Misafirlik ne kadar sürmeli?

kaynanamı aradım. çook yorgun bi sesle, uyumuşum sonra duşa girdim herkes aramış dedim. eşimi sordu bana sanki oğluyla konuşmadı da bana soruo güya, nerdeymiş nerde kalıomş diye,ben de bilmiorum 48 saat aramayınca haberm yok çok yoğun çalışıo arayamıo ben de yoğunum zaten önce anneleri arıorum onu aramadım daha dedm.

Valla ne diyebilirim ki... Ben öyle "aman arkadaşım o senin kocandır, alttan al, güleryüzlü ol, sen kadınsın sabretmen lazım"cılardan değilim. Bu önerilerin her zaman yapıcı olabileceğine de inanmıyorum, siz şu aşadan sonra bile bunları yapmaya devam etseniz, bu evlilik yürüsün diye tek başınıza iteliyor gibi olursunuz.

Öfkeyle kalkan zararla oturur, doğrudur. Ama şimdiye kadar öfkeyle oturdunuz da ne oldu, "hayatım evet annem biraz zor bir kadındır, tatlılıkla idare edebildiğin için teşekkür ederim" bile denmedi size, hâlâ siz suçlusunuz, oturup o öfkenizle kendi kendinizi yediniz, onlar da birbirlerinden yüz bulup sizi yıprattıkça yıprattı.

Ben de mesela gereğinden fazla iyi niyetli bir insanım, karşımdaki insanlarda da iyi niyet sezdiğim sürece, kendimden bir sürü taviz verebilirim, gözüme gelmez, yeter ki o ortaklık daha iyiye gitsin, yeter ki yardımcı olabileyim. Ama bu iyi niyetler karşılıklıdır, tek taraflı olunca adı kullanılmak oluyor, ve o noktada "dur" diyebilmek gerekiyor.

Bu kez de öfkeyle kalkın, nasılsa daha fazla zarar görecek değilsiniz. Ama muhatabınız kayınvalideniz olmasın, sizin sorununuz eşinizle. Daha doğrusu eşinizin sorunu evlilik müessesesinin anlamını kavrayamamış olması. Anlatın, ama telefonda değil, yüz yüze. Sakince falan değil, yüksek sesle ve son derece kararlı olarak. Siz eşinizi daha iyi tanırsınız, öyle konuşun ki neye uğradığını şaşırsın, afallasın. Siz yaşadıklarınızı sorun etmiyor gibi görünürseniz, her seferinde daha beterini yaşarsınız. "Ben bunları hak etmiyorum, ve bundan sonra bana bunu yapmanıza asla izin vermeyeceğim, anladın mı!!" deyin, ama kararlı olun.

doğru yoldasın arkadaşım yumuşama sakın erkeklerin burnunu sürttürmek lazım.ana kuzusu olmaktan çıksınlar artık.eşek kadar oldular çoluk çocukları olcak yaştalar.kendileri daha çıkamadılar analarının lafından.sinirleniorum yaa. kusura bakma canım.

yok canım zaten ben evliliğim için savaş veriyorum şu anda. duygularımı geri plana alıp mantıkla oturup çözmem gerekn şeyler bunlar. annesini muhattap almadım zaten. o kadını bu yaştan sonra değiştirecek halim yok. önemli olan eşimin benim arkamda olması beni el üstünde tutması.
ama bakın aradı durdu da noldu, insan bi msj atar açmıosam dimi, demekki kırgınım. bi gönlünü alayım der. yok iki satır bişe yazmadı. telefonda bağırıp çağırmasını dinlemek istemiyorum. hatasını anlayana kadar konuşmak istemiyorum. yarın cuma, evine gelir oturur beni de adam yerine koyar dinlerse ne ala. alttan almaktan artık yük taşıyacak halim kalmadı.

Konunuzla doğrudan ilgisi yok ama şunları sorsam ayıp etmiş olur muyum?

