mutfak masrafnz ne kadar?

bizim sadece mutfak 500 tutuyor deterjan sigara vs bunlar hariç ayda 2 kez market 250 den aşağı cıkmaz biri etti 500 yani

bizim sadece mutfak 500 tutuyor deterjan sigara vs bunlar hariç ayda 2 kez market 250 den aşağı cıkmaz biri etti 500 yani

Ben hiç anlamıyorum, güya ucuzluk marketlerine gidiyoruz, indirim takip ediyoruz. Ama marketten 100 TL ile çıkıyoruz en az. :26::26:

"Eve şu lazım" diye giriyorum, güya toplu alışveriş yapmayacağım.. Bir bakıyorum 100 TL tutmuş, hala da eksik bitmemiş..

Biz de 2 kişiyiz.
Detaylı hesaplamadım ama tüm mutfak masrafı 300-400 tl'yi buluyordur sanırım.

Evde sürekli bir eksik listem durur. Liste uzayınca markete gideriz.
Genelde haftada bir gideriz. İşin fenası biz markete gitmeyi pek severiz. Listenin yanısıra markete gidince aklıma bişeyler gelir. Promosyon ürünler, dondurulmuş ürünler, ıvır zıvırlar derken listeden fazlasını alır döneriz.

Fırsat buldukça pazara gitmeyi tercih ederim. Hem daha taze hem daha ucuz.

Dışarıdan yemeyi sevmem, zorunda kalmadıkça tercih etmeyiz. Evde her zaman yemek bulunsun isterim. Ancak alınan sebze meyve hızla bozuluyor. Haftasonu aldığımı hafta ortası yiyemiyorum.

hiç hesabını tutmadım mutfak masrafının ama biraz fazla buralar,hamileyim ve küçük kızımda var..onun yemesi gereken şeyler benim yemem gereken şeyler sağlıklı beslencez derken bazı şeylere fazla para harcıyoruz.eşim çok dikkat eder yediklerimize,kuruyemiş yemelisiniz,et yemelisiniz,süt rürünleri meyve vs vs alıp alıp getiriyor.

Hayat gerçekten çok pahalı. Bir markete gidiyorum aldığım günlük ihtiyaçlara bile 50 tl den az çıkmıyorum. Deterjan felan varsa 100 tl yi geçiyor bile. İyi denebişecek bir maaşı var eşimin peki asgari ücretle geçineler nasıl geçiniyor aklım almıor. Genelde et kıyma felan da dahil 300-350 civarı oluyor market alışverişleri aylık. Deterjanı büyük aldığımdan bayadır gidiyor kaç aydır almıyorum. Zaten iki kişiyiz.

genelde eşimle bırlıkte ckarız..
pazar harcı 60.. (haftalık)
aylık olarak deterjan baklıyat felan 150 cıvarı sanırım..

çok çoook harcıyoruz birde ben eşimi tutmasam tamam yani yandık ben tutumlu o bonkör. dışarıda yemek yemeyi sever ıvır zıvıra para harcar ilk beğendiğini alır ofoffffff.. hep abur cubur alırız sonra evde yemeye bişi yok deriz yine alışverişşş ben daha çok ev eşyası almayı severim oda tam tersi eve bişey almayı hiç sevmez ama dolabı doldururrrr

Dışarıda yemek yemeyi belirli bir düzene koyduğumuzdan beri bütçemiz rahatladı bizim..
Meğer asıl parayı dışarıda yemek için döktüğümüz paralar götürüyormuş..
3 köfte, 4 patatese (ailece tabi) 40-50 kağıt bırak, çık.. Dahası ne yediğin de belli değil.. İnek eti mi, eşek eti mi, yere mi düştü, yıkadı mı yıkadı mı vs vs..

Ayda 2 defa dışarı çıkıyoruz. Biri ailece, diğeri eşimle başbaşa. 40-50 lira vereceğimiz köftecilere dğeil, güzel yemek yiyebileceğimiz nezih yerlere gidiyoruz. Sıklığı az, kalitesi yüksek oluyor.

Son düzenleme:
aylık en fazla 300 gider .
2 kişiyiz zaten yediğimiz 2 tabak yemek . pazara çıktığımızda zaten maksimum 50 tl harcıyoruz o da bir hafta 50 tllik alışveriş yapmışsak birdahaki hafta en fazla 10 lira harcarız geçen haftadan kalanlar olur buzluğa filan da attığım :)

geçen hafta bir balık aldık mantar ve pazı aldım bütün hafta yetti. buzluktada yemeklik şeyler var bir günde kuru dolma yapmıştım o zaten bizi 2 gün götürdü :)
bu hafta hiç pazara çıkmadım buzluktan idare ederiz diye. e hafta içide muhakkak ya görümcem ya kayınvalidem bir gün çağırıyor yemeğe. yarında eşim günübirlik Ankaraya gidecek bir akşam da yemek yapmayacam zaten. gene kuru fasulye filan çıkartırım haftayı. balığımda var buzlukta oooh

haklısın canım hem ne yediğin belli değil hem doğru dürüst doymuyorsun.
o parayla güzel et tavuk yada balık alsan evde şöyle ızgara yapsan arkadaşları çağırsan ne kadar iyi oluyo.
ama bizimki onuda yapar ama çerezden gereksiz şeyden mutfağa adım atılmaz sonra. bi aylık masraf eder bi gecede.

