- Konu Sahibi rapunzel77
-
Kız nasıl yani
Akşam salata mı yiyorsunuz genelde?
Doyuyonuz mu?
Ben akşam eve zor atıyorum kendimi
Doyuyoruz canım valla.
Yalnız ıcıne mısır ve ton balıgı da katıyoruz.
Arada bır corbada yaparım, oooh mısss...
Ne yapayım aydasucugum, yenmıyor, bozuluyor cope gıdıyordu.
Yada esım 'nıye bu kadar cesıt yaptın?' dıyordu.
4 aydır calısmıyordum, bır hafta once ıse basladım.
Bu dort ay ıcınde aksam yemeklerı ıcın cesıt yapıyordum.
Dun aksam esım yıne 'ne guzel her aksam salata yıyorduk, bız yıne salataya donelım' dedı,
bende 'bana uyar' dedım.
Anlayacagın salatalı gunlere gerı donuyoruz bugun ıtıbarı ıle
ben soyle soyleyeym bu ay mesela;
ay basinda 15 tl dogalgaz
70 tl market alisverisi
15 tl pazar alisverisi
25 tl abur cubur alisverisi
olarak
toplamda 125 tl bunun yaninda
aylik 40 tl ekmek
20 tl su
165 tl harciyoruz.
evliyim ama cocuk yok. bizde 500 gram kiyma 500 gram et ve 1 kg tavuk dahilBu bir aylık alışveriniz mievli misiniz yoksa yalnız mı yaşıyorsunuz. Yazın doğalgazın az gelmesi normalde, 70 tl market alışverişi ve 15 tl pazar için çok az bir miktar. Biz eşimle meyve çok alıyoruz pazardan onu harici iki çeşitte sebze alırım hep 40 filan mutlaka gider yani fiyatlar malum domatesi, salata malzemeleri filanı da katarsak. Markete eğer deterjaım yumuşatıcım filan bittiyse 300-350 gidiyor onun harici 250 rahat gidiyordur et filan dahil değil buna. Nasıl başarıyorsunuz bunu merak ettim.
evliyim ama cocuk yok. bizde 500 gram kiyma 500 gram et ve 1 kg tavuk dahil
maydonoz dereotu marul domates salatalik kabak patlican patates sogan seftali elma karpuz dahildir pazar alisverisine.
agustos basinda pazara ciktim ancak bugun bitti ay basinda aldiklarim yani yarin tekrar cikicam.
temizlik malzemeleri market alisverisine dahil ama camasir ilaci almadim sadece yuzey temizleyici ve bulasik deterjani dahil. tuvalet kagidi kagit havlular dahil...
eskisehirde yasiyorum. 1 kg domates 50 krs yetiyor zaten pazardan aldim en pahali sey mantar 3 tl ve barbunya 3 tl bunun altinda genelde aldiklarim
Biz kahvalti ve aksam yemegi disinda is yerinde yiyorduk. ben ziyapasa nin orada cuma pazarina gidiyorum hatta yarin da pazara gidecegim yazarim buraya. eylul ayi icin masraf listesi cikardim 250 tl mutfak masrafimiz bu sekilde artma sebebi de evimizde su an dogalgaz yok tasindik tup masrafi eklendi. zaten dun itibari ile esimle knstum ve 1 ile 15 inde ayda iki kez pazara cikmak fazlasi ile yetecek. Yarin sizi de cuma pazarina beklerim. evet 1.50 krsa domates var 35 krsada var. f/p a baktigimda bana uygun olani seciyorum.Canım tesadüf bu ya bende Eskişehir'de yaşıyorum bende pazara gidiyorum en uygun domates 75 kuruş o da şimdilerde bu aya kadar hep pahalıydı. Bir de 1 ay sebze malzemeleri ve meyveler nasıl duruyor bozulmuyor en önemlisi de kaç kilo alıyorsunuz da bir ay gidiyor ben bir hafta yapmasam o sebzeyi hemen yumuşuyor pörsüyor iki kişiyiz ama her hafta çıkarız pazara bir meyveyi her çeşidinden alırız dediğim gibi sebze ancak iki çeşittir et tavukta yapıldığı için hafta içinde. Ama yine 40 tl nin altına düşmüyor düşemiyor yani kışın meyve çeşidi daha az belki 30 tl oluyor. Çamaşır için bende bir alırım baya birkaç ay gider zaten de market için az geldi bana ne bileyim. Biz mi pahalı alıyoruz acaba. Dün çarpaya gittim iş çıkışı fasulyeyi 2 tl ye aldım, şeftali 2.5 tl, kayısı aldım 5 tl, üzüm filan vardı evde ama onlarda 2 tl den aşağı değildi patlıcanlar zaten 1.5 tl. Maydonoz, kıvırcık taze soğan hepsi 2.5 tl, domates 75 kuruştan 2 kilo 1.5 tl, taze fındık aldım 6 tl, limon aldım tanesi 50 kuruştan 3 tane 1.50 tl. 26 tl filan etti galiba. Bu da az aldığım yani. Eh bundan da az alınmaz zaten bir hafta için ki siz bir ay yettiğini söylüyorsunuz daha fazla kilo almanız lazım takdire şayan yani ben deterjanım herbirşeyim evde olsa bile 250-300 den aşağı market alışverişi yapmıyorum yani illa eksikler oluyor tabi buna kıyma tavuk dahildir. 15 tl pazar alışverişi gerçekten çok az aldıklarınıza göre ve bir aylık.
Biz kahvalti ve aksam yemegi disinda is yerinde yiyorduk. ben ziyapasa nin orada cuma pazarina gidiyorum hatta yarin da pazara gidecegim yazarim buraya. eylul ayi icin masraf listesi cikardim 250 tl mutfak masrafimiz bu sekilde artma sebebi de evimizde su an dogalgaz yok tasindik tup masrafi eklendi. zaten dun itibari ile esimle knstum ve 1 ile 15 inde ayda iki kez pazara cikmak fazlasi ile yetecek. Yarin sizi de cuma pazarina beklerim. evet 1.50 krsa domates var 35 krsada var. f/p a baktigimda bana uygun olani seciyorum.
domates seftali ve patates cok tukettigimiz
kabak vb sebzeler 1 kg i bi ay yeten sebzeler.
her gun en az iki cesit yemek yapsam 4 gun yesek zor bitiyor o nedenle tek ceside dusurdum. dokmemek ve bayatlamamasi icin
1 kg kabak ile bi ayda 3 kez kabagin bulundugu yemekler
500 gram kiyma ile de 1 kez kofte 3 kez yemek yapabiliyorum.
bize yetiyor size yetmeyebilir.
biz cok meyve yiyen insanlar degiliz. karpuzaliriz aldigimiz gun az yeriz sonra atmak zorunda kaliriz.
o nedenle yedigimiz meyveleri aliyoruz elma ve seftali muz curumeden yedigimiz meyveler onlardanda
en fazla 1 kg aliyoruz yoksa onlarda curuyor.
genelde meyve olmazsa da aramayiz sirf almak icin aliriz.
ayin 5 gununde sirf etle ilgili yemekler ; 10 gununde etli yemekler kalan gunlerde sebze yeriz.
ayda 2-3 kez disarida yeriz.
ben tum fatura gider falan yazan biriyim buraya yazdigimda agustos ayi masrafimizdi.
artik eylul ayina basliyoruz ve 250 tl ile kapatmayi bekliyorum bir daha ki ayida .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?