Misafirlikte öyle bir laf yedim ki !!!

svgrcn

Yaşattığını yaşamadan ölmesinkötüler
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
1.100
805
73
39
Merhaba arkadaşlar. ..
Dün bir misafirlige gittim. Yendi içildi sohbet muhabbet konu burnunu yaptiran birine geldi.Bu bir erkek tabi .bende hiç yakismamis yapay durmuş dedim.yani burun fındık kadar kalmış koca suratta. Oradan birisi atıldı konuya ve
-sen insanlara farklı bakıyorsun dedi.
Bende şaşırmış ifadeyle nasıl yani dedim.
Oda.
-sen insanlara bakınca açık arayarak bakıyorsun dedi.
Benim içim düğüm düğüm oldu .ve bu burnunu yaptiran a da aynı mesafe yakinligimiz var.bende
Ne alaka egriye eğri ,doğruya doğru demek açık mi aramak oluyor deyip 10 dk sonra kalktım .ama dünden beri aklımda çok Üzgünümşimdi uyandım yine aklımda güne çok kötü başladım. Sizce ben açık arayan kötü birisi mi oldum onu söyleyince?

Siz de daha kibar olabilirdiniz. Sizin nasıl moraliniz bozulduysa burnuna yorum yaptığınız kişinin de öyle morali bozulmuştur. Kendiniz söyleyince doğru karşınızdaki size söyleyince laf sokma olmaz. Belki o da kendine göre gerçekleri söyledi.

nekadar saçma kişilik tahmini.
burnu zaten ortada gizli birşeyi ortaya çıkarmamışsınız ki.
açık arayarak bakıyorsun yorumu söyleyemedigi bir eleştiri olmuş bence.
bence bu konu bahane laf sokma derdi varmış arkadaşınızın.
bu konuşmalar insanı tanımak için iyi oluyor sizde muhattabınızı gördünüz

Pat diye söylediğin zaman insanlar tuhaf karşılıyor canım. Malesef iki yüzlü olmayı seçiyor çoğu kişi,sende öyle yapmalısın kimseye dürüst olma :))
Kendimden biliyorum bende açıkça söylerim olup olmadığını ve binbir surat olur :)))
Ama bence dürüstlük daha güzel.

Tek konu ile böyle dediyse sizi kızdırmak istemiştir, ama daha öncesini bilmek gerek. Aynı ortamlarda sık sık bulunan kişiler misiniz? Belki devamlı bir eleştiri halindesiniz(insan çoğu zaman kendini fark edemez) o da ondan öyle bir eleştiri yapmıştır. Hatta yakın arkadaşım bana söylese kendimi bir gözden geçiririm, belki farketmediğim bir şeydir. Ama zaten aramın iyi olmadığı biri söylediyse laf sokmak için söylediğini düşünür umursamam.

Burnu yapılan kişi yanımızda değildi ..

onun oyle demesi sacma ama bence sizde haksizsiniz biraz.ortada olan bisey diyosunuz da herseyi soylemej durustluk degil.cirkin birine aaa sen zaten cirkinsin ben soyleyince mi kizacaksin diyemezsiniz.belki daha oncede boyle seyler soylediginiz icin bu tepkiyi vermis olabilir.

Bu kişiyle bir arkadaşıyla ilgili bir yorum yapmıştım 1 sene oluyor galiba kadını pek samimi bulmamistim .söylemiştim samimi değil diye ve şimdi o bayanla konuşmuyor yani sezgilerim kuvvetli o zman da yorum yapınca yanlış düşünüyorsun demisti

Bir adam burnunu yaptırmış ve siz de arkasından " hic yakışmamış çok yapay durmuş " demissiniz.

Açık sözlülükle, patavatsızlık arasında çok önce bir çizgi vardır.

Arkadaşınız da aynı şekilde.

Size " açık arıyorsun " demiş. O da patavatsız. Boyle şey söylenir mi toplum o içinde. Nasıl bir iletişim seklidir bu?

Toplum yoktu 3 kisiydik sadece

Sürekli olarak eleştiren insan tiplerindendeniz bundan dolayı söylemiştir.

Söylediğinizde yanlış bir şey yok. Doğruya doğru. Ancak biz öncesini bilemeyiz.
....

Yeri gelmişken yeraltı'notu ; " açık sözlüyüm " adı altında nezaketen uzak , patavatsız davranan kişiler sıkı bir konuşma eğitiminden gecmeliler.

Haklısınız ...bide söyle bir cümle kullandı ben bakınca Candan bakıyorum .dedi.

Tek bir cümlenle arkadaşının seni yargıladığını düşünmüyorum.Sanki daha önceden de kırıcı konuşmalarına şahit olmuş gibi.Belki farkında değilsindir karşındakileri üzdüğünün bilemiyorum.Kendi kendine öz eleştiri yapman lazım bu durumda.
Açık sözlü olmakla patavatsız olmak farklı şeylerdir.
Fikirlerini karşındakini kırmadan söylersin,bu açık sözlülüktür.
Patavatsızlık ise başlı başına görgüsüzlüktür bence.
Hangisi olduğuna sen karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…