Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Bu arada kızlar öğle yemeğim netleşti
Birazdan yiyeceğim

Tavuk haşlama salata ve ayran

Fakat ben tavuktan sonra akşam yemeğimde musakka yemem başka bir şey bulacağım artık
onu da akşama karar verince yazarım ne edem :1:

dünki mönüm efem .

hiç hoş olmadı ama . .:ssz:

8.00
peynir. 6 zeytin .

12 30
yr tb . kıymalı mantar.
yş salata . fındık

15.(ne oldu bilmiyorum burda koptum.aslında açda deyildim ama canım okadarmı karbonhidrat çeker . )
çoçuklara evde kumpir yapmıştım .
onu yemeyim diye 5 hurma yedim .kesmedi ardındanda 1 hş. patates. ve 2 eti burcak .

sonrası yok saat 3 den yatana kadar birde 7 de 1 mandalina .

1 saat pilates .
2 lt su . ve karışık çay .

ooooo yooooooooo aeben olamasssssssssssss. acaba öğle yemeğin az mıydı ki?ben tam doymadığımda saldırıyorum böyle. sen çok daha iyi bilirsin tabi kendi bünyeni.

aben abla yesende güzel toparlmışsınn sen bilirisin işini zatenn,
bazenn ne kadar dirensekte yiyoruz bünyenin ihtiyacı oluyor demekkii:ssz::ssz:

kızlar biraz önce eşimin teyzesi aşure getirdiii tam gaz giderken olurmu yahu bu:26::26::26:

girmişken mönümüde yazayım ..
hafta sonum gündüz aç ,gece çok yemekle geçti. önümüzdeki 4 gün aç yatılacak efem .

sabah 1 dl ekmek . peynir . az omlet .
dom .sal .bib .mayd. 2 zeytin .

öyleyin
tavuk... yeşillik .turşu

akşam .
1 tr.hurması . 15 dk sonra 1 kase yogurt (tarçınlı )

yeşil çay . 7li çay .form çay .1 er kupa .

karbonatlu su 2 lt.

45 dk pilates . 20 dk yürüyüş .

Merhabalar
Bende uygulamaya çalışıyorum yazamadım ama menulerimi yarin kilo bildirecegim

Kızlar biraz önce eşimin teyzesi aşure getirdiii tam gaz giderken olurmu yahu bu:26::26::26:

aşure dedin de aklıma geldi kız banu kayınvalidem 4 gündür yalvarıyor bana aşure yaptım ne olurye bir kaşık al tadına bak diye
ııııı ııhhhhh diyorum
acaba kayınnam kilo vermemi mi istemiyor :1:

slm hepinize...
merak etmişsiniz çok sağolun.haber vermeden gittim kusura bakmayın nolur...
pazartesiden bu yana hastanedeydik..oğlumu yatırdı dr. öğlen uykusuna yatırdım,nefes alıp vermede iyice sıkışınca aldım doktora götürdüm tekrar.yatıralım dedi.eşimi aradım hemen(şehir dışında eşim seminerde).onun hastanesinemi gitsek bizim doktorumuzun kliniğinemi yatsak diye...doktorun özel kliniğine yatmaya karar verdik sonuç olarak ve pazartesi akşam saatlerinde yatıp bu gün öğlen çıktık.çok şükür biraz rahatladı oğlum.iğne(antibiotk) ile devam edeceğiz.iğne bitincede yine antbiotiğe devam(şurup olarak)..yavrumun böbrekleri elden gidecek diye ödüm kopuyor.3 ayda 7 kez üst üste antibiotik kullandık:(( allahım nolur bu son olsun...hiç hasta olmayan yawrum bu yıl kış gelmeden kaçıncıya hasta oldu ardarda...psikolojim alt üst olmuş durumda ..insanın çocuğu hasta olacağına kendisi olsun walla...

