Müstakbel nişanlım,annesi ve annem

Gunes1556

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
244
149
103
30
Arkadaşlar selam

Yedi aylık bir iliskim var ve iliskimizin adini koymaya karar verdik. Annelerimizi tanıştırdık babam suan yurt dışında geldiği zaman durumu onada anlatacağız ve kısmetse bayram sonunda Nişan yapacağız ama benim sorunum annem. Şu süreçte o kadar çok üstüme geliyor ki anlatamam size. Sevgilim kendini sevdirmeye çalışıyor annem onu sevsin istiyor ama annem anlamıyor “neden böyle yapıyor kız gibi utangaç” diye laf söylüyor. Geçen sevgilimin annesi annemi aramış demiş iste Ömer seni çok seviyor falan kadına bisey dememiş gelmiş bana diyor ki “severse sevsin sevmezse sevmesin çok da şeyimde” afedersiniz bunuda yazdım ama çok üzüldüm bu lafa. Daha orta da Nişan olmamış evi nerden tutacaksın diye bunaltıyor beni mesela sevgilimle ayni yerde calisiyoruz benim evim is yerine iki saat uzaklıkta ama sevgilimin oturduğu yer on beş dakika uzaklıkta dedim ki is yerime yakın yerden tutarım evlenince ev işi olur hem yorgun gel hem is yap zor olur dedim vay efendim seni ben büyüttüm onlara yakın ol diye mi büyüttüm bir ton laf diyorum ki basında konuşalım o zaman söyle sen yakın olsunlar bana da de dediği laf aynen şu “ben niye diyorum sen de niye ben kötü oluyum” onlara karşı o kadar iyi ki güzel güzel konuşuyor sonra gelip hırsını benden alıyor sunu dediler bunu dediler diye. Sevgilim yakın zamanda evlilik teklifi yapmayı düşünüyor anneme bahsetmişler durumdan bana diyor ki “50 karat yüzük aldır” yazık Günah değil mi o kadar para abimden yengem istese kıyamet kopar diyorum anlamıyor. Evlenince sana bizim taraftan takılan altınları alırım baştan haberin olsun diyor daha neler neler. Geçen sevgilimin kuzeni aradı konuştuk. Onada kızıyor yok efendim beni niye arıyorlarmış onlar neciymis niye yüz veriyormusum istemeye kuzenleri gelmesinmis anne nasıl derim onlar gelmesin diye niye huzurumu bozuyum diyorum gelmesinler istemiyorum diyor ama kendisi demiyor. Hevesimi o kadar kırıyor ki anlatamam kendisi babamla aile mevzuları yüzünden çok kavga etti hala da eder. Ben senin gibi olmak istemiyorum annesi babası annem babam ya da o bu şu üçüncü kişiler yüzünden sevdiğim insani bunaltmak istemiyorum diyorum anlamıyor. Anneannem sevgilimle tanışmak istedi tanışmak icin Bursa ya gidin diyor. Ama ben ayni il de oturan sevgilimin anneannesi ile tanışmaya gidemiyorum yok efendim ne isim varmış. Çok uzattım arkadaşlar daha yazsam bitmez ama şimdiden yordu annem beni hiç yardımcı olmuyor sürekli zora sokuyor ne yapmaliyim ben bu yoldan geçen arkadaşlarım yardımcı olun lütfen

annen dört dörtlük kv olacak

ileride eşin buraya gelir, üye olur burada konu açar

' kaynanamdan bulanıyorum diye' benden söylemesi.
Korkmuyorum değil. Cadı kaynana gibi oldun yapma ne olur diyorum ama yok anlamıyor onlara karşı çok iyi burda benim ömrümü yiyor resmen

Ben bu şeylerle ugrasmamak için memleketten biriyle evlenmedim. Benim annem de her şeyi takar büyütür. Ben evet annecim haklısın sen bir tanesin diyip bildiğini okuyorum. Uzak sehirlerdeyiz ama aile huzuru için bazı şeyleri feda etmek gerekti. Allah size yardımcı olsun.

Üff fena kaynana.. Allah akıl fikir versin inşallah.. Şimdiden annenizi idare etmeye başlayın yoksa bir gıdım huzur bulamıycaksınız..

sizi kaybetme korkusu mu var acaba genelde kız anneleri çok sorun çıkarmaz bu konularda.

Korkmuyorum değil. Cadı kaynana gibi oldun yapma ne olur diyorum ama yok anlamıyor onlara karşı çok iyi burda benim ömrümü yiyor resmen
Allah yardımcın olsun. Annenle bu konuyu sürekli gündeme getirerek değil de karşına alıp ciddi şekilde konusmanı öneririm.
her dediğine bir cevap vererek değil, bir gün belirleyin daha onceden söyle annene,
seninle şu gün önemli bir konu hakkında konuşacağım de ve kırmadan ciddiyetini anlayacak şekilde konuş.

sizi kaybetme korkusu mu var acaba genelde kız anneleri çok sorun çıkarmaz bu konularda.
Annem Katı kuralları olan despot bir insan belki bundan kaynaklı bilmiyorum. Sevgilimin annesi sanki kız tarafı benim annem erkek tarafı ayni öyle davranıyor.

Çok denedim olmuyor ben kapatıyorum bu konuları tamam senin istediğin gibi olsun diyorum ara söyle hemen burdan ev tutulsun ara duyacağım bende diyor. Geçen canim erik istedi Ömer erik olsa da yesek dedim oda ertesi gün babası markete giderken demiş baba erik al Ece’nin cani istedi demiş aldı getirdi yedik güzelce annesi annemi aradığında söylemiş iste bizimkilerin cani erik istemiş eşim aldı yemişler diye kadın mutlu oluyor bizim bisey istememizle falan ama annem kıyameti kopardı o kimmiş ben ondan erik istemişim babası niye bana erik alıyormuş ama kadına bisey demedi öyle mi ne güzel düşünmüşsünüz mutlu olsunlar tabi dedi sadece

50 karat ne demek annenin haberi yok

Anneniz üzgünüm ama fesat.Mümkün olduğunca paylaşmayın yoksa ortalığı karıştıracak gibi duruyor.
Paylaşmıyorum zaten sonra sen bana bisey anlatmıyorsun benim biseyden haberim Yok diye kızıyor sevgilimin annesi ile daha yakınım bu konularda buda üzüyor beni annem hiç yardımcı olmuyor gitsin alsın 6 7 milyara yüzük evlenince almaz diyor

İşin çok zor,anlaması için biraz mesafe koyi herseyi annene anlatma , soğuk dur bir süre.

Anneniz sizi kiskaniyor galiba. Bu kadar huzur bozucu hareketler normal degil. Bazi seylere olmaz deyin gecin. Ne demek kuzenleri istememek. Kusura bakma istesen de istemesen de gelecekler diyeceksiniz. Onun siniri nefreti simdilik size karsi gibi gorunuyor. Millete yapmiyor yazmissiniz.

Idare edin. Insallah bir an once evlenir ayrilirsiniz evden. Ve kesinlikle is yerine yakin, annenize uzak bi yerden ev tutun.

Valla senin anan yuva bozan cinsten.
Asla yuvana karıştırma.

Anne benim kuzenlerimde gelmesin diyorum onlar gelecek niye gelmiyormuş diyor. Bana gelip diyor ki ben hiç sevmedim bu çocuğu olmaz bu işi bozarım ben diyor ama sevgilim Kandil’de aradığında oğlum çok sevdim seni demiş anlamıyorum ki ne yapmaya çalışıyor

Anlatmayın detayları, yok evi nerede tutacağınız vesaire...

Takı meselesini de babanla konuşursun. Ne hakla el koyacak.

Kocaman, çalışan ve evlenecek olgunlukta bir insanız. Kim istersenizde ziyaret edin. İzin almayın annenizden.

Allah kurtarsın. İnşallah huzuru evliliğinizde bulursunuz.

Annene sus demelisin. Yeter daha fazla senin fikrini duymak istemiyorum susar mısın de.
Kendisi kaynanasından çok cekmis benim çekmemi istemiyormuş öyle diyor. Bundan dolayı babamı hep zor durumda bıraktı hep tercih yapmaya zorladı adamı benimde kendisi gibi olmamı istiyor ama ben aile mevzuları yüzünden huzurum kaçsın istemiyorum sevgilimde babam gibi mutsuz olsun istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…