banum evde döner bende yapıyorum hatta iskendere çeviriyorum bazan ... tabi kendim yiyemedigimden bugünlerde azaldı

blok etlerden yapıyorum ben ya biraz donmuş oluyor yada buzlukdan çıkarıp az gevşemesini beklişyorum iana incecik kesiliyor ..istersen zilim gibiş sosla bekletebilirsin istersende çok kızgın tavada yüksek ateşde pişirebilirsin .etin suyu kaçmadan yüksek ısıda pişirmek şart ama suyunu salmadan . hani eti mühürleme diyorlarya suyu içinde kalıyor tadıda .

pide dlliyorum fırında ısıtıp üstünede bu dönerleri . önceden sosda yapıyorum az salça çok az ketçap vs . onuda üstüne yanındada yogurt . bide tereayg gezdirdinmi dışardaki iskenderler alt etmiş ...
tavuk dönerinide gögüs etinden yapıyorum onuda hafif dondurup inceçık kesiyorum baharatlayıp aynı etteki gibi pişiriyorum .
haa aklımdayken geçen günki bulgursuz sulu köfte güzel oldu

iyce ygourdum soganlarda ince olunca yumurtayla fazla dagılmadfılar ... hatta birazına yogurtlu terbiye yaptım çok begendi bizimkiler .. suyuda kıvamsız omadı hemde ...
yazmaya başilamışken çorba istiyordunuz alın size çokba çokda nefisssss..
10o gr kadar az yaglı kıymayı az suyla kavurun içine çok ince kıyılmış soganıda ekleyin ... birazda nane baharat salça . iyce kavrulunca su ekleyin . tadı nefis bir çorba oluyor .. isterseniz yogurt ve yumurtayla terbiye yapılabilir ama ben sadesini çok sevdim ..

buadar yek muhabbeti yeter garii.
kajum canım pisikiyatır ilaç yazıp yollar konuşup haletmek için piskologa gitmelisin . eşin haklı bencede ilaç kulanma derim ...

bazan korkularla yüzleşmek lazım bu gibi durumlarla nekadar çok korku okadar çok etkilker .
nevkuşum iyi olmanıza sevindim .....

mönülerinde herzmankiş gibi harikalar ...

bu haftada bi 2 kilo daha gider inşallah ..

ocdim çoçuklar bazan ilgi çekmek için yaparlar böyle şeyleri .. başkası geldiginde eve sebnin ilgin dagılıyor sanırım senin dikatinimi çekmiye çalışıyor aceba .?
birde büyüklerle böyle durumları uygun dille konuşamk lızım sebeb sonuç ilişkisini eger uygun uslupla anlatırsan kayın validene sana yardımcı olacaklardır .
birde bi kitap önericegim yazarını tam bilmiyıorum am rehber ögretmenizim baş ucu kitabım demişti .haftaya çgreneyim tam adını .
'' çoçuklara sınır koymak ''
evet bilgilicim o kitap.... güle güle oku ..