Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

vaay 9 sayfalık tebrik helal :)) ben de tebrik ederek elim boş gelmeyeyim diyorum....

belki biliyorsunuzdur ama bu yaz öğrendiğim ve patlıcan sevmeyenleri bile kandıran püf noktası; karnıyarık için patlıcanları kızarttıktan hemen sonra sıcak su dolu bir kaba batırıp çıkarın ne fazla yağ kalıyor ne acılık ne başka bişey ve kebap gibi oluyor valla...ben denedim tecrübe ile sabittir...

bir de ben de kestaneyi çok severim bilen varsa pratik bi kestaneli pasta, tatlı, puding, püre vsvs tarifi verebilirmi ???

şimdiden teşekkür edeyim ben de....

Son düzenleme:
Ben de patlıcanın az yağ çekmesi için bir püf nokta vereyim.Patlıcanları temizleyip dilimledikten sonra kağıt havlunun üzerine tek kat dizin ve tuzlayın.Üstüne tekrar kağıt havlu serin ve en üste de ağırlık koyun.Bu şekilde 1 saat kadar bekletirseniz patlıcanlar hem fazla yağ çekmiyor hem de helva gibi pişiyor..

Son düzenleme:
herkese merhabalarr =)libyanacım ellerine sağlık çok güzel bir topikk hepimize hayırlı uğurlu olsun inşaallah=)=) ben gelene kadar sayfalar akıp geçmiş maşalahh

selam hanımlar..
libyana iki gün önce fırında patatesli sucuk tarifini yaptım .. yaparken yogurdu unutmuşum lezzetinde farklılık yaratır mı?
yaptıgım yenmedi ,damak tadımıza mı uymadı anlamadım ama sıcakken kenarından aldılar o kdrcık.üzüldüm inanki..

ohh maşallahh royal benım yaşımdan10ay büyük tarif defterinn var=)=) emiinim süper lezzetler mevcuttur paylaşımlar için gözlrim yollarda bekliyor olacağmmm

Ya ben kestane kebap yaptığım zaman direk tüketiyorum,başka bir şey için saklayamıyorum ki..
smeagol cnm birazcık sabredip yemezsenn kestanekebapları =)=) kuru şeklde soyup sakla aşurelerede muhteşem oluyoo =)=)

burda çok güzel tecrübeler edineceim inşallah çok dğeişik ve leziz tarifler bulacağıma inanıyorum bende ilk tarifimi yarın resimli olarak paylaşıcam inşallajhh=)=)

ramazan topiğimiz çok güzeldi.burasıda onun devamı gibi olmuş.çok sevindim böyle bir topik açıldığına.hep birlikte güzel lezzsetler paylaşacağız inş.

Bu arada kayın valdem kestaneninüsütne kül tabağı gibi sert bişiyler vurup kırıomuş =)=) buda çizmekten daha kolay tabiki =)=) bilginize hanımlarr

smeagol cnm birazcık sabredip yemezsenn kestanekebapları =)=) kuru şeklde soyup sakla aşurelerede muhteşem oluyoo =)=)

Tavsiyene teşekkürler bluecum ama ne yazık ki aşure hususunda fazla seçiciyim,içine kattıklarım sınırlıdır..

smeagoll hiç denememişsinn bi denemeni tasıye edeırm cnm harika oluo=)=) bende aşureye bayılırım annem de pek guzel yaparr

hanımlarr acil yardımınıza ihtiyacım var =) yarın evliliğimizin 6. ayını kutlamak isityorum onun içinde güzel bir sofra kurmak istiyorum değişik bişiyler olsun soffarada vede çalışıyorumm =)=) akşmdan biraz hazırlık yaparım bide eve dönunce bişiyler hazırlarım ama neler hazırlayabilirim lütfen yardımcı olunn bana=)

Libyana'cım sürekli takip ettiğim kişilerden birisin, bu başlıkla daha iyi bir takip mesafesi yakalayacağım inşallah. Kolay gelsin :)

iki kişisiniz sanırım yaprak sarabilirsin zeytinyağlı hoş bir lezzet:)

berencım sağol cnmda yaprak birazcık zor olur buzluğumdaki hazr yaprklarımda bittii bu akşm pek sarma şansım yok yanı zeytinyağlı bibermi doldursam acaba dolma demişken =) başka fikirlerin varsa alım cnm

dolma biber olabilir.. yanına da hafif bir salata olur yemeklerden ne yapmayı dusunursun bilmiyorum ama..hazır yıfkadan da bir börek..sodalı börek olabilir.

aaaaaaa tum bekarlar burda beni niye cagırmadınz kızlar o guzel tarif ve bilgilerden azda ben yararlanayım dimi .
Şaka bi yana gercekten hoş bir topik olmuş eline saglık libyana
Bu arada sympatique hemşom ıspanaklı tarifine bayıldım denicem eline saglık

Son düzenleme:
sinoplu 57 =) yemke olarakta hiç bişiy belirlemedim henuz börek srmyı düşünüorum sodalııgaleta unlu kımlıkuşüzümlü falan=) salata da meksikafasulyeısnddenmı yapsam die düşünmye başladım şimdi=)=) zeytınyağlı bıber dolması ama yemek ne etçem benn =( bide soframı nasıl süsleesmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…