Kocanız kaç yaşında?
Bir de ailesine yatak odanızı kullanmamalarını söylemişsiniz, peki kullanmışlar mı, veya eşyalarınızı falan karıştırmışlar mı?

yok cnm ne ayıp olacak, eşim 25 ben 24 yaşındayız.
yatak odamı kullanmadılar ama tabi ki çekmecelerimi de yerleştirme bahanesiyle karıştırmışlardır. benim iç çamaşırı koyacağım çekmeceye kayınvalidem başörtülerini dizmişti ben de gözünün önünde alıp sandığa koymuştum bunlar ne diye. en elimin altındaki en çok kullanacağım çekmeceye bütün nakışlı işli tülbentleri dizmiş, gelenler çeyiz görsünmüş. ben oraya çamaşır koyacağım neyi görecekler dedim.sonra gönlü olsun diye annem ikna etti yne geri koyduk, düğünden sonra tabi ben yne kendi düzenime geçtim.komik dimi.düşündükçe sinirm bozuluyo

sendede hata var cnm.o sandığa koyduğun tülbentleri tekrar o göze yerleştirmicektin.senin ne kadar kararlı bi insan olduğunu anlicaktı

sendede hata var cnm.o sandığa koyduğun tülbentleri tekrar o göze yerleştirmicektin.senin ne kadar kararlı bi insan olduğunu anlicaktı

kaynvalidem görmedi canım, annem istedi diye koydum. kzım o kadar uğraşmış boşwer dedi, bi kenara yerleştirdim.yani benm tavrımı gördü.hatta anneme kızar gibi konuştum istediğim çekmeceye istediğim şeyi koyarım diye. o üzerine alınsın diye.ondan sonra baktım benim bi yere koyduğum yastığı bile oynatmıyo yerinden kayınvalidem.benim düzenime karışamaz onu bilir. mutfak halım krem rengiydi, kirlenmesin diye kaldırmış. evi de temizlemiş etmiş süsleyip bıraktı tabi. ama her şeyimi kullandı, kullandırdı. bunu asla unutmıcam. artık o günleri geçtim zaten dedim ya derdim onların eve gelmesi bile değil. yani dert tabi ama bana asıl koyan şey bu değil. benim tek derdim aşık olduğum adam. bana nasıl değer vermez? beni nasıl eşek başı yerine koyar? o romantik tatlı adam nasıl bu hale gelir?

Şunun için sormuştum, hani konuşmanızın seyri değişirse, eşiniz üste çıkmaya çalışırsa "binbir emekle döşediğim yeni gelin evimde bir ay tatil yapmalarına izin verdin, benim en mahremime burunlarını sokmalarına izin verdin, başka kadın olsa o evi başına yıkardı, belki nikâhtan dönerdi (ki ben ciddiyim dönerdim) ama senin hatırın için sesimi fazla çıkarmadım, ama sen beni hep ezdirdin....." diye haksızlıklarını konu edebilirsiniz diye sormuştum ama aslında iyi bir fikir değil.

Benim öz annem, yanımıza gelince yatak odasına girmez bile, değil gardırobumu kafasına göre düzenlemek.. İşiniz çok zor, Allah sabır versin.

canım bi senin eşin diil hepsi böyle yani.benide bazen basıo afaganlar kendimi zor tutuyorum.benim eşimde bana değer vermiomuş gibi gelio.belkide gerçekten vermio.fazlada takmamak gerekio.ama burnu da sürtsün.daha böle bişi gelmedi başıma ama her an gelebilir.

canım bunları söyledim zaten. o kadar da içime atmadım ama ne fayda etti ki hiç.
geçen hafta bi mağazada bornoz setleri vardı indirime girmiş taçın, ben de fiyat sordum baktım biraz.
sordu, bornoz seti alıcam dedim. nye dedi? bi de soruyo musun dedim. amaaan aşkım dedi. tek cevap bu. umrunda deil adamın ben üzülmüşüm kırılmışım.ki bana o zaman söz vermişti ben sana yenisini alıcam diye. bunu da hatırlattım.ama yine tasarruf olsun diye almadım tabi, evimi düşünen kadınım ya.
ailesi gelince o kullandıkları yani bizim şu anki bornozlarımızı onlara vericem. buyrun sizin olsun artık ben yenisini aldım bunları misafir için kullanıorum dicem.

