Hayır görmezden gelmedim. Sizin hareketlerinizin altında yatan meseleyi anlamaya çalışıyorum. Size sorarsak zaten mütevazilik timsaliymişsiniz. Hatta bir mesajınızda kusurlarınız olduğunu göstermek istediğinizi yazmışsınız. Sanki size kusursuz, mükemmelsiniz diyen olmuş gibi. Ya bilemedim ama sizde feci bir çelişki, bu konuda bir kafa karışıklığı var bence. Hareketlerinizi yanlış yorumluyorsunuz. Kendinizin bu hareketlerine mütevazi adını takmanız bile koca bir çekişki mesela. Zira mütevazilik bu değil. Sizin kendinizle ilgili başka bir sorununuz olabilir, ben daha önceki mesajlarımda tahminlerimi yazdım. Bir sorunun üstünü örtmek için mütevaziliğe vurmuşsunuz durumu, ama yanlış bir tanım.İltifat almayı bilmediğim doğru ama havaya falan girmek değil bu, baştan okudugunuzu soyluyorsunuz ama derdimin hava değil, aldığım şeyleri bile belli etmemeye çalışmak olduğunu görmezden gelmişsiniz.
Yo, kimse mükemmel demedi ben kusur buluyorum sadece. Belki başka adı vardır ama ben bulamadım. Sorun olduğunu söyledim zaten, en yakın sözcük olarak da onu buldum. Daha iyisi varsa siz söyleyin, onu da araştırır, örtüsup ortusmedigine bakarım. Ben gerçekten neden böyle hissettiğimi anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. İsminin ne olduğu önemli değil.Hayır görmezden gelmedim. Sizin hareketlerinizin altında yatan meseleyi anlamaya çalışıyorum. Size sorarsak zaten mütevazilik timsaliymişsiniz. Hatta bir mesajınızda kusurlarınız olduğunu göstermek istediğinizi yazmışsınız. Sanki size kusursuz, mükemmelsiniz diyen olmuş gibi. Ya bilemedim ama sizde feci bir çelişki, bu konuda bir kafa karışıklığı var bence. Hareketlerinizi yanlış yorumluyorsunuz. Kendinizin bu hareketlerine mütevazi adını takmanız bile koca bir çekişki mesela. Zira mütevazilik bu değil. Sizin kendinizle ilgili başka bir sorununuz olabilir, ben daha önceki mesajlarımda tahminlerimi yazdım. Bir sorunun üstünü örtmek için mütevaziliğe vurmuşsunuz durumu, ama yanlış bir tanım.
Ben rahatsız olduğunuz için konu açtınız sanmıştım. Değilseniz o zaman problem yok.Evet, fazla mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir söz var bunun farkındayım ama bu bile beni rahatsız etmiyor, çok ilginç.
Yani bunun gerçek sanılması , benim olduğumdan daha aşağıda algilanmam beni rahatsız etmiyor. Sadece bu çabam beni rahatsız ediyor. Anlatabildim mi bilmiyorumBen rahatsız olduğunuz için konu açtınız sanmıştım. Değilseniz o zaman problem yok.
Tamam evet öyle deme tesekkur et. Bu kadarıni yapabilirsin. Kendini küçümseme. Gerçekten taktir edilesi yönlerin varsa sen de farket o güzellikleri.Çok ayıp olur gibime geliyorBu konuda gerçekten ciddiyim.
Özgüven sorunu olabilir. Bana en çok bunu çağrıştırdı. Veya kibir. Bunları düşünme sebebimi daha önceki mesajlarımda yazdığım için kendimi tekrar etmeyeceğim. Ama mütevazilik en son aklıma gelecek tanım olurdu.Yo, kimse mükemmel demedi ben kusur buluyorum sadece. Belki başka adı vardır ama ben bulamadım. Sorun olduğunu söyledim zaten, en yakın sözcük olarak da onu buldum. Daha iyisi varsa siz söyleyin, onu da araştırır, örtüsup ortusmedigine bakarım. Ben gerçekten neden böyle hissettiğimi anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. İsminin ne olduğu önemli değil.
Birebirken alıştırma yaparak başlayacağım. Ama topluluk içinde ya biri kendi eksik yönünü hatırlarsa kaygısı olmaya devam edecek muhtemelen . Şişman olan birinin yanında zayiflamissin doğumdan sonra denmesi gibi.Tamam evet öyle deme tesekkur et. Bu kadarıni yapabilirsin. Kendini küçümseme. Gerçekten taktir edilesi yönlerin varsa sen de farket o güzellikleri.
Peki sizce kendini övenler ozgüven konusunda ne durumda? Ben de onların ozguvensiz olduğunu düşünüyorum. Ya da dediğim gibi ortamdaki başkalarının özgüveni etkilenebilir diye " aman o kadar zayıf degilim" e getiriyorum lafi.Özgüven sorunu olabilir. Bana en çok bunu çağrıştırdı. Veya kibir. Bunları düşünme sebebimi daha önceki mesajlarımda yazdığım için kendimi tekrar etmeyeceğim. Ama mütevazilik en son aklıma gelecek tanım olurdu.
Bir de kendini yeren veya iyi bir seyleri yeri gelmedikce saklamaya calisan insan nasıl kibirli olabilir? Bunu nasıl yorumluyorsunuz?Özgüven sorunu olabilir. Bana en çok bunu çağrıştırdı. Veya kibir. Bunları düşünme sebebimi daha önceki mesajlarımda yazdığım için kendimi tekrar etmeyeceğim. Ama mütevazilik en son aklıma gelecek tanım olurdu.
Ohoo bunu dusunceksen karşı taraftaki şişman biri su halini bile beğenmiyor ben napim o zaman diye düşünecek o zaman orneginizdekini hayal edecek olursak...Birebirken alıştırma yaparak başlayacağım. Ama topluluk içinde ya biri kendi eksik yönünü hatırlarsa kaygısı olmaya devam edecek muhtemelen . Şişman olan birinin yanında zayiflamissin doğumdan sonra denmesi gibi.
Bu arada ben iltifat etmeyi severim ama etkilenebilecek başkaları var mı diye mutlaka kontrol eder, ona göre soylerim
Peki sizce kendini övenler ozgüven konusunda ne durumda? Ben de onların ozguvensiz olduğunu düşünüyorum. Ya da dediğim gibi ortamdaki başkalarının özgüveni etkilenebilir diye " aman o kadar zayıf degilim" e getiriyorum lafi.
Gizli kibir o.Bir de kendini yeren veya iyi bir seyleri yeri gelmedikce saklamaya calisan insan nasıl kibirli olabilir? Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
Okuyunca bendede ayni durum var:)bunun nedeni ewt incitmemek aynisini yapamycak biriyse o kadar büyuk ve önemli bisey olmadiğını ona anlatmak yada sende yapabilirsin tarzi imkansizlaştırmamak şımarik görunmemek hepsi etken bunun için.arada iltifatlara teşekkür edebilirsiniz ama:)Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım, yok ya''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım, yok ya''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Bakın zaten ben konunun dedim ki yalan söylemiyorum hiçbir konuda. Benim de görülmeyen yerlerimde var vs. Gerçek olmayan bir şey degil ki.Ohoo bunu dusunceksen karşı taraftaki şişman biri su halini bile beğenmiyor ben napim o zaman diye düşünecek o zaman orneginizdekini hayal edecek olursak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?