Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aben abla nasılsın hoşgeldin.:3::3::3::3::3:

Bende sana bişiy sormak için msj atıcakım yogurdu
yemeklerin yanında yemek mi daha faydalı yok
arada mı?

Ben monti yapmıyorum ama ona benzer besleniyorum
mesela sabah yiyorum ekmegi, öglen protein salata , yogurt
akşamda sebze yogurt gibi ne farkı var dersen arada yasaklı meyvelerden filan yiyorum
:26::26::26:

demir eksikligin yoksa banum her ikisindede yiyebilirsin .
Eger öyle soruu olan varsa yemekle deyilde arlarda yemeye çalışsın . Yogurt demir emilimini biraz engeliyor . Yag emiliminide engeliyor .

demir eksikligin yoksa banum her ikisindede yiyebilirsin .
Eger öyle soruu olan varsa yemekle deyilde arlarda yemeye çalışsın . Yogurt demir emilimini biraz engeliyor . Yag emiliminide engeliyor .

valla iyice çıkmaza giridm bu diyet konusunda
ara yapmalımıyım? yapmamalımıyım?
bi kara veremedim onumu yesem şunu mu yesem acemilere döndüm

tek iyi bir şey var her sabah 1 saat yürüyorum

Zilim seni takip edeyim dedim..anam biz kadınları ne sabırsız gördüm .:19:bazan erkekelrede acıyorum .:9:
Neyse kalkıyım bebeler beni paralamadan :9:

valla iyice çıkmaza giridm bu diyet konusunda
ara yapmalımıyım? Yapmamalımıyım?
Bi kara veremedim onumu yesem şunu mu yesem acemilere döndüm

tek iyi bir şey var her sabah 1 saat yürüyorum

banum hiç bişi yapmamakdansa bir yol seç ve uygula . Seni sıkmayan . Eger ara yapmamak sorun olmuyorsa yapma .:34:
Hatta normal bir liste dene .belli bir kl. Olan .. Bizim sorunumuz listeler yada diyetler deyil banum uzun soluklu yapmamak ...
Bir arkadaşım var az metti ve dr. Bverdigi normal 1800 cl bir diyet yapıyor .ama azimle . Ve 1 ayda okadar fart etmişki şaşırdım ..
Sen yada ben en son ne zaman 1 ay düzenli diyet yaptık .?????????????????????? Da sonuç almadık ??????????????????

banum hiç bişi yapmamakdansa bir yol seç ve uygula . Seni sıkmayan . Eger ara yapmamak sorun olmuyorsa yapma .:34:
Hatta normal bir liste dene .belli bir kl. Olan .. Bizim sorunumuz listeler yada diyetler deyil banum uzun soluklu yapmamak ...
Bir arkadaşım var az metti ve dr. Bverdigi normal 1800 cl bir diyet yapıyor .ama azimle . Ve 1 ayda okadar fart etmişki şaşırdım ..
Sen yada ben en son ne zaman 1 ay düzenli diyet yaptık .?????????????????????? Da sonuç almadık ??????????????????

ayy ablam bırak sen 1 ayı ben 1 hafta yaptıgımı hatırlamıyorum:24::24::24::24::24:
1800 çok degilmi :26: bende 1000-1200 arası almaya çalışıyorum bir gün digerini tutmuyor
ara yapmamak beni etkilemiyor ama metabolizma yavaşlıyor filan muhabbetinde takılıyorum

