı geceler..görüşmek üzere..
teşekkürler muhabbetin içinn byyy

Sanki biri beni anlatmış ben de öyleyim malesef bir misafir geleceği zaman çok abartıyorum, dört dörtlük yapmak istiyorum herşeyi.
Bir de çalışıyorum düşünün artık bazen eşim öğlen arar yemeğe misafir geliyor der, ben iş çıkışı önce alışverişe, sonra eve koşarım, yemekleri ocağa koyar ortalığı toplarım, sofrayı hazırla derken artık bitmiş vaziyette olurum.
O yüzden kızıyorum ona o şekilde misafir çağırma diye, o da sen çok abartıyorsun bırak ev kirli olsun insanlar eve mi bakıcak önemli olan senin yüzünün gülmesi diyor ama ben rahat edemiyorum.
Tabi o yüzden benim için misafir işkence oluyor, ne kadar sevsem de o koşturmacada tadını çıkartamıyorum.
Benim annem de öyle o yüzden genetik galiba, ben anneme kızardım yapma etme diye ben de onun gibi oldum.
Annem misafir gelicek diye baklava açan bir insan, ya ne gerek var pastaneden hazır al dimi.
Hatta annem sahurda erken kalkıp gözleme falan yapardı biz küçükken, ben yemek yemeye kalkarken zorlanıyorum kadın 1-2 saat erken kalkıp onları yapıyor.

labellevie
senin işin dahada zor işten gel yorgun argın marketti yemekti hazırla et maşallah bünyene
dediğin gibi tadını çıkartamıyor insan en çok buna üzülüyorum zaten yoksa yok bi derdim.
herşeyimi yaptıktan sonra yorulmadan ne güzel misafirlerle tadını çıkartarak otursam.
şeker hapı kullanıyorum onu kesince kilo alıyorum şekerim yüksek çok az ilersim kötü..
büyük ihtaimal yorulmaya gelmiyor

Ya sorma kurdelam, malesef çok zor oluyor. Aslında biraz pratik şeyler yapmak lazım, ne bileyim çabuk pişen, hazır gıdalar gibi.
Temizlik konusunda ben eğer hafta içiyse ortada dağınık birşey varsa topluyorum, evi süpürmüyorum ama viledayla biraz yerleri siliyorum temiz oluyor.
Lavabolara da biraz çamaşır suyu döküyorum, bekletiyorum sonra duruluyorum.
Ben de havluları falan değiştiriyorum inan temiz görünüyor.
Bir de biz iki kişiyiz eşim derli topludur evi kirletmez, ama ilerde çocuk olursa ne yaparım bilmiyorum.
Benim bir tanıdığım var mesela biz olsak misafir gelecek diye telaş yapar önceden yemeğimiz olsa bile yeniden yemek yaparız.
O yanına bir yemek daha yapıyor diğerlerinden de yettiği kadar.
Herşeyi de pratik ne bileyim köfteyi falan hazır alıyor, yanına önceden yaptığı pilav, yine önceden kalan çorba, bir de salata tamam işte o kadar.
Aslında öyle mi olmak gerek bilmiyorum.

labellevie
yok cnm o dediğin kişi gibide olmak istemem
nerde kaldı o zaman misafirimize hörmetimiz..
biz yine bildiğimizi yapalım
ama birşeyi merak ettim cnm
viledalıyorum yerleri demişsin
süpürmeden inanki temiz olmuyor illa süpürürm ben
senin kıl vs yapışmıyor mu o zaman viledanın bezine??

Ya benim saçlarım bazı dönemlerde dökülüyor mesela son zamanlarda çok dökülüyordu kestirdim gerçi durdu şimdi.
Öyle olduğu zaman ya bir peçeteyle ya da küçük şarjlı süpürgeyle topluyorum.
Başka bir şansım yok akşam 6 da işten çıktıktan sonra temizlik yaparsam yemek yapamam.
Tabi bu çok nadir oluyor yani eşimin habersiz misafir çağırması, yoksa eğer hafta içi bir misafir gelecekse ev kirliyse önceki günden temizliyorum,
alışverişimi falan ona göre yapıyorum ihtiyaçlarımı alıyorum, misafir gelceği gün sadece yemek yapıyorum.
Ev temizse misafir gelecek diye ekstradan temizlik yapmıyorum.

Bu arada öyle yapanlar emin ol yaşlanmıyor bizden de fazla yaşarlar.
Kimse bir onları süper ağırladık diye madalya takmıyor.
Bir de bir taraf çok hazırlık yaparsa diğer taraf ta aynısını yapmak istiyor,
yapamazsa kendini yetersiz hissediyor.
Bilemiyorum ben bütün doğrularımı sorguluyorum son zamanlarda.
Mesela ben çok iyi hazırlandım diyelim ki misafir geldi memnun ayrıldı,
başka zaman beni davet etti, belki imkanlarını zorlayarak beni ağırlamaya çalışıcak.
O yüzden samimiyete göre bence daha rahat davranmak önemli, çünkü arkadaşlarımız bize bizim için geliyor
yemekler için değil.
Benim öyle bir arkadaşım var ve ben ne yaparsam o daha iyisini yapmaya çalışıyor, üzülüyorum.

labellevie doğru diyorsun.
ama benim öyle yarış yapacak bi kişiliğim yok öyle bir arkadaşımda yok açıkçası..
insanın ne sabrı ne vakti yeter amann boşver ortaya çıkacak güzel bir ikram olsun
boşverelim gerisini.Allah ne verdiyse

ben varım canım merhaba..benim de cts -pazar misafir ihtimalim var,annemler gelebilir yatılı olarak ama kesin değil henüz.yarın temizlik yapayım diyorum eğer gelirlerse cts sabahı ancak belli olacak çünkü,iki ayağım bi pabuca girmesin..
kırk yılda bir gelirler(başka şehirdeler) güzelce ağırlamak istiyorum,menü konusunda kararsızım...önerin varsa alabilirim,aklımdakiler şöyle;
mercimek çorbası,bezelyeli pilav,saç kavurma...sebze lazım yanına bir de ama onu bulamıyorum.başka ne olabilir,acaba ortaya bir de ali nazik falan yapsam mı?ayyy kafam karışık

aaa çıkmışsın,neyse görüşürüz sonra yazarsın artık:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…