Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Selam kızlarr...

Herkesciikler iyidir umarım..

Hep aklımdasınız..:)

Bende iyi olacağım inş..

Off monti yada diyet yapmam lazım ama bir başlayamıyorum..

Aeben ablam sabır için yapmam gereken birşey biliyor musun..
Hani böyle zikir yada dua gibi..Annemlerin cemaatinden hocası
teheccü namazına kalkıp bol bol dua etmemi söylemiş..En iyi öyle sabredip rahatlarmışım..
Seninde bildiğin birşey varmı abla?

Bu arada 19.yılınız kutlu olsun aeben ablacım..nice nice 19 yıllara inşş..

Banucum sen nasılsın..Rabbim sanada çıkış yolu göstersin inşş..

Zilim senide öpüyorum..
hoşgeldin neslişim .:38:
iyi dileklerin için teşekür ederim Allah razı olsun.:16:
neden bukasxdar uzak kalıyorsunuz burdan anlamıyorum kızıyorum bazan ..:4:

soruna gelince neslihanım . bunlar özel şeyler herkesin kendine özgü . fakat senin bu sammimi soruna ancak samimiyetle cevap verebilirim ..
şu yaşıma dek başıma gelmiş her türlü sorun tabi rabbımında izniyle şu 3 kelimeyle hayırlara erdi.
''teslimiyet , göz yaşı ve dua''
önce teslimiyet lazımdır ama bu sözde deyil neslişim . hayırında ,şerinde ondan geldigini bilmek . ve tüm olaylarda sadecece ama sadece ona sıgınmak . rabbım sana bırakıyorum diyip boynun egip sabıra dalmak ..
bir yandanda yanaklarına ve gönlüne akan göz yaşı ve dua ve yine teslimiyet yine teslimiyet...................
..tabiki gecenin ıssızlıgında rabıbımı bulmak daha kolay .ama o bize şah damarımızdan daha yakın deyilmi ?:34:

neslihanım Rabbım elbet gönlüyün muradını sanada tattıracak . ama sen, sana düşeni yap ve sadece teslimiyetle bekle :34: bak sana sabırla demiyorum teslimiyetle diyorum
bu teslimiyet konusunu bi düşün istersen .:34: bence sabrın bunda gizli.
hz. mevlananın bir sözü vardır .'' hamdım ,piştim ,yandım '' yandıkdan sonra diyilmidir yeşermek ,canlanmak ?

rabbım sana hayırlı olan tüm dualarını kabul eylesin inşallah :16:

birde abla nasihatı . hayat bir agaçsa onca meyvesi olan . neden hep tek bir meyveye göz dikiyorsun neslişim .???????????????? diger meyvelerin tadını çıkarmak yerine .

bilki o ağaç senin elbet tüm meyvelerini yiyeceksin :)

Son düzenleme:
ablaa tanıdıgımız bir kaç kişi var bakalımm onların sayesinde iş bulabiliriz diye düşünüyorum
sekreterlik ön muhasebe gibi, bi kaç muhasebe prog biliyorum zatennn

ha birde ekime erteledikk bu kreş işini ve iş aram a işini çünkü ancak kendimize gelcez gibi.

neslihancım
allah gönklündeki muradını versin cnm , aben ablam haklı bak bol dua et ve başka şeyleirn keyfini çıkarmaya bak
allah sanaa verecektirrr dilegini inşşş..

bugün bi ark haber aldım abisinin eşi boşanmak istiyormuş sebepte ben neden iyi yaşamıyorum, giinemiyorum
gezemiyorum ben zenginlk istiyorum kalitesli giyinmek istiyorum vs demiş çocugunu alıp gitmiş babasının evineee:53::53::53::53:
şok oldummmm allahım insanlık evlilikler nereye gidiyor yaa:((((

daha dün oturudk eşimle konuştuk eşim eeşyaların bir kısmı kalıcak mecbur diyince, jhepsi kalsın zmanla yenileriz sıkıntı degil canımız sagolsun dedimm. olması gerekken buu bence yaa:26::26::26::26:

Hoşbulduk. Teşekkür ederim ilginiz için. Bugünkü menümü yazayım. Ama önce sabah tartıldım 1 kg cik gitmiş nasıl olduysa anlamadım.64 tüm 63 çıktım. Şişlik gitti galiba.