aebenim kolay gelsin aplam..her yaz insan bişeylere el atmak istiyor..ömür hep telaşla geçip gidiyor walla..
bende terasın cam balkonuna stor yaptırmayı düşünüyorum,toz olmasın diye genelde kapalı duruyor,akşam çıkıp oturacaksak açıyorumm sadece ön kısmını..yanları yine açmıyorum çok esiyor diye..ama gündüz durulacak gibi değil sıcaktan..o camlar güneşi çektikçe çekyor.nefes alımıyor terasta..çamaşırları zor seriyorum..1 saatte kuruyorlar sıcaktan..stor yaptırıp gündüzleri kapatırsam bu kadar sıcak olmaz sanırım..ama hep pislik temizlemekten usandım artık...stor işine girsem mutfağa zebra yaptırmakta istiycem.mutfağı geçen yıl ip perdeye çevirmiştim hatırlarsanız..insan her gördüğünede özeniyor yaw..
her sezon başka perdeler,çeişt çeşit halılar moda oluyor...halılar halılıktan çıktı zaten tablo gibiler..canım her yıl eşya yenilemek istiyor walla..keşke çok ucuz olsalarda hep değiştirebilsek..bu eve geçerken tüm mobilyamı yenilemiştim hatırlarsanız(4,5 yıllık mobilyayı)
şimdi yine başka şeylere özeniyorum ama artık ne zaman taşınırsak o zaman değişirler herhalde...
lapton acaip sıcaklatıyor insanı yaw kucağında ateş gibi..oğlumu doyurup yatırayım ben haydin görüşürüz:10:

hiç sorma aplam..gördüm seni o topikte..ama benim haksızlıpa hiç tahammülüm yok walla...zor tuttum kendimi boşa gitsin kardeş dememek için...
kendimi erkek düşmanı gibi gördüm bi an walla...iyiki öyle bi eşim yok..durduk yere katliam yapardım allah korusun..:9:

zilimm bizde taşınırken ne yapıcaz bilmiyorum gönül sıfırlamak istiyor ama
neye gücümüz yetecek bakalım. zebra perdede ne oliyy?

bend ebütün perdelerimi degiştircem bu bi gerçek ve mutfagı stor perde yaptırcam çünkü
lavobo hemen camın önünde

ecrinn malesef cnm bi saldım pir saldım kendimi
beceremiyoruma rtık diyeti:((

zilimm
cnm eşimle çıktıgımızda malesef bebelerde oluyor ama kv geliyor yakında ona bırakıp
çıkarımmm geldiginde bu kadar oldu bundan sonrada kullanırım sanırım

başarırsın sen canım benım biraz dikkat etsen gider kılolarınn ben senı örnek alıyorum kendıme valla sen nasıl başardıysan pkolu halınle bend bir pkolu olaraka başarcam inş.

ecrinn malesef cnm bi saldım pir saldım kendimi
beceremiyoruma rtık diyeti:((

zilimm
cnm eşimle çıktıgımızda malesef bebelerde oluyor ama kv geliyor yakında ona bırakıp
çıkarımmm geldiginde bu kadar oldu bundan sonrada kullanırım sanırım

canım benim istersen sen verirsin aldıgın kıloları ben senı kendıme örnek aloyorum valla sen bir pkolu olarak diyetle nasıl kurtulduysan bende bir pkolu olarakaa kurtulcam inş.ama ben hala 59,8 kıramadım valla ama bu hafta çok iyi spor yapıyorum bakalım inş.gitcek su 5 kılo üstümden :)
arabanız hayırlı olsun bu arada :)))

Son düzenleme:
HAYIRLI GÜNLER ....:16:

banuşum güle güle kullan canım kazasız belasız inşallah ..

zilim yaprakları haşlıyorsun sızak sıcak tencereden hemen kavonozlara bastıra bastıra dolduruyorsun zatten suyu kalmıyor . ama az miktarda oluyor . extra suya ihtiyap yok ben azda tuz koydum tatdı olsun diye . konserve oldu yani. bu hafta biraz daha alayım . 2 kilo almıltım 3 büyük kavonoz oldu yani 1 kovanoz 1 sarımlık yapragı aldı :31:

ecrin hoşgeldin canım yoksun çokdandır özlüyoruz .. nasılsın ?

zilim bebeler evde canım pc bana pak kalmıyor .. birde birkaç gündür niyetliydim bol bol yattım:17: birde akşam üstlari perdecileri dolaştım . salaonumun tülleri 5 senelik olmasına ragmen çürüdü :30: diger perdelerle birlikde yaprırmıştım ama o çürüdü . birde yatak odasının perdelerini yeniliycekdim .onlara bakıyorum . birde ev işleri var bu sene boya ,kagıt , döşemeler degişecek . vs derken ön araşırmalarını yapıyorum .

