Merhaba aeben. Yıldızlı olan yazdıklarında öğünlerde protein ve karbonhidratın beraber alınması gerektiğini yazmışsın. Ama menü örneklerinde öğlen ve akşam yemeklerinde karbonhidrat yazmıyor. Hangisi doğru?
Soruyorum çünkü ben de bir ara Montignac diyeti yaptım ama uzun süre yapamadım. Çünkü proteinle beraber (menülerde de yazdığı gibi) ekmek yiyememek bana çok zor gelmişti.
Eğer yıldızlı yazılar doğru ise benim için çok kolay olur. Ama menülerde yazan doğru ise benim için eskiden olduğu gibi yine zor olur. O yüzden sordum. Ben de kitabı okudum ve köfte vs. ile tam buğday ununda olsa bile ekmek yenilemiyor diye hatırlıyorum.
selam canım .....
kopyaladıgın yazımda dada belirtigim şekilde canım karbonhidratlarla proteinler bereber alınıyor .... menu derken hangi baş sayfadakilerinimi kasdediyorsun ...?bu konuda dikatin için teşekürler . menü çok ilk sayfada ...ilk verdigim menüde evet baklagileri yazmayı atlamışım galiba . ama 2. verdigim menüde spagetide yazıyor baklagilde.....
anladıgım kadarıyla senin aklında karbonhidrat olarak sedece ekmek kalmış ...evet ekmek karbonhidrat ve doymuş yaglı proteinlerle yenmiyor çünkü ekmegin kan şekeri oranı tam buğday olda bile baya yüksek 45. kavaltı hariç diger ögünlerde ondan yenmiyor ....fakat ekmek vazgeçilmez bir besin o yüzden sabah kavaltıda bol bol öneriliyor ama yanında kan şekerini düşürecek yeşil sebzelerle birlikte ....
fakat tek karbonhidrat ekmek deyil ki. spagetti ve kuru baklagiler.. hatta protein agırlıklı bir çok besinin içindede karbonhidrat var... besinlerin yapısı geregi ayırt etmek mümkün deyil zaten ...
montignac kitabın hala varsa . bi sayfaında şu yazıyor bu beslenme biçiminde iki
çeşit yemek var birisi
purotein ve yag agırlıklı bu ögünde karbonhidrat az tutuluyor çünkü karbonhidratların kan şeker oranları yüksek kan şekride yüksek oluncada o ögünde yenen yaglar deppo ediliyor .....
birdiger yemek menüsü ise.
karbonhidratlarla purotein agırlıklı bu şekildeki bir ögündede yag miktarı azaltılıyor hatta doymuş yaglar 0 lanıyor .
o yüzden karbonhidrat yedigimizde doymuş yag oranına bukadar çok dikkat ediyoruz ... eger ögünlerde ekmek yemiş olsak .proteinlerdedi yağ depolamaya geçiyor .. vede montide proteinler vaz geçilmez bir yiyecek ki o yüzden her ögünde süt ürünü tüketiyoruz ....
eger diger sayfalardaki menülerimize göz attı isen spagetiyi sık yedigimizi .. ve baklagillerede önem verdigmizi .. ayrıca bazı akşamlar ekmekli (kavaltı şeklinde) ögünlerimiz oldugunu görülür ..
anladıgım kadarıyla sen diger ögünlerde ekmege takılmışsın o seni zorluyor galiba .
ekmegi bende çok seviyorum inan ekmek yemeyince doymam sanıyordum ama bi süre sonra alışılıyor inan ...:1hug:
umarım sorunun cevabını verebilmişimdir ... başka takıldıgın nokta varsa sorabilrsin canım ....olumunekankayizsmile
3.MESAJDAKı. ıLK SAYFADAKı MENÜ ÖRNEGı.
önerilen kavlatı ....
tam bugday ekmegi ..
marmelet (şekersiz)
domates, salatalık vs.
çay yada yagsız süt..yada peynir.....
öglen yemegi...
sebze yemegi .yada çorbası ..
et (tavuk .balık. kırmızı et) doymuş yaga dikkat ...
salata ..
yogurt yada yagsız peynir ...
akşam ...
bazan balık yada tavuk . yada baklagil.. yada spagetti .. (bu 3 ünden biri bereber degil dikkat.)
sebze .
salata.
yogurt .süt ..peynir (peynir ve süt yagsız)..
ARA:
sabah kavaltıdan önce ve akşam yapmadan meyve yenebilir ( yasaklılar dışındakiler..)
YATARKENDE SÜT ıÇıLEBıLıR ...