Müstakbel nişanlım,annesi ve annem

Annenizi okuyunca aklıma burdaki konulardan bazıları geldi. Melek gibiydi evlenmeden önce kayınvalidem evlenince bambaşka oldu hayatımı kararttı konularını.. Bu şekilde ikiyüzlü davranması sevgilin için çok kötü olacak. Annen hiç böyle değildi diyecek sen o zaman yoo böyleydi ben sana söyleyemedim diyemiceksin utancından. Annene laf söylenmesi de hoşuna gitmeyecek bir de bakmışsın onu savunuyosun. Böyle zor durumlara düşürme kendini, sınırını çiz mutlaka. Tamam deyip kendi bildiğini yaptığında daha da üstüne geleceğini düşünüyorum ben şahsen.
Mümkünse annen fikirlerini herkesin içinde söylesin. Evde bana söylediklerini dinlemiyorum diyebilirsin belki. Onlardan da çekindiği için süreci az hasarla kurtarabilirsin bi ihtimal.

Ben kendi annemi taniyamaz oldum mesela nisanlilik surecimde.Devamli memnuniyetsiz ve herseye bir kusuru var.Neyseki nisanlima yansitmiyor ama biz hemen her hafta rutin avaz avaz tartisiyoruz.Daha once hic kavga etmeyen biz.Sendroma girdi resmen.Abimi evlendirirken boyle degildi.Is bana gelince cok tuhaflasti.Neyseki karsi tarafa yansitmiyor birsey.

sen sen ol asla annenle kötü bir şeyini paylaşma sakın ,
çünkü annen bu evlilikte sana huzur vermeyecek , heleki kavga edip annene gelme bir daha seni geri yollamaz ,
haberin olsun ,

Aman sakın ananın gazina gelip nisanlinin tarafiyla kotu olma annen tam bir kaynana bu durumlardan da sakin nisanlina bahsetme ailene dusman olmasin

Yani Anneciğinizde şimdiden sizi kaybetme korkusu başlamış.
Sinir olmayın ve bu kısmı duymazdan gelerek idare etmeye çalışın.
Zora sokmasının nedenlerini sıralamış çünkü sizi kaybetmekten korkuyor ....

Ben altın konusuna takıldım bu konuda benim dilim yandı altınlarını sakın verme sonra eşine mahçup olursun kesinlikle bu hataya düşme onlar sizin hakkınız yuvanıza yardım sakın anneni dinleme annen çok huysuz bir kadınmış. Sen annene he de geç bildiğini yap evlenenince de çok sık görüşme huzurunu kaçırır. Tecrübeli olduğum için söylüyorum malesef bu kadar olmasa da aynılarını yaşadım.... kalbimin bir yanı hala buruktur ailemden yana

Takılan altınlar ile dugun borcunu kapatırlarmış sonrada dugun yaptık diye hava atarlarmış el kısmı böyleymiş öyle diyor kendi altınlarımla kendime hava attirmam alırım altınlarımı diyor al anne gözüm Yok para da altında huzur istiyorum dedim

Hayır öyle bir şey deme sen bunu eşinle de konuş kesinlikle sonra rezil olursun. Altınlar senin hakkın sonra o zarflar açılırken bir bakacaksın sizin taraftan hiç altın takılmamış hiç mi için buruk olmayacak ailemden bana bir hatıra bile bırakmamışlar diyeceksin. Eşinle de konuşursun düğün zamanı altınlar ne olacak bizde mi kalacak diye istediğini söylersin bu kadar basit. Sakın yüzünü yere eğdirme canım ömür boyu başın yerde kalbin buruk gezersin. Hatta düğün zamanı konuşulsun altınlar ne olacak diye karşı taraf da sizde kalacağını söyleşin kız tarafı asla altın alamaz. Çok ayıp bir şey. Ben yaşadım nolur sen yaşama

