Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

güzin hoşgeldin.gözünü korkutma sakın...çünki bu diyette aç kalmak yok.. o sebeple şu an yaşadığın tatlı krizlerini yaşamayacaksın zaten,kan şekerin düzene girince..bunuda tarçınlı yoğurtla kolayca sağlayabilirsin.çayını şekersiz içemiyorsan tatlandırıcıyla içmekten başka çaren kalmıyor ama tatlandırıcınında fazlası zarar.montiye başlamak istiyorsan hemen yarın kahvaltı malzemelerini tedarik ederek başlayabilirsin...hadi bismillah .....
mimum iraden için bi daha tebrik edeyim cnm seni...bayrağımı sana devredeceğim sanırım:34: :72:

yerinde gözüm var ziliiiiim:)

ayy canımm benn 50leri göremem yani:D

güzin hoşgeldin.gözünü korkutma sakın...çünki bu diyette aç kalmak yok.. o sebeple şu an yaşadığın tatlı krizlerini yaşamayacaksın zaten,kan şekerin düzene girince..bunuda tarçınlı yoğurtla kolayca sağlayabilirsin.çayını şekersiz içemiyorsan tatlandırıcıyla içmekten başka çaren kalmıyor ama tatlandırıcınında fazlası zarar.montiye başlamak istiyorsan hemen yarın kahvaltı malzemelerini tedarik ederek başlayabilirsin...hadi bismillah .....
mimum iraden için bi daha tebrik edeyim cnm seni...bayrağımı sana devredeceğim sanırım:34: :72:

ziligurticim, kahvalti malzemelerinden kastin nedir, insallah bulamayacagim biseyden bahsetmiyosundur ,

bu arada hosbulduk arkadaslar, bu kadar sicak karsilama beklemiyodum, bu kadar destekle de zayiflayamazsam, hic zayiflayamam, dogru yerde oldugumu hissediyorum :8:

yağsız peynir domates salatalık tüketiyoruz biz genellikle ekmek yiyorsak tam buğday ekmeği yiyoruz sadece ekmek varsa yumurta yok ymurta varsa ekmek yok:)

yağsız peynir domates salatalık tüketiyoruz biz genellikle ekmek yiyorsak tam buğday ekmeği yiyoruz sadece ekmek varsa yumurta yok ymurta varsa ekmek yok:)

mimucum, eger musli yersem yagsiz sutle, yaninda baska ne seceneklerim olabilir. bu arada musliyi, yulaf, ruseym, kuru kayisi, kuru incir, ceviz, badem ile kendim hazirliyorum

İyi akşamlar monticanlar,
Güzincan hoşgeldin, ben de çaylak monticiyim. Umarım sıkılmadan devam ederim, benim diyetler de en uzun 3 hafta sürdü şimdiye kadar. Şekeri kesmeye çalışıyorum ben de, içemediğim yerde bırakıyorum çayı. Şeker atmaktansa içmemeyi tercih ettim şimdilik:))

Ziligurti, geçmiş olsun. Biz de sürpriz tatile gittik yılbaşında, macerasız döndük çok şükür..

Ben bugün kaçamaksız öğünlerimi yedim:62:
Kahvaltı:Peynirli omlet
Öğle: salata, köfte, yoğurt
İkindi:elma
Akşam: Kıymalı ıspanak, yoğurt

İyi akşamlar monticanlar,
Güzincan hoşgeldin, ben de çaylak monticiyim. Umarım sıkılmadan devam ederim, benim diyetler de en uzun 3 hafta sürdü şimdiye kadar. Şekeri kesmeye çalışıyorum ben de, içemediğim yerde bırakıyorum çayı. Şeker atmaktansa içmemeyi tercih ettim şimdilik:))

Ziligurti, geçmiş olsun. Biz de sürpriz tatile gittik yılbaşında, macerasız döndük çok şükür..

Ben bugün kaçamaksız öğünlerimi yedim:62:
Kahvaltı:Peynirli omlet
Öğle: salata, köfte, yoğurt
İkindi:elma
Akşam: Kıymalı ıspanak, yoğurt

hosbulduk asidcim,

ne kadar oldu sen baslayali, hic kilo verdinmi, birde su salata'yi biraz aciklarmisin bana, herkes salata demis , nelerle yapildigini hic goremedim, yeniyim yaaa, ayrintilari kacirmak istemiyorum :61:

hosbulduk asidcim,

ne kadar oldu sen baslayali, hic kilo verdinmi, birde su salata'yi biraz aciklarmisin bana, herkes salata demis , nelerle yapildigini hic goremedim, yeniyim yaaa, ayrintilari kacirmak istemiyorum :61:

Ben geçen hafta başladım canım perşembeydi sanırım, ama yılbaşında hiç uymadım programa. Yani bugün başladım diyelim.
Kilom aynı olsa gerek, tartılmadım. 65 yani. Hedef 50..