evet ya aynen bizde ilk evlendiğimiz çok yedik dışarıda. Biz farklı şehirlerdeyken çıtık görüştük sık görüşemediğimiz için evlenince de arayı kapamak istedik hep dışardaydık nerdeyse ve haftada iki defa sinema felan da cabası. O paraları biriktirsem bir ev parasının yarısını yada iyi halli sıfır bir araba parası çıkardı yani. 2 sene çalıştığım içinde öyle geçti. işten ayrıldığımdan beri çok çıkmyoruz 1 seneden fazla zamandır ve anladım ki bende meğer paralar dışarı gidiyormuş nasıl pişmanım şimdi anlatamam. Dışarıda verdiğimiz paraya evde 3 çeşit yemek olur iki günde yenir yani.. Şimdi öyle oluyor. Artık ayda iki kere ancak çıkıyoruz. Zaten artık dışarda da yemek istemiyorum. Bari bundan sonra biriktirelim paramızı diyorum.

yemek yapmayı hiç sevmediğim için,nadir yemek yapıyorum :26:
genellikle dışardan yememizden dolayı ortalama 1000 i buluyo

yemek yapmayı hiç sevmediğim için,nadir yemek yapıyorum :26:
genellikle dışardan yememizden dolayı ortalama 1000 i buluyo

İyiymiş valla.. kriz filan dedikleri yalan olsa gerek insanlarda para var
sizin sadece mutfak masrafı dediğiniz o parayla biz 1 ay geçiniyoruz
artı araba kredisi ödüyoruz.. :44:
Gözüm yok yalnış anlaşılmasın
Allah daha çok versin herkese
ama böyle olduğunuda görünce nerede adelet diyesi geliyor insanın..​

kesinlikle katılıyorumm
hem insan dışarda nasıl yerki hergünnn ev yemeği gibisi varmıı

kesinlikle katılıyorumm
hem insan dışarda nasıl yerki hergünnn ev yemeği gibisi varmıı

Evet canım bencede öyle
ama sanırım bize paranın yokluğundan dışarda yemek saçma geliyor
Olsun Allaha şükür geçiniyoruz
benim eşimin aldığı maaşı ve geçindiğimiz parayla sadece bir ailenin mutfak masrafı olması garip geldi bana..​

Son düzenleme:

valla öyle... Bizde zamanında dışarda yedik ilk evlendiğimizde ama 1000 tl de yazık ya dışarıya saçmak yanii biz haftasonları ve çalışırken birde iş çıkışı kursa giderdim açıköğretim okuyorum eve gelmeye zamanım olmazdı bir günde öle yerdim. Ama çalışırken de haftasonunda buzluğa atardım gelince pratik birşeyler yapardım iki kişiyiz zaten ne olacak yiyeceğimizdem ama dışarlarda azıcık şeyler dünya para.. O zaman verdiğimiz paraya bile acıyorum. Asgari ücretle geçinenler var bu memlekette.. Tabii herkesin kendi tercihi ne kadar kazandıklarını bilemeyiz 1000 tl yemeğe verdiklerine göre iyi maaş alıyorlar demekkii..

Elbette var olmazmı..
Asgari ücrete geçinen işsiz..
bir sürü insan var..
Bana göre sadece yazık o paraya
gelirim çok çok iyi olsa bile 1000lira dışarda yemeğe vermezdim doğrusu..
Merak ettim meslekleri nedir acaba
iyi parası olmalı..​

Ben bızım mutfak masrafını yazsam olay olur sanırım
O kadar cuzî bır mıktarkı!
Bu bıle bıze fazla gelıyor, (mıktar degıl, aldıklarımız)
Cunku cogu urunler son kullanma tarıhı gectıkten sonra atılıyor.
Bazıları bozuluyor, curuyor.
Galıba bız yemek yemeyı seven bır ıkılı degılız.

Gercek ıse su;
Esım, ortak oldugu lokantada yapıyor kahvaltı ve ogle yemegını.
Eger oraya gıtmıyor ıse, ekmek arası bırseyler yıyormus.
Benım ıse kahvaltımı ve ogle yemegımı ıs yerım verıyor.
Aksamları ıse salata yemeyı tercıh edıyoruz, saglıklı olması acısından.
Kısacası evde yemek yıyecek zamanımız yok.
Yıne de bırseyler alınıyor elbette ve onların cogu bozuluyor.
Onların tutarıda, 100 TL vardır belkı de yok, bılmıyorum hesaplamadım hıc.

Son düzenleme:

Kız nasıl yani
Akşam salata mı yiyorsunuz genelde?
Doyuyonuz mu?
Ben akşam eve zor atıyorum kendimi

Hamilelilk yüzünden bulantılarım var, evde küçük kızımız da var. O yüzden mecburen çocuğun midesine normal yemek girsin diye birkaç gün üst üste dışarıda yedik. Ve ciddi anlamda tiksindim ben. Annem yapıyor artık, getir-götür taşıyoruz biz de.

Yeter ki ev yemeği olsun.. İçinde ne var, sağlıklı mı, temiz mi.. Emin olalım..

Hele et ürününü dışarıda yemek zaten akıllı işi değil artık..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…