üç gün hiç uyumadım elindeki kelebek hareket edince , serum gitmiyor diye...zombi gibiyim..tek başıma hiç istirahat edemeden 3 gün geçirdim.birde bu sabah gözüm karardı uykusuzluktan düşmeyeyim diye tutunmaya çalışırken bileğimi ve 3 parmağimi incittim.hastaneden hiç çıkmadan onuda gösterdik,atel verdi dr.elime takılan.eşimin medikal mağazasından eve gelirken elime uyan bi atelde aldım geldik.15 gün rapor verdi dr.enstruman çalamayacağım için..elimin sakatlandığına sevinmedim desem yalan olur.yoksa oğlkumu daha tam iyileşemeden yine kreşe götürmek zorunda kalacaktım.hava enfeksiyon havası olduğundan yine hastalık artacaktı..şimdi onu sapasağlam edene kadar kendim sakatlanmışta olsam evdeyim.
umarım oğlum hemencik sağlığına tam olarak kavuşur.benim elimin hiç önemi yok..

bizden haberler böyle,umarım hepinizin keyfi ve sağlığı yerindedir...özledim valla burasını.haber vermeden gitmek değildi niyetim ,muayene ettirip getirecektim,neye uğradığımı şaşırdım yatıralım deyince.koşarak eve geldim eşyaarını topladım gittik yattık.yoksa habersiz gitmem bilirsiniz...:54:

aşure dedin de aklıma geldi kız banu kayınvalidem 4 gündür yalvarıyor bana aşure yaptım ne olurye bir kaşık al tadına bak diye
ııııı ııhhhhh diyorum

safişim kayınvalideyle düzettin mi arayı :9:

ahh zilim geçmiş olsun cnm yaaa:((((( allah sabır versin cnm çocuk hastalıgı çok zor ama neden bu kadar hasta olduki ya:26::26::26:

mikrobik bişiy mi eger öle ise aklıma tek bişey geliyor zilim sen bu çocugu çok titizz yetiştirdinn diye düşünüyorum. acaba çocuk dışarı çıkıp başka
bir ortamda kaldıgı içinmi bu kadar hasta oldu ki ,sakınan göze çöp batar misalii:(((
sanada geçmiş olsun cnm biraz canın ama olsun , en azından evdesinnn ah işte annelik bu yaa:((

Son düzenleme:
ııııı ııhhhhh diyorum

valla 3 aşure dönemindede agzıma vurmadım aşureyi ama bugün yedim minicik bi kase
yani dolu dolu 3-5 kaşık etmezz mon ti yapmıyorum zaten biliyorsunn.
sabah meyve yememiştim öglen kahvemin yanınd aincir yerim diyee aşureyi yiyince incirde yemek istemiyor cnm bugünki meyve hakkıma saydım bende:6::6::6::6::6::6:

kv konusunaa gelince şaibeliii şekerimm:1::1::1::1::1::1: yani benimkii gözü bana diker gidinceee yiyomuyum yemiyomuyum diyeee
hattta geçenn yüzün iiice içine çöktüü dediii:53::26::26::26:

mutfakda işim yeni bitti ama henüz yemek yapmadım .
2 tepsi ıspanaklı börek. 1 büyük tepsi limonlu kek . 1 tepside sarma kadayıf .
kormayın yemem hiç birinden . bugün iyiyim şükür ..

ooooo yooooooooo aeben olamasssssssssssss. acaba öğle yemeğin az mıydı ki?ben tam doymadığımda saldırıyorum böyle. sen çok daha iyi bilirsin tabi kendi bünyeni.
yok antim aslında açda deyildim korbon krizi .:37: bazan deli gibi karbonhidrat çekiyor canım . ögünlerde ekmek türevi yemiyoruzya . bazan o beni baya etkiliyor .

kızlar biraz önce eşimin teyzesi aşure getirdiii tam gaz giderken olurmu yahu bu:26::26::26:
aşure ben kendime söz vermiştim 1 aralıkdan sonra yapıp dagıtıcam . 2 aya yakındır diyetdeyim. bünye ara ver diyor bir kaç gün . yoksa uzun soluklu sabrım kalmayacak :4:
Merhabalar
Bende uygulamaya çalışıyorum yazamadım ama menulerimi yarin kilo bildirecegim
yogunmusun refim .?
ııııı ııhhhhh diyorum
:9: safişim çok kararlısın :nazar: hedefe kadar böyle ol .. yarın tartıldıkdan sonra eger kilo verimin güzelse 1 kase ye ödül olarak .:34: eger aşure seviyorsan tabi:9:

Son düzenleme:
slm hepinize...
pazartesiden bu yana hastanedeydik..oğlumu yatırdı dr. öğlen uykusuna yatırdım,nefes alıp vermede iyice sıkışınca aldım doktora götürdüm tekrar.yatıralım dedi.eşimi aradım hemen(şehir dışında eşim seminerde).onun hastanesinemi gitsek bizim doktorumuzun kliniğinemi yatsak diye...doktorun özel kliniğine yatmaya karar verdik sonuç olarak ve pazartesi akşam saatlerinde yatıp bu gün öğlen çıktık.çok şükür biraz rahatladı oğlum.iğne(antibiotk) ile devam edeceğiz.iğne bitincede yine antbiotiğe devam(şurup olarak)..yavrumun böbrekleri elden gidecek diye ödüm kopuyor.3 ayda 7 kez üst üste antibiotik kullandık:(( allahım nolur bu son olsun...hiç hasta olmayan yawrum bu yıl kış gelmeden kaçıncıya hasta oldu ardarda...psikolojim alt üst olmuş durumda ..insanın çocuğu hasta olacağına kendisi olsun walla...

üç gün hiç uyumadım elindeki kelebek hareket edince , serum gitmiyor diye...zombi gibiyim..tek başıma hiç istirahat edemeden 3 gün geçirdim.birde bu sabah gözüm karardı uykusuzluktan düşmeyeyim diye tutunmaya çalışırken bileğimi ve 3 parmağimi incittim.hastaneden hiç çıkmadan onuda gösterdik,atel verdi dr.elime takılan.eşimin medikal mağazasından eve gelirken elime uyan bi atelde aldım geldik.15 gün rapor verdi dr.enstruman çalamayacağım için..elimin sakatlandığına sevinmedim desem yalan olur.yoksa oğlkumu daha tam iyileşemeden yine kreşe götürmek zorunda kalacaktım.hava enfeksiyon havası olduğundan yine hastalık artacaktı..şimdi onu sapasağlam edene kadar kendim sakatlanmışta olsam evdeyim.

bizden haberler böyle,umarım hepinizin keyfi ve sağlığı yerindedir...özledim valla burasını.haber vermeden gitmek değildi niyetim ,muayene ettirip getirecektim,neye uğradığımı şaşırdım yatıralım deyince.koşarak eve geldim eşyaarını topladım gittik yattık.yoksa habersiz gitmem bilirsiniz...:54:

çok geçmiş olsun zilim .inşallah bir daha tekrarlamaz.. insan kendine aramıyorda işde konu çoçuklar oldumu elimiz kolumuz baglanıyor :26:
sanda geçmiş olsun dikat et evde zorlama bilegini(ev işi yapma ya ):4:

banum walla artık bende şaştım kaldım cnm.çünki hastanede yan odada kalan bi çocuk vardı.annesi ben hiç kollamıyorum,kolladıkça dahada hassaslaşıyor dedi.çocuk yere düşürdüğü oyuncağı alıp ağzına soktu, ben :53::53::53: aynen böyle oldum ve hemen ayy ağzına soktu mikroplu şeyi diye atıldım istemsizde olsa..sonuçta hastane ortamı,ne adar silinsede yerlerde her türlü pislik olmazmı yaw..yoksa benmi paranoyaklaştım?annesi bişey olmaz o kadardan yaa dedi gülümseyerek...sonra babasının araba anahtarlarını ağzına soktu:37:

ve yatağının kenarındaki demiri dişledi,yaladı vs..1 yaşındaymış dişleri kaşınıyor diye her şey ağzına sokuyor napalım ,ne zamansa tanışacak mikroplarla dedi...hatta oğlumun elinden arabasını aldı yere düşürdü ben hemen yerden aldım ıslak mendille sildim falan...çocuk çorapsızdı,ateşmi var dedim.yok dedi annesi,üşütmesin dedim ayaklarını işaret ederek.giymiyor hiç bişekilde dedi..wallahi şu an ciddi ciddi düşünüyorum.bendemi var bir sıkıntı diiye?yani çocuk bu kadar bildiğine bırakılmalımı,benmi çok kasıyorum çocuğumu?biz evde bile pandufsuz gezdirmiyoruz.ben serum şişesini içinden zar zor geçirerek bile defalarca üstünü değiştirdim çok aşırı terliyor ,sırtında kuruyup iyice fena olmasın diye..yani fazladanmı yapıyorum tüm bunları walla nolur bişey deyin bana ...

