Müstakbel nişanlım,annesi ve annem

Büyük şaşkınlıkla okudum doğrusu. Anneniz hep mi böyle yoksa sizin evlenecek olmanız mı bu hale getirdi ki? Düğün alışverişinde falan düşündüm de aman evlerden ırak. Kusura bakmayın lütfen :)

İnan hiç bisey anlatmıyorum kendi kafasında kurup kurup geliyor

Nisan alışverişine falan sevgilimin annesi dışında başka biri gelirse annem gelmezmiş öyle diyor söyle teyzesi falan gelmesin yoksa ben gelmem diyor anne şimdiden bunaltma beni nolur diyorum ama yok

Annenin psikolojisi bozulmuş bence bu yaşadıklarından. Normal tepkiler vermiyor. Hayatına ilişkine karıştırma onu. Her erkek annesi kötü değil. Her gelin kaynanasıyla kanlı bıçaklı da değil. Herkese eşit davranmalıyız hak etmiyorsa sonra tutumumuzu değiştiririz o ayrı.
Eşya alınma da falan büyük sorunlar sizi bekliyor. Şimdiden anneni susturmaya bakmalısın

Benim annem de bu kadar olmasa da benzer tavırdaydı. Çok geleneksel ve despot. Ben bildiğim için nişanla evlilik arasını çok kısa tuttum yine de bir sürü laf işittim.
Tavsiyem asla annenize yakın yerden ev tutmayın.

Nisan alışverişine falan sevgilimin annesi dışında başka biri gelirse annem gelmezmiş öyle diyor söyle teyzesi falan gelmesin yoksa ben gelmem diyor anne şimdiden bunaltma beni nolur diyorum ama yok
E mutlaka ekstra birileri gelecektir. Doğrusu annenizin gelmemesi daha hayırlı gibi ama bunu da evde size sorun edecektir.

Bende diyorum anne bana güzel yaklaşan insanlara neden kötü davraniyim ilerde bir kötülük görürsem mesafe koyarım diyorum ama yok herkese iyi davranmayacakmisim teyzesiyle kuzenleriyle şimdiden konuşmayacakmışım

Allah Allah ne degisik davranislari var annenizin. Bi yere kadar guzellikle konusabilir insan, bir zaman sonra sert bir sekilde sinirini cizmen gerekir, ki annen biraz korkup geri adim atsin, seni kaybetmekten korksun.
Dugun hazirliklari keyifli seyler, ister istemez stresler olusuyor, ama bunda kendi annenin boyle buyuk bir payi olmasi cok yorucu olmaz mi? olur elbette. Ona gore annecigin bi zahmet destek olmayacaksa kostekte olmasin.

bu iş yaş ben söyliyim.
allah yengenize sabir versin. En cok onu dusundum ben acikcasi.

Ben daha Nisan dugun olmadan yoruldum anne yorma beni nolur diyorum ne yapıyorum ben olanları söylüyorum diye kızıyor

Ben daha Nisan dugun olmadan yoruldum anne yorma beni nolur diyorum ne yapıyorum ben olanları söylüyorum diye kızıyor
cok yorucu cok. zaten bu evlilik dugun hazirliklari stresleri doneminde nazimiz bi anamiza bi babamiza geciyo, durum tersi olmaz ki, annenin nazini sen mi cekeceksin. banane ben simarigim, annem anneligini bilsin biraz katlansin canim kahrima. daha simarik davran bence sende haha.

Okurken ben bunaldım.

Siz "he tamam annecim" diyerek kendi bildiğiniz gibi hareket etmelisiniz ve bu süreci bu şekilde atlatmalısınız.
Aksi halde her dediğini yapmaya çalışır, her söylediğini kafaya takarsanız canınız çok sıkılır.
Gerek yok.
Ancak annenizin psikolojik sorun taşıdığını düşündüm ister istemez.

Diğer yandan sakın sevgiliniz - müstakbel eşiniz ile bunları paylaşmayın bırakın sizde kalsın.
Evlendikten sonra da belli ki kendi anneniz ile mesafenizi iyi korumanız gerekecek.
O yüzden bırakın onun "seni ben doğurdum onlara yakın olasın diye mi" demelerini bir kenara.
Sizin için avantajlı olacak nokta ne olursa o şekilde evinizi tutun.
Bu anlamda da orta yolu bulmak adına tavsiyem ikisinin ortası bir yer olması.
Ne kayınvalidene yakın otur, ne de annene, orta noktada kalacak bir yer seçmen hayrına olacaktır.

Hakkında hayırlısı olsun, zor bir süreç seni bekliyor belli ki.
Umarım baban sana bir çok konuda destek sağlar ve rahat atlatırsın önündeki süreçleri.

Umarım kolayca atlatırım aileler tanışalı daha bir hafta oldu ama bir hafta da ben tükendim sevgilime hiç bahsetmiyorum oda sürekli annemi ne kadar çok sevdiğini anlatıp duruyor annemde çok sevmiş ya güya öyle demiş kendisine

Bence şimdiden annenizle herşeyi konuşmayın. Ev eşya takı masraflar . Ve anne de tm anne de ama yine kendi bildiğim gibi davran. Anneniz muhtemelen sağlıklı düşünemiyor. Bi de tek kız çocuguysanız kıskançlık da vardır. Evlendikten sonra evliliğinize evinize çok fazla karışmasına müsade etmeyin. Bir çizgi belirleyin o çizgiyi geçmesin. Ve herşeyi takmayın annemin her zaman ki hali diyon geçin bence

Gerçekten hiç bisey anlatmıyorum Nisan da kaç bilezik takılacak diğer geline iki bilezik takılmış sana da iki takarlar fakir bunlar diye laf etti. Ama sevgilimin annesine ben bisey istemem benim kızım sizin oğlunuz kendinize yakışır şekilde yaparsanız herşeyi dedi onlarda diyor ki annen ne iyi kalpli çok şanslıyız zora sokmuyor hiç biseyi ama bide bana sorun yani

O zaman annenizin nazı size geçiyor. Anneniz böyle düşünüyor. Benim kızım benim nazımı çeker. Sizden ilgi toplamaya çalışıyor aklı sıra k.bakmayın ama. Uzak durun bir süre mesafe koyun öyle 1 2 gün değil 1 hafta falan bakarsınız kendi sizinle iyi geçinmeye başlar. Tehdit edin yine böyle konuşmaya başladığında test etmek için kaçarım giderim sende görürsün falan diyin. Tek başına kalirsin diyin. Bakarsınız değişir

annenin ağır psikolojik sorunları var , Allah sevgiline sabır versin çok fena bir kaynanası olacak belliki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…