mutfak masrafnz ne kadar?

Kız nasıl yani
Akşam salata mı yiyorsunuz genelde?
Doyuyonuz mu?
Ben akşam eve zor atıyorum kendimi

Doyuyoruz canım valla.
Yalnız ıcıne mısır ve ton balıgı da katıyoruz.
Arada bır corbada yaparım, oooh mısss...

Ne yapayım aydasucugum, yenmıyor, bozuluyor cope gıdıyordu.
Yada esım 'nıye bu kadar cesıt yaptın?' dıyordu.

4 aydır calısmıyordum, bır hafta once ıse basladım.
Bu dort ay ıcınde aksam yemeklerı ıcın cesıt yapıyordum.
Dun aksam esım yıne 'ne guzel her aksam salata yıyorduk, bız yıne salataya donelım' dedı,
bende 'bana uyar' dedım.
Anlayacagın salatalı gunlere gerı donuyoruz bugun ıtıbarı ıle

Son düzenleme:
Hamile kalana kadar iyi idare ediorduk sebze ağırlıklı yiyorduk ztn ucuzluk marketlerinden alırım et fazla almazdık hatta kurban etiylebaya iyi idare ederdik o bitince tavuğa talim ederdik

şimdi ise et ve balık tüketmem gerekior ben balığa bayılırım denizden babam çıksa yerim ama dokunamam denize bile girmem okdr korkarım onada çöüzmü balıkçıya pişirtmekte bulduk e haftada 2 3 balık ve pişirtme bizi zorluor ne diyim herşey bebişimiz için

valla komik gelecek ama biz aylıkçı insanız eşim aydan aya 900 tl maaş alıyor.vede bana 20 tl bırakıyor 5.6 gün onunla iadre ediyorum ne mi alıyorum kızıma süt eve ekmek su prinç sadece gerekenleri ancak öyle.ha bu arada aylık market haftalık pazar alışverişi falanda yok yani salça bitiyor alıyorum yag bitiyor alıyorum.böyle geçiyor işte bir tek marketten kızımın bezini alıyoruz ee gidince tabi çokokrem de alıyoruz.tabi bu lanet olası kredi kartıyla pöff.

off yaa biz bayağı masraflıyız
çok fazla hazır yiyoruz
3 günde bir market alışverişimz var 40-50 tl onlarda abur cubur
onun haricindede hemen hemen her gece dışarıdan hazır yioruz
çok gereksiz ama eşimde bende vazgeçemiyoruz
eşim babasının evinde varlık içinde yokluk çekmiş hep aşırı cimrimiş babası
benim ailem de aşırı masraflıydı babam ve annem alışveriş delisiydi bu yüzden 3000 maaştan 500 tl zor kalıo engel olamıoruz birgün düşersek naparız off offf

Son düzenleme:
Vala bazı hanımları taktir ettim çok iyi rakamlara 1 aylık mutfak alışverişkerini yapıyolarmış.Ben ablamla birlikte yaşıyorum ikimizde öğrenciyiz nedense annemin yatırdıgı butun para mutfak alışverişine gidiyo ama biz cok abur cubura harcama yapıyoruz.Bide bizim yaşadığımız yer Türkiye nin tam tersi.Et çok ucuz ama sebze pahalı.Bende et yemem birazda ondan kabarıyo fatura.Allah herkesin evine bereket versin huzur versin

ne güzel ya salata yiyorsanız ben de çok severim ama eşim sağ olsun et balık tavuk sebze 2 gün pişsse yeter der yani bizim masraflar bayaaaaa çooookkkk ay sonu gelmiyor vallla

bizde 4 kişilik bir aileyiz.. Alışverişlerimizi haftalık yapıyoruz birde her perşembe iş çıkışı pazara gidiyorum..
maaşımızı alınca önce Bim e uğrayıp ordan sürekli aylık aldığımız ürünleri alıyoruz.. Yaklaşık 70-80 tl tutuyor..
haftalık alışveriş ise bir hafta 60 ila 100 arası değişiyor.. pazar alışverişlerimizde 30 tl tutuyor..toplamada aylık mutfak giderimiz 500 ila 600 arası tutuyor.. Çocuklar büyüdükçe ihtiyaç listeside kabarıyor..

