Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

iyi pazarlar kıslar dün giremedim de tümgün dışardaydım .....

ve cuma günü gece kavaltısının ardından dünde bol karbonhidratlı gün yaşadım hehe . ve açlıgım gitti gerçektennn .......:sm_cool::sm_cool:

ve bi kere daha anladımki ben aç gezerek ve az yiyerek kilo veremiyorum kan şekerim düşüyor zaten düşüncede kilo verilmiyor .. o yüzden montiya uyarak karnım doyuncaya kadar yiycem valla ....cokacimcoookhihoyyyt

bakın ne anlatıçam size .delikafadulden
refime söz vermiştim söz verdigim gibide bu sabaha kadar tartılmadım ..... dünkü menümüde yazarım biraz sonra ... dünde okadar çok yedimki karnımı doyurdum diyeti unutup (tabi monti kurallarına göre) sabah tartıya çıktım ... 64.2 dedim normaldir düm çok yedim hemde karbonhidrat....yerimseniben önce saglık kendimi iyi hisedeyimde kilo nasıl olsa olur dedim ... iyce emin olmak için bi kere daha çıktım ...ne göreyim delikafadulden 64.2 deyil 63 .2 müşüm ..basküldeki çizgileri karıştırmışım ..:1shok::sm_cool::sm_cool:inanamadım valla hem okadar yedim hemde kilo vermişimmmmmmmm....alkisalkisalkis:teytey::teytey:

söyle bi göz attımda su hesaplama işini ablamadım ya sakin kafayla okumam lazım sanırım
ayşecim hesap işi deyil canım . baş sayfadaki liste sadece yasaklıları görmemiz için onlarda belli zaten beyaz un ve içinde beyaz un olan gıdalar şeker ve şekerli gıdalar . pirinç. patates... muz ve kuru üzüm .gibi .

bunlarım dışındakiler yeniyor zaten ....kaydirigubbakcemile5

Menüm kızlarcım

Sabah: 1 dilim tam buday ekmeği
ve zeytin

Öğle: 13:00 : Döner ayran ve salata
Ara: 2 kuru kayısı 1 incir
yeniden ara : 2 kuru kayısı
Akşam 21:00
Balık ve salata
2 saat sonra: kabuklu fıstık
kaydirigubbakcemile5 harika menü olmuş refim tebrikler...
ayyy ne mutlu sana yarın ilk iş :) dolu dolu tabaklarla spagetti yerim ben olsammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kaydirigubbakcemile2
:roflol::roflol:yedim yedim hemde kocaman 2 tabakkk...cokacimcoook:roflol:
Kızlar bukadar kişi bu saate buradamı gerçekten yoksa ben sistem kaynaklı hayal mi görüyorum :))))))))

referans, Aaysegull, Melek+, metallium, sultan_gibi
yok refim linkimiz çok okunuyor . linkin başında okunma sayısı her girdiginde nerdeyse 50 kilo okumuş oluyor . o yüzden diyorumya buraya yazdıklarımızla sadece biz diyet yapmıyoruz başaka insanlarada fikir vermiş oluyoruz...a.s.

kızlar ya birşeysorucaktım ben Aebenim basmati princi ile sarma yapsam diyete aykırı olur mu sence ???
basmati pirincinin göstergesi tam olarak ne refim bilmiyorum ama . içini az ,lahanası bol yaparsan vede yag konusuna dikkat edersen yanındada yogurtla, yenir bence . ama fazla kaçırma ha biliyorsun seninle benim porsiyon sorunumuz var .kaydirigubbakcemile3

ohh be dur bakayım yazabilecekmiyim :)
bu sabah 72.600 düm Aebencim tabi ama bunun bir nedeni var bence 2 akşamdır salata yemem dün birde salatanın yanında az hamsi yedimmmmmm. Demekki sadece salata ve tavuk flan yesem her akşam biraz kilo verebilirim :)
alkisalkisalkisalkisalkisalkistebrikler refim farkındamısın porsiyonların büyük olsada . her hafta düzgün bir biçimde kilo vermeye devam ediyorsun kendini boş yere kasma bence .yerimseniben

selam kızlar

aebencim kolay gelsin inşallah açlık hissin azalır...

