Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

kızlar nolur yardım edin lahana sarıcam da lahanayı ortadan ikiye kestim şimdi nasıl haşlıcam hepsini aynı tencerenin içine atıyım mı anlamadım bişi

lahana dolması hımmm
bunu da ekliyorum yakında yapılacaklar listesine :))
canım yaprak yaprak yapıp, normal suya koyup haşlıyorum ben ama doğru mu bilmiyorum, arkadaş kaynar su demiş.

ÇİĞDEM_K Libyana'nın tariflerinde var süpper bir tane kestaneli tarif. bir göz at istersen. kolay gelsin :13:

Son düzenleme:

gerçekten çok güzel oluyor bölesi seneler öncesine dönüyorsunuz (off yaşlandıkmı nedir yaaww:)))) ) tarif aldıklarımın çoğunun yanında isimleri vardır amaa deneyipte çok beğendiğim süper dediklerimin yanınada 3 artı veya 3 çarpı işareti koyuyorum:))))

önce kurutman daha sonra demlemen gerekiyor. genişçe bir tepsiye yayıp evin içinde tutman yeterli. güneşe çıkarmana gerek yok. 1, 2 hafta içinde kuruyor zaten.

lahana dolması hımmm
bunu da ekliyorum yakında yapılacaklar listesine :))
canım yaprak yaprak yapıp, normal suya koyup haşlıyorum ben ama doğru mu bilmiyorum, arkadaş kaynar su demiş.

tatlım şimdi sen böle diyince hangisini yapcagımı şaşırdım

kızlar banada patlıcan közlemeli bir salata tarifi lazım.. cogu sofrada goruyorum bizim evde közleme hiç yapılmaz ama ben yapmak istiyorum ..

okuyunca ilk aklıma gelen tarifi döktürüvereyim hemencik:))
bende patlıcan közlemeyi marketlerde hazır satılan kavanozdakilerden alıyorum

közlenmiş patlıcanın içine göz kararı olacak şekilde koyu süzme yoğurt ,2-3 kaşık mayonez,sarımsak-az tuz, az karabiber koyarsanız çok lezzeetli bir salata oluyor
afiyet olsun..

çiğdem köfteler buzlukta hazır cnm fırnda tavuk yenı yapıldı yoğurt soslu oalrak arka arkaya aynı yemk çok gitmio şimdi hazırladım köftelerde fırınlık değil yağda kızrtmalık =( fırına atsamdtadı çok hoş olmaz gibimegelio =(

dedigin salata şık bir sofraya cok yakısır canım..
sofranın ortasına bir tane mum .. şık peçeteler..sonracıgıma birazda gül yapragı mis gibi romantizm kokan bir sofra..:)
sağol cnmcmm ikidene koysam kırmızı mum olmamı=)

kızlar banada patlıcan közlemeli bir salata tarifi lazım.. cogu sofrada goruyorum bizim evde közleme hiç yapılmaz ama ben yapmak istiyorum ..
cnm patlıcanları fırına att keşkem ateşte közleyebilsen=)=) ufak ufak doğra üsütne ister sarımsaklı istersende sade yoğurt yap yada patlıcanların üsütne ufak ufak soğan doğra zeytınyağ gezidr oda guzl olur cnm

çok teşekkür ederim ttlım yaa inş becerebilirim eğer yapabilirsem fotosunu çekip koyucam buraya
beren çok kolay cnm başarrsınn yaprkları üzüm yaprağı gibi haşla alt süt çevir kayanayan suda çıkart bak sarılıosa olmş demktir =)=) bnede evlndıkten sorna 1 kere sarma fırsatı yakalaıdm süper olmştu herkes bayıdlı=)=)

bu arada akşmdan börkelerimi sarım sigara böreğine karar veridm ben=)=) kruuköfte yanına patates kızrtsam yada bi arkdaşımız yazmıştı sağolsun domatsli sağonlı tavda mı yapsam eşim çok svrde fırın makrnayı =)=) yada şinitzel mi yapsam ımm =)=)

firina posette butun tavuk koydum
kac dakika pismesi gerekiyor?
tavuk 1 kilo falan...

