Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

dün
sabah aynı
öğlen 3köfte(ekmeksiz),domates,yoğurt
akşam 2 köfte,tavukdomates,salatalık, közde patlıcanyem. yeşillik,marul
3 litre su
bugün
sabah aynı
öğlen tavuk göğüs,domates,salatalık,yoğurt
ara az kuru kayısı,badem,ceviz
akşam tavuk,patlıcan yemeği,yeşillik,domates,tavada mantar
3 litre su ve evde spor

ve 2 haftada yaklaşık 5 kilo gitti.:nazar:
hem kilo vermen hemde mönülerin harika takyim devamını dilerim ....:nazar::nazar::nazar:
:46::46::46::46:

zilim inş. hurmalardadır sorun yoktur :16:
ben senin resimlerini bekliyorum merakla
aeben ablam bende sabitim bu hafta msafirim vardı düzensiz oldu menülerim önümüzdeki haftaya bakıcaz artık
yeni takımında hayırlı molsun ayşem .
mönülerini bekliyoruz .:16:
merhaba monti sayfasının çıtırları ve çıtır adayları:3:
ben motiye başlamadım ama kendimi hazırlamaya çalışıyorum
kitabı okumaya başladım hem de jet hızıyla:10:
yani anlatılanları geçip direkt 1. aşamada ne yenmeli, alternatifler ne şekilde olmalı falan...
en azından boşlukları sonra doldururum bi şekilde ztn sizden az çok öğrendim bazı şeyleri:34:
bu arada elele dergisi bu ay 20 diyet listeli küçük bir kitapçık veriyor, aldım demin
bu ay formsante yerine onu aldım
içinde banu kazanç ve michel montignac da var...
bakalım bu akşam ona da göz atcam :34:
sizleri de elimden geldiğince takip edicem, gaza getirmeye çalışıyorum kendimi 2 gündür...
neyse çok yazdım hepinize sevgiler....:16::16::16:
lilişim hangi kitabı aldın .? 1. mi 2.mi. kitabın başlarınıda mutlaka oku ..
dergi montiyi nasıl yansıttı aceba bizede özet geç dogrumu yazmışlar bakalım lilişim .

yeni takımında hayırlı molsun ayşem .
mönülerini bekliyoruz .:16:

lilişim hangi kitabı aldın .? 1. mi 2.mi. kitabın başlarınıda mutlaka oku ..
dergi montiyi nasıl yansıttı aceba bizede özet geç dogrumu yazmışlar bakalım lilişim .
ablacım monti 1, aslında michel montignac değil de bana sanki onu uygulayan dr var kardiolog o yazmış gibi geldi:44:
kitabı da hemen kısaca uygulamaya geçebilmek için jet hızıyla okuyorum yoksa bilgileri neden yabana atayım?:34:ama hızla şöyle göz attım sizden öğrendiklerimle aynı zaten
derginin ekine gelince birhaftalık mı ne örnek menü verilmiş dün akşam baktım biraz da...

selammm
zilimm ve aben ablamm geliyorum okuyorum ama yazmıyorum yazamıyorum
anneme gidiyorum 2 günde bir kalmıyorum dönüyorum akşamınaa
cuma gününe kadar sıkıntılarımız devam edicekkk
cuma günü ya bitecek ,yadaa dahada büyüyecekkk:((

umarımmm biterrr:(

banum inşallah biter sıkıntılar cnm..rabbim darda olan herkese ve sanada yardım etsin cnm..inşallah problemin ne ise çözümü gelir cnm benim...

bizde susuz oturyoruz,sular kesik...bi hafta sonum var ondada temizlik yapacaktım yapamadım..akşama kadar gelse bari...makineler bulaşık çamaşır dolu çalıştıramadım..:44:

herkese iyi hafta sonları diliyorum.
1/2litre ılık su
sabahgeç kahvaltı ile menemen,peynir, diğer peynirlerden çok azcık(nefis çekti),domates,salatalık,yeşillik,çay
öğlen yok
akşam1 çay bardağı kepekli bulgur ile bol yeşillikli kısır(yağ çok az,baharat bol),domates,salatalık
3 litre su

inşallah birazdan yürüyüşü de gideceğim.

