Morfoloji bozuklugu olup hamile kalanlar

Morfoloji bozukluğu erkeklerin %50 sinde var ama bu tek başina düşüge sebebiyet vermez.Çunki 100 spermde inceleme yapılıyor yani bu demektir ki hepsi bozuk değil
Dua ve sabır herseyin ilacı birde stres yapamamak akışına bırakmak gerek

Evet ben de %1 ile hamile kaldım bir sıkıntımız olmadı çok şükür. Oluruna bırakınca oluyor gebelik

Kizlar Merhaba bir buçuk yillik evliyim uzun sure gebelik olusmayinca testlerimizi yaptirdik ve ben hsg yani rahim filmi cekildigim ay gebe kaldim ama dusukle sonuclandi benim esiminde morfolojisi 100%2 cikmisti proxseed plus ve evicap kullandi eşim aynı zamanda benimde yumurta takibi +klomen kullandim iki ay ama hala sonuç yok... ve eşimin ilaci bitince tekrar spermiyogram yaptirdik sonuç bizi birazda olsa umutlandırdı 100%7 ye yükselmişti çok şükür... ilaca devam ediyor eşim şimdilik bide keçi boynuzu pekmezi yada özü kullanıyor. Bu arada klomene ara verdim bu ay mecburen malum ramazan geldi vajinal muayene yapamayacağım için ara verdim... Ama ramazandan sonra 3. Klomen denememi yapi cam inşallah.
Bu hayırlı günlerde güzel haberler alırız insallahhhh.

Arkadaslar esimde teratospermi cikti sonucunda morfoloji bozukluguymus % 2 cikti 2 kez kurtaj oldum bende de kan pıhtılaşma si var esimde de morfoloji boyle cikinca korku basti sonucu bu sekilde olup hamile kalan varmi arkadaslar.
Merhaba herkese, bu yazıyı sizlere umut olmak için yazıyorum. Yaklaşık 7 yıldır evliyiz. İlk yılın ardından korunmayı bıraktık ancak 2-3 ay hamile kalamayınca doktora gittik. Morfoloji sonucu 3 civarı çıkınca ve doktorumuz normal yolla hamileliğin zor olabileeğini söyleyince resmen yıkıldık. O günden sonra da yıllarca hep bir umut bekledik. En son geçtiğimiz yıl bahçeci tüp bebek merkezine gidip tüp bebek sürecini öğrendik. Ağır bir süre reç olduğunu görünce eşim değil ancak ben bu durumdan vazgeçtim. Gerekli testlere ve uğraşlara dayanamayacağını söyleyip annelik defterini kapattığını söyledim. Ta ki şubat 2017 de kendimde gariplikler hissedene kadar. Yeni Regl dönemime 10 gün kala duygusal ve fiziksel gariplikler başladı. Göğüslerim hiç olmadığı kadar hassastı. Sonra cildimde ufak kızarıklıklar başladı. Kendimi aynada garip görmeye başladım. Bunları başlangıçta gebeliğe yormadım çünkü 6 yıllık denemelerde çok hayal kırıklıkları yaşamıştım. Sonra Regl tarihim gelipte belirtiler daha net bir hal alınca eşim bir gece yarısı test aldı. Testi yaptım ve tuvaletten kaçarcasına çıktım. 2 dk sonra eşim bakınc çift çizgiyi gördük. Sonrası kan testi, ultrason derken 3 ay geçmişti ve ben halen inanamıyordum. Ailem, eşim, heyecan içindeyken ben donuk bir haldeydim. Şu an 5. Ayın içindeyim ve artık onu hissedebiliyorum. Şaşkınlığı üstümden attım ve çok mutluyum. Sonuç olarak bu bizim için bir mucizeydi ve sizin için neden olmasın diyorum. Sadece biraz sabır ve inanç gerekiyor sanırım. Herkesin bu mucizeyi tatması dileğiyle sevgilerimi sunuyorum.

Hayırlu olsun.sağlıklı gelsin...peki bu dönemde takviye bişey kyllandınız mı?

İnşalllah benim gibi isteyen herkese bu duygu nasip olur...
Kendinizi rahata alın derim, her ne kadar kolay olmasa da... ben son 1 yıldır artık oluruna bırakmıştım. Herkes anne olmak zorunda değil diyordum. Eğer kaderimde bir çocuk varsa er ya da geç gelecek dedim. Bu düşünce bana gerçekten çok iyi gelmişti.

Tebrikler Ztn sayı ve hareketlilik iyiyse morfolojisi bozuk bir çiftte gebelik bekleniyor. Ama bugün olur ama 6 sene sonra olur diyor doktorlar. Beklemek istemeyen işi kadere bırakmayayım diyen tedaviye başlıyor. Tüp tedavisinden önce aşılama tavsiye etti bize 3 doktor hem daha hafif ilaçlar, ve yıkama sırasında kaliteli hareketli sperm yukarıya yüzüyormuş. Aşılananlar da bunlar oluyor. Aşılamanın şansı ise yüzde 10-20 arasında. Ama sperm gibi mikroskop altında görünebilen bir hücreye vajina içerisinde 10-12 cm kazandırıyor tüplere yakın enjekte edildiği için, bu da çok büyük bir mesafe

tüp bebek de denediğimiz ıcın bılıyorum, embrınonun butun geısımını ızleyebılıyorsun sonucta. n 3. gunden sonra hızlı bozulmalar buyuk ıhtımal spermden kaynaklanabılırmıs. 3. gun sperm embrıyoya kendı genetık bılgısını aktarmaya baslıyormus. sordum embyologlara ve burda kaan aydosun hastası olanlar da aynı yorumu almıslar kaan aydostan. dusuk olma ıhtımalı daha yuksek kötu morfolojıde eger dollenmısse bıle. sızın basınıza gelmemesı bu bılgıyı gecersız kılmıyor, ıhtımallerden bahsedıyoruz sonucta. ınsallah bebgnızı saglıkla alın kucagınıza.

erkek morfolojısını dıkkate alan doktor cok az,oysa sperme yapılan yatırımla daha ıyı gerı donuslere de rastlanabılyıor

Amin insallah rabbim bizede saglikla nasip eder su an esim varikoselden 15 gun oldu ameliyat olali o bozuyomus morfolojiyi insallah rabbim diledigi vakit dilegidi saat nasip eder bizede bende umutsuzluga kapilmak istemem rabbim kaderimizi biliyo rabbim ne guzel vekildir ki bizlerede hayirlisini nasip eder insallah

Arakadaşlar 1,5 yıldır korunmuyorduk ve çocuk sahibi olmak istiyorduk. eşimin sperm testleri hem düşük çıktı. En son yapılan testte 5 milyona kadar düştü. Sonra sayfalarda yaptığım araştırmada muhteşem üçlü (sıvı l-carnitin, zinco, pharmaton) ile tanıştık. Uyguladık 1,5 ay içersinde sonuç aldık ve 1 aylık hamileyim çok şükür. Rabbim olmayanlarada nasip etsin. Bu üçlüyü deneyin mutlaka.

merhaba cevabınızıı şimdi gördüm morfolojiniz düzeldi mi tüp bebekle mi hamile kaldınız acaba bir de DNA hasar testi yaptırdınız mı

sperm tahlili bu değerlendirir isiniz.. Bir adet kimyasal gebelik yaşadım 4.ayda düştü.. Sayı falan normal ama morfoloji sıkıntı.. Bu durumda hamile kalma şansım nedir sizce eğer baş anomalisi olsa hamile kalmazdım galiba.. Yaş 37 ama hiç bir sorunum yok yumurta rezervi ve kalite gayet iyi

Moralini bozma canım bizim değerlerimizde hemen hemen sizinkiyle aynıydı 1.5 yıl sonra hamile kaldım ve su an oglum 2 aylik oldu. Değerler kötünün iyisi. Sadece eşin vitaminlerle ve fındık fıstık cevizle desteklesin. Sperm kalitesini biraz artirabilirse Emin ol hayırlı haberler alırsın.

Aslına bakarsanız çok bekleyecek vaktim yok.. Tabi yaradan ne derse o.. 2. 3 ay bal polen keçiboynuzu özü ve e vitamini kullanacak sonrasında test yaptıgım da bariz bir artış olmaz ise direk tüp bebek yaptırıcam.. Doktor ile konuştum zaten hamile kalmışın ama sonrası nezaman denk gelir allah bilir dedi e bende yaşım geçsin istemiyorum.. Dolayısıyla allah nasip ederse Ekim gibi kısmet olursa inşallah işleme başlarım ama o arada baktım bariz bir düzelme olmuş yüzde 1 morfoloji çıkmış yüzde 10 a.. Ozaman beklerim

Merhaba sıvı l carnıtın hangı markaydı acaba

Şuanda tedaviniz ne durumda acaba benzer şeyler yaşamışız benim embriyolarımda kalitesiz oluyordu ve hep yumurta sorumluydu.3 defa başarısız denemeden sonra 4.gittiğim doktor morfoloji dedi düzelmeZ genetik dedi dünyalar başıma yıkıldı şimdi beklemedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorum

Merhaba
Eşim takviye onerilen vitaminleri kullandı; ama önemlisi iyi bir labaratuvarda PGD ( embriyolara genetik tahlil) uygulayarak 4. Tüp bebekte toplanan embriyo ile hamile kaldım ve 43 yasında gecen ay kızımı dünyaya getirdim.
Tedaviyi istanbul şişli memorialde oldum. Eğer yumurta ve sperm varsa; iyi embriyoyu onlar bulacak bi zahmet. Zaten onu da biz bulsak hastaneye gerek kalmıyoreğer morfoloji %0 değilse çözüm iyi laboratuvar olan bir merkez canım. Bahçeci ve memorialdan şaşma( istanbul)

Bizede de morf. yüzde 2idi canım normal yoldan hamile kaldım tüp bebek transferinden once , rabbim sana da nasib etsin Onun ol demesi yeter , lazım olan 1düzgün sperm kendini üzme kafanı rahatlat esinde rahatlasın olur Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…