- 27 Ocak 2017
- 338
- 138
- 103
Merhaba,
Morfolojisi düşük olan kişiler düşük yapacak diye genelleme yapılması yanlış. Ben %1 le kaldım ve 18.haftamdayım. Ayrıca bozuk morfolojili sperm yumurtayı dölleyemiyor. Kruger hocanın yaptığı çalışmanın çıkış noktası bu. Kafası bozuk sperm yumurtanın içine giremiyor. Düşük yumurtadan da kaynaklanıyor olabilir. Sperm veya yumurtadan kaynaklandığını gösteren teknoloji henüz yok.
Merhaba herkese, bu yazıyı sizlere umut olmak için yazıyorum. Yaklaşık 7 yıldır evliyiz. İlk yılın ardından korunmayı bıraktık ancak 2-3 ay hamile kalamayınca doktora gittik. Morfoloji sonucu 3 civarı çıkınca ve doktorumuz normal yolla hamileliğin zor olabileeğini söyleyince resmen yıkıldık. O günden sonra da yıllarca hep bir umut bekledik. En son geçtiğimiz yıl bahçeci tüp bebek merkezine gidip tüp bebek sürecini öğrendik. Ağır bir süre reç olduğunu görünce eşim değil ancak ben bu durumdan vazgeçtim. Gerekli testlere ve uğraşlara dayanamayacağını söyleyip annelik defterini kapattığını söyledim. Ta ki şubat 2017 de kendimde gariplikler hissedene kadar. Yeni Regl dönemime 10 gün kala duygusal ve fiziksel gariplikler başladı. Göğüslerim hiç olmadığı kadar hassastı. Sonra cildimde ufak kızarıklıklar başladı. Kendimi aynada garip görmeye başladım. Bunları başlangıçta gebeliğe yormadım çünkü 6 yıllık denemelerde çok hayal kırıklıkları yaşamıştım. Sonra Regl tarihim gelipte belirtiler daha net bir hal alınca eşim bir gece yarısı test aldı. Testi yaptım ve tuvaletten kaçarcasına çıktım. 2 dk sonra eşim bakınc çift çizgiyi gördük. Sonrası kan testi, ultrason derken 3 ay geçmişti ve ben halen inanamıyordum. Ailem, eşim, heyecan içindeyken ben donuk bir haldeydim. Şu an 5. Ayın içindeyim ve artık onu hissedebiliyorum. Şaşkınlığı üstümden attım ve çok mutluyum. Sonuç olarak bu bizim için bir mucizeydi ve sizin için neden olmasın diyorum. Sadece biraz sabır ve inanç gerekiyor sanırım. Herkesin bu mucizeyi tatması dileğiyle sevgilerimi sunuyorum.Arkadaslar esimde teratospermi cikti sonucunda morfoloji bozukluguymus % 2 cikti 2 kez kurtaj oldum bende de kan pıhtılaşma si var esimde de morfoloji boyle cikinca korku basti sonucu bu sekilde olup hamile kalan varmi arkadaslar.
Merhaba herkese, bu yazıyı sizlere umut olmak için yazıyorum. Yaklaşık 7 yıldır evliyiz. İlk yılın ardından korunmayı bıraktık ancak 2-3 ay hamile kalamayınca doktora gittik. Morfoloji sonucu 3 civarı çıkınca ve doktorumuz normal yolla hamileliğin zor olabileeğini söyleyince resmen yıkıldık. O günden sonra da yıllarca hep bir umut bekledik. En son geçtiğimiz yıl bahçeci tüp bebek merkezine gidip tüp bebek sürecini öğrendik. Ağır bir süre reç olduğunu görünce eşim değil ancak ben bu durumdan vazgeçtim. Gerekli testlere ve uğraşlara dayanamayacağını söyleyip annelik defterini kapattığını söyledim. Ta ki şubat 2017 de kendimde gariplikler hissedene kadar. Yeni Regl dönemime 10 gün kala duygusal ve fiziksel gariplikler başladı. Göğüslerim hiç olmadığı kadar hassastı. Sonra cildimde ufak kızarıklıklar başladı. Kendimi aynada garip görmeye başladım. Bunları başlangıçta gebeliğe yormadım çünkü 6 yıllık denemelerde çok hayal kırıklıkları yaşamıştım. Sonra Regl tarihim gelipte belirtiler daha net bir hal alınca eşim bir gece yarısı test aldı. Testi yaptım ve tuvaletten kaçarcasına çıktım. 2 dk sonra eşim bakınc çift çizgiyi gördük. Sonrası kan testi, ultrason derken 3 ay geçmişti ve ben halen inanamıyordum. Ailem, eşim, heyecan içindeyken ben donuk bir haldeydim. Şu an 5. Ayın içindeyim ve artık onu hissedebiliyorum. Şaşkınlığı üstümden attım ve çok mutluyum. Sonuç olarak bu bizim için bir mucizeydi ve sizin için neden olmasın diyorum. Sadece biraz sabır ve inanç gerekiyor sanırım. Herkesin bu mucizeyi tatması dileğiyle sevgilerimi sunuyorum.
Hayır kullandığımız hiçbir şey olmadı. Herseyi oluruna bırakmıştım. Güzel temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim.Hayırlu olsun.sağlıklı gelsin...peki bu dönemde takviye bişey kyllandınız mı?
Kendinizi rahata alın derim, her ne kadar kolay olmasa da... ben son 1 yıldır artık oluruna bırakmıştım. Herkes anne olmak zorunda değil diyordum. Eğer kaderimde bir çocuk varsa er ya da geç gelecek dedim. Bu düşünce bana gerçekten çok iyi gelmişti.İnşalllah benim gibi isteyen herkese bu duygu nasip olur...
Merhaba,
Morfolojisi düşük olan kişiler düşük yapacak diye genelleme yapılması yanlış. Ben %1 le kaldım ve 18.haftamdayım. Ayrıca bozuk morfolojili sperm yumurtayı dölleyemiyor. Kruger hocanın yaptığı çalışmanın çıkış noktası bu. Kafası bozuk sperm yumurtanın içine giremiyor. Düşük yumurtadan da kaynaklanıyor olabilir. Sperm veya yumurtadan kaynaklandığını gösteren teknoloji henüz yok.
merhaba cevabınızıı şimdi gördüm morfolojiniz düzeldi mi tüp bebekle mi hamile kaldınız acaba bir de DNA hasar testi yaptırdınız mıAy o doğru ve sağlıklı yumurtayı dölleyebilecek spermin denk gelmesi o kdr zor ki, ama doktorlar da diyor ki biz laboratuvarda 100-200 tane sperme bakıyoruz onların içinde kaç tane düzgün var %si onu temsil ediyor. Bizde yüzde 1 mesela. Ama 30milyon spermde allah bilir kaç tane düzgün yapıda olan var? Yani doğal yoldan hamile kalmak da mümkün ama bekleyemem ben yıllarca uğraşırız belki olur belki olmaz derseniz direkt tüp. DNA ve morfoloji arasında bir bağ yok okuduğum kadarıyla. Yani kalbi duran yada düşen bebekler ile morfoloji bağdaştırılmıyor. Ztn sağlam yapıda olan döllüyor. Ben de Şubat sonu gidiyorum ikinci spermiyogram ile tüp bebek doktoruna. Morfoloji sonucundan emin olmak için en az 2 test diyorlar sanırım. Ama o iki test arasında ne kdr süre beklemek lazım bilmiyorum? Bi kaç yerden 60 gün okudum. Sizce?
Moralini bozma canım bizim değerlerimizde hemen hemen sizinkiyle aynıydı 1.5 yıl sonra hamile kaldım ve su an oglum 2 aylik oldu. Değerler kötünün iyisi. Sadece eşin vitaminlerle ve fındık fıstık cevizle desteklesin. Sperm kalitesini biraz artirabilirse Emin ol hayırlı haberler alırsın.Eki Görüntüle 2180822 sperm tahlili bu değerlendirir isiniz.. Bir adet kimyasal gebelik yaşadım 4.ayda düştü.. Sayı falan normal ama morfoloji sıkıntı.. Bu durumda hamile kalma şansım nedir sizce eğer baş anomalisi olsa hamile kalmazdım galiba.. Yaş 37 ama hiç bir sorunum yok yumurta rezervi ve kalite gayet iyi
Aslına bakarsanız çok bekleyecek vaktim yok.. Tabi yaradan ne derse o.. 2. 3 ay bal polen keçiboynuzu özü ve e vitamini kullanacak sonrasında test yaptıgım da bariz bir artış olmaz ise direk tüp bebek yaptırıcam.. Doktor ile konuştum zaten hamile kalmışın ama sonrası nezaman denk gelir allah bilir dedi e bende yaşım geçsin istemiyorum.. Dolayısıyla allah nasip ederse Ekim gibi kısmet olursa inşallah işleme başlarım ama o arada baktım bariz bir düzelme olmuş yüzde 1 morfoloji çıkmış yüzde 10 a.. Ozaman beklerimMoralini bozma canım bizim değerlerimizde hemen hemen sizinkiyle aynıydı 1.5 yıl sonra hamile kaldım ve su an oglum 2 aylik oldu. Değerler kötünün iyisi. Sadece eşin vitaminlerle ve fındık fıstık cevizle desteklesin. Sperm kalitesini biraz artirabilirse Emin ol hayırlı haberler alırsın.
Merhaba sıvı l carnıtın hangı markaydı acabaMoralini bozma canım bizim değerlerimizde hemen hemen sizinkiyle aynıydı 1.5 yıl sonra hamile kaldım ve su an oglum 2 aylik oldu. Değerler kötünün iyisi. Sadece eşin vitaminlerle ve fındık fıstık cevizle desteklesin. Sperm kalitesini biraz artirabilirse Emin ol hayırlı haberler alırsın.
Şuanda tedaviniz ne durumda acaba benzer şeyler yaşamışız benim embriyolarımda kalitesiz oluyordu ve hep yumurta sorumluydu.3 defa başarısız denemeden sonra 4.gittiğim doktor morfoloji dedi düzelmeZ genetik dedi dünyalar başıma yıkıldı şimdi beklemedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorumvalla hamile kalsan da düşük oluyor
yaslarımız ileri
ben 39 eşim 37 yasındayken ilk denemede hamile kaldım
3 aylıken kalbi durdu kürtaj
tüp bebek denedik, bu arada sağlığıma dikkat ettim spor beslenme vsç tüp bebek denemesinde çok iyi yumurta ve embryon sayısı oldu, ama gelişimleri 3. günden sonra çok kötüleşti. 5. blast kalan 3 düşük kaltie embriyo transfer: kimyasl gebelik
bu ay ben yine kimyasal yasadım, hata yasıyorum su an. hamielelik testi pozitif cıkarken negatife dondu bugun de. yarın da adet olurm muhtemel
artık sıkıldım. kendi arastırmalarımla zorla kendim yolladım . morfoloji 7 ay once tüp bebekte yuzde 4 dü şimdi yüzde 2 ye düşmüş
o kadar dedim içirmeye çalıstım çinko d vitamini e vitamini.. ama tıp da erkekelr de kafasında yumurtayı sorumlu tutuyorlar bence. su ana ustunde te..zospermi yazısını görünce neye ugradıgını sasırdı
kızgınım
Bizede de morf. yüzde 2idi canım normal yoldan hamile kaldım tüp bebek transferinden once , rabbim sana da nasib etsin Onun ol demesi yeter , lazım olan 1düzgün sperm kendini üzme kafanı rahatlat esinde rahatlasın olur Allahın izniyleŞuanda tedaviniz ne durumda acaba benzer şeyler yaşamışız benim embriyolarımda kalitesiz oluyordu ve hep yumurta sorumluydu.3 defa başarısız denemeden sonra 4.gittiğim doktor morfoloji dedi düzelmeZ genetik dedi dünyalar başıma yıkıldı şimdi beklemedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?