bize kimse gelmezdi ben küçükken şimdide ne olduysa anlamadım akın akın sebepsiz yere geliolar sonra bi bakıorumki kadınların annemle ettiği muhabbetler halamın dilinde babaannemin dilinde gerçekten teyzemler taaa istanbuldan habersiz geldiler böyle bişey olurmu ya o günde çok yorulmuştum okulda sereserpe rahatça yatıorduk neye uğradığımızı şaşırdık evde kavga olur gürültü olur pat bunlar kapıda planlımı yapıo bu insanlar anlamadım annem gilin tarafta öle babam gilin tarafta bigün kapıyı açmıcam yada gelmein dicem bi rahatça evimizd3 oturamıyoruz ya bide gelenler o yağlı şu tuzsuz fln demezmii suratlarına boca edesim gelio teyzemler hariç gerisi dedikodu almak laf almak için gelio bayram geliceğine bayram temizliği yaparken veya bayramdan sonra gelirler çoook sinir oluyorum kurdelacımbide senin dediğin gibi temizlik ve yemekten sonra pestilim çıko derman kalmıo bendeseda58 anlıyorum cnm seni inanki benim annemin evide öyleydi.küt diye geliyorlar:)gelenler sevdiğim akrabalarımzdan olunca canım başım üstüme.onlarda olmazsa dertlerimizi mutluluklarımızı kiminle paylaşırız.ama bazılarıda var ki pek sevmediklerim onlara ansızın geldikleri için biraz sinir olabiliyordum:)
baby dilay cnm bak bekarsın ama ne kadar hamaratsın.maşallah:)ben evlenmeden önce birşey yapmıyordum fazla.annem her işi kendi yapıyordu.ee tek başına yapmayıda sevmio değildi.ben hiç benimseyememiştim annemin ev işlerini.sanki elime yapışacak gibi geliyordu:)ama ne zaman evlendim kendi yaptığım işi en iyi şekilde yapma hastalığı geldi.Allahıma şükür herşeyimi kendim yapıyorum.
evet canım aynı benim sorunum bu muhakkak süpürüp silerim neden sanki tertemiz durmaz şu evler.ekstra banyoya koşuyuyorum her yeri çamaşır suyu ile yıkıyorum sizler belki sizlerin bir püf noktası vardır bende uygular rahatlarım dedim
Niye bu kadar abartılır bu misafir meselesi hiç anlamam.
İnternette bir gezi blogu okuyorum. İzmirli bir doktor üç kuruş paraya dünyayı geziyor eşi ve çocuğuyla. Belki bilenleriniz vardır. Google'da sandaletli seyyah diye aratın çıkıyor.
Neyse işte, bu doktor yabancı ülkelere gittiğinde orda tanımadığı insanlar tarafından ağırlanmış. Alman bir ailenin evine gittiğinde bunlara "aç mısınız" diye sormuşlar. Bizim doktor bey ve eşi aç oldukları halde utandıkları için "değiliz" demişler. Alman aile de bir daha hiçbişey sorma gereği duymadan, bizimkilere de vermeden oturup bi güzel yemeklerini yemişler
Yine bu sefer Brezilyalı bir aile ise aç mısınız diye sorunca bizimkilerin önceden ağzı yandığı için "evet açız" demişler. Kadınnı çıkardığı yemek: kek, peynir, ekmek, meyve suyu.
Ne bir yemek pişirmiş ne de bir şey hazırlamış.
Doktor da bu durumu "biz arkadaşlarımızın arkadaşlarını bile akşam yemeklerinde 8 çeşit meze, 2 ana yemek, tatlılar, tuzlular, salatalar ile ağırlarken biraz abartıyoruz galiba" diye açıklamış.
Ben de katılıyorum. Türk geleneğinde tamam en iyi şekilde ağırlamak, yemeklerden yensin diye ısrar etmek vardır ama kendimizi de parçalamamak lazım bence. Hayata iş ve temizlik yapmaya gelmiyoruz. Sağlığınızdan olacak kadar bu işi abartmayın, dünyadan ve yaşamaktan keyif alın. Çamaşır suyu kokuları içinde boğulmak kime ne yarar getirmiş?
Çocuklarımızı bile abartı derecede ilgi ve korumayla büyütüyoruz. Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Bebek beşiğinde uyuyor, beşiği üstüne de incecik tülbent örtülü. 1 saat içinde belki 10 defa annesi, babası, ananesi herkes ayyy tülbent çocuğun yüzüne mi düştü ayyy tülbenti düzeltin diye panik oldular. Tamam yeni doğmuş bu kadar ilgi belki normal olabilir ama çocuk nerdeyse 30 yaşına geliyor annelerimiz hala "ayy evladım sırtına bişey giy, ayy evladım al mandalina soydum ye" Ondan sonra kendine güvemi olmayan çocuklarımız oluyor. Elalemin 18-19 yaşında çocukları kendi kazandığı parayla üniversiteye gider, trene atlar dünyayı dolaşır bizimki evde annesinin dibinde oturup elma portakal yer.
Çok dolmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?