Son düzenleme:

Pek çok şekilde patlıcan salatası yapabilirsin:
Közlenmiş ezilmiş patlıcan, közlenmiş ince kıyılmış sivribiber ,közlenmiş minik doğranmış domates, ince kıyım kuru soğan,2 diş sarımsak,zeytinyağı,limon ve tuz..
Közlenmiş ezilmiş patlıcan,yoğurt,3-4 diş ezilmiş sarımsak,tuz..
Ayrıca bir kabın içine ufaladığın etimeklerin üstüne ,yağlanmış limonlanmış ve tuzlanmış patlıcanı serip,üstüne sarımsaklı yoğurdu yayarak,en üstünü de közlenmiş kırmızı biber parçaları-kekik-pulbiberle süsleyebilirsin..

Hadi ilk resim benden olsun,bismillah...

kızlar nolur yardım edin lahana sarıcam da lahanayı ortadan ikiye kestim şimdi nasıl haşlıcam hepsini aynı tencerenin içine atıyım mı anlamadım bişi

Sevgili beren,kestiğin lahananın yapraklarını dikkatlice ayır ve kaynamakta olan suya at ,fazla bekletmeden ters-düz et ve çıkarır çıkarmaz soğuk suya at ki hemen erimesin..

çok teşekkür ederim ttlım yaa inş becerebilirim eğer yapabilirsem fotosunu çekip koyucam buraya

becerirsin hiç canını sıkma...biz kadınlar mutfağa girmeyegörelim...içine azcık sevgi de kattık mı muhteşem şeyler çıkar ortaya...hadi bakaım şimdiden afiyet olsun...

çok teşekkür ederim hepinize ya ilk denemem inanın çok yardımcı oldunuz şimdi mutfaga gidiyorum eğer güzel yapabilirsem resmini çekicem kızlarrr:)

bu resim muhteşem :))

.

Teşekkür ederim..

çok teşekkür ederim hepinize ya ilk denemem inanın çok yardımcı oldunuz şimdi mutfaga gidiyorum eğer güzel yapabilirsem resmini çekicem kızlarrr:)

Resim bekliyoruz..

benimki normal turbo firin 200 derecede

Benimki de turbo ve 200 derecede yaklaşık 1 saatte pişiyor.Tabi şebeke voltajında bir problem yoksa..

Son düzenleme:
benimde ogrenecek cok seyim var,
en cok ogrenmek istedigim seyler neyin yaninda ne gider hic bilemiyorum cok beceriksizim bu konuda
burayi takip edicem.insallah birseyler kaparim
defterimde hazir bazilarini not ettim bile,

Aman Allah'ım :)
1 gün geçmesine rağmen ne kadar güzel,gönüller kenetlenmiş şimdiden,maşaAllah subhanallah!
Bugün inanılmaz yoğundu bizler için ve aynı tempo devam etmekte arkadaşlar.
Bu dayanışmayı görüp,mesajlara şöyle bir göz gezdirince yazmadan edemedim!
Harika bir dayanışma,böyle devam ederse,çok daha derin ve tatlı gelişmeler olacak gibi,haydi hayırlısı..
Kalemler / defterler hazırlanmış,adeta Pembe Mutfak Okulu okulu oldu,çok güzel :)
Sorularınızı ilgili ve deneyimli arkadaşlarım cevaplandıracaktır,-emeğinize sağlık-
Ben de işlerimi bitirince,tekrar bakacağım naçizane,ayrı ayrı cevaplamaya çalışacağım inşallah.

Bu arada Lezzet'le ilgili mesajlarınız geliyor arkadaşlar,evet,bu ay iki cici tarifimizle Lezzet Dergisi'ndeyiz.İlgi ve desteğiniz için gönüller teşekkürler..

Son olarak,yakın zamanda tariflerimiz,bir radyo kanalında sizlerle buluşacak!

Herkese Lezzetli günler!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…