moralimiz bozuldu...

fairylove23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
527
141
73
Afyon
mrblar. Kısmet olursa eylül sonu gibi bebeğimiz olacak. Kiracıyız bu ay kiraya zam yapılacaktı. Eşim ev sahibini aramış ve 3 ay sonra bebeğimiz olacak , bu nedenle bu senelik kirayı artırmasak olur mu demiş. Ev sahibimiz mırın kırın etmiş , ama gönülsüzce kabul etmiş.

Bu duruma bizim moralimiz bozuldu. 50 lira için minnet etmeseydik keşke diyoruz. Halbuki bi ev sahibiyle kandillerde bayramlarla hep birbirimizi arar, halimizi hatrımızı sorardık. Biraz da buna dayanarak söylemiş eşim. Kendini çok kötü hissediyor bu durumda. Onun için ben daha çok üzülüyorum...

Belki onun da kendine göre ödemeleri vardır . Bir borca girmiş ondan tereddüt etmiştir .
Üzülmeyin siz . Eğer kabul etmeyecek olsaydı gönülsüz de olsa tamam demezdi bence

Belki onun da kendine göre ödemeleri vardır . Bir borca girmiş ondan tereddüt etmiştir .
Üzülmeyin siz . Eğer kabul etmeyecek olsaydı gönülsüz de olsa tamam demezdi bence

evet ama arada samimiyete güvenmiş eşim. Çok zengin birisi aslında bir sürü kirada evi var. Ama bu olay bize ders oldu artık ne olursa olsun kimseden bişey istemeyeceğiz. Allah kimseye muhtaç etmesin.

evet ama arada samimiyete güvenmiş eşim. Çok zengin birisi aslında bir sürü kirada evi var. Ama bu olay bize ders oldu artık ne olursa olsun kimseden bişey istemeyeceğiz. Allah kimseye muhtaç etmesin.

Allah gördüğümüzden geri koymasın .
50 lira onu fakir etmez . Ama böyle mırın kırın yaparak zengin olmuş belli ki .
Takmayın kafanıza ama .
Siz üzülürseniz bebiş de üzülür

Çok zengin dediğin için, ayıp etmiş diyorum. Ama bir veya iki evi olan insan için zam beklentisini normal karşılarım çünkü iki evin kirası bir asgari ücret çoğu yerde. O zaman 50 lira fark yapıyor. Kiradan başka çok geliri olmayanlar için önemli olabilir.
Kimseden iyilik beklemeyeceksiniz, devir böyle malesef.
Dediğim gibi durumu çok iyiyse, onun ayıbı. Boşver.

Son düzenleme:
ayy hayır ya eşin kötü bir şey söylememiş ki, niye morali bozuluyor, kendini kötü hissediyor.. ah siz iyi insanlarrr, insanlarda iyi oldu mu çok iyi oluyor, kötü oldu mu çok kötü... boşuna üzülmeyin kuzum, çok normal birşey söylemişsiniz, çok içinize sinmezse adam kabul etmiş zaten, ama arayıp abi sen öyle yarım ağız gönülsüz gibi söyleyince ben üzüldüm, istersen zam yap falan desin.

Zengin olduğu için 50 liranın hesabını yapmaz diye düşündük ama şimdi anlıyorum insanlar nasıl zengin oluyor...

zaten biz de hesabına para yatırırken zamlı şekilde mi yatırsak diyoruz. Ne bileyim yaa eşim işten geldi hemen yattı uyudu canı çok sıkılmış belli ama bana çaktırmamaya çalışyor üzülmemem için.

Bence üzülecek bir şey yok ama çok da içinize sinmiyorsa arayıp 'ya ben böyle böyle dedim ama içime sinmedi, siz yine zam yapacaksanız yapın abi' deyin. Zannetmiyorum ama onlar için sorunsa zaten 'iyi madem öyle yapalım' der. Demezse de içiniz rahatlar.

Hayır canım; arasın bir daha konuşsun. İçine sinmiyorsa zam yapalım desin. Belki adam da size mırın kırın yaptığı için sonradan üzülmüştür.. ama eşin bu kadar üzüldüyse aramaz sanmam. sen "ayıp olmasın ara açıklama yap gönülsüz gibi geldin, parayı yatırıken zamlı yatırıcam de" diyin. ozaman adamda rahatlar eğer zam istiyorsa, belki yok olurmu öyle şey diycek

Kötü hissettiniz madem, hiç konuşmamış sayın kendinizi.
O ay kirayı 50 tl fazla verin.
Ev sahibi gereken mesajı alır zaten.
İyi niyetli biriyse de bu konuda konuşma yapar, yanlış anladınız tarzında..
Bunun için kendinizi üzmeyin..

eşim aramaz gibme geliyor artık bir de biz bu adamın hesabına kira yatırdığımız bir gün arayıp gülerek eşime 'yatırmayın yaaa bu ay kira ne gerek var' demiş şakasına. Ama iş ciddiye binince durum değişiyor tabi. Para söz konusu olunca. iftarı yapalım da sakin kafayla konuşalım en iyisi...

Allah gördüğümüzden geri koymasın .
50 lira onu fakir etmez . Ama böyle mırın kırın yaparak zengin olmuş belli ki .
Takmayın kafanıza ama .
Siz üzülürseniz bebiş de üzülür

evet ben de öyle düşünüyorum insanlar hesap yapa yapa zengin oluyor. Bilmiyorum hassas bir dönemdeyiz belki o yüzden bu kadar kafama taktım. yani düşününce diyorum ki o adam bize iyilik yapmak zorunda mı, hayırr.....Allah herkese kendini evinde oturmayı nasip etsin.

Tatlim madem adamin ihtiyaci yok hiccc orali olmayin.ona dokunmaz.hem sen niye kendini uzuyorsun karnindaki bebekte uzulur..sikma tatli canini...

Uzulmeyin, sizin uzulmenize esiniz daha çok uzulecektir. İhtiyacı olsa hayir derdi dimi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hamileyim yaa belki o nedenle bu kadar üzüldüm, aslında daha güçlü olmam gerekiyor bu dönemde ama 3 kuruşa minnet etmişiz gibiime geliyor.

Yavrum bu memlekette en luks araca binip (ortalama arac fiyati 700bin) 170 tl yi kac taksit yaparsiniz diye soran vatan evlatlarida var esimden neler duyuyorum.onlar boyle pazarlik yapiyorlarken sizin ev sahibinden isteginiz hic abarti yada minnetlik bir durum degil.hadi operim gozlerinden :)

bizde ev sahibiyiz ve kiracilarimiza gunu gelince zam yapiyoruz. az parada değil ayrica insanlarda ona gore plan yapiyorlar. her kiraci zam yapilsin istemiyor ama birgunde al be kardesim elli tl içimden gecti veriyim demiyor bence biraz empati kurmak lazim.bu arada bir evimizdeki kiracilarimiza uc senedir arttirim uygulamiyoruz ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşım kafana takacak bunu mu buldun bebeğin de olacakmış bak.o bebek için ne borçlara ne bunalımlara girenler var.

Bu hayatta tırnağın varsa kendi sırtını kendin kasiyacaksin canım. Durumunuzu bilmiyorum ama ben olsam bi sekilde o elli lirayı da artırır veririm ev sahibine. Oda sorarsa biye zamli getirdiniz diye. Söylersiniz siz istekli söylemeyince arada huzursuzluk
Olsun istemedik diye. Eger istemezse zaten der aaaa yok kesinlikle zam istemem diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…