Ben esimle yurtdisindayim. Hatta avrupanin en pahali secilmis olan ülkesindeyiz. Ayda türk lirasi olarak 600 tl ayiriyoruz mutfak alisverisine. Her hafta cuma yapariz alisverisi. Haftadan haftaya cok farkli. Bazen 50 lira tutar bazen 150. Ama ayirdigimiz bütceyi gecmeyiz. Ilk evlendigimizde ( gecen sene) belirli bi miktar ayirmadigimiz icin cok harciyorduk. Genelde ben diyeyim. Abur cubur veya fast food tarzi seyler alip hemen hazirlanacak yemekler alirdim. Artik ekmek disinda herseyi kendim yapiyorum mutfagimda isden gelince bol bol vakit gecirerek :86:
Aslinda artik ev ekmegide yapmaya baslasam iyi olur. Yoksa hergun bi ekmege 4 lira vermeye dvm edersem iyice batcez

Kızlar muhteşemsiniz ya 1000lerde olanlara ağzım açık kaldı yani nasıl harcıyolar o da bi meziyet doğrusu biz 2 kişiyiz.eşim de ben de çalışıyoruz.dolasıyla sadece akşam yemekleri yeniyo evde.aylık alışverişimi bimden yapıyorum sabunum çamaşır suyum deterjanım hereym dahil 100 lira bilemediniz-150 lira tutuyo.haftalık pazarım 20 tl.onun haricinde evde biten yoğurt gibi ufak tefek şeleri eşim alıyo ona da haftalık 20 tl desek.kendime büyük bi bravo diyor ve kupa veriyorum

ben soyle soyleyeym bu ay mesela;

ay basinda 15 tl dogalgaz
70 tl market alisverisi
15 tl pazar alisverisi
25 tl abur cubur alisverisi
olarak

toplamda 125 tl bunun yaninda
aylik 40 tl ekmek
20 tl su

165 tl harciyoruz.

ben soyle soyleyeym bu ay mesela;

ay basinda 15 tl dogalgaz
70 tl market alisverisi
15 tl pazar alisverisi
25 tl abur cubur alisverisi
olarak

toplamda 125 tl bunun yaninda
aylik 40 tl ekmek
20 tl su

165 tl harciyoruz.

Bu bir aylık alışveriniz mi evli misiniz yoksa yalnız mı yaşıyorsunuz. Yazın doğalgazın az gelmesi normalde, 70 tl market alışverişi ve 15 tl pazar için çok az bir miktar. Biz eşimle meyve çok alıyoruz pazardan onu harici iki çeşitte sebze alırım hep 40 filan mutlaka gider yani fiyatlar malum domatesi, salata malzemeleri filanı da katarsak. Markete eğer deterjaım yumuşatıcım filan bittiyse 300-350 gidiyor onun harici 250 rahat gidiyordur et filan dahil değil buna. Nasıl başarıyorsunuz bunu merak ettim.

Bizi market 500-600 tl (pazar + market (deterjan felanda dahil))
gaz 20-25 tl
su 30tl (sayac suyu)
elektrik 80 tl
erikli su (icme suyu) 30 tl
telefon (cep+ev) 60 tl
internet 69 tl
ekmek + gazete 50 tl
apartman aidatı 100 tl
araba benzini 200 tl

toplam yaklaşık 1250 tl kadar

tabi buna dışarda yenen yemekler+ sinema
dahil degil. Kış oldumu ayda 150-200 tl
yakıtda eklencek buna (gaz 200-225 felan oluyor)

Bu durumda kışın sabit harcama 1500 tl kadar.

Tabi cocugun kendi masrafları buna dahil degil
cunku onlar sabit degil. bazen ayda 200 bazen 300 tl olabiliyor.

