slm herkese....
eve gireli 1 saat oldu...6:30'a kadar dışardaydım...iş-güç ordan oraya koşturmaca birazda alışveriş derken akşamı yaptım dışarda...
kendime cıvıl cıvıl ciciler,ayakkabılar,ve çanta aldım...yine tutamadım kendimi ama vitrinler rengarek ...insanın kendini frenlemesine imkan yok gerçekten....
nazlım valla özür dilerim cnm canın çekebileceğini hiç düşünemedim.

bu gün yine aldım semizotu

yaz boyunca otlanırım artık ben

pazartesi günü 1 kg ıspanaktan yemek yaptım(yarım kahve fincanı bulgurla)tek başıma 2 günde bitirdim.hemen peşinden semizotu pişirdim

evde ot stoğu tükenince bu gün doğruca okulun arkasında kurulan pazara gidip hem semizotu(her çğlen salatasını yapıyorum kendime)hemde yarım kg ıspanak daha aldım

onuda pırasayla kavurup yumurtalısını yapçam..azda peynrle...

insanların önceki hayatları falan diye bahseden felsefeler varya ..öyle bişey olsaydı(hiç inanmam öyle şeylere)ben kesin ya koyundum,ya inek

)
gelelim yumurta oturtmalı semizotu tarifine...
bir tane kurusoğan yada pırasayı(pırasalısı her zaman tercihimdir,hafif tatlımtırak olduğundan dolayı mükemmel oluyor,ama soğnalısıda çok hoş...ayy ot olsunda taştan olsun valla ayıramadım hangisini tavsiye edeceğimi)
1 demet semizotu
toz tatlı kırmızı biber,tuz,z.yağı,yumurta(yumurta kaç tane yerseniz ona göre..ben 2 tane yedim)
soğan yada 1 adet pırasayı incecik doğrayın..soğansa yarım halka daha güzel oluyor.yemeklik değil yani..pırasada incecik halka şeklinde..
onlar z.yağında kavrulunca üstüne temizlenip yıkanmış semizotlarını ekle kapağını kapat kavrulsun.kırmızı biber,tuz ekle.yumurtalı çılbır gibi dağıtmadan kır istediğin yerlerine.kapağını kapat,altını kıs 5 dk.pişir...'içleri kayısı kıvamında ennnnfes yumurtalı semizotunuz hazırdır efenim...(ben yumurtalı kırınca üslerine karabiber ve tuz serpiyorum...işte bu kadar....
altı üstü bi yumurtalı semizotunu sanki kebap tarif eder gibi etmişim

ama bana göre kebaptan bile güzel valla...çünki ot...
ben egeli olmama rağmen ailem hiç otcul değildir bu arada..annem semizotunu ıspanak gibi pirinçli yapar.benim çiğ olarak salata yapmazlar..radika,ebegümeci vs..ege otlarını yemezler

ben ege yemeklerinin tümünü egeli arkadaşlarımdan öğrendim..çocukluğumdada babamın tayinci olması sebebiyle hiç izmirde kalamadım.sonrada evlendim kalamadım

ama oralı olduğumu otculluğumdan bile anlamak hiç zor değil...bizim evde bi ben bide birazcık aplam böyle zaten...kalan herkes etcil yada anadolu tipi besleniyor...
banum içiniz tez zamanda feraha kavuşur inşallah cnm...
aebenim kolay gele aplam...
safinaz sen ne ediyon gııı?
mimum,antim,laracım sizden ne haber kıslar....?