dün
sabah aynı
öğlen 3köfte(ekmeksiz),domates,yoğurt
akşam 2 köfte,tavukdomates,salatalık, közde patlıcanyem. yeşillik,marul
3 litre su
bugün
sabah aynı
öğlen tavuk göğüs,domates,salatalık,yoğurt
ara az kuru kayısı,badem,ceviz
akşam tavuk,patlıcan yemeği,yeşillik,domates,tavada mantar
3 litre su ve evde spor

ve 2 haftada yaklaşık 5 kilo gitti.:nazar:
Vauvv gerçekten süper tebrikler:46:takyicim bişey sorucam kuruyemişle kuru kayısıyı aynı andamı tüketiyorsun ben karışmıyor diye hatırlıyordum da umarım yanlış hatırlıyorumdur ne güzel olur:1:

iyi pazarlar :16:

herkese iyi hafta sonları diliyorum.
1/2litre ılık su
sabahgeç kahvaltı ile menemen,peynir, diğer peynirlerden çok azcık(nefis çekti),domates,salatalık,yeşillik,çay
öğlen yok
akşam1 çay bardağı kepekli bulgur ile bol yeşillikli kısır(yağ çok az,baharat bol),domates,salatalık
3 litre su

inşallah birazdan yürüyüşü de gideceğim.
afiyet olsun cumartasi olunca 2 ögün olmuş olsun bi mahsuru yok .:46:
sabah ekmek yazmamışsın böyle olunca normal peynirde yiyebilirsin ekmeksiz kahvaltıda takyim .:34:

Vauvv gerçekten süper tebrikler:46:takyicim bişey sorucam kuruyemişle kuru kayısıyı aynı andamı tüketiyorsun ben karışmıyor diye hatırlıyordum da umarım yanlış hatırlıyorumdur ne güzel olur:1:

cuecam genelde meyve önce yenir . başka yiyeceklere karıştırılmaz . kuru meyvelerde sanırım biraz daha esnek olunabilir nede olsa pişmiş gibiler biraz . arada bir yenebilir .:16:

susuzluk çok zor . çabuk gelir inşallah sular zilim .

banum inşallah hayırlı sonuç çıkar :34:

ocdim sınavlarında başarılar canım .

Son düzenleme:
1/2 litre ılıksu
sabah menemen(dünden az kalmıştı),1 yumurta,domates,salatalık,lor peyniri,çay
öğlen yok (dışardaydım)
saat 5 gibi
tavuk döner, domates,salatalık, salata,diet cola:17:

1 saat sonra 1 kutu light ayran
3 litre su

sevgili cueca, bu diyeti yıllardır yapıyorum çok güzel kilolar verdim ama devamında koruyamadığım için geri aldım.her yapışımda kayısı ile badem,cevizi hatta ara ara beyaz leblebiyi birlikte ara öğün olarak az miktarda(5 badem ,1 ceviz,3 kurukayısıgibi) yedim ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. aben açıklamış zararı olmaz diye.tatlı krizimi bu şekilde bastırdım .

Derginin verdigi icinde monti olan kitabi aldim. 2 hafrada 5 kg verirsiniz denen monti listesinde kuru erik, soya sutu,
Avokado, sekersiz dogal recel, hindiba, dana eskalop, fransiz fasulyesi, mango sorbe, yesil muz,badem sutu,kepekli basmati pirinc pilavi,musli,haslanmis yesil mercimek,soganli tofu,limonlu dilimlenmis havuc,pesto soslu tagliatelle,ordek rosto.nasil?