Kahvaltı: 3 dilim tam buğday ekmeği (ligth), yağsız peynir, şekersiz çay, domates, salatalık zeytin, biber.
Öğle: semiz otu yemeği 1 tabak yanında yoğurt. öğleden sonra dayanamadım 1 armut yedim ama 2 saat sonra.
Akşam: Haşlanmış 2 adet yumurta, şekersiz çay, 3-4 kaşık yoğurt. Saat 10 gibi de tuzsuz leblebi atıştırdım.

günaydınnnn öncelikle herkese Hayırlı Cuma'lar..Rabbim Herkesin gönlüne göre hayırlısını versin...

soruna gelince neslihanım . bunlar özel şeyler herkesin kendine özgü . fakat senin bu sammimi soruna ancak samimiyetle cevap verebilirim ..
şu yaşıma dek başıma gelmiş her türlü sorun tabi rabbımında izniyle şu 3 kelimeyle hayırlara erdi.
önce teslimiyet lazımdır ama bu sözde deyil neslişim . hayırında ,şerinde ondan geldigini bilmek . ve tüm olaylarda sadecece ama sadece ona sıgınmak . rabbım sana bırakıyorum diyip boynun egip sabıra dalmak ..
bir yandanda yanaklarına ve gönlüne akan göz yaşı ve dua ve yine teslimiyet yine teslimiyet...................
..tabiki gecenin ıssızlıgında rabıbımı bulmak daha kolay .ama o bize şah damarımızdan daha yakın deyilmi ?:34:

neslihanım Rabbım elbet gönlüyün muradını sanada tattıracak . ama sen, sana düşeni yap ve sadece teslimiyetle bekle :34: bak sana sabırla demiyorum teslimiyetle diyorum
hz. mevlananın bir sözü vardır .'' hamdım ,piştim ,yandım '' yandıkdan sonra diyilmidir yeşermek ,canlanmak ?

birde abla nasihatı . hayat bir agaçsa onca meyvesi olan . neden hep tek bir meyveye göz dikiyorsun neslişim .???????????????? diger meyvelerin tadını çıkarmak yerine .

Öncelikle çok teşekkrü ederim aeben ablacım..
Umarım beni yanlış anlamamışsındır..
Bunların hepsini yapıyorum..Secdede ağlamak dua etmek kadar huzur veren birşey yok zaten..
Şükürler olsun ki huzuru bulacağımız bir secdemiz var ona giden en yakın yol....

SAnırım ben yanlış sordum..
Benim çevreme karşı sabrım yok..
İşyerindekilere karşı..İnsanlara karşı..
Çok soru soruyorlar ve ben cevap vermek istemiyorum.
Hep sabır çekiyorum..İşe gelirken bile huzurum kalmadı..
İşle ilgilide aksilikler var tabi..Birde kiloda eklenince bu bedene ben benden çıktım tabi..
Sıkıntılarım bu yönde..

Ama dediğin gibi yapacağım daha çok daha çok dua edeceğimm..
Allah Senden razı olsun..Teslimiyet ve tevekkül ile inşallah aşacağım bunları..

Bazen düşünüyorum böyle etrafıma bakıyorum gerçekten hiç derdi olmayan insanlar var ama onlar bir kere bile secdeye gitmiş yada dua etmiş insanlar değil..Diyorum ki demekki Rabbim dua etmelerini istemiyor ve haYattan ne isterlerse alabiliyorlar..
Acaba yanlış mı düşünüyorum..Yanlış düşünüyorsam:((

Yada ben birşeyleri eksik yapıyorum.:(

İnşallah herşey dahada güzel olacak..

Seninle konuşmak iyi geldi bana..Birde bir site var bir ablanın bloğu öyle güzel şeyler yazıyor ki ..Bana Kulluğumu hatırlatıyor:)
Annem bu konuda çok büyük bir dayanağım ama okumak insana daha çok motive ediyor..Öyle değilmidir zaten.

Böyle işte..
Bugün montiye başladım ufaktan:)):72:

Banucum sağol inşş herşey güzel olacak..

Canım çok üzüldüm nasıl insanlar var yarabbim yaa..

Bizde biliyor musunuz bilmiyorum ama ev taksidi ödüyoruz.
VE İNAN eşyanın hiç önemi yok..
Biz eve girdik onu alırız bunu alırız dedik tabii bir türlü denkleştrp yapamadık..

