Mutlu evlilik var mı

Peki siz nasıl mutlu olursunuz? bunu düşünmek gerekiyor o zman degıl mı?
Ben çok düşündüm ama hiç bir yol bulamadım ailemden uzak bir şehirde kamuda görev yapıyorum ve bulunduğum şehirde hiç kimseyi tanımıyorum iletişim kuramıyorum zaten pandemi dönemi kurabilmem de mümkün değil çocuklarıma bakmama destek olacak kimse yok yanlış başıma ev iş çocuk döngüsünde kayboldum eşim bizi uzaktan seyredip arada ihtiyaç gidermek için döngüye katılan ihtiyacı giderilince seyirci koltuğuna dönen biri gibi ona kalsa her şeyimiz var ben yok yere kavga çıkarıyor huzur bozuyorum ama yetişemiyorum ne onlara ne de kendime iki sayfa kitap okumayalı o kadar uzun zaman oldu ki kendimi açlıkla imtihan ediliyor gibi hissediyorum

İşte o da karşındaki adama bağlı be ablam, seninki kıymet biliyormuş birlikte ilişkinizin boyutunu değiştirmişsiniz. Burada bahsettiğimiz en ufak tartışmada kapıyı vurup çıkmak değil, yeri gelir sen tamir edersin yeri gelir eşin eder anlaşmazlıklar muhakkak olacaktır. Lakin insanı derin ve istikrarlı bir mutsuzluğa sevk eden evlilikler de var onların bitmesi daha hayırlı oluyor. Yoksa evlilik sürekli mutlu olunan bir kurum değil ki, hayatın kendisi öyle değil bir kere.

Mutlu evlilik vardir tabi de mutluluk oyle surekli olan bisey degilki..Zaten surekli mutlu olsak sıkıcı olurdu bence..Mutlu evlilik demeyelim de mutlu kadin diyelim biz ona..Bence mutlu kadin ozguveni ve cesareti olan kadındır..Elgördülük yasayan, baskalari icin kendini ikinci plana atan kadın mutsuzdur ve evliligi de mutsuzdur..Cevremde de ne kadar cesur kadin varsa hepsi mutlu..Karisik yazdim galiba

İnstagrama baksan herkes kocişkosuyla mutlu, kk ya baksan adamları bi kaşık suda boğmak istiyorlar.
Neden?
Çünkü her platformda paylaşılacak şey farklı.
Mutlu evliliğin sırrı diye birşey var mı bilmiyorum ama genel olarak mutlu bir insan olmanın sırrı vardır, bu da evliliklere yansır. Kişiliği gelişmiş, kendini gerçekleştirmiş insanlar genelde mutludur, bu sebepten de çoğunlukla evliliği yürütebilir

Sürekli, her gün her dakika mutlu olmak mümkün değil. İki insanın bazen farklı istekleri, düşünceleri olur. Ters düşülür, kavga da edilir. Anne babayla da yaşanır bunlar aynı evde, normal. Ama önemli olan saygıyı bozmadan yapabilmek.
Tartışmaların çok nadir olduğu, iyi anlaşan çiftler var tabii ki.
Ben mesela evlendiğim için mutluyum. Mutlu bir evliliğimiz olduğunu düşünüyoruz. Ama ayda yılda bir de olsa tartıştığımız, küsüştüğümüz oluyor

Kendi gerçekleştirebilecegı bir ortamda bulunmalı, sosyal agı duruma uygun olmalı ve eş kişisi bunu desteklemeli. Kendini gerçekleştirebilmek başlı başına kişinin kendisiyle ilgili degildir ki. İnsan kendisi cevresi ve yaşadıklarından oluşan bi canlıdır nihayetinde.

Evet, zaten bunu tamamlamış insanlar evlenmeli bence. Veya çoğunlukla başarmış insanlar diyelim, çünkü ülkemizde bazı şartlar gereği kendimizi gerçekleştirme oranımız biraz düşüyor malum.

Üstünüzde çok sorumluluk var yorgun ve mutsuz hissetmeniz normal. Eşiniz de destek olmuyor. Peki ağlamayana meme yok misali, siz paslasanız eşinize bazen işi gücü bazen çocukları? Çıkıp bir yürüseniz veya balkonda çay kahve içseniz bile iyi gelir inanın. Kendinize özen göstermeyi öğrenmeniz lazım rahatlamanız için. Bu rahatlama eşinize de çocuklara da yansır, tıpkı şimdiki mutsuzluğun yansıdığı gibi.