Siz bilirsiniz ama bence vermeyin, zaten beleşçi insanlarmış, bir de sevindirik olacaklar. Ben olsam kesip yer bezi falan yapardım en baştan, keşke görseler..

sonunda msj attı eşim.
allahımdan bulacakmışım ben, allaha havale ediyormuş beni bu zor günlerinde sorun yarattığım içn.
biliorum hem suçlu hem güçlü işte. konuşmaya kalksam bağıracak edecek. etsin bakalım işimiz allaha kaldı zaten

Kim bilir nasıl fişekledi kayınvalideniz eşinizi. İki aradı açmadınız diye kim bilir sizi ne biçim sözlerle şikayet etti...

bende sizin yorumunuza katılamıyorum cunku öfkeyle kalkmak belkı bosanma noktasına gelmek demektir.neden : kocası henüz ailesi olarak anasını goruyorda ondan..
oyuzden de arkadasımın daha fazla huzursuzluk durumları olsun istemıyorum..
eger inceldiği yerden kopsun diyeceksede bunun ilerisini düşünerek yapsın ; artı ve eksilerini.. sonucta kocasını bizlerden daha iyi biliyor hemen mi sinirlenir..olayları hazmetme durumu nedir (kimisi hazmeder kimisi hayatta hazmedemez) , sinirlenınce esya mı kırar yoksa zarar vermemek adına kalkıp baska odaya gidip sınırının gecmesını mı bekler veya sınırı gecıncede küsme huyu var mı yokmu? ve en öenmlisi de eger birden parlayıp özelıkle k.validesini suclar nitelıkte konusursa ;kocası ozaman daha çok kendi ailesine baglanır lilypostan soguyarak..tüm bunları dusunerek bi karara varsın derim..

fişeklenmesin,erkek olsun istiyorum. fişekleyecek olan bi bahane bulur zaten.ben ne yapsam da o yapacağını yapıyor. ben hatayı eşimde buluyorum.kayınvalideme kızamıorum bile. bana aşık olan kocam,bana sahip çıkması gerekn kocam. aradı aradı açmadım diye kızdı bana. denetlemesi var ya, stresli ya, ben alltan alıyım o da bu stresli dönemi rahat geçirsin istiyor. bencillikten başka bişey değil yani.

Doğru ya senin stresli dönemlerin olamaz sen sorunsuz dertsiz bir insansın. Ha olay aileye gelince sen de hep benim ailemi eleştiriyorsun oluyordur eminim.
Off niye böyle yapıyor ki, yani birbirinizi zaten doğru düzgün göremezken bir de üstüne bunun stresi biniyor. Aileler hiç araya girmemeli yaa

Konu sahibi "her türlü yoruma ihtiyacım var, sen yine de aklından geçenleri yaz" dediği için, ben de olabildiğince empati yaparak içimden geçenleri yazdım, yoksa kimseye ne yapacağını söylemek zaten benim haddim değil, onu da daha önceki bir mesajımda yazmıştım. Yazdıklarıma kendisi de katılmayabilir. Ben söylediklerimin arkasındayım, ama aklına yatmıyorsa, biraz daha beklemek istiyorsa kendi seçimidir, bütün bunları yaşayan kendisi, bundan sonra ne yapması gerektiğini elbet o bilir. Biz ancak hayatının daha iyiye gitmesini umabiliriz.

Peki bu sekiz aydır eşinizde hiç gelişme yok mu, evliliğini bilmesi açısından?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…