Son düzenleme:
evliyim ama cocuk yok. bizde 500 gram kiyma 500 gram et ve 1 kg tavuk dahil
maydonoz dereotu marul domates salatalik kabak patlican patates sogan seftali elma karpuz dahildir pazar alisverisine.
agustos basinda pazara ciktim ancak bugun bitti ay basinda aldiklarim yani yarin tekrar cikicam.
temizlik malzemeleri market alisverisine dahil ama camasir ilaci almadim sadece yuzey temizleyici ve bulasik deterjani dahil. tuvalet kagidi kagit havlular dahil...
eskisehirde yasiyorum. 1 kg domates 50 krs yetiyor zaten pazardan aldim en pahali sey mantar 3 tl ve barbunya 3 tl bunun altinda genelde aldiklarim

canım ayda 500 gram mı kıyma tüketiyorsunuz ve 1 kg lık tavuk o zaman cogunlukla sadece sebze yiyorsunuz. Şöyle diyim
yani hic meyve almasak haftalık sebze (pazardan) 20 tl altına inmesi mumkun degil , meyve almaya kalktın mı bu 35-40 tl altına
inemez (mesela 1 salkım üzüm 1 kilo seftali 1 kilo armut 1 kucuk kavun 1 kilo incir =15 tl den az olmaz). Buda ayda 100-120 tl sadece pazar alışverişi demek. Siz o zaman gercekden az yiyorsunuz yada biz cok fazla tüketiyoruz. Bizde 2 tencere yemek pişer 2 gun gider
buda ayda 15 defa yemek pişmesi demek ki 2 şser tencereden 30 tencere eder. Bu ayada 30 farklı yemek demek. Hadi yemek 3 gun gitsin desek 20 tencere 20 yemek demek, taze fasulye, kuru fasulye, mercimek, ıspanak, patlıcan, pırasa, pilav, makarna .......
En az harcadıgımızda bile pazarımız 80 tll altına inmez onda da mutlak bi şekilde bakliyat felan alırız marketten. Sizin hesap cidden
çözemedim demek biz hakikaten cok yiyiyoruz. 3. sonucta cocuk ne yiyecek ki bize göre

Canım tesadüf bu ya bende Eskişehir'de yaşıyorum bende pazara gidiyorum en uygun domates 75 kuruş o da şimdilerde bu aya kadar hep pahalıydı. Bir de 1 ay sebze malzemeleri ve meyveler nasıl duruyor bozulmuyor en önemlisi de kaç kilo alıyorsunuz da bir ay gidiyor ben bir hafta yapmasam o sebzeyi hemen yumuşuyor pörsüyor iki kişiyiz ama her hafta çıkarız pazara bir meyveyi her çeşidinden alırız dediğim gibi sebze ancak iki çeşittir et tavukta yapıldığı için hafta içinde. Ama yine 40 tl nin altına düşmüyor düşemiyor yani kışın meyve çeşidi daha az belki 30 tl oluyor. Çamaşır için bende bir alırım baya birkaç ay gider zaten de market için az geldi bana ne bileyim. Biz mi pahalı alıyoruz acaba. Dün çarpaya gittim iş çıkışı fasulyeyi 2 tl ye aldım, şeftali 2.5 tl, kayısı aldım 5 tl, üzüm filan vardı evde ama onlarda 2 tl den aşağı değildi patlıcanlar zaten 1.5 tl. Maydonoz, kıvırcık taze soğan hepsi 2.5 tl, domates 75 kuruştan 2 kilo 1.5 tl, taze fındık aldım 6 tl, limon aldım tanesi 50 kuruştan 3 tane 1.50 tl. 26 tl filan etti galiba. Bu da az aldığım yani. Eh bundan da az alınmaz zaten bir hafta için ki siz bir ay yettiğini söylüyorsunuz daha fazla kilo almanız lazım takdire şayan yani ben deterjanım herbirşeyim evde olsa bile 250-300 den aşağı market alışverişi yapmıyorum yani illa eksikler oluyor tabi buna kıyma tavuk dahildir. 15 tl pazar alışverişi gerçekten çok az aldıklarınıza göre ve bir aylık.