Denedim Artık ev hep temiz olacak diye bir kaygım yok vaktimi burdan arttırdım biraz ama o vakti yine çocuklara harcarken buldum kendimi eşimden çocuklar için kabul edip çocukları aldığında en fazla 10 dakika sonra tekrar kucağımda buluyorum küçük kuzumu emme döneminde olduğu için çok yanlız bırakamıyor beni geçecek bu günler diyorum ama geçmeyecek öğrendim artık önce kocam için harcadım saatlerimi sonra kızıma şimdi üçüne birden yük arttı ama ben aynıyım taşıyamıyor artık galiba

Bebeğiniz ufaksa aranızın bozulması normal.
Bizim bebeğimiz 1 yaşını doldurana kadar çok didiştik . Yeni hayata adapte olurken zorladık birbirimizi. Ama çocuğun uykusu, yemeği düzeldikçe bizde eskiye döndük.
Çocuk her evliliği sarsıyor.
Kendinizi paralamayın ama. Eşiniz beklentinizi karşılamıyorsa siz de kendinizi yormayın.

Neden peki hep kadınlar? Eğer odak naoktası kadın ise neden hep şükreden sabreden idare eden kadın olmalı? Ben katılmıyorum yazdıklarınıza. Hele ki böyle bir cografyada asla.

Yani bunun bir sirri var mi bilmem ama karsilikli saygiyi yitrmedigin surece evlilik toparlanir ama saygi gidip birbirnn yuzune bakacak hal kalmadiysa bence zor...yani her evlilign mutlu mutsuz donemleri olur, bizm evlilikte ben daha acimasizim bunu fark ediyorum bazen kendimi torpulemeye calisiyorum ama bazen ipin ucunu kaciriyorum ne bileyim, hayata bakisinzla alakali mutluluk benim de hayatimda mutsuzluklarim var ama bunlar evlilikle alakali degil sanki

Olmuyor malesef eşimin dediklerini isteklerini yapmaya çalışarak mutluluk olmuyor baktım sadece yıpranıyorum artık asi ve isyankarım ona karşı
Sadece siz yaparsanız olmaz tabiki de karşılıklı olursa olur. Nasıl tavsiye de bulunabilirim ki size ama stres ve üzüntü çok hastalık getirir. Yuvanı bitir demek kolaydır ama sonuçta kolay kurulmadı. Eşiniz de kabul ederse aile terapisine gitseniz çok iyi olur belki eşinizde birşeylerin farkına varmaya çalışır ..

Var tabi mesela ben esimle cok mutluyum.formulu zamanla birbirini tanimak birbirinin sinirlarina saygi duymak.surekli beklenti icinde olmadan anlayis uzerine kurulan evlilik gayette mutluluk getirir.tabi isin icinde dogru adami secmekte var

Eşimle mutluyum. Ev işlerinde yardımcı olur, benimle ilgilenir zaman gecırır.Bana deger verir.Ev işlerine karışır. Orası batmıs, burayı temızlememıssın. Yok bak şurası yag olmuş.Bu konularda ne tav edıyor. Ve çok ailevi bu konuyada gıcık oluyorum. Sanki göbek bagı halaa üzerinde

Çok şükür rabbime hayatımda tek iyi giden şeyim evliliğim bozulmasın inşallah 4. Yılımıza girecez öyle çok büyük tartışmalarımız olmadı .En güzel formül biri sinirliyken biri susmasını bilmeli ayağını yorganına göre uzatmalı evde bi sıkıntı varsa o sıkıntı sizin olmalı iyi günde kötü günde diyerek asla o evden çıkmamalı ailelere bildirilmemeli hayati tehlike olmadığı sürece. Aileme saygı göstersin sevsin diyorsan sende onun ailesini sevmelisin gerçek anlamıyla onlar sana diken uzatıyorsa sen gül uzat ki mutluluğun kıskanılsın .ayy çok mu uzun oldu

Mutlu evlilik var. İki insan birbirini yeterince tanıyınca,gerçekten sevdiğine ve sevildiğine emin olup evlenince,aradaki küçük olayları mantık çerçevesinde çözünce mutlu evlilik oluyor. İki taraflı olması lazım. Bide herşeyden önemlisi düzgün karakter gerekli kim ne derse desin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…