Mütevazilik Hastalığı

ben böyle olduğum için kendi ya da çocuklarını durup dururken övenler de bana itici geliyor. Bir arkadaşım var , sürekli ''kızıma şu renk/çiçek/böcek '' ne kadar yakışıyor falan der. Çok garip geliyor, bırak da başkası desin. Benim çocuğuma dendiğine yine bir şeyler diyorum ben...

Yok yazmiyor. Boyle dogmussun yillar icinde bu hale dönüşmüşsün. Baska ulkede yetisseydin belki boyle olmazdi veya egitim sistemi ve ulke kisi basina dusen hasilat yuksek olsaydi daha ozguvenli olurdun sonucsun sen sonuc heheheh....

Yani makaleye göre :) ben demedim arastirmalar demis ben sozcuyum yalnizca

yok, ağzına tıkıyor gibi değil , sempatik bir sekilde küçümsemeye çalışıyorum. Ona özellikle dikkat ediyorum :)

e ben bunu biliyorum zaten amerikada ya da isveçde doğsam ne olurdum pühüüü diyorum kendi kendime bazen.

zaten bu ülkede kadın olarak doğmak başlı başına şanssızlık.

Düşünüyorum, ailemde ya da eğitim hayatımda kayda değer olumsuz bir şey yaşamadım. Bir de bu hep böyleydi sanki...

Öz güven neye sahip olduğunu bilmektir.
Kendini kötüleme , utandırdın beni de, Rabbim sana daha güzellerini nasip etsin de.

Son düzenleme:
Sonradan ama ile başlayan cümle kurmamayı öğrenin bazen. Teşekkür ederim ama... Evet ama... Ama yok, sadece teşekkür ederim, evet öyle gibi

Yetersizlik duygun yada mükemmeliyetçin
aslında ikisi de aynı şey :)))
evet, mükemmeliyetçilik hastalığım eskiden çok vardı, şimdi kendimi törpüledim, bazı şeylere daha fazla önem vermeye, bazılarını önemsiz görmeye başladım ama huylar baki kalmış demek ki

evet , onu da sorguladım. Ama eziklerin çoğu malını ya da bilmem neyini göstericem diye ölüyor, ben de saklayacağım diye.

Kesinlikle.
Bence doymamis, manevi tekamulunu gerceklestir(e)memis insanlar kendinin ya da ovulebilecegini dusundugu her seyin reklamini abartirlar.
Ama goruyorsunuz ki birkac kisi de ezikce buluyormus, bir tesekkur edin ya da bir tebessum edin gecsin gitsin.

Mutevazilik iyidir.

Sonradan ama ile başlayan cümle kurmamayı öğrenin bazen. Teşekkür ederim ama... Evet ama... Ama yok, sadece teşekkür ederim, evet öyle gibi
evet, nasıl yapacağım konusunda bilginiz var mı? bir de neden yapıyorum ben bunu?

e ben bunu biliyorum zaten amerikada ya da isveçde doğsam ne olurdum pühüüü diyorum kendi kendime bazen.

zaten bu ülkede kadın olarak doğmak başlı başına şanssızlık.

Bu ulkede dogup ozel okullarda ve el bebek gul bebek buyuyenlerde sendeki duruma da rastlanmiyor. Senin gibi yetisen bazi kisilerde de yok ama onlar dişli olanlar hayatta tek basina ayakta durabilecek kadar guclu olanlar haksiz miyim sen tek basina da zor idame ettirirsin hayatını.. bilmiyorum nasil duzeliyor bu durum.

ben de tersini ezikçe buluyorum, aslında ezikçe kötü bir sözcük, ham buluyorum :)

İsmini çok guzel koymussunuz tebrik ederim :) aynı hastalık bende de var hepsine katılıyorum nazar kısmı hariç nazar haktır İslamiyette tabi İslam i benimsememis olabilirsiniz yanı demek istediğim nazar yorumunuz hariç ayni ben

Aslında çok guzel gereksiz kendini pazarlayanlara bakış böylesi daha iyi tabi ortası olsak daha güzel ama o da olmuyor

Çok guzel konu acmissiniz ,yok ya daha güzel açanlar da var

Bendede var ne yazik ki hatfa dilim dolanir ne diyecegimi bilemem hele birileei icin birssy yapayim ve tesekkur etsinler ne gerek vardi kendi yordun zahmet etmissin gibi cumlelerle ilerleyince yerin dibine girer cikarim

Mesela eski is yerime giderken bazen cayin yanina yada kahvalti icib birseyler alir giderdim neden iste zahmet ettin falan gibi cumlelerle baslayan cumleleri duydukca yerin dibine girerdim

Hatta bazen sirf bu gibi seyler duymayayim diye ben kahvalti yapmamistim benim canim cekmisti falan derdim

tuhaf bi şekilde ben tek başıma daha iyi ve güçlü oluyorum mesela resetliyorum kendimi özüm öyle çünkü aslında ama işte büyüdükçe insanın üstüne baskı arttığı için içim baskılanıyor gibi hissediyorum.

kısmet artık çok da düşünmemeli sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…