ablacım araa ara bakıyorum topiğe kımse olmuyorr bende bişey yazmıyorum ama takıpdeyım sizi tam montı uygulamıyorum ama yedıklerıme dkkat edıyorum akşamları sadece salata yiyorumm 3gündürr 8 den sonra yemek yok bazen meyva yiyorum ve yürüyüşleri sıklaştırdım valla bide sabah erken kalkabılsem süper olcak baalıam hala 59,8 deyim abla yaa kıramadım gitti bakalım bu hafta nolcak :)

zilimm bizde taşınırken ne yapıcaz bilmiyorum gönül sıfırlamak istiyor ama
neye gücümüz yetecek bakalım. zebra perdede ne oliyy?

bend ebütün perdelerimi degiştircem bu bi gerçek ve mutfagı stor perde yaptırcam çünkü
lavobo hemen camın önünde

banum mutfak için zebra öneririm özelikle lavabo üstüyse penceren . ben geçen sene yaptırdım mutfagı yeniledigimde . güzel oldu . zilim sanada tavsiye ederim . balkon içinde güneş kesmek için storlar şart.
banum nete yaz zebra diye çıkar storun biraz daha degişigi .

ecrinim canım pikolu olunca dahada zor . allah kolaylık versin. ama iyi yanından bak en azından kilo artışın yok :16:

zilim b en hiç o linklare bakmam yav sena baktım dikkatimi çekti hadi yazayım dedim . kocasıyla her tarşıp sorunu olan boşanşa amanınnn:9: dedigim gibi ben hemcinslarima bazan çokkk kızıyorum :9:
erkeklerin bir odun oldugunu biliyorum ama onları yontup kurdan yapmakda elimizde .:9: özelikle gençler hep kendi dedihim olsun hayat toz pembe olsun diyor . küçük bir anlaşmazlıklada inatlaşma başlıyor . sonrası muamma işte :37:. neyse bu onuda yzacak şey çok ama zaman yok ve yeri deyil . birde görüdüm hep bişi var kadın olsun erkek olsun komuşmak deyilde hep kürküne küsmeyi ve beklenti içine girmeyi öne alıyor . ödün vermek ve kendini karşısındakinin yerine koymak yok ...:50:

banum mutfak için zebra öneririm özelikle lavabo üstüyse penceren . ben geçen sene yaptırdım mutfagı yeniledigimde . güzel oldu . zilim sanada tavsiye ederim . balkon içinde güneş kesmek için storlar şart.

ecrinim canım pikolu olunca dahada zor . allah kolaylık versin. ama iyi yanından bak en azından kilo artışın yok :16:

zilim b en hiç o linklare bakmam yav sena baktım dikkatimi çekti hadi yazayım dedim . kocasıyla her tarşıp sorunu olan boşanşa amanınnn:9: dedigim gibi ben hemcinslarima bazan çokkk kızıyorum :9:
erkeklerin bir odun oldugunu biliyorum ama onları yontup kurdan yapmakda elimizde .:9: özelikle gençler hep kendi dedihim olsun hayat toz pembe olsun diyor . küçük bir anlaşmazlıklada inatlaşma başlıyor . sonrası muamma işte :37:. neyse bu onuda yzacak şey çok ama zaman yok ve yeri deyil . birde görüdüm hep bişi var kadın olsun erkek olsun komuşmak deyilde hep kürküne küsmeyi ve beklenti içine girmeyi öne alıyor . ödün vermek ve kendini karşısındakinin yerine koymak yok ...:50:

evet ablacım yaa cok zor pkolu olmak ama kurtulcam inş.bu hastalıkdan evet en azından almıyorum kırcam 59 belini az kaldı :)

merhaba ablacığım ve kızlar nasılsınız . ben şanslıyım perde konusunda eşim bu işi yapıyor . bende daha karar vermedim yeni ev için yapacaklarıma . ALLAH kısmet ederse haziran sonuna kadar taşınıyorum bende . konuyu bilmiyorum ama biz eşimle öyle durumlarda hiç küsmüyoruz onun yerine oturup konuşmayı tercih ediyoruz artık . hamdolsun böyle herşey yolunda gidiyor .