içimden dedim hatta onunkide hasta oluyor(idrarında kan varmış)benimkide hasta oluyor..benim bu kadar koruduğumun ne anlamı kalıyor diye..ama içim rahat etmiyor işte...

benim oğlum geçen haftada hastaydı ya cnm,doktor gerekirse 2.doz antibiotiğe devam edicez dedi.oğlum iyileşti gibi oldu 3-4 gün.bende doktorumuz uzak diye başka bir kliniğe götürdüm nasılsa geçti ama bi kontrol olur diye.geçmiş ilacı keselim deyince kestik ama ciğerlere inmiş bronşiti cnm.astım bronşitli çocuklar zaten en ufacık bir üşütmede diğer çocuklar gib atlatamıyor malesef.çok ağır geçiriyorlar.anında hırıltı-tıkanma-yüksek ateş ve öksürme işini tam yapamadıkları için öksürmeye çalışırken komple tıkanıp kusma vs..

artık sındım yemin ederim.geçenn geçe oğlum öksürürken allahım bu hastalıık geçmiycekse ben sağır olayım duymasın bu kulaklarım çocuğumun bu kadar zorlandığını,öksürücem diye kafasına kadar kızardığını dedim içimden...ik gözüm iki çeşme yatağın içinde uyuyamadım.sinir sistemim alt üst oldu 3 aydır..okulda verimli olamamaya başladığım hissine kapıldım.aklım hep oğlumda..sabrım sıfıra indi..özel durumlu öğrendiler olduklarında bağıramıyorumda..hepten delirecektim artık son zamanlarda...

umarım şu rapor tatili iyi gelir bana ve oğluşuma....2.çocuk fikrimi bir daha geri gelmemesiye kaldırdım attım beynimin tozlu raflarına...
hayatımı çocuk merkezli yaşıyorum çünki,benim gibi tiplere 2 çocuk fazla ...:50:

zilimm birde böyle anneler var işte bu annede bana göre iyi degil, ben son gebelikte dr gittigimdee bi kadın vardı çocuk 4 aylık ama bi tutuşu var çocugu habe gibi çocugun ayagında çorap yok:53::53::53::53: daha minicik ne kadar agustos ayıd aolsa bebek bu inced eolsa bi çorap giydirilmeli ,üstü başı desenn
perperişan yokluk degil asla ilgisizlikk çok üzülmüştüm çocugaaa:43::43::43::43: buu yanlış

ama biz sana hep diyoruz ya çok üstüne düşüyorsun diye cidden çok üstüne düşüp ,abartan annelerdensin ama ben bunu tek çocuklu olmana baglıyorum tabi birde snin oglanın alerjik astımı var bin katlı dikkat lazım belkid ebilemiyorum. ama ilgisiiz anne olmaktansa abartan anne olmak çok daha iydirrr.
eşimin kardeşi dogum yaptı çocuk 6 aylık filan eşim dışardan geldi yigenini kucagına almak istedi kardeşi elini yıka gel öyle al abi dedii:52::52::52::52::52: vermedi çocuguu
hep öyle koruya koruyaa çocuk şimdi hasta sürekli kusma ,ishal vs vs en ufak şeyde hasta oluyor..

neyse bununla geçmiş olsun inşş cnm bir daha olmaz umarım sende dinlen bol bol, aben ablanın dedigi gibi iş yapma:9::9::9::9::20::20::20::20:

Son düzenleme:
selam kızlar,ben aranıza yeni katıldım ama bu diyeti henüz kavramış değilim:(yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum ben diyete pazartesi başladım.
diyet menüm
sabah 7:30-yarım elma
saat 8:00-2 dlim tam ekmek,5 adet zeytin,peynir,domates,salatalık
ara 12:00 yrım elma
öğle 15:00-bir tabak yeşil mercimek yemeği 1 bardak ayran ve salata
akşam 7:30-bir tabak yoğurtlu kabak biraz tavuk,ayran ve salata
yardımcı olursanız sevinirim

bi sorum olucak:)bu monti diyeti acaba herkese uygunmu ben başladım ama bende şeker çok düşük geçen hafta insülin direnci varmı diye dr.gittim şeker bende hiç yok hatta çok düşük sınıra yakın demişti doktorum normalde şekerli hiç bir gıda tüketmiyorum.diyetin bana faydası olurmu,boşuna kasmıyayım kendimi:) buarada 70'den 57'e düşmek istiyorum

günaydın kilom 66.2 ne ara nereleree çıktımda geri 62 ye indim bilmiyorumm:43::43::43::43::43:
bugün cnm acaip tatlı istiyor ve kh istiyor 3 dlm ekmek yedim kahvaltıda regli krizi sanırımm

bi sorum olucak:)bu monti diyeti acaba herkese uygunmu ben başladım ama bende şeker çok düşük geçen hafta insülin direnci varmı diye dr.gittim şeker bende hiç yok hatta çok düşük sınıra yakın demişti doktorum normalde şekerli hiç bir gıda tüketmiyorum.diyetin bana faydası olurmu,boşuna kasmıyayım kendimi:) buarada 70'den 57'e düşmek istiyorum

hoş geldin ilk güne göre menün çok iyi geldi bana
sadece sabah ile öglen arasında elma yemeyipte ögleden sonra bir bütün elma yeseydin daha iyi olurdu
aeben abla gelince bi açıklama yapar bu sorunhakkında ama ben şşekerinin düzelecegini düşünüyorum

slm hepinize...

Zilim hoş geldin tatlım yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm inan sende.... Anne olmak demek hiç hasta olmamak demek, hasta olsan bile bunu ayakta geçirebilmek demek...

Benim kızım 1 yaşına kadar evde bakıldı ve 1 yaşına kadar hiç hastalanmadı diyebilirim tatlım. 1 yaşında kreşe verdim (vermek zorunda bırakıldım) kreşe başladıktan bir ay sonra hiç bitmeyeceğini sandığım hastalıklar dönemi başladı. Önce soğukalgınlığı, ardından mide üşütmesi, derken allerjik astım ve en son zatürre oldu hemde üst üste 2 kez.

Ben açıkçası çok çok aman aman titremem cerenin üzerine ama tabii senin anlattığın örnekteki gibi yere düşenide ağzına almasına izin vermem aralardayım.
Çocuk kaç yaşında olursa olsun kreş/okul ortamına başladığında ister istemez hasta oluyor. Kimi hapşurarak öksürerek geçiriyor hastalıkları kimi çocuk ise bizimkiler gibi hastanelerde tedavi olarak. Ama ne var biliyormusun kızım da allkerjik astım olduğu için bağışıklık sistemi çok zayıf ve her mikrobu kapardı dolayısı ile şuan 41 aylık kızım 3,5 yaşında yani ve şükürler olsun ki artık çok daha az hastalanıyor çok daha geç başlıyoruz allerji ilaçlarına. Bu tamamen bağışıklıkla alakalı bir durum. Düşün benim kızım 2010 kışında 2 kez üst üste zatürre oldu sabah akşam bacaktan iğne vuruldu serumlar ilaçlar cabası.... Rabbim kimseye vermesin..... ATeşli hastalıklarını acil koridorlarındaki gözyaşlarımı hiç yazmıyorum...
Sana naçizane tavsiye edebileceğim tek şey çok üzerine düşme çok titiz olma kreş ortamında illaki hasta olacak bu kaçınılmaz ama şu varki kreşe başladı orada atlatacak mikropla olan savaşı ve ilk okula başladığında inan bana bunlardan eser kalmayacak vücut artık mikrobu almış olacak ve böyle ağır hastalıklar geçirmeyecek kendimden biliyorum tatlım
Sadece sakin ve soğukkanlı ol.... Oğlunda alerjik astım var ise (Bilmiyorum olmayabilirde) Biz nebilüzatör aldık ve çok öksürük krizlerine girdiğinde sabah akşam hava veriyoruz ilaçlı tabii. Ve acaip rahatlatıyor çocuğu misler gibi uyuyor....
Aklında olsun....

