Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

birazcık yemk fikir buldum kendıme =)
çorba (mercimek pirinçli sarımsaklı)
kuru köfte yanına ne yapılır iblemıorumda=)
fırın makarna
galeta unlu börek yada sigara böreği
salata
dvmınada böle salata gibi bişiler yapım diyorum ama hangi çeşit salatalar olabilir ki acep

kızlar patlıcanları soğuk yağda kızartın bakın ne yağ kararacak nede yağ çekecek ben artık öyle yapıyorum soğuk yağa atın patlıcanlarınızı.

libyana öncelikle hayırlı olsun canım çok faydalı bir bölüm.
özellikle ben gibi mutfağa yeni alışmaya çalışanlar için çok makbule geçecek
fırsat buldukça takip ediyor olacağım güzel paylaşımlarımız olmasını dilerim sevgilerimle...

Hayırlı günler arkadaşlar

Topicte ki arkadaşlarımız çoğalmış ne güzel

Son düzenleme:
Libyana ablam; topiğimiz hayırlı uğurlu olsun.

hemen bir sual edeyim. şu sütlü buzluk böreğinin iç harcına yumurta akı çiğden mi konuyor? başka harçla da yapılabilir mi? üstüne serpilen un nasıl bir etki yapar? :26: ne çok sual ettim yahu
yarın arkadaşlar gelecekler de farklı bişey yapayım istedim, her tarifi deneyemiyor insan ama kaynak Libyana olunca düşünmüyorum bile Allah'ın izniyle güvenim tam sana.
hürmetlerimi sunarım...

nacizane bir servis önerisi:
ben köfte kızartacağım zaman önce köfteleri kızartırım, onları tavadan alır iri doğranmış biberleri kızartırım aynı tavada, onları da alırım halka doğranmış soğanlara da aynı işlemi uygularım. en son halka doğranmış domatesleri önlü arkalı çevirdikten sonra köfte- biber- soğanı eklerim. tencerenin altını iyice kısarım kapağını kapatıp 2-3 dakika demlendirir öyle servis yaparım. yanına sade bir pirinç pilavı, cacık, turşu çok güzel gider

mangal tadında olur. eşim özellikle domateslerine bayılır.

ANCAK! köfteyi beceremiyorum. ahh annemin köftelerinden bi becerebilsem hazır köfte harcıyla yapıyorum mecburen.

süpper ötesi köfte tarifi isterim aplalarımdan kardeşlerimden... :26:

naçizane tavsiye...kur köfte yerine fırında patatesl yapsan köfteyi ya da fırında tavuk...fırnda tavuk çok kolaydır kuru köfteden daha az el oyalar hem debnce günün anlam ve önemin daha çok uyar...

ben kabak yada patlıcan salatası yapardım (eşim bayılır) ama sizin dmak tdını tabi

arkadaşlar ben de patlıcnlı milföy böreği yapacağım az sonra....

minik bir püf noktası. milföyleri iyice unlayıp açacağım (3-4 katı büyüklükte oluyor) sonra harcını koyup bohça böreği ya paçanga gibi sarıp fırında pişireceğim (ilk defayapacğım umarım güzel olur olursa yazarım)

dedigin salata şık bir sofraya cok yakısır canım..
sofranın ortasına bir tane mum .. şık peçeteler..sonracıgıma birazda gül yapragı mis gibi romantizm kokan bir sofra..:)

kızlar banada patlıcan közlemeli bir salata tarifi lazım.. cogu sofrada goruyorum bizim evde közleme hiç yapılmaz ama ben yapmak istiyorum ..

merhaba bayanlar!
ben de geldim. mutfağı çok sevmekle birlikte fazla pratik olmayan bir kardeşiniz olarak derin bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmeye...
libyanacığım, beni çekirgen olarak kabul eder misin
çok faydalı olacağına inanıyorum topiğin.
öyle ki, hemen "sık kullanılanlar"a ekledim bile :13:
sevgiler...

kızlar nolur yardım edin lahana sarıcam da lahanayı ortadan ikiye kestim şimdi nasıl haşlıcam hepsini aynı tencerenin içine atıyım mı anlamadım bişi

kızlar nolur yardım edin lahana sarıcam da lahanayı ortadan ikiye kestim şimdi nasıl haşlıcam hepsini aynı tencerenin içine atıyım mı anlamadım bişi

öylece haşla canım...lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlaman gerekiyordu..yani annemle öyle yapmıştık

dene istersen ama şimdi ayırmaya kalkarsan parçalanabilir

Son düzenleme:
öylece haşla canım...lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlaman gerekiyordu..yani annemle öyle yapmıştık

dene istersen ama şimdi ayırmaya kalkarsan parçalanabilir

peki ne kdr haşlıcam canım bide soğuk suyu koyup ölemi haşlıyım yoksa sıcak suyu kaynatıyım sonramı atyım lahanaları

kaynar suda haşla....

pişmesin yapraklar yumuşatıp sarılır kıvama gelince çıkar....

ama ben hala kestaneli tatlı kek vsvs tarifi bekliyorum yoksa başka forumlara kaçcam ona göre

selam.. nefis bir hava vardı bugün. ben de dışarı çımışken kestane aldım :))) dün konuşuldu canım çekti...
bende bir soru sorayım,
elimde taze toplanmış kuşburnu var. kurutmalımıyım yoksa tazeden de çay yapılıyor mu, ve nasıl yapıcam demleme usülü mü, kaynatıcak mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…