valla aebenim kendin bulmuşsun yine olayı.ben hiç bu yönden bakmamıştım.doğru ya sen makarna filan da yerdin .tabi karbonhidrat tok tutuyo. bi bak bakalım bu hafta sistem değiştirmek metobolizmana da iyi gelir bence.ama hiç tartılma da iniş çıkışları görme alışma süresinde.bitince tartılırın canım..

ooo ref 72 ler ha...süper ya...

buda benim menü kızlar
2 buğday ekmek,1 tatlı kaşığı zeytin ezme,1 peynir,çay
tavuk sote,salata,1 ayran
nohut yemeği,salata,2 kaşık yoğurt
ara:2 mandalina
gene harikalar yartmişin nevkuşum ...alkisalkisalkiskaç kş. nohut yedin bakem ..:roflol: şaka şaka .
sabah sögüş türünü unutmuşun canım ..:1rolleyes:

evet nevkuşum kilo vereyim diye bu günlerde hem ögün atlamışım hemde karbonhidratları atlamışım ...:utangac: buda kilo vermemi engellemiş .. amcamın dedigi gibi KİLO VERMEK İÇİN AZ YEMEK DEYİL İYİ YEMEK ÖNEMLİ .alkisalkisalkisBU BİR KERE DAHA KANITLANDI ....a.s

TARTI KONUSUDA ÖNEMLİ BENCE, 2 GÜNDÜR TARTILMADIM HİÇ . BUNDAN SONRA BİR PAZAR SABAHLARI BİDE CUMA SABAHLARI TARTILICAM .kaydirigubbakcemile5 REFİM SANADA TAVSİYE EDERİM ..yerimseniben

merhaba iyi akşamlar...
bu günkü menüm :teytey::teytey:
sahur
2 dilim ekmek,peynir ,yeşillik ve çay

Akşam (yani iftar)
fırında balık ve salata

Ara
1 bardak ligt süt :kahve:
KENGOCUM ISTİKRARLI Bİ BİÇİMDE DİYETİNE DEVAM EDİYORSUN CANIM :nazar:alkisalkisalkis

DÜNKÜ MENÜMÜDE YAZIP TAKIMA BıR UGRAYIM ......

10.00 . KAVALTI .
3 dl. ekmek ... 1 dl. peynir ... zeytin ezmesi.....sögüş .

12 .00 1 mandalina ....

13 .00 öglen .
t. döner.. bol domates.. 1 br. ayran ..... 1/4 simit (bebelerden kalmış çok canım çekti ögün arkasına yedim .)
17.00. ara.
y.br süt .. 1 avuç leblebi..

19.30. akşam
2 tb. spageti. 1 kase yogurtlu .1 kş dom. ezmesi ekledim (yag koymuyorum ben spagettiye çokta leziz böyle )....domates.....1 dl ekmek .1 dl peynir.(makarna pişene kadar dayanamadım bebeler lahmacun yiyorduda.)..

21.30.. 3 ceviz..... 1 saat sonra .y. portakal ...

Şimdi bu menüyle nasıl kilo verdim ben anlayamadım ...:uhm:
dün bide ne zaman açıktıysam o zaman yedim kıslar kısıtlama yapmaksızın diyet yapmıyormuş serbestligiyleve doyana kadar.:kahve:

Son düzenleme:

ve cuma günü gece kavaltısının ardından dünde bol karbonhidratlı gün yaşadım hehe . ve açlıgım gitti gerçektennn .......:sm_cool::sm_cool:

ve bi kere daha anladımki ben aç gezerek ve az yiyerek kilo veremiyorum kan şekerim düşüyor zaten düşüncede kilo verilmiyor .. o yüzden montiya uyarak karnım doyuncaya kadar yiycem valla ....cokacimcoookhihoyyyt

refime söz vermiştim söz verdigim gibide bu sabaha kadar tartılmadım ..... dünkü menümüde yazarım biraz sonra ... dünde okadar çok yedimki karnımı doyurdum diyeti unutup (tabi monti kurallarına göre) sabah tartıya çıktım ... 64.2 dedim normaldir düm çok yedim hemde karbonhidrat....yerimseniben önce saglık kendimi iyi hisedeyimde kilo nasıl olsa olur dedim ... iyce emin olmak için bi kere daha çıktım ...ne göreyim delikafadulden 64.2 deyil 63 .2 müşüm ..basküldeki çizgileri karıştırmışım ..:1shok::sm_cool::sm_cool:inanamadım valla hem okadar yedim hemde kilo vermişimmmmmmmm....alkisalkisalkis:teytey::teytey:

Çok güzelllllllll Aebenim tebrik ederim seniiiiiiiiiiii :) vallahi aşağıda menünü gördüm o kadarçok yemeye bu kadar kilo vermene bendeşaşaırdımn :)

basmati pirincinin göstergesi tam olarak ne refim bilmiyorum ama . içini az ,lahanası bol yaparsan vede yag konusuna dikkat edersen yanındada yogurtla, yenir bence . ama fazla kaçırma ha biliyorsun seninle benim porsiyon sorunumuz var .kaydirigubbakcemile3

Götergesi : 50 :) bu hafta 1 gün yapıcam nasipse bol salata ve yoğurtla sanırım hiçbirşey olmaz :)

alkisalkisalkisalkisalkisalkistebrikler refim farkındamısın porsiyonların büyük olsada . her hafta düzgün bir biçimde kilo vermeye devam ediyorsun kendini boş yere kasma bence .yerimseniben

Teşekkürler ama bana öyle geliyorki o 2 gün akşamları sadecfe salata ve protein aldığım için vardim ama hayırlısı bakalım :) yeterki kilo vereyimdeee opuyorumnanaktan

gene harikalar yartmişin nevkuşum ...alkisalkisalkiskaç kş. nohut yedin bakem ..:roflol: şaka şaka .

evet nevkuşum kilo vereyim diye bu günlerde hem ögün atlamışım hemde karbonhidratları atlamışım ...:utangac: buda kilo vermemi engellemiş .. amcamın dedigi gibi KİLO VERMEK İÇİN AZ YEMEK DEYİL İYİ YEMEK ÖNEMLİ .alkisalkisalkisBU BİR KERE DAHA KANITLANDI ....a.s

TARTI KONUSUDA ÖNEMLİ BENCE, 2 GÜNDÜR TARTILMADIM HİÇ . BUNDAN SONRA BİR PAZAR SABAHLARI BİDE CUMA SABAHLARI TARTILICAM .kaydirigubbakcemile5 REFİM SANADA TAVSİYE EDERİM ..yerimseniben

Bende haftada 2 kez tartılıcam kısmetse ama cuma ile pazar çok yakın :) çarşamba cuma olabilir benim için tabi nasipseeeeeeezemuszemus

DÜNKÜ MENÜMÜDE YAZIP TAKIMA BİR UGRAYIM ......

10.00 . KAVALTI .
3 dl. ekmek ... 1 dl. peynir ... zeytin ezmesi.....sögüş .

12 .00 1 mandalina ....

13 .00 öglen .
t. döner.. bol domates.. 1 br. ayran ..... 1/4 simit (bebelerden kalmış çok canım çekti ögün arkasına yedim .)
17.00. ara.
y.br süt .. 1 avuç lablebi..

19.30. akşam
2 tb. spageti. 1 kase yogurtlu .1 kş d. ezmasi ekledim (yag koymuyorum ben spagettiye çokta leziz böyle )....domates.....1 dl ekmek .(makarna pişene kadar dayanamadım bebeler lahmacun yiyorduda.)..

21.30.. 3 ceviz..... 1 saat sonra .y. portakal ...