Salatama gelince; marul, domates, peynir, ceviz, sirke ve zeytinyağı..
Doğrudur ve uygundur montiye umarım zira çok seviyorum ben bu salatayı.

mimucum, eger musli yersem yagsiz sutle, yaninda baska ne seceneklerim olabilir. bu arada musliyi, yulaf, ruseym, kuru kayisi, kuru incir, ceviz, badem ile kendim hazirliyorum

merhabaa
meyveyi süt ürünleir ile birlikte tüketmiyoruz
eger tüketicekseyte meyve yiyip 15 dk sonra süt yogurt yiyoruz

kuruyemişi ögünlerle birlikte tüketebiliyoruz sorun degil o

hosbulduk asidcim,

aklına gelebilen bütün sebzelerdne salata yapıyoruzzz cnm
sadece havuç yemiyoruzzz

yazilarinizi firsat buldukca okuyorum su evin telasi bi biterse bende rahatliycam.
tyloncum ne guzel bir haber okudum ben:49::71: rabbim saglikli bi sekilde kucagina almayi nasib etsin insallah:16:

ziligurticim gecmis olsun sanada:18: valla bi an kendimi dusundum senin yerinde ay ay allah kimsenin basina vermesin canim :96:

sağol çamlıcam,yaşadığım en kötü şeydi bu güne kadar.1 saniyede 1000 tane düşünce şimşek gibi çaktı beynimde walla...seda sayan bile ağlıyordu ablasıyla annesine sarılmıştı...herkes can telaşına düşmüştü...ben bomba patlarsa çocuğumu sağ olarak kurtarsam yter diye düşünmekten başka bişey yapamadım.sağ kurtarmak içinde sımsıkı sardım .o an sona yaklaştığımı anladım.fırsatını bulabilsem bir kağıda bir şeyler yazıp koynuna sokuşturacaktım.ablama yada anneme verin çocuğumu diye..üfff allahım ne saçma şeyler düşündüm bir bilseniz...eşimle vedalaşsammı diye bile düşündüm...töbe yarabbim ...aman neyse geldi geçti....allah bi daha yaşatmasın....
sanada kolay gelsin cnm..bilirim taşınma işini çok zordur...bir an evvel bitirde gel aramıza cnm...

güzincan bu arada kahvaltı malzemelerinden kastım arkadaşların yazdığı şeylerdi..yani normalde tam buğday ekmeği yemiyorsan onu al bir an evvel,yağsız peynirini al.(bim aknaz lıght yada migros lıght,veya carrefour lıght peynir) diğer öğünler için özel olarak gereken bişey yok...yoğurdun sütün yarım yağlı yada yağsız olanını tercih etmenin dışında....

BİRDE ARKADAŞLAR UZUN SÜREDİR DİKKATİMİ ÇEKEN BİŞEY VAR...KİMSE KAHVALTISINDA YEŞİLLİK YEMEZ OLDU...SABAH YEDİĞİMİZ EKMEĞİN GL İNDEKSİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN BUNU YAPMAMAMIZ GEREKLİ DEĞİLMİ? YAZIN NE GÜZEL HERKES ÇEŞİT ÇEŞİT OT YERKEN ŞİMDİ KİMSENİN MENÜSÜNDE GÖREMİYORUM VALLA....HALBUKİ KIŞINDA ÇOK GÜZEL OTLAR VAR.ALIN YİYİN CANLAR...OTTAN ZARAR GELMEZ..HEM C VİTAMİNİ İÇERİYOR YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER..MAYDONOZ YİYİN,TERE YİYİN(HEM TERE METABOLİZMA HIZLANDIRICI BİR OTTUR) ROKA YİYİN....NE BULURSANIZ YİYİN GARİİİİ.....

Son düzenleme:
cok tesekkur ederim kizlar, zaten hep tam bugday ekmegi alirdim, peynirin yagsizini bulamazsam kilo veremiycekmiyim yani ona takildim simdi :59:
yani yagli peynir asla yenmemelimi?
birde sabah kahvaltida, domates,salataliga falan limon sikabilirmiyim?

guzincancım benim için yemek yemeyi bırakmak dirayet göstermek bir mucizeydi.

bugüne kadar en fazla 1 ay rejim yapabildim. hep bozdum hep bozdum kızlar çok ii bilirler ilk geldiim günlerde 79u görebilecekmiyim derdim. 79 da kaç hafta takıldım deliriyodum şimdi bana yetmiyor. 69 ları görmek istiyorum.

veee ben bunu monti fıstıklarıyla veee 6.takımımlaa başardım daha tam başaramadım ama 15 Ekim 2010 da 90 kilo olarak başladığım 80 günlük maceramda bugün 77 kilo olmak bence çok güzel tarif edilemez...