İnşallah 16 ay taksidimiz kaldı bitince önce koltuklarımı değiştireceğim yayları batıyor artık valla:))
Birde güneşliklerimi onlarda iyice erimiş:))
Ama biz eşimle mutluyuz ya gersi boş;))

cok güzel yazmissin ablam su sözünü caldim :)

hayırlı cumalar dilerim. bugünün yüzü suyu hürmetine rabbım hayırlısıyla gönlünüzdekileri versin inşallah ..:119::119::119::119::119::119::119::119::119::119:

sabah kzımı kursa gönderdikden sonra işlere giriştim bi yandan domat rendeledim menemen için bir yandanda tarhanamı döktüm bolkona . ne sıcak yav temmuz sıcagı gibi..
aradada size bakmadan edemedim . hayat paylaştıkça güzel dimi?:34::16:
şimdi mesajlarınızı cevaplayıp tarhanamı çevirmeye başlayım :31:

ablaa tanıdıgımız bir kaç kişi var bakalımm onların sayesinde iş bulabiliriz diye düşünüyorum
sekreterlik ön muhasebe gibi, bi kaç muhasebe prog biliyorum zatennn

ha birde ekime erteledikk bu kreş işini ve iş aram a işini çünkü ancak kendimize gelcez gibi.

neslihancım
allah gönklündeki muradını versin cnm , aben ablam haklı bak bol dua et ve başka şeyleirn keyfini çıkarmaya bak
allah sanaa verecektirrr dilegini inşşş..

bugün bi ark haber aldım abisinin eşi boşanmak istiyormuş sebepte ben neden iyi yaşamıyorum, giinemiyorum
gezemiyorum ben zenginlk istiyorum kalitesli giyinmek istiyorum vs demiş çocugunu alıp gitmiş babasının evineee:53::53::53::53:
şok oldummmm allahım insanlık evlilikler nereye gidiyor yaa:((((

daha dün oturudk eşimle konuştuk eşim eeşyaların bir kısmı kalıcak mecbur diyince, jhepsi kalsın zmanla yenileriz sıkıntı degil canımız sagolsun dedimm. olması gerekken buu bence yaa:26::26::26::26:
rabbım gönlüne göre versin banuşum :38:

arkadaşının eşine gelince .. bu zamana kadar edindigim tecrübelerden şunu anladım ki; iyilikde kötülükde tek taraflı deyil . olayları 2 taraflı düşünmek lazım . sana yansıyan 1 tarafı .
zaman zaman hemcinsimin yaptıklarından azım açık kalsada . o işin aslı tam öyle deyildir banum :34: evet bazı hatunlar daha iyi yaşam isteye biliyorlar fakat tek etken bu deyildir muhtemelen . helede görümce tarafından duymussun olayı . birde bu yönden bak ve öyle eleştirelim .:34:

Hoşbulduk. Teşekkür ederim ilginiz için. Bugünkü menümü yazayım. Ama önce sabah tartıldım 1 kg cik gitmiş nasıl olduysa anlamadım.64 tüm 63 çıktım. Şişlik gitti galiba.

Kahvaltı: 3 dilim tam buğday ekmeği (ligth), yağsız peynir, şekersiz çay, domates, salatalık zeytin, biber.
Öğle: semiz otu yemeği 1 tabak yanında yoğurt. öğleden sonra dayanamadım 1 armut yedim ama 2 saat sonra.
Akşam: Haşlanmış 2 adet yumurta, şekersiz çay, 3-4 kaşık yoğurt. Saat 10 gibi de tuzsuz leblebi atıştırdım.
bravo beetle:46: 2 günden kaptın işi ..:nazar:
mönünbde çok küçük eksiklikler var fark edilmiycek kadar ufakda hata okadar . gerisi harika olmuş ..
kahvaltın harika olmuş ...
öyleninde güzel fakat az yediginden öyleden sonra acıkmışsın . unutma yedikçe zayıfla sılagonumuz .:9: salatada yiyebilirsdin yada 2. tabak sebzeyi.:34:
armudunda afiyet olsun .
akşamında biraz az olmuş sanki . o hş yumurtayla güzel bir salata harika olurdu ..
gecede karbonhidrat almamaya çalış canım . ayran yada bir parça peynir gece ara için idaal bence :16:

Annem börek yaptık ki bayılırım böreğe ama 1 dilim bile yemedim :)

hey gidi günler . monti yaparken eşimin hergün (sankşi bana garezi var gibi) tatlı alıp geldigi fakat benim 1 lokma bile almadan tatlılara öküzün trene baktıgı gibi, baktıgım aklıma geldi :9:

bettem böragi yemedin ama sabah baskülde gördügün rakam degdi dimi.:34: tebrikler canım . daha nice kilo vermelere :29:
anacına rica et canım sana biraz yardımcı olsun çok sevdigin cıslardan acık yapmasın bugünlerde ...
bu arada mahsuru yoksa tanıya bilirmiyiz sani azcık.?

gnydin bilsyar yok bugun telden giriyorum

sirf sana kilomu bildirmek icun girdim abla kilom 64.5
gecen hafta 66.8 di

kargon geldimi abla ben bugun giremeybilirim arasin beni grrek gororsen

günaydınnnn öncelikle herkese Hayırlı Cuma'lar..Rabbim Herkesin gönlüne göre hayırlısını versin...

Öncelikle çok teşekkrü ederim aeben ablacım..
Umarım beni yanlış anlamamışsındır..
Bunların hepsini yapıyorum..Secdede ağlamak dua etmek kadar huzur veren birşey yok zaten..
Şükürler olsun ki huzuru bulacağımız bir secdemiz var ona giden en yakın yol....

SAnırım ben yanlış sordum..
Benim çevreme karşı sabrım yok..
İşyerindekilere karşı..İnsanlara karşı..
Çok soru soruyorlar ve ben cevap vermek istemiyorum.
Hep sabır çekiyorum..İşe gelirken bile huzurum kalmadı..
İşle ilgilide aksilikler var tabi..Birde kiloda eklenince bu bedene ben benden çıktım tabi..
Sıkıntılarım bu yönde..

Ama dediğin gibi yapacağım daha çok daha çok dua edeceğimm..
Allah Senden razı olsun..Teslimiyet ve tevekkül ile inşallah aşacağım bunları..

Bazen düşünüyorum böyle etrafıma bakıyorum gerçekten hiç derdi olmayan insanlar var ama onlar bir kere bile secdeye gitmiş yada dua etmiş insanlar değil..Diyorum ki demekki Rabbim dua etmelerini istemiyor ve haYattan ne isterlerse alabiliyorlar..
Acaba yanlış mı düşünüyorum..Yanlış düşünüyorsam:((

Yada ben birşeyleri eksik yapıyorum.:(

İnşallah herşey dahada güzel olacak..

Seninle konuşmak iyi geldi bana..Birde bir site var bir ablanın bloğu öyle güzel şeyler yazıyor ki ..Bana Kulluğumu hatırlatıyor:)
Annem bu konuda çok büyük bir dayanağım ama okumak insana daha çok motive ediyor..Öyle değilmidir zaten.

Böyle işte..
Bugün montiye başladım ufaktan:)):72:

seni anlayabiliyorum neslihan . hani bir söz vardırya güneş çarıgı çarık ayagı sıkar diye . senin durum öyle bunu yazılarından anlıyorum zaten . seni yanlışda anlamadım merak etme :34:
hatta bugunda soracakdım . neslihanım senin sorunun sedece bebek deyil bebekden kaynaklanan yan etkenlermi seni sıkıyor diye . ne kadarda boş ver çevrene desemde bunun münkün olmadıgının farkındayım . ama bunu azaltmanın yollarıda var çinan cevrendekiler senin bundan nekadar etkilendigini gördükçe dahda üstüne gelirler . boş ver derizya asılbunu biraz uygulamak lazım en azından cevrene bunu böyle göstermek lazım . bak o zaman nasıl olsa etkilenmiyor didiklemeyelim derler :34:

şu dışardan herşeyi mukemmel olanlara gelince . durum aslında öyle deyil neslihanım . hani az evvel sana dedigim taktigi uyguluyorlar :9: herşey toz pembeymiş gibi gösteriyorlar :9:
inan eskiden gıpta ile baktıgım kişilerin içine girdikçe durumun öyle olmadıgı anlıyorum .kul dertsiz yada sıkıntızız olmaz ,olamaz .hiç sıkıntısı yok dediginin iç huzuru yoktur belki gittigi yol ona huzur vermiyordur . insanın her istedigi olursa ne kıymati kalır istemenin özlemenın :34:
birde rabbım insanlar çeşitli yollardan dener . bunu sende iyi bilirsin . kimini sıkar dener tevekkül ediyormu diye kimininde istedigini veriri beni hatrlıyormu sükür ediyormu diye . rabbım bizi bu dünyaya niye gönderdi ? denemek için deyilmi? denenmeninde bin türlü yolu var . rabbım iyisini bilir tabi.