Şimdi bu menüyle nasıl kilo verdim ben anlayamadım ...:uhm:
dün bide ne zaman açıktıysam o zaman yedim kıslar kısıtlama yapmaksızın diyet yapmıyormuş serbestligiyleve doyana kadar.:kahve:

Sana birşey diyim miiiiii :))) acayip yemişsinnnnnnnnnn üstüne 1 kilo alman gerekirken maşallah vermişsin bence sen bu yöntemi deneeeeee :) yeeeeee yeeee ve her acıktıkça yeeeeeeeeeeee ne güzellllllllllll:emir_bebek::ecrin_bebek:

merhaba iyi akşamlar...
bu günkü menüm :teytey::teytey:
sahur
2 dilim ekmek,peynir ,yeşillik ve çay

Akşam (yani iftar)
fırında balık ve salata

Ara
1 bardak ligt süt :kahve:

Kengocum oruçlu olup bu kadar istikrarlı olunsun bravooooooooooooooovereliniortak

heyyy tebrikler sana aebenim...:lepi:

evet canım sabah söğüş türüne üşendim.valla artık kaşık hesabını bıraktım...kaydirigubbakcemile2
evet canım ya az tartıl...ben haftada bi tartılıyom arada iniş çıkış görüp deliririm ben valla..

kızlar takıma yazdığım gibi ani ve yatılı misafir durumum var...kafamçokkarıştı
bu hafta girmem çok zor ama cuma mutlaka girecem...fırsat bulursam girebilecem yani..
aman monti amcayı kızdırmayın uymayan menülerle haaa...opuyorumnanaktan

akannehirakannehirakannehir benim en sevdiklerimmmm:bbo:
ayşecim sen fıstık gibisin canım . bebişde emziriyorsun zaten yavaştan iner takma kafana ...opuyorumnanaktan
heyyy tebrikler sana aebenim...:lepi:

evet canım sabah söğüş türüne üşendim.valla artık kaşık hesabını bıraktım...kaydirigubbakcemile2
evet canım ya az tartıl...ben haftada bi tartılıyom arada iniş çıkış görüp deliririm ben valla..

kızlar takıma yazdığım gibi ani ve yatılı misafir durumum var...kafamçokkarıştı
bu hafta girmem çok zor ama cuma mutlaka girecem...fırsat bulursam girebilecem yani..
aman monti amcayı kızdırmayın uymayan menülerle haaa...opuyorumnanaktan
Nevracım kolay gelsin 1 hafta yatılı misafir ha .......laelaelaelaelae

Dünkü menüm .....

1 mandalina .

10: 30 kavaltı .
3 dl ekmek ... menemen (yumurtasız) --k.k peynir .--. 2 zeytin . --sögüş ...

13:00.. 1 ks. aşure.( şekersiz)

16:00
3 kş pırasa.. 1 tb tavuk saç tava ... 1 ks. cacık ....

18.30.
1 br süt .. 5 hurma . 5 fındık .....

21.30.. meyve......

uyandıgımda saat 08:00 1 bardak yarım yaglı süt

kahvaltı 09:00 1 dilim k.ekmeği

1 dilim peynir

3 zeytin

marul maydanoz ben salatalık yemeyi tercih ediyorum

şekersiz yeşil çay

ögle 12:30 1 tabak etli sebze yemeği

1 dilim ekmek

salata

ara 15:00 :1 kase yarım yaglı yogurt

ara 17:00 : 3 kayısı kurusu 1 ceviz

akşam 19:00 : 6 yemek kaşıgı sebze yemeği

1 kase yogurt

salata

ara 21:00 2 porsiyon meyve (elma ve mandalina gibi)

bu diyetisyenimin verdiği 4. liste yorumlarınızı bekliyorum

yazarken fark ettimde ben listeme uydugumu zannediyorum aslında çogu olarak uymuyorum ondan dolayıda kilo vermem durdu galiba mafoldumben

uyandıgımda saat 08:00 1 bardak yarım yaglı süt8 narinim . sabah kalkında meyve yiyyoruz yada meyve suyu . kavaltıdan en az 15 dk önce....

kahvaltı 09:00 1 dilim k.ekmeği

1 dilim peynir( peynirim az yaglı olmalı ekmekle yerken .. bide yumurta demişin yumurta yenebilir fakat ekmek yedigin kavaltıda yenmiyor nedeni ise yumurtada doymuş yag olması ))

