Mesela ben de kendime olumsuz takma isimler veririm. Kimse aksini söylesin, beni inandırsın diye değil. Mesela alnım genistir, bunla dalga gecerim kimsenin "yok, degil" diyemeyeceği kadar bariz geniş. Bu ve benzerleri...zaten nickinizi görünce ''aha, benden dedim''
gerçekten de öyleymiş
Yıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım, yok ya''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Vegansaniz zaten çok ince bir insansinizdiray bu bende de var.
ama ben seviyorum böyle olmayı,tam tersi insanları da çok itici buluyorum
bence ince düşünüyoruz o yüzden.
Biraz daha bilgi verir misiniz? Netten araştırdım ama bulamadım ben bu konuda bir şey.Yıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.
evet veganım,çok teşekkür ederim o sizin inceliğinizVegansaniz zaten çok ince bir insansinizdir
Bir de ben sakar değilimdir mesela. Nasıl bir alaka varmış anlayamadımYıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.
Yıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.
Yaaaa bence cok tatlisiniz :)
Ben de yazarken ezikce demeyeyim dedim ama birkac yorum oyle tanimlayinca ozellikle vurgulamak istedim.
Hatta nasil boyle langir lungur ezikce, eziksin diyebilmisler diye sasirdim.
Bence de cok cirkin ve bence siz boyle kalin.
Yanlış yapmamak için olabilir mi acaba? Hani her şey mükemmel olacak ya :)başarısızlığı anladım da sakarlık nedenmiş ki?
hayır çok sakar olduğum doğru da bi an hınk diye kaldım ne alaka diye
Aynı yapidayim.o kadar abartiyorum ki bu durumu.kim bana güzel birşey soylese aynı tavırlar icindeyim.hatta geçen kızımın öğretmeni kızınız ne kadar akıllı masallah başarılı olmak ayrı da onun disjnda çok uyumlu ne desen anlar mı ya bir çocuk bayıliyorum dedi.gecen veli toplantısında veliler çocuklarının durumunu soruyor bana da öyle diyecek diger velilerin içinde diye hiç konuya girmemeye calisiyorum.h atta kötü niyetli bir insan bana bilerek giciklik yapsa yazık sonuçta bir şeylerin eksikliği olmuş ki hayatında böyle davranıyor diye ona bozulmadığım gibi daha da ben onu ovuyorum .manyak mıyım neyim.su sanal ortam olmasa bunları da yazmazdimBende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım, yok ya''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Bence eziklik değil mutlu bir ailede mi buyudunuz.sevgi eksikliği hissetmediniz diye dusunuyorum.ben de o yüzden böyle olduğumu dusunuyorum da.babam bana öyle bir güven verdi ki hiç ihtiyaç duymuyorum başkalarının yanında süper gorunmeyeevet , onu da sorguladım. Ama eziklerin çoğu malını ya da bilmem neyini göstericem diye ölüyor, ben de saklayacağım diye.
Yanlış yapmamak için olabilir mi acaba? Hani her şey mükemmel olacak ya :)
Ya aynen ben de , çocuklarımı da övdüklerinde konu değiştirmeye çalışıyorum. Utanıyorum, sıkılıyorum, of yaAynı yapidayim.o kadar abartiyorum ki bu durumu.kim bana güzel birşey soylese aynı tavırlar icindeyim.hatta geçen kızımın öğretmeni kızınız ne kadar akıllı masallah başarılı olmak ayrı da onun disjnda çok uyumlu ne desen anlar mı ya bir çocuk bayıliyorum dedi.gecen veli toplantısında veliler çocuklarının durumunu soruyor bana da öyle diyecek diger velilerin içinde diye hiç konuya girmemeye calisiyorum.h atta kötü niyetli bir insan bana bilerek giciklik yapsa yazık sonuçta bir şeylerin eksikliği olmuş ki hayatında böyle davranıyor diye ona bozulmadığım gibi daha da ben onu ovuyorum .manyak mıyım neyim.su sanal ortam olmasa bunları da yazmazdim
Evet hep ozguvenli ve mutluydum. Ama başkalarının üzüntüleri ve eksiklikleri beni her zaman olması gerekenden fazla etkilerdi. Bazen bunları düşünüp kendi mutluluğumu yasayamazdim. Hala da öyle ac ve evsiz sokak hayvanları da benim genel olarak mutlu olmamı engelleyen bir durum mesela, tabii ki aynı durumda olan insanlar da.Bence eziklik değil mutlu bir ailede mi buyudunuz.sevgi eksikliği hissetmediniz diye dusunuyorum.ben de o yüzden böyle olduğumu dusunuyorum da.babam bana öyle bir güven verdi ki hiç ihtiyaç duymuyorum başkalarının yanında süper gorunmeye
Bende de bir şey yaparken 50000 tane düşünce. Şöyle rahat bir insan olamadım.aa evet. olabilir. hani çok endişeden kafa gidiyor.
benim genelde kafamda çok düşünce olur, dalgın olurum elim kolum çarpar bişeyleri deviririm, ya da çok acele edeyim kafamdakini yapıvereyim hemen derken sakarlık ederim..
çok bariz bi huyumdur, artık etrafımdakiler bıkmıştı bi ara, resmen kendimi uysallaştırıp sakinleştirmek için uğraştım sürekli bardak dökerdim ya, korkunçtu.
Ay gerçekten ya bir de ben yakınlarıma birşey olursa diye hep korkuyla yaşarım.mutsuz eder bu beni.sonra birinin başına kötü birşey gelince nasıl üzülürum mutlu olmaya utanirim.dert olmaz mı insanın hayatında tabi ki var ama çok kotu olaylar duyunca hep yaşadıklarımın büyük dertler olmadığını dusunup sukrediyorumEvet hep ozguvenli ve mutluydum. Ama başkalarının üzüntüleri ve eksiklikleri beni her zaman olması gerekenden fazla etkilerdi. Bazen bunları düşünüp kendi mutluluğumu yasayamazdim. Hala da öyle ac ve evsiz sokak hayvanları da benim genel olarak mutlu olmamı engelleyen bir durum mesela, tabii ki aynı durumda olan insanlar da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?