Derginin verdigi icinde monti olan kitabi aldim. 2 hafrada 5 kg verirsiniz denen monti listesinde kuru erik, soya sutu,
Avokado, sekersiz dogal recel, hindiba, dana eskalop, fransiz fasulyesi, mango sorbe, yesil muz,badem sutu,kepekli basmati pirinc pilavi,musli,haslanmis yesil mercimek,soganli tofu,limonlu dilimlenmis havuc,pesto soslu tagliatelle,ordek rosto.nasil?
ocd'cim sen de mi aldın? valla ben bi göz attım dediğin gibi egzantrik şeyler var, ama detaylı bakamamıştım , ayyyyy ne kadar çok garip şeyler varmış:37: sen yazınca daha net farkettim:27:
ztn o dergiyi almazdım ben formsante alıyorum her ay da bu diyet listeleri eki veriomuş diye aldım, gerçi içinde yararlı olanlar da var da... pek gerekli değilmiş ne yalan diyim:44:

tünaydın herkese...:16:
ocd'im monti'de çeviri bir diyet olduğundan böyle şeyler yazıyordur kitapta..(bende hiç bir kitabı yok)tüm çeviri diyetler de var bu sorun..müsli mesela..bundan 15 yıl öncesine kadar türkiyede bilinmiyordu bile...ne:16:amanki şu çeviri diyetler itibar görmeye başladı ortalık envaii çeşit müsli doldu...yada dukan diyetinde yenen yulaf kepeğini bilenmi vardı?şimdi marketlerde bile satılıyormuş...

bizde çeviri diyetleri kendi beslenme kültürümüze uarlayıp yapıyoruz işte...onlar haşlanmış yeşil mercimek yer biz yeşil mercimek yemeği:)onlar portakallı ördek yer biz tavuk yemeği:)
ama yeşil muza takıldım.survivor'da yeşil muzlardan yemek yapıp yiyorlar.yenmecek kadar burukmuş tadı monti diyetinde niye yeşil muz yazmışlarki acep receeeep:26:

alllahım allahım aoejelerim gitti size yazıcam diye:37: french'in üzerine nazar boncukları yapmıştım gittiler valla,yine yapçam şincik:18:

ocd'im monti'de çeviri bir diyet olduğundan böyle şeyler yazıyordur kitapta..(bende hiç bir kitabı yok)tüm çeviri diyetler de var bu sorun..müsli mesela..bundan 15 yıl öncesine kadar türkiyede bilinmiyordu bile...ne:16:amanki şu çeviri diyetler itibar görmeye başladı ortalık envaii çeşit müsli doldu...yada dukan diyetinde yenen yulaf kepeğini bilenmi vardı?şimdi marketlerde bile satılıyormuş...

bizde çeviri diyetleri kendi beslenme kültürümüze uarlayıp yapıyoruz işte...onlar haşlanmış yeşil mercimek yer biz yeşil mercimek yemeği:)onlar portakallı ördek yer biz tavuk yemeği:)
ama yeşil muza takıldım.survivor'da yeşil muzlardan yemek yapıp yiyorlar.yenmecek kadar burukmuş tadı monti diyetinde niye yeşil muz yazmışlarki acep receeeep:26:

alllahım allahım aoejelerim gitti size yazıcam diye:37: french'in üzerine nazar boncukları yapmıştım gittiler valla,yine yapçam şincik:18:

Cnm yesil muz circir yapar sari muz kabiz

selam kıslar hayırlı haftalar diliyorum ...:16::16::16:

1/2 litre ılıksu
sabah menemen(dünden az kalmıştı),1 yumurta,domates,salatalık,lor peyniri,çay
öğlen yok (dışardaydım)
saat 5 gibi
tavuk döner, domates,salatalık, salata,diet cola:17:

1 saat sonra 1 kutu light ayran
3 litre su
cola olmada iyiymiş mönün takyim oda nazarın olsun . daha evelde dedigim gibi bu sırlar kilo vermen devam ediyorsa böyle hafifi kaçamaklı devametmende bi sıkıntı yok :34:
afiyet olsun

sevgili cueca, bu diyeti yıllardır yapıyorum çok güzel kilolar verdim ama devamında koruyamadığım için geri aldım.her yapışımda kayısı ile badem,cevizi hatta ara ara beyaz leblebiyi birlikte ara öğün olarak az miktarda(5 badem ,1 ceviz,3 kurukayısıgibi) yedim ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. aben açıklamış zararı olmaz diye.tatlı krizimi bu şekilde bastırdım .
benimde kast etigim bu miktarlardı yani 3.5. .. böylede ki,lo veriyorsan devam taktim .
:27::27: eyiymiş tabi bunları bulup yiyene .:9: karatay hocaya bazan hak vermemek elde deyil . çevirme diyetler diye eleştirirya :9:
emme biz montiyide türk üsülü yapıyok :9:

nasil gitti sınavlar ocdim .?

