Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çekinecek bir durum yok eğer gerçekten yanlışlıkla takmış olsaydınız o sırada siz de şaşırır Ve söylerdiniz. Bilemedim. Size değersiz gelebilir ama insanların kullandığı bir eşya neticede. İğne bile alsanız hırsızlığa girer.

Nereye getirip bırakmasını? Toplum içinde yapılan utandırmak değil mi asıl?

Bu hayatta maalesef her yaptığının bir bedeli var.
Toplum içinde utanmamak için uyduğumuz bazı kurallar var .
Bunlardan biri de izinsiz başka birinin eşyasını almamak :)

İyi de özür dilemek, evet bilerek yaptım ama pişmanım demek gibi bir şey. Ben bilerek yapmadım.

Saati kolunuza "izinsiz" bilerek taktınız .
Elbette ki özür dilemelisiniz.
Ne münasebet canım pişman degilim mi diyeceksiniz.

Pişkinsiniz siz sanırım.

Valla benim başıma aynı şey gelse bizimkiler teyzemler fln hayatta bu şekilde konuşmazlar. Ne ayıp bişey. Yeğenisiniz sonuçta, insanlık hali kalmış kolunuzda yanii ne ayıp şeyler bunlar aile içinde
Ama açıklamanızı yaparsınız aaa teyzecim gerçekten haberim yoktu dalmışım bitti. Buna kimse takılmaz. Ama kadın saat yok diye söylüyor ama kimseden açıklama yok . Sanki bile bile alınmış gibi. Ve durum böyleyse kendi çocuğum bile yapsa önüne geçmek için ona iyi bir ders vermek gerek.

Açıkçası bende kuytu köşede konuşurdum yeğenimle , sonuçta genç bir kızı kırmamak , incitmemek gerekir . Genede siz mutlaka sakince kendinizi ifade edin ve çok kırıldığınızıda söyleyin . Yaşadığınız olaya gerçekten üzüldüm. Bazen umursamaz ve dalgın olduğumuz anlar oluyor sizedir böyle bir an denk gelmiş. Geçmiş olsun umarım konu tatlıya bağlanır

Saati kolunuza "izinsiz" bilerek taktınız .
Elbette ki özür dilemelisiniz.
Ne münasebet canım pişman degilim mi diyeceksiniz.

Pişkinsiniz siz sanırım.
Belki öyleyim belki değilim. Kusurs bakmayın derim geçerim. Bunun için psikolojimi alt üst mü edeyim?

Belki öyleyim belki değilim. Kusurs bakmayın derim geçerim. Bunun için psikolojimi alt üst mü edeyim?

Etmeyin tabii hiç olur mu ?
Sadece ardınızdan eli uzun derler sizi görmek istemezler,annenizin de kulagina gidebilecek sekilde hakkınızda güzel güzel konusurlar,dert etmeyin.
Bu rahatlikla siz ölmezsiniz zaten.

Herkes aynı şeyi söylemiş ama malesef herkes de bir o kadar haklı. Kendimi teyzenin yerine koyuyorum; evde saat kaybolmuş, yeğenimin de olduğu bir ortamda saat yok diye söylüyorum yeğenimden ses çıkmıyor, sonra başka yeğenim saat desmondda diyor. Hiç hoş şeyler gelmezdi aklıma

Baskasinin malini neden izin almadan kullaniyorsunuz? İlk hata orda bence. Gidin guzelce ozur dileyin cunku haksizsiniz ve evet insanlar acimasiz yargilayici vs. Ama hatanizi kabul edin ve bir daha tekrarlamayin. Benim kuzenim kac yuz liralik makyaj malzememi yanlislikla(!) cantasina atmis. Annesine hediyem olsun dedim ama kirildim. Bir ozur bile dilemediler. Ben ergen kiz gururu kirilmasin dedim ama benden baska kimse onem verip dusunmemis bile olayi. Bir ozru cok gormeyin.

Kardeşim dahi olsa kimsenin hiçbirşeyini izin almadan denemem. Denemiş birde çıkarmayı unutmuşsunuz. Toka vs değilki farketmeyesiniz. Bence çok büyük hata. Kesinlikşe çok çok özür dileyip niyetinizin asla öyle olmadığını o kadar insanın içinde söyleyemediğinizi anlatın.

Keske taktiktan sonra hemen cikarsaydiniz. Hic hos olmamis bu olay. Birde takarken cekinmedinizde ben taktim unuttum demeyemi cekindiniz ? Gecmis olsun cok tatsiz.

Benim teyzemin malını bırak kürdanına dokunmam herşeyi kıymetlidir kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam

Saat nasıl kolda kalıyor.

Alt tarafı saat takmışsınız, değerli bir şey de değilmiş, niye annenizi için işine katıp da gizli gizli koyarız diye düşündünüz ki? Koca gün hiç mi düşmedi o saat bileğinizden, yatarken bile takan tipler vardır bir süre sonra rahatsız eder ağırlık yani saat. Hadi fark etmediniz eve gelip çantanızı boşalttığınız anda arayıp söylemeniz gerekirdi, saati taktım ama unutmuşum diye.
O konu da tesadüfen açılmamıştır bence yanınızda. Sizin aldığınızı biliyorlardı, siz sesinizi çıkarmayınca iş çirkinleşmiş.
Bir de herkes hemen hemen böyle şeyler söylemiş ama kimseye de hak vermiyorsunuz, anlamadım ne dememizi bekliyorsunuz ki?
Yanlış yaptınız, gönül almak kendinizi açıklamak sizi göreviniz. Teyzenizle konuşmamak değil yapmanız gereken. Evet suçlamaları da çirkin yeğenisiniz sonuçta ama onlara bu yolu hazırlayan da sizsiniz.
Ben ablamın küpesini takmak için bile izin isterim. Siz bu konuda rahat olabilirsiniz ama herkes aynı rahatlıkta değil. Bundan sonra dikkat edersiniz olur biter.

Ben bir şeyi anlamadım.

Annemi bekledim anneme söyleyecektim diyorsunuz ama kuzene de "gittiğimizde koyalım bir yere elbet bulurlar" demişsiniz. Annenize de söyleyecekseniz niye saati çaktırmadan eve geri bırakma peşindeydiniz ki, en kötü anneniz arardı kardeşini anlatırdı ki bu bile aslında olmaması gereken bir şey.

Eğer kuzeninize gönderdiğiniz mesajı da biliyorsa teyzeleriniz akıllarına hırsızlık ihtimali gelmesi çok normal.

Annem eve gelmeyince başka bir şey oldu mu diye mesaj attım o da olmadı ama gittiğimizde bir yere koyalım dedi bana da o an mantıklı geldi. Sanki hiç bende olmamış gibi. Denize düşen yılana sarılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…