Son düzenleme:
Biz kahvalti ve aksam yemegi disinda is yerinde yiyorduk. ben ziyapasa nin orada cuma pazarina gidiyorum hatta yarin da pazara gidecegim yazarim buraya. eylul ayi icin masraf listesi cikardim 250 tl mutfak masrafimiz bu sekilde artma sebebi de evimizde su an dogalgaz yok tasindik tup masrafi eklendi. zaten dun itibari ile esimle knstum ve 1 ile 15 inde ayda iki kez pazara cikmak fazlasi ile yetecek. Yarin sizi de cuma pazarina beklerim. evet 1.50 krsa domates var 35 krsada var. f/p a baktigimda bana uygun olani seciyorum.

domates seftali ve patates cok tukettigimiz
kabak vb sebzeler 1 kg i bi ay yeten sebzeler.
her gun en az iki cesit yemek yapsam 4 gun yesek zor bitiyor o nedenle tek ceside dusurdum. dokmemek ve bayatlamamasi icin
1 kg kabak ile bi ayda 3 kez kabagin bulundugu yemekler
500 gram kiyma ile de 1 kez kofte 3 kez yemek yapabiliyorum.
bize yetiyor size yetmeyebilir.
biz cok meyve yiyen insanlar degiliz. karpuzaliriz aldigimiz gun az yeriz sonra atmak zorunda kaliriz.
o nedenle yedigimiz meyveleri aliyoruz elma ve seftali muz curumeden yedigimiz meyveler onlardanda
en fazla 1 kg aliyoruz yoksa onlarda curuyor.
genelde meyve olmazsa da aramayiz sirf almak icin aliriz.
ayin 5 gununde sirf etle ilgili yemekler ; 10 gununde etli yemekler kalan gunlerde sebze yeriz.
ayda 2-3 kez disarida yeriz.
ben tum fatura gider falan yazan biriyim buraya yazdigimda agustos ayi masrafimizdi.
artik eylul ayina basliyoruz ve 250 tl ile kapatmayi bekliyorum bir daha ki ayida .

Biz de karı koca çalışyoruz sabahta sandviç yapıp işyerine götürüyorumakşamda evde yiyoruz ama 1 kilo kabak zaten 5 tane filan ancka geliyor misal kabak dolması yapsam 1 kg ile iki günde bitiyor. Hem zaten ben her hafta değiştiriyorum aldığım şeyleri iki hafta arka arkaya aynı sebzeyi de yemez eşim bende yemem çeşitlilik lazım. 500 gr kıyma ile ben ekmekli filan köfte yapıyorum o akşam yenip birazda kalıyor öbür güne ama yanına illa bişi yapmam lazım. Yeniyor yan bizde. 500 grama hem köfte hem 3 çeşit yemek iyiymiş be herhalde yemeklerimi az kıymayla sevmiyorum. Dün ayıptır demesi karnıyarık yaptım tabi bu sefer fazla yaptım 7 patlıcanla 400 gr kıyma gitti yağı filan gidince ancak. Patlıcan mesela 1 kiloya gelse gelse hadi 5 tane gelir karnıyarık yapsan birer tane bile yeseniz iki gün gider ancak. Dediğim gibi 1 kiloyu 2 hfta yetirsem bile eşim arka arkaya iki hafta patlıcanlı yemek ya da kabak yemez ben de yemem bayar, cuma pazarına gitmeye vaktim yok önceden yunus emre kampüsünde çalışıyordum gidiyorduk ama sonra eşimin olduğu kampüse iki eylüle geçtim yazları çarpaya kışları c.tesi pazarına kapalı pazara gidiyoruz arabayla. Tabii herkesin bütçesi, yeme alışkanlıkları, miktarları farklı bende biz az yiyoruz sanırdım