Sanada geçmiş olsun çoık üzme kendini bunlar geçecek inan sadece bunu düşün.... Çocuk seni mutsuz üzgün gördükçe inan bana o kendini daha çok hasta hissedecek ve senden güç alamadıkça hep hasta olduğunu sanacak Psikolojik....
Annelik zor hele böyle hastalıklarla uğraşırken dahada zor insan çıldırıyor evladı için birşey yapamayacınca ama yinede mükemmel bir duygu Annelik....

safişim kayınvalideyle düzettin mi arayı :9:

Kııızzz Nazlımmm neler oldu neler bir bilsen derenin altından ne sular aktı ne çiçekler açtı.
Kaynana geldi ellerinde çiçekler çikolatalar özür diledi ağladı zırladı aman neyse detaya girmeyeyim sonra uzun uzun anlatırım sana.... Düzeldi yani ara mesafeli olarak :27:

valla 3 aşure dönemindede agzıma vurmadım aşureyi ama bugün yedim minicik bi kase
yani dolu dolu 3-5 kaşık etmezz mon ti yapmıyorum zaten biliyorsunn.
sabah meyve yememiştim öglen kahvemin yanınd aincir yerim diyee aşureyi yiyince incirde yemek istemiyor cnm bugünki meyve hakkıma saydım bende:6::6::6::6::6::6:

kv konusunaa gelince şaibeliii şekerimm:1::1::1::1::1::1: yani benimkii gözü bana diker gidinceee yiyomuyum yemiyomuyum diyeee
hattta geçenn yüzün iiice içine çöktüü dediii:53::26::26::26:

bende uzun zamandır yemiyorum aşure....
banuuuuu hani sen simitlerinden kurtulmak istiyordunnnnnn neden tam monti yapmıyorsunnn :20:

Benim kaynana yaşanan olumsuzluklardan dolayı çok dikkatli hareket eder bana karşı hep sevdiğim şeyleri yapmaya çalışır ama kızıcam diuye çokta ısrar edemez :1: iyi böyle :34: :34:

:9: safişim çok kararlısın :nazar: hedefe kadar böyle ol .. yarın tartıldıkdan sonra eger kilo verimin güzelse 1 kase ye ödül olarak .:34: eger aşure seviyorsan tabi:9:

canım ablam tartıldım fakat aşure yemem....
Tabii kide severim aşureyi ama annemin aşuresini :1: :1:
oda olmadığına ve yapamayacağına göre aşure ccııııssss :20: :20:

selam kızlar,ben aranıza yeni katıldım ama bu diyeti henüz kavramış değilim:(yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum ben diyete pazartesi başladım.
diyet menüm
sabah 7:30-yarım elma
saat 8:00-2 dlim tam ekmek,5 adet zeytin,peynir,domates,salatalık
ara 12:00 yrım elma
öğle 15:00-bir tabak yeşil mercimek yemeği 1 bardak ayran ve salata
akşam 7:30-bir tabak yoğurtlu kabak biraz tavuk,ayran ve salata
yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba hoşgeldin montin hayırlı olsun :16:
sabah ki meyve ve kahvaltı güzel bence
ama saat 12 de yediğin elma olmamış canım cıssss :20:
montide meyveyi doğal şekeri alabilmek için tüketiyoruz (Montide şeker yok)
dolayısı ile monti meyve tüketimini en uygun kahvaltıadan önce aç karınla öneriyor. tabii bu benim düşüncem aeben abla sana net yazar....

Monti sağlıklı bir beslenme şeklidir diyetden ziyade sağlıklı beslenmeyi öğretir bize.
Ben 2 yıl önce çok faydasını gördüm aynı şekilde eşimde
Monti gl endeks değerleri üzerine bir beslenmedir. Doğru uyguladığında kan şekerini dengede tutar ve açlık atakları tatlı krizleri olmaz...
Bence doğru yerdesin kanaatimce tekrar hoşgeldin :7:

Back
X