Bi an konuyu acaba ben mi açtım diye düşündüm. Zira neden böyle davrandığında ilgili kendime yaptığım açıklamalar bile aynı ve bu davranışımın oluş şekli yeri zamanı vs aynı. Diğer meseajlara da bakıp takipte olayımBende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Güncelleme :
Peki arkadaşlar teşekkür ediyorum, kendimle ilgili yorumların üzerinde durmayacağım bundan sonra. Bir başka sorum daha var, bu ve benzerine de örnek vereyim, siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz mesela?
Bayramda güzel bir otele gitmiştik, benim küçük kızın bakıcısı bayram dönüşü ''neler yaptınız bayramda'' diye sorunca ben gerilmeye başladım, yani kadıncağızın aldığı para belli, ben şimdi ne diyeyim, maddi olarak dengim değil ki, büyük kız (4.5 yaşında) atlar gibi oldu, ben konuyu değiştirmeye çalışıyorum, (çünkü çocuk bunu anlayacak yaşta değil ki önceden bir konuşma yapayım) ''işte ne yapalım abla, çocukları bir denize sokalım dedik'' vs diyorum, buyuk hala bir seyler demeye çalışıyor, ben geriliyorum. Sormak istediğim siz de bu ve benzeri durumlarda geriliyor musunuz? Sorulan soruları geçiştiriyor musunuz?
yorumlarınızı bekliyorum o halde :)Bi an konuyu acaba ben mi açtım diye düşündüm. Zira neden böyle davrandığında ilgili kendime yaptığım açıklamalar bile aynı ve bu davranışımın oluş şekli yeri zamanı vs aynı. Diğer meseajlara da bakıp takipte olayım
Ben kendimi övmenin aptalca olduğunu düşündüğüm için yapmıyorum ama mğtevazılığın da suyunu çıkarmadan dengeyi kuramıyorum. Çevremde hiçbir vasfı olmamasına rağmen sürekli kendini öven insanlar var ve ben çoğu kez onlara acıyor ve içten içe gülüyorum. O duruma düşmemek için sanırım övünmeyi sevmiyorum. Ama gelen olumlu düşünceler ve iltifatlar karşısında kendimi gömmeden de duramıyorumyorumlarınızı bekliyorum o halde :)
Bi de avukatım ben var sen düşün halimiMesela hayatta pazarlamacı, satış danışmanı falan olamam. Politik de olamam. Doğrucu Davut diğer adım :)
Öyle tabiki canım engin bilgilerimle yeneceksin ezikliğiniBende de aynı durum var ve sebebini bilmiyorum. Aslında bunun yanlış olduğunu da hiç dusunmemistim. Şimdi yorumları okuyunca ezik mezik vasat,ozguvensiz iğrenç biri olduğuma kanaat getirdim.
Bu durumu düzeltmek için Kayserili bir arkadaş edinin
MazlumuGetirinBana değil mi canım?
+1Bende öyleyim. Bunu eziklikle, kendini küçümsemekle karıştırmayın arkadaşlar... hiiiç öyle bişey değil. Çok başka bişey. karşında ki insanın senin kaşına gözüne kilona, giyimine, yeteneğine gıpta etmesi, seni mutlu etmiyor. o insanın, sende beğendiği şeyin kendinde olmadığını biliyorsun ya, huzursuz oluyorsun ve aslında kendinde olanın da öyle ahım şahım gıpta edilecek bi tarafı olmadığını hissettirmeye çalışıyorsun karşı tarafa. O rahatlasın, üzülmesin diye. :) böyle bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?