....işte tevekkül burda işin içine giriyor . iyi olanında kötü olanında ondan geldigini bilip teslim olmak .
bu konula ilgili sayflar yazılabilir ama belki burası yeri deyildir :ssz:
ha birde şu dedigin ablanın adresini alabilirmiyim .?

Banucum sağol inşş herşey güzel olacak..

Canım çok üzüldüm nasıl insanlar var yarabbim yaa..

Bizde biliyor musunuz bilmiyorum ama ev taksidi ödüyoruz.
VE İNAN eşyanın hiç önemi yok..
Biz eve girdik onu alırız bunu alırız dedik tabii bir türlü denkleştrp yapamadık..

İnşallah 16 ay taksidimiz kaldı bitince önce koltuklarımı değiştireceğim yayları batıyor artık valla:))
Birde güneşliklerimi onlarda iyice erimiş:))
Ama biz eşimle mutluyuz ya gersi boş;))
biraz sabır kıslar . 13 sena eşimin bekarlık kanepelerinde idare ettim . ama şimdi kendim dekore edebiliyorum evimi. sabrın sonu selamettir . ha şunuda diyim varlıgıda yokluguda görmüş biri olarak insanın hayatında bişi degişmiyor . bu tür şeyleri saplantı haline getirmemek zamana bırakmak lazım . sonuçda eşya agız tadı ve huzur sebebebi deyil :34:

Son düzenleme:
gnydin bilsyar yok bugun telden giriyorum

sirf sana kilomu bildirmek icun girdim abla kilom 64.5
gecen hafta 66.8 di
maşallah kıslar darısı başıma yav ben 2 gün önce 67 dim tekrar 68 olmuşum :27:
bende 74.7 olmusum basladigimda gecen hafta persembe 77.7 ydim :)

:nazar::nazar::nazar::nazar: mumum neler yiyorsun yani senin bünyenin nelere ihtiyacı varmış?

selam eddoras ablam . neden yazmıyorsun abla ammam özletiyorsunuz kendinizi yahu :38:

kıslar neden özel mesaj kutularınızı boşaltmıyorsunuz yavss..
neslihanım boşalt şu kutunu kıs
.. selam efsandays nasılsın ? öznur ne yapıyor girmiyor bu sıralar .:16:

Son düzenleme:
maşallah kıslar darısı başıma yav ben 2 gün önce 67 dim tekrar 68 olmuşum :27:

:nazar::nazar::nazar::nazar: mumum neler yiyorsun yani senin bünyenin nelere ihtiyacı varmış?

kisaca anlatmam gerekirse

en basta inek sütü ve mamülleri yok peynir olarak koyun ve keci yogurtda ayni sekilde ya koyun ya soya

sonra günlük

275gr protein

355 gr sebze

2 porsiyon meyve

75 gr cavdar ekmegi
2.750 ml su( kilo basina 35 ml)

haftada en az 2 en fazla 6 yumurta

ögünlerin arasi en az 5 saat

yemege baslarken önce proteinden baslaniyor

9dan sonra bisey yemek yok

her ögünde degisik protein gurubu yenicek mesela sabah peynir yedin öglene yine peynir yok misal tavuk var aksama yine tavuk yok ya et ya balik bunun gibi

SIKI dönemde yemekelr yagsiz ama ürünler light degil.

14 günden sonra 3 kasik yag ekleniyor idela kiloya kadar

koruma döneminde 9 kural devam ediyor ite yemekelr arasi 5saat önce proteinden baslamak ,böyle iste :)

him bide sebzelerimde ,msela salatalik domates yok neler var aklimd aolan kadariyla

kabak,havuc,beyaz lahana,enginar,kornison,turp,sogan,daha varda aklima gelmiyo en cok yediigm bunlar enginar haric :) daha denemdim onu

meyvelerim
hergün mutlaka 1 elma,nektarin,kavun,karpuz,mango,papaya,yaban mersini
bakliyatim,yesil emrcimek siyah ve beyaz fasülye ,nohut yok

Back
X