3 zeytin

marul maydanoz ben salatalık yemeyi tercih ediyorum

şekersiz yeşil çay

ögle 12:30 1 tabak etli sebze yemeği

1 dilim ekmek ( kavaltı haricinde ekemk yemiyoruz güzelim .):utangac:

salata

ara 15:00 :1 kase yarım yaglı yogurt

ara 17:00 : 3 kayısı kurusu 1 ceviz (arayı çok yapmışın 1 ara ögün yeterli )

akşam 19:00 : 6 yemek kaşıgı sebze yemeği

1 kase yogurt

salata ..(akşamın harika olmuş )

ara 21:00 2 porsiyon meyve (elma ve mandalina gibi)

bu diyetisyenimin verdiği 4. liste yorumlarınızı bekliyorum

narimcim diyetisyenler hep kl. üzerine liste verirler güzelim o yüzden bazı yerler montiye uymuyor .a.s

bizlar sadeca kavaltıda ekmek yiyoruz ..... ama ögünlerimizde kısıtlama yok doyana kadar yiyebiliyoruz (tabi abartmadan )

yazarken fark ettimde ben listeme uydugumu zannediyorum aslında çogu olarak uymuyorum ondan dolayıda kilo vermem durdu galiba mafoldumben
kendine bir defter edinmeni yediklerini ve saatini yazmanı öneririm narincim ...opuyorumnanaktan

narimcim diyetisyenler hep kl. üzerine liste verirler güzelim o yüzden bazı yerler montiye uymuyor .a.s

bizlar sadeca kavaltıda ekmek yiyoruz ..... ama ögünlerimizde kısıtlama yok doyana kadar yiyebiliyoruz (tabi abartmadan )

canım bende ögle ekmeğini yemiyorum genel olarakçünkü ögle yemeklerinde beyaz ekmek oluyor. ama montiye uyan şöyle bişiy yapıyorum mesala ögle haşlanmış tavuk yanında patates ve havuç varsa havuç ve patatesinden almıyorum glisemik indekslerinin yüksek oldugunu bildigim için.mesala meyve seçimimide ona göre yapıyorum muz yememeye çalışıyorum .pilav yerine bulgur seçiyorum gibi.bunları prof. metin özatanın yazılarını okumuştum glisemik indeks diyeti diye oradan ögrenmiştim.bide insanın eşi ,annesi , babası, babaannesi şeker hastası olunca glisemik indeks degerlerini azçok ögreniyor Allah kimseye vermesin bu hastalıgı gerçekten tam bir nefs terbiyesi istiyor.bende bu kadar genetik faktör riski yüksek oldugu için kilo vermek spor yapmak ve saglıklı beslenmek istiyorum.eger ben bu gidişe dur demezsem zaten bigün gelecek doktorlar dur diyebilir değil mi ? Allah hepimizi korusun inşallah.

canım bende ögle ekmeğini yemiyorum genel olarakçünkü ögle yemeklerinde beyaz ekmek oluyor. ama montiye uyan şöyle bişiy yapıyorum mesala ögle haşlanmış tavuk yanında patates ve havuç varsa havuç ve patatesinden almıyorum glisemik indekslerinin yüksek oldugunu bildigim için.mesala meyve seçimimide ona göre yapıyorum muz yememeye çalışıyorum .pilav yerine bulgur seçiyorum gibi.bunları prof. metin özatanın yazılarını okumuştum glisemik indeks diyeti diye oradan ögrenmiştim.bide insanın eşi ,annesi , babası, babaannesi şeker hastası olunca glisemik indeks degerlerini azçok ögreniyor Allah kimseye vermesin bu hastalıgı gerçekten tam bir nefs terbiyesi istiyor.bende bu kadar genetik faktör riski yüksek oldugu için kilo vermek spor yapmak ve saglıklı beslenmek istiyorum.eger ben bu gidişe dur demezsem zaten bigün gelecek doktorlar dur diyebilir değil mi ? Allah hepimizi korusun inşallah.
RABBIM KORUSUN CANIM ....:Saruboceq:
Evet beslenme tarzın tam montiye göre narincim kaydirigubbakcemile5 yani gl endeksine göre ... günlük menülerini yaz bize yönlendirelim seni daha güzel sonuçlar alırsın hem kilo hemde saglık açısından .....kaydirigubbakcemile5:1hug:

Back
X