Mutlu evlilik var mı

+1 kadınlar olarak eşle ilişkimize dengeyi bozacak kadar gereksizce önem verme eğilimindeyiz. Eş ilişkisi tabi ki önemli de anlatmaya çalıştığım başka bişey: hayatımızın merkezi kendimizden başka birşey olunca denge bozuluyor mutsuz olunuyor, geçmiş tecrübelerimden aldığım önemli derslerden bu. Boşanmalık evlilik örneklerine gerek yok (ha benimki öyleydi ve boşandım netekim o ayrı), en basiti evde akşam hırgür oldu diyelim, erkek biraz suratını sallıyor gidip yatıyor sabah da domuşa domuşa işine gücüne halı sahaya gidiyor kavgayı merkezden çıkarıyor. Kadın ise gece kurmaktan doğru dürüst uyumuyor, işe gidince yine düşünmeye kurulmaya devam ediyor falan. Ertesi akşam evde buluşuluyor adam yeaa sen daha orada mısın deyip kadını daha da çileden çıkarıyor :)) tabi ki her kadın ve erkek böyle değil ama bu şekilde olan kadın-erkek sayısı tersinden daha fazladır eminim. Evli de olsak üç çocuğumuz da olsa biz bir bireyiz, kendimize ait hayatımız ilgilenmemiz gereken bir "kendimiz" var bunu unutmamalıyız yoksa ilişkinin terazisi şaşıyor.
 