içtim çayı kahveyi yine uyku yok:9:

aebenim bende burdan başka bi yere baktığım pek yok,genelde çocukla ilgili bir başlık görürüsem bakarım ama bu sabah işim gücüm olmayınca ana sayfada yan tarafta ne başlık gördüysem tıkladım okudum.yorum yapmadan duramadım..
yeni nesil gerçten çok tahammülsüz ve dediğin gibi yontmaya çalışmak yerine hemen tak sepeti koluna herkes kendi yoluna deyiveriyorlar.yada erkeği şımarta şımarta tepesine bindiriyor sonrada indiremiyor mu nedir...
seninde söylediğin gibi boşamaya kalksa herkes boşanır,evlilik gerçekten zor zanaat ama idareyi bildikten sonra bi şekilde yürüyor işte...

nazlım bu konuda ne şanslısın valla sıkıldıkça değiştir gitsin perdeleri...benim eşim iyiki mobilyacı değil walla batırırdım adamı..çok çabuk sıkılıyorum ben herşeyden.ve çok kolay atıyorum.
bu sabah eşimin dolabını toparladım,bazı şeyleri bir kere giymiş yumaklayıp tıkmış dolaba,en sinir olduğum şeydir..bir kerede giyilse yumak yapmaktansa at yıkansın ütülensin sonra kaldıralım koyalım yerine..eline nesi geçtiyse attım..pijama,gömlek kazak,kapri,şort allah ne verdiyse tıktım çöpe..kalanlarıda katladım düzenledim..işten gelince teşekkür etti:9: attıklarımı bilmiyor tabiisi..2 haftadır dolabını düzenle diye söylüyorum.ellememi istemedi ,ben yaparım dedi durdu ama icraat yok..3-4 sene evvelde böyle bi temizlk yapmıştım kendilerine:9:ve giyecek şeyi kalmamıştı nerdeyse..yine öyle olacak korkusuyla yapma dedi ama kendide yapmayınca olan oldu bu sabah...:9:
bazen eşimin kıayfet mağazası olsun isterdim diyorum,yazın benim dışarıda çok işim oluyor(düğün,organizasyon,özel gece davetleri vs..9kıayfet sıkıntısı çekiyorum.gece kıyafeti tarzı şeyler özellikle.öyle bi mağazası olsa da iyi olurmuş...
ama eşim kendi işi hariç sattığı şeyde kullanılacak şey değil..(allah kullandırtmasın)protez el-kol-bacak-boyunluk vs..

banum kesinlikle zebra yaptır mutfağına çok hoş duruyorlar..özellikle ital dedikleri katlı gibi duranları var onlardan al derim ben..
bakırköy pazarında bile satılıyormuş burda arkadaşlar almışlar 100 yada 120 tl'ye sanırım..ama çok hoş duruyor.hem güneşlik hem perde yani...desenlisi renklisi her türlüsüde var..mutfağına uyan bir çeşit vardır mutlaka...

kıslar bu arada ben pazartesiden sonra bir hafta kadar olamıycam sanırım.annem ameliyat olacak oraya gideceğim...haber veriim dedim..

iyi akşamlar kıslar ..
yine yogun ve karmaşık bir gündü benim adima :9:

bugün yasina gitmiştim . oglanda sabah basıyla biroya .. kıslarda sıkıldık dediler ankamale abla kardeş gittiler sinemaya . ben onlardan önce çıkmıştım evden . anahatarı almayı unutmuşum :27:
yakın komşum bende kal dedi ama saat zaten 6 dı birde niyetliydim . rahatsiz etmeyim diye komşumda kalmadım .bende gittim ankamale mecburi olarakdan :9:
yarında toplantım var . anlıycanız ben bu yaz diyetden uzagım. umarım bundan başka kilo almam .:37::ssz:

merhaba ablacığım ve kızlar nasılsınız . ben şanslıyım perde konusunda eşim bu işi yapıyor . bende daha karar vermedim yeni ev için yapacaklarıma . ALLAH kısmet ederse haziran sonuna kadar taşınıyorum bende . konuyu bilmiyorum ama biz eşimle öyle durumlarda hiç küsmüyoruz onun yerine oturup konuşmayı tercih ediyoruz artık . hamdolsun böyle herşey yolunda gidiyor .
biliyorum nazlım :nazar: eşinle hayat boyu devam etsin inşallah .
yeni evindede güle güle otur inşallah ...:38:
bu arada kütahyanın selamı var . diyarbakıra tayini çıkmış oraya gidince nete baglanıcam dedi sizlerede selam etti.
içtim çayı kahveyi yine uyku yok:9:

aebenim bende burdan başka bi yere baktığım pek yok,genelde çocukla ilgili bir başlık görürüsem bakarım ama bu sabah işim gücüm olmayınca ana sayfada yan tarafta ne başlık gördüysem tıkladım okudum.yorum yapmadan duramadım..
yeni nesil gerçten çok tahammülsüz ve dediğin gibi yontmaya çalışmak yerine hemen tak sepeti koluna herkes kendi yoluna deyiveriyorlar.yada erkeği şımarta şımarta tepesine bindiriyor sonrada indiremiyor mu nedir...
seninde söylediğin gibi boşamaya kalksa herkes boşanır,evlilik gerçekten zor zanaat ama idareyi bildikten sonra bi şekilde yürüyor işte...

nazlım bu konuda ne şanslısın valla sıkıldıkça değiştir gitsin perdeleri...benim eşim iyiki mobilyacı değil walla batırırdım adamı..çok çabuk sıkılıyorum ben herşeyden.ve çok kolay atıyorum.
bu sabah eşimin dolabını toparladım,bazı şeyleri bir kere giymiş yumaklayıp tıkmış dolaba,en sinir olduğum şeydir..bir kerede giyilse yumak yapmaktansa at yıkansın ütülensin sonra kaldıralım koyalım yerine..eline nesi geçtiyse attım..pijama,gömlek kazak,kapri,şort allah ne verdiyse tıktım çöpe..kalanlarıda katladım düzenledim..işten gelince teşekkür etti:9: attıklarımı bilmiyor tabiisi..2 haftadır dolabını düzenle diye söylüyorum.ellememi istemedi ,ben yaparım dedi durdu ama icraat yok..3-4 sene evvelde böyle bi temizlk yapmıştım kendilerine:9:ve giyecek şeyi kalmamıştı nerdeyse..yine öyle olacak korkusuyla yapma dedi ama kendide yapmayınca olan oldu bu sabah...:9:
bazen eşimin kıayfet mağazası olsun isterdim diyorum,yazın benim dışarıda çok işim oluyor(düğün,organizasyon,özel gece davetleri vs..9kıayfet sıkıntısı çekiyorum.gece kıyafeti tarzı şeyler özellikle.öyle bi mağazası olsa da iyi olurmuş...
ama eşim kendi işi hariç sattığı şeyde kullanılacak şey değil..(allah kullandırtmasın)protez el-kol-bacak-boyunluk vs..

banum kesinlikle zebra yaptır mutfağına çok hoş duruyorlar..özellikle ital dedikleri katlı gibi duranları var onlardan al derim ben..
bakırköy pazarında bile satılıyormuş burda arkadaşlar almışlar 100 yada 120 tl'ye sanırım..ama çok hoş duruyor.hem güneşlik hem perde yani...desenlisi renklisi her türlüsüde var..mutfağına uyan bir çeşit vardır mutlaka...