69 olduğum gün buraya başarı öykümü yazacağım... o günleride göreceğim Allahın izniyle inş.

mimucum allahaskina yediklerinden birkac ornek yaz bana, 1918 sayfayi okumama imkan yok, 80 gunde mi dustun 90'dan 77'ye, yaaaa sanki beceremiycekmisim gibi geliyoooo, ama seni, masumu... okudukca demekki oluyomus diyorum, cok zor degildi dimiiii???:78:

Günaydııınn kızlaarrrrr.... güzincancım daha önce bir arkadaşıma attığım maili sanada kopyaladımmm...

eksikleri aklıma geldikçe ve arkadaşların uyarılarıyla tamamlarız...

Sabah kalkar kalmaz bir mandalina, kuru kayısı ya da elma yenmeli onu yedikten en az yarım saat sonra kahvaltı etmeli.

Kahvaltında yumurta varsa ekmek yemiyorsun. Tek yumurta olduğu zaman menemen bile yiyebilirsin. Ben mesela iki yumurta yiyorum.

Şarküteri yok ( sucuk salam sosis vs.)

Ekmeğin tam buğday ekmeği olmalı. Migrosta doygun markanın satılıyor. Ben en çok onu sevdim. Kepekli ekmek kesinlikle yok zaten ana maddesi beyaz un o yüzden.

Kaşar peyniride yok peynirin light olmalı. Yağ oranı en fazla %6 .Ben iki ekmeği kızartıp doğanın şekersiz marmelatından az sürüp peynir ile yiyiorum. Ekmeği tost yapmıyoruz çünkü tosta peynirin suyu karışıyor ve ekmek hamurlaşıyor.

Klasik kahvaltım şöyle oluyor.

2 dilim tam buğday ekmeği peynir salatalık domates.

Öğünlerin arası en az 3.5 4 saat olmalı bu kesin. Ben ara öğün yapmıyorum çünkü kahvaltım yemeklerimi güzel yiyorum. Haftasonu 3 4 dilim ekmek yediğim oluyor.

Bunun yanında diğer öğünler;

Bakliyat karbonhidrattır. Bakliyat ile proteini kesinlikle birlikte yemiyoruz. Örneğin kuru fasülye nohut kesinlikle etsiz olacak. Pişerken et bile olmucak çünkü etin suyu bakliyata geçiyor.

Yemeklerde havuç patates kesinlikle olmucak zaten havuç patates kesinlikle yasak. Bu da aynı şekilde yemek pişerken içinde dahi olmucak o zaman yememenin bir anlamı yok.

Öğlen genellikle protein ağırlıklı beslenilmeli. Akşama bakliyat sebze gibi olabilir. Akşam en geç 8de yenmeli. Ben yiyemedğim zaman iş yerinde iki avuç beyaz leblebi yiyorum yanında süt ya da ayran beni acaip tok tutuyor.

Bu arada mercimek çorbası da bakliyat bu yüzden yanında et türü hiçbir şey yemiyoruz. Bazı çorbalar içine bir kaşık un konulup terbiyeleniyor ben onu dahi yapmıyorum içmiyorum. Beyaz un şeker pirinç kesinlikle yok. İçinde minikte olsa.

Yemekten hemen sonra meyve kesinlikle yok. Ya yarım saat önce ya 3 4 saat sonra yenecek. Yoksa direk yağ depoluyor.

Çok dikkat gerektiren bir diyet ama sağlıklı yaşam için şart.

Siyah çay ve kahve yok. Siyah çay açık ve kesinlikle şekersiz. Meyve suyu yok. Sadece maden suyu serbest vee bu diyetin en önemli etkeni bol su ve yeşilçay ben günde 3 lt den fazla su içiyorum ve bol boş yeşilçayy..

Şimdilik sölüceklerim bu kadar J

Sevgiler

günadyın montinin fıstık hatunlarııııı

miray snei görüyoru şekerim aşagıdaa:71::71:bunlarda sana gelsin barimmm

ben kaçarrr gelirim yine
aben ablam gel artıkın bugün yaff

dünkü dengesiz menümü veriyiiim kızlar:)

08:30 2 bardak ayran, fındık, beyaz leblebi

12:30 yarım tabak salata yoğurt

16:30 1 elma

19:30 tavuk yoğurt acı sos soda:)

günaydınlar MONTİNİN çıtırları nasılsınız bakalım

bugün yediklerim ve yiyeceklerim

sabah
4 dilim kızarmış tam buğday ekmeği ( abarttım biraz ama çok acıkmıştım )
kk kadar beyaz peynir
zeytin ezmesi
marmelat

öğlen
yumurtalı pırasa
1 kase cacık

ara
1 portakal

akşam
taze fasülye yemeği
1 bardak ayran

bugunku menum
sabah tam bugday ekmegi+yeşillkik+marelat yarım bardak süt
oyle karnbahar yemegi+salata+yogurt
ara meyva prtakal
akşam montiye uygun ne varsa salata yogurt
içtiklerim iki lirte su
yeşil çay
spor iki mil leslie akşam bileiyorum ne yiyeegimi ama nasip yumurtalı salatada olabilir yemekler uyassa

Back
X