ay cnm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kıyamam:16:
gitmiş ojeleriiiiiiiii...
çeviri diyetlere gelince.. haklısın bizim kültürümün dışındaki yiyecekleri market market arıyoruz sonra da ıyyyy deyip bi kenara atıyorz
yulafa gelince... ben eti lifalifin yulaf ezmesni aldım dukandakini bilmiyorum:44: bir de annemler geçende uncudan ruşeym almışlar, yani buğdayın özü... görüntüsü ulaf unu gibi bişey ama tadı şahane:56: fındıkla ceviz karışımı bir tadı var...:44:
ben bazen kahvaltıda müsli yapıyorum kendim, içine kuru üzüm+badem veya ceviz(minik minik ufalanmış şekilde)+ 3 yk yulafa 1 yk ruşeym koyuyorum sütle gayet güzel oluyor, yani hazır almaktansa kendi müslimi yapıyorum denebilir:1:
yeşil muzu da bilmiyorum büyük ihtimal bazı yerlere özgüdür o... bizim burda da muz yetişiyor ama hamken çok buruk bi tadı oluyor:27:

selam kıslar hayırlı haftalar diliyorum ...:16::16::16:

cola olmada iyiymiş mönün takyim oda nazarın olsun . daha evelde dedigim gibi bu sırlar kilo vermen devam ediyorsa böyle hafifi kaçamaklı devametmende bi sıkıntı yok :34:
afiyet olsun

benimde kast etigim bu miktarlardı yani 3.5. .. böylede ki,lo veriyorsan devam taktim .

:27::27: eyiymiş tabi bunları bulup yiyene .:9: karatay hocaya bazan hak vermemek elde deyil . çevirme diyetler diye eleştirirya :9:
emme biz montiyide türk üsülü yapıyok :9:

nasil gitti sınavlar ocdim .?
ablacım hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnn:3::3::3:nasılsın?:38:

Son düzenleme:

zilim yeşil muz yeniyordur çümki gl endeksi düşük ham oldugundan .. geçenlerde bimden muz almıştım genelde yeşil alırım evde fazla yiyen olmayınca az bekleyince zati sararıyo diye . ay 2 hafta bekledi banamısın dimedi. bi bakayım dedim . amanın o nasıltat . hani olgun olayayn t. hurmasında egzın kekeremsi olurya ondanda beter . . o uzlar baya bir ay kadar mutfak masasının üstünde dekor olarak durdu .:33:

çeviri diyetler konusunda karatay hoca haklı mesela yabancıların kahvaltısında zeytin yokdur çünki bilmezler . biliyormusunuz dünyada kuruyemiş dükkanları olan tek ülke biziz .:9:

zilim yeşil muz yeniyordur çümki gl endeksi düşük ham oldugundan .. geçenlerde bimden muz almıştım genelde yeşil alırım evde fazla yiyen olmayınca az bekleyince zati sararıyo diye . ay 2 hafta bekledi banamısın dimedi. bi bakayım dedim . amanın o nasıltat . hani olgun olayayn t. hurmasında egzın kekeremsi olurya ondanda beter . . o uzlar baya bir ay kadar mutfak masasının üstünde dekor olarak durdu .:33:

çeviri diyetler konusunda karatay hoca haklı mesela yabancıların kahvaltısında zeytin yokdur çünki bilmezler . biliyormusunuz dünyada kuruyemiş dükkanları olan tek ülke biziz .:9:
ablacım bizim soframız zengin, ztn köklü bir yemek kültürümüz var:34:ztn ondan kiloluyuz:52:
elalem ne bilsin zeytini kuru yemişi:9:

Back
X