Bi an sende kendimi gördüm.Evlenmeden önce bizde annemle çok çatıştık.Saçma sapan şeylerden büyük kavgalar ettik.Düğünden sonra herşey düzeldi çok şükür.Şimdi kendi bile diyo ne gerek varmış ama elimde diildi diye.Annen seni kıskanıyo şuan paylaşmak istemiy tarafa gidip onu bi kenara atacaksın zannediyo.Ev konusunda da sorun yaşarsınız ama yarın öbür gün çocuk olunca hangisinin sana daha fazla yararı olacaksa ona yakın otur.Ailesiyle aynı ortamda olduğunuzda bile izlicek sizi nasıl davranıyosunuz diye kıyaslama yapacak.İşiniz zor ama geçecek.

Ayni benim annem. Nisan gunune kadar herseye muhalefetti ama herseye... yasdikalrinizin aynisini hatta mislini yasadim. Ama ne yaptim ne ettim kimseye annemin bebi vu sekilde bezdirdigini sezdirmedim anlatmadim. Ne nisanlima ne de arkadasima doatuma. Nisan oldu bitti annemin o kaprislerinden eser kalmadi.
Olan benim 1 yillik psikolojime oldu.

se
sen bildin gibi yap bence annen sadece söylüyor bşy yapacağından değil onun içinde zor bi durum sonuçta evlenicksn bunun pskolojisiyle yapı bunları

gelmiş bana diyor ki “severse sevsin sevmezse sevmesin çok da şeyimde” afedersiniz
Valla şu kısma istemsiz güldüm kusura bakmayin..ama normalde hep gelinler çektiginden bu durumları bu konu bana sevimli geldi fikir veremiyorum

Allah sana sabır versin. Sakın Annene yakın oturma, huzur falan bırakmaz sizde.

50 karat mı kim Bülent Ersoy, Demet Akalın, Kim Kardaşyan bile takmadı öylesini özel yapım 20 karatlar bile 1 milyon civarında
Annenizi frenleyin, bu olanları nişanlıya anlatmayın sonra kenara yazıp annenden çıkartabilir. Burda erkek anaları terso yapınca karıştırmasın adam olsun da diyoruz, kusura bakmayın ayrım Yok, anacığınızın ağzını kesmeyi en iyi siz bilirsiniz/ bilmelisiniz.

En iyisini yapiyor annen. Gercecten bak kiz tarafi ne kadar yuz vermezse o kadar kiymetli oluyorlar. Benim annemde dustuydu iclerine adamlar bizi hesaba almadi hic. Kiymetli olmadik sanki beni zorla aliyor gibi davrandilar. Oyle oldu da sayilir kac yuzuk atacak oldum engel oldu. En son nokta da bu iste bosaniyorum zatej olacagi belliydi. Velhasil annen iyisini yapiyor. Oyle olmak lazim kiz aliyorlar sonucta

Aynen katiliyorum
Ben konu sahibesinin annesini cok tuttum
Aynen devam

Annen seni evlendirmeye hazır değil... Yazık üzüldüm. Kayınvali de ne ilgi gösterdiysen kıskanmış olabilir.
Sana tavsiyem ev konusunda, ileride çocuk olunca kim bakılabilecekse evi ona göre tutun.

Canım annen şu anda herşeye savunma refleksiyle tepki veriyor. Sanki erkek arkadaşın ve ailesi düşman askerleri de annen de onlarla savaşırmış, tehdit altındaymış gibi tüm tepkileri. Sen de ki " bak anne baştan bu şekilde davranırsan, biz bu yolda hiç ilerleyemeyiz. MEsela ev konusunu onlar bana baskı kurduğu için oradan tutalım demiyorum ki, artık kız başıma 2 saat git gel yorulduğum için diyorum. Görmüyor musun nasıl yorulduğumu" diye ona gerçekleri göstermeye çalışın. Ve aman diyeyim sakın erkek arkadaşına annenden ne kadar bunalırsan bunal annenin yaptıklarını anlatma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…