kıslarrrr....kıslarrrr....
karnıbahardan süüüper bi yemek yaptım..yemekte sayılmaz aslında...montiye uyarlanabilirse mutlaka deneyin değişiklik olur diye sizede yazayı dedim...
akşam karnıbahardan yemek yapacaktım bu gün için kendime.hep yemek yapıyorum dedim biraz değişiklik olsun diye netten baktım hafifte kendim eklemeler yaparak harika bişey yaptım valla yemeğe doyamadım akşamada kalan yarısını yapıcam karnıbaharın...
karnıbaharları dal dal ayırıp hafifçe haşladım.iyice dağılmasın diri kalsın biraz..
bir kapta:
-2 yumurta(ben yarım küçük karnıbahara 1 yumurta kırdım)
-3 kaşık galete unu(ben bir kaşık kullandım)
galete unu yerine tam buğday unu yada tam buğday ekmeğini kurutup ufalayarak elde edilmiş galete unuda olur.ama aebenim yumurta ve galete ununa ne der bilmiyorum.çok az konuluyor ama genede o bilir.son onay ondan gelir.yada unsuz yapılabilir bence.
-yarım çay bardağı kadar süt(un katmassanız sütte katmayın bence un sütü çekiyor galete unu olmassa sütle çok cıvık bir sos olur)
-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
bir fiske tuzot(bunu ben ekledim yavan olmasın diye ama kulanmassanız baharatlarla da tat verebilirsiniz ve normmal tuz eklersiniz..
bunları çırpıp bir bulamaç elde edin ve karnıbaharları bu sosa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 200 derecede kızarana kadar pişrin.yanınada bol sarmısaklı bir yoğurt yapın.(ben yoğurfa pul biberde ekledim)
dip sos gibi banıp banıp yiyin.allahım yok böyle bi lezzet yaw...tuzotla karnıbaharların cips gibi bi tadı olmuştu.sarmısaklı yoğurt sosuylada aynen cipsi dip sosla yiyyor gibi hissettm kendimi...walla deneyin yerkende bana dua edersiniz
akşam olsada yine yapsam yesem....