kıslar bu arada ben pazartesiden sonra bir hafta kadar olamıycam sanırım.annem ameliyat olacak oraya gideceğim...haber veriim dedim..
zilim anacın inşallah iyi olacak canım . güle güle gitgel .özliycez seni.:16:

evet zilim zebralar mutfak için ideal çom güzel duruyor benim mutfaktada eşimde imrendi bironun perdelerinide zebra yattırdı ..
ay eşin dolaplarını kendimi topluyor :nazar::nazar::nazar: benimki bırak toplamayaı sabah bile benden ne giyecem diye yardım alır hangi gömlek hangı gravat diye :27:

tekrar iyi geceler .
zilim sana bir sorum var eşin medikal işiylede ugrasşıyor .benim büyük kızda ve sanırım küçüklerde aynı sorunu yaşıycaz el terlemesi var . ilaç kulanınca geçiyor ama sonra tekrar başlıyor ameliyatıda düşünmüyoruz .. bir cihaz varmış ,( İyontoforez) elektrik akımı gibi bişi . canım eşine bir sorarmısın fiyatı ve kulanımı hakkında eve almayı düşünüyorum .:26:

tekrar iyi geceler .
zilim sana bir sorum var eşin medikal işiylede ugrasşıyor .benim büyük kızda ve sanırım küçüklerde aynı sorunu yaşıycaz el terlemesi var . ilaç kulanınca geçiyor ama sonra tekrar başlıyor ameliyatıda düşünmüyoruz .. bir cihaz varmış ,( İyontoforez) elektrik akımı gibi bişi . canım eşine bir sorarmısın fiyatı ve kulanımı hakkında eve almayı düşünüyorum .:26:

herkese tünaydın....:42:

yaz miskinliği çöktü iyice üstüme,sıcakta yerimden kalkasım bile yok..ama gitmeden önce eşimin babalar günü hediyesini almak için oğluşla çıkmam lazım birazdan...pazar günü gelecek olan misafir kafilesinden yırttım bu arada...anneme gideceğimi söyledim,başka bir akrabalarının başıbna tebelleş olacaklar sanırım...hala hanım anahtarı bırak demek ister gibi oldu ama anlamazdan aldım artık napiim..

aplam hemen aradım sordum eşime msjını okuyunca..
fiyatları 400,'den başlayıp 1000 liraya kadar çıkanlar varmış.(markaya göre değişiyormuş)
aynen dediğin gibi elektrik akımı veriyormuş.her gün uygulanıyormuş gerekirse (terlemenin durumuna göre)2 kerede uygulanabiliyormuş.
ama eşim şahsi kanatimi sorarlarsa hiç bir tedavi yöntemi %100 çözüm değil terleme işinde dedi..genetikmiş..ameliyattan başka çözümü yok gibi dedi..

benimde (sonradan hatırladım) bir keman öğrencim vardı eve gelen.heyecanlandıkça dahada terliyorlar sanırım.soramadım tabii kıza utanmasın diye.ama yawrum nasıl terliyordu elleri..kemanı omzuna koyduğu gibi yay tutan elinin dirseğinden tıp tıp damlamaya başlıyordu.o derece terlenebileceğini ilk kez onda görmüştüm.yüzü terlemez ellerinden süzülürdü.
annesine söylemiş utanıyorum yerlere damlıyor gitmek istemiyorum hocanın evine diye.hatta koluna sporcu bilekliği falan takmıştı terleri tutsun dirseklerine süzülmesin diye.yaşam kalitesini fazlasıyla düşürüyormuş kişinin...
kızın babasıda öğretmendi velilerle el sıkışamıyorum hocam demişti ...

senin kızların bu denli terlemiyorsa belki bu cihaz çözüm olur aplam:26: eşinde falan varmı yada ailede başka birinde?

tünaydın ve kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar....
ama yine kimsecikler girmemiş...topik 2.sayfalara gerilemesin diye ben girip yazıyorum yinede..
kendi kendime konuşurum bende napiim..:9:
öğleden sonra yola çıkacağız ama oğlumun pek keyfi yok gibi..hafif ateşli..dün dondurmayı biraz dazla kaçırdı sanırım.şurup verdim dahada yükselmesse ateşi öğleden sonra babamız uyanınca gidicez..babamız nöbetten çıktı ve uykusuz olarak yola çıkmak istemedik.
annemin ameliyatına eşimde girecek,dua edin bizim için tekrar yenilemesin bu lezyonlar..bu ihtimalde oluyormuş bazı hastalarda...aebenim aplam bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine bizim için dua et nolursun...
görüşene kadar hepiniz allaha emanet olun.

Back
X