Mütevazilik Hastalığı

zaten nickinizi görünce ''aha, benden dedim''
gerçekten de öyleymiş
Mesela ben de kendime olumsuz takma isimler veririm. Kimse aksini söylesin, beni inandırsın diye değil. Mesela alnım genistir, bunla dalga gecerim kimsenin "yok, degil" diyemeyeceği kadar bariz geniş. Bu ve benzerleri...

ay bu bende de var.
ama ben seviyorum böyle olmayı,tam tersi insanları da çok itici buluyorum
bence ince düşünüyoruz o yüzden.

Yıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.

Bende oleyim biri iltifat guzel bisey soyleyince cok utaniyorum cok guzelsn diyince yok ya normalim faln diorm hastalikmiymis buya

Yıllar önce kurumun açtığı bir eğitimde bu tür davranışların sakarlık ve başarısızlığı getirdiğini işlenmişti.

başarısızlığı anladım da sakarlık nedenmiş ki?

hayır çok sakar olduğum doğru da bi an hınk diye kaldım ne alaka diye

Demiyeyim dediniz amaa,
ÖZELLİKLE vurgulamak istediniz?
Enteresan..

Aynı yapidayim.o kadar abartiyorum ki bu durumu.kim bana güzel birşey soylese aynı tavırlar icindeyim.hatta geçen kızımın öğretmeni kızınız ne kadar akıllı masallah başarılı olmak ayrı da onun disjnda çok uyumlu ne desen anlar mı ya bir çocuk bayıliyorum dedi.gecen veli toplantısında veliler çocuklarının durumunu soruyor bana da öyle diyecek diger velilerin içinde diye hiç konuya girmemeye calisiyorum.h atta kötü niyetli bir insan bana bilerek giciklik yapsa yazık sonuçta bir şeylerin eksikliği olmuş ki hayatında böyle davranıyor diye ona bozulmadığım gibi daha da ben onu ovuyorum .manyak mıyım neyim.su sanal ortam olmasa bunları da yazmazdim

evet , onu da sorguladım. Ama eziklerin çoğu malını ya da bilmem neyini göstericem diye ölüyor, ben de saklayacağım diye.
Bence eziklik değil mutlu bir ailede mi buyudunuz.sevgi eksikliği hissetmediniz diye dusunuyorum.ben de o yüzden böyle olduğumu dusunuyorum da.babam bana öyle bir güven verdi ki hiç ihtiyaç duymuyorum başkalarının yanında süper gorunmeye

Yanlış yapmamak için olabilir mi acaba? Hani her şey mükemmel olacak ya :)

aa evet. olabilir. hani çok endişeden kafa gidiyor.

benim genelde kafamda çok düşünce olur, dalgın olurum elim kolum çarpar bişeyleri deviririm, ya da çok acele edeyim kafamdakini yapıvereyim hemen derken sakarlık ederim..

çok bariz bi huyumdur, artık etrafımdakiler bıkmıştı bi ara, resmen kendimi uysallaştırıp sakinleştirmek için uğraştım sürekli bardak dökerdim ya, korkunçtu.

Ya aynen ben de , çocuklarımı da övdüklerinde konu değiştirmeye çalışıyorum. Utanıyorum, sıkılıyorum, of ya

Evet hep ozguvenli ve mutluydum. Ama başkalarının üzüntüleri ve eksiklikleri beni her zaman olması gerekenden fazla etkilerdi. Bazen bunları düşünüp kendi mutluluğumu yasayamazdim. Hala da öyle ac ve evsiz sokak hayvanları da benim genel olarak mutlu olmamı engelleyen bir durum mesela, tabii ki aynı durumda olan insanlar da.

Bende de bir şey yaparken 50000 tane düşünce. Şöyle rahat bir insan olamadım.

Ay gerçekten ya bir de ben yakınlarıma birşey olursa diye hep korkuyla yaşarım.mutsuz eder bu beni.sonra birinin başına kötü birşey gelince nasıl üzülürum mutlu olmaya utanirim.dert olmaz mı insanın hayatında tabi ki var ama çok kotu olaylar duyunca hep yaşadıklarımın büyük dertler olmadığını dusunup sukrediyorum

Aaa resmen ben xD bi kitapta okumuştum, kibar bir şekilde sadece tşk etmeliymişiz bu kadar. gecen denedim rahatladim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…