kitabı bulabildinmi ..:lepi: basmışlarmı sonunda .:teytey::teytey::teytey:merhabalar arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum ben polikistikover ve hipoglisemi hastasıyım araştırmalarıma göre bu diyeti uygun buldum kendime ve hemen bugün gittigidiyordan 3 tl ye kitabı aldım yarın elime ulaşır ben aynı zamanda glucophage kullanıyorum pko ve hipoglisemiden dolayı ama hep düzensizdi günde 1000 mg kullanıyordum ama benimle aynı sorunu yaşayan ve bu konuda tecrübeli olan arkadaşım 3000 mg kullanıyorum sende en azından 2000 mg a çıkar dedi bende öle yapıcam ve bu diyeti uygulayacağım henüz başlamaadım ama şöle bir sorun var ben masa başında çalışıyorum akşamlar 45 dakika kadar iş çıkışı yürüyeceğim hatta dün başladım bunu daha tempolu ve düzenli yapacağım inşallah yalnız işyerinde bize yemek lokantadan geliyor ve fazla seçeneğimiz olmuyor mesela bugün mecburen bi arkadaşla ortak sarma (etli ) ve piliç pane yedik yanında salata ve cacık bunlkardan hep az miktarda yedim ama sabahta bir iki dilim kepek ekmeği peynir ve domates yedim şimdi henüz kitabı okumadım ama merak ettiğim şey karbonhidratlarla protein bir arada tüketilmeyecek diyor çoğu uzmanlar bu diyete göre ama kitapta böle bişi yok diyor kimileride hangisi doğru ?
inşallah alırsın kitabı ... çok farklı bilgiler var kl. hesebınıda çökertiyor ..kilo vermede önemli olanın porsiyon yada kl. deyil kan şekeri oldugunu kanıtlıyor ... şimdi diyceksinizki madem bu bukadar önemli neden diyetisyenler vs kl. üzerinden çalışıyor ...
kitapta anlatıyor bunu . düzen böyle kurulmuş yiyeceklerin bile üstünden kl. miktarları var hastaneler egitim hep bunun üzerine kurulmuş ve bu dzenden kar saglayan bir sürü sektör var.
ama biliyormusunuzki bir yiyecegin kl si az pişmesiyle ,çok pişmesiyle yanında yenen lifli gıdayla yada yogurtla .. yada günün hangi zamanında yendigiyle.vs.degişir yani kl. tahmin etmek çok zordur .boshayallersmile
öglenin harika monti için ....
kavaltın içinde malesef montide şekerin kendini bırak içine katılan gıdalar bile yenmiyor ... o yüzden kavaltında recel tabı olmaması gerekti . reçel yerine şekersiz marmelat kullana bilirsin ama .....
kavaltından reçeli çıkartıp yeşillik domates vs ekleseydin kavaltında montiye uygun olurdu . neslihan .a.s.
tahmin ettim ama seni anlıyorum nazlım sana o yüzden bıraka bilirsin dedim ama dikkat edeceksin tabi beslenmenede . bırak dediysem sal demedim tabi....olumunekankayizsmile
ama senin durumun şu an çok zor sana bırakıyorum dügünden sonra tekrar döndüdgünde başlarsın ... AMA bu seferde farklı evdesin sorun olmasım kayın validenle vs..delikafadulden
fatu dişini sıkıp bu sürede monti yapsaydında bu kiloyu veriridin kuzum .selam
aeben ablam nasılsın???
protein diyetinden 3.300 gr vererek bitirdim
haftasonu normal geçti
sonra salata yağsız tavuk sote ve yoğurt takılıyorum
şuan 800 gr aldım
spora aynen devam hatta günde 120 dk ve üzeri spor yapıyorum ama nafile....
dellencem artık yaaa
kitabı bulabildinmi ..:lepi: basmışlarmı sonunda .:teytey::teytey::teytey:
baktım şimdi ikinci elleri dış kapakta degişik ama olsun içerik aynıdır . kaçırmayın bence ..
hoş geldn kuzunaz .... kullandıgın ileçları dr.mu verdi ? yada mg neden dr.ayartlatmıyorsun bunlar arkadaş tavsiyesiyle alınacak ilaçar deyil güzelim .....
bende piko yok ama hipoglisemi var ....evet bu beslenme tam sana göre .
:lepi:
spor bu beslenmedede kilo vermek için tabiki yardımcı ama şart deyil ...
çalışınca zor ama ne gelirse yemek zorundasın helede bu beslenmede yasaklar kesin yasak .. yedinmi büyü bozuluyor .....kaydirigubbakcemile3
gelelm asıl konuya netteki yazılara kulak asmayın kitabı okuyunca ne demek istedigimi anlarsınız ..... bazı besinleri aynı ögünde yemiyoruz dogru ama bu karbonhidratlarla proteinleri ayırmak için deyil ...... kan şekerini yükselten bazı gidalarla birlikte doymuş yaglı gıdaları yemiyoruz yada yagsızını yiyyoruz ......a.s
ben kitabı defalarca okudum ilk okuyuşta belki karışık gelebilir haklısınızda kafamçokkarıştı ama benimsedikten sonra bu tür beslenme içinize işler ...kaydirigubbakcemile5
kitapta bu dimi .
kapagı degişik eski basım galiba ....
kıslar ben geldim yine ,naz hafta sonu cozutmuşsun anlaşılan.neler yedin montiye uymayan?yediklerinin arasında montiye uyarlayabileceğin bişey yokmuydu?
iklimcim karbonhidrat üstüne karbonhidrat almışsın yahu kaydirigubbakcemile dışarda yemişsin ekmeği simidi eve gelince niye yulafa sarılıyorsun canım?meyve yada ton balığı yeseydin hiç olmassa.yada kırsaydınya iki yumurta yanınada hemen biraz yoğurt. ama yemişsin artık yapacak bişey yok.bari akşama yeme ekmek makarna yulaf falan..bu aralar hepinizde bir salmışlık var farkındasınız sanırım.sultanda öyle,iklimde,nazda,lıghtlıfe'da....noluyoruz kıslar.?????
sonrada veremedik veremiycez diye yana yakıla tutuşuyor etekleriniz.aeben şu kızları bir hizaya çek bacım.tek ayak cezası ver hepsine kaydirigubbakcemile
bende sabah yalnış yazmışım doymuş doymamış yağ işini diye hayıflanıyorum valla sabahtan beri ama zaten kimse ne yağın ne balın derdindeymiş yaw ohaoldumsmile neyi yemeyin desek neyi yapmayın desek hafta sonu hepsini yapıyor herkes...sırada oklava benden diyete uymayan herkese gelsin lülülülülülü
fatu dişini sıkıp bu sürede monti yapsaydında bu kiloyu veriridin kuzum .aç kalmanda ve sağlıksız beslenmende cabası tabi ..
kıslar ben geldim yine ,naz hafta sonu cozutmuşsun anlaşılan.neler yedin montiye uymayan?yediklerinin arasında montiye uyarlayabileceğin bişey yokmuydu?
iklimcim karbonhidrat üstüne karbonhidrat almışsın yahu kaydirigubbakcemile dışarda yemişsin ekmeği simidi eve gelince niye yulafa sarılıyorsun canım?meyve yada ton balığı yeseydin hiç olmassa.yada kırsaydınya iki yumurta yanınada hemen biraz yoğurt. ama yemişsin artık yapacak bişey yok.bari akşama yeme ekmek makarna yulaf falan..bu aralar hepinizde bir salmışlık var farkındasınız sanırım.sultanda öyle,iklimde,nazda,lıghtlıfe'da....noluyoruz kıslar.?????
sonrada veremedik veremiycez diye yana yakıla tutuşuyor etekleriniz.aeben şu kızları bir hizaya çek bacım.tek ayak cezası ver hepsine kaydirigubbakcemile
bende sabah yalnış yazmışım doymuş doymamış yağ işini diye hayıflanıyorum valla sabahtan beri ama zaten kimse ne yağın ne balın derdindeymiş yaw ohaoldumsmile neyi yemeyin desek neyi yapmayın desek hafta sonu hepsini yapıyor herkes...sırada oklava benden diyete uymayan herkese gelsin lülülülülülü
evet aynen bu gg dan aldım 3 tl ye eski olması sorun yaratmaz değilmi? bu arada ben ilacı dr a ayarlatmak istiyorum ama endokrinoloji bölümler taa mayıs sonrasına randevu veriyor özel muayene ücretleride 200-250 tl civarı ve birde bunun tahlili var vs çok pahalıya geliyor bilemiyorum nasıl olacak gelelim diyete şimdi ben sabahları elma sirkesi içmek istiyorum birde yeşil elma yerim kahvaltıdan önce işe gelmeden zaten kahvaltımı işyerinde yapıyorum sonra zaten ancak öğle satine kadar acıkıyorum öğlende bu diyete uygun menüler seçmeye çalışırım akşamlarıda aynı şekild eumarım kilo veririm birazda yürüyüşle desteklerim aranızda kkilo verenler varmı gerçi vaktim olunca incelerim topiği ama sorayım yine dedim
merhaba kızlarr sizi 2-3 gündür okumaya çalşııyorumm...
bende bu diyetin kitabını alıyorum...inş. bende başlayacağım bu diyete.....
başarılar dilerim sizedeee...
alkisalkisalkisalkisalkisalkisbende mi salmışıııımm akannehir akannehir akannehir ben diyetime harfiyen uyuyorum :1shok: yani benim fikrim bu yanii..
kilo verenler varmı demişsin evet var 1 haftada 3 kilo verdim.
:dilcikar::dilcikar: 3.300 vermişin 800 almışın ne kaldı 2.500 :dilcikar: dahda alıp almayacagın bellideyil .delikafadulden bünyenin durmuş olmasıda çabası .:mymeka: ben pek verimli bulmadım sende bu protein diyetini. hoş ben kimsede verimli bulmuyorumdadellendirme beeee
yarı monti yapıyos işte
tavık salata yoğurt daha ne olsun
alkisalkisalkisalkisalkisalkisevetnurom maşallahın var... zilim kıs nuroyudamı kattın cozutanlara .. sen bugün iyimisin .lülülülülülü
canım tün bilgiler ve kilo verenler ilk sayfada her hafta günceliyorum ilk sayfayı .sengözlerimebaksanabcuma sabahı kilo bildiriyoruz .
:dilcikar::dilcikar: 3.300 vermişin 800 almışın ne kaldı 2.500 :dilcikar: dahda alıp almayacagın bellideyil .delikafadulden bünyenin durmuş olmasıda çabası .:mymeka: ben pek verimli bulmadım sende bu protein diyetini. hoş ben kimsede verimli bulmuyorumda.
çokta spor yapıyorsun sorun ne araştırmadınmı hiç fatu ?
nasılsın şu hormon durumların nasıl oldu ondan kaynaklanıyor olmasın kilo verememen biliyorsun hormonlar önemlidir kilo verirken ..
birde sporu hergün yapma haftada 5 gün yeterlidir . çünki sürekli yapılan spor günlük aktivite gibi olur bir süre sonra kilo vermende etkilemez ... haftada 3 gün yürüyorsan 2 gün başka spor yap pilates vs.
vucud 21 gün yaptıgı bir şeye uyum saglar tepki gösternez artık . :hulya:
kilo verenler varmı demişsin evet var 1 haftada 3 kilo verdim.
İncir hemen hemen her özel diyetin parçası olabilir: İncir doğal olarak yağ, sodyum ve kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye çalışan kişiler için de uygun bir besindir. Aynı zamanda incir, bilinen tüm meyvelere göre en yüksek mineral içeriğine sahiptir. 40 gram incir, 244 mg potasyum (günlük ihtiyacın % 7'si), 53 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %6'sı) ve 1.2 mg demir (günlük ihtiyacın %6'sı) içermektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?