Son düzenleme:
biz aylık mutfak alışverişine 250-300 tl harcıyoruz pazar ve marketle birlikte ( et hariç kurban da kesilen eti 2 kişi zor bitirioruz tavuk dahil) (su ve ekmek hariç)
pazarım her hafta 20 tl tutar ben her hafta mutlaka çıkarım pazara az alırım ama her hafta çıkarım vede her gün yemek pişiririm az yaparım ama taze yeriz mesela 1 kilo fasulye almam yarım kilo alırım 1 kilo mantar almam yarım kilo alırım kabakda öle yarım kilo meyveyi aşırı tüketioruz :)) 3 çeşit meyve alırım yazın üzümü 2 kilo alıorum vede kavun alıroum:)
pazara genelde akşam üzeri çıkarım çok ucuz oluyo:)

marketimde 200 tl gibi bişe tutar genelde
ben stok yapıyorum mesela tuvalet kağıdını taa geçen sene almıştım 32 liklerden 8 tane almıştım uygun buldum bulaşık deterjanını uygun buldum 10 tl aldım sıvı uygun buldum 3 teneke aldım yumuşatıcı,sıvı sabun,diş macunu,makarna,bulgur,çay,şeker,salça,kahve,kakao,puding bozulmıcak herşeyi stok yapıorum denk geldikçe hepsini aynı ay almıorum ama mesela bu ay deterjan almam lazım ve diğer şeyler :) 150-200 tl gibi bişe var kafamda o civar tutar:)))) uygun buldukça kaçırmıyorum bu market alışverişimde baya etkili oluyo

mutfağa ayırdığımız bütçe 400 tl stok yapmışsam harcadığım miktar 350 ye kadar çıkabiliyor ama genelde 250-300 arası harcıyorum
kalanıda biriktiriorum kumbaram var:)

Ben eskiden sinirsiz harcarsim esim iki aydir 650 tl + 70 lira ticket verio sadece haftada bi gun evde yiyor tum öğünler dahil bazen o da olmuyor yani kahvaltı bile yapmıyor evde veçen ay 7si bayramdi ayin birinde verdi parayı 5inde bitti :) tekrar 26sında verdi ikinci parayı bi gun para cekmemis 100 lira borc verip 150 lira olarak geri aldım faiz koydum ona ragmen bugun itibariyle para bitti ahahaa para problemimiz yok kendi evimizde oturuyoruz ama eşim parayı idare etmeyi öğrenmemi istiyor iki senedir belki elime ayda 3 bin liradan fazla para gecmiştir ama hiç para falan biriktiremedim ya illa ki bir şeyler çıkıyor gidio para . Uno sofra ekmek alıp buzdolabına koyarım tarihi geçene kadar bitmez. İçecek için falan çok gidiyor genelde. Tuvalet kağıdı konusuna karılmıyorum hep en kalitelisini alırım 32 li ya da 26 lı yatılı çok miaafir gelmesinerağmen hatta 5 ay kalan bir miaafirimiz bile oldu bir yıl içinde 5. tuvalet kağıdını yeni aldım. kaliteli tuvalet kağıdı çok daha ekonomik . Faturaları da eşim ödüyor. Gerçi bu ay turşu konserve falan derken baya bir miktar pazarda ve kavanoz için gitti. neyse kışa yatırım oluyor Sanırım sorun bnim hala işsiz olmam ve can sıkıntısınsan fazla alışveriş yapmam. Evde her sey hep fazlasıyla bulunur bir şeyi bitmeden önce alırım eşimin çalışma düzeni yüzünden alışverişi kendim yapmak zorunda kalıyorum ve tek seferde yapamıyorum markete her gittiğimde de mutlaka gereksiz bir şeyler alınıyor ilk defa geçen birlikte gittik balık salata malzemesi tuvalet kapıdı iki çeşit meeyve 80 lira tuttu bunu düşününce 300 lirayı geçmemek çok gerçekçi görünmüyor bizim için bu ay yetirmeye kararlıyım.

Bu ay su ana kadar yaptigimiz masraflar ;
9 tl kiyma
15 tl tavuk
10 tl balik
15 tl pazar
60 tl market
10 tl ikinci pazar
30 tl ekmek
+
149 tl bu ayki gida

15 tl tup
15 tl su
20 tl su

199 tl
anneler geldigi icin arttimasrafar azicik ama olsun can sagligi onemli

ay sonuna kadar ayirdigim butcemden 51 tl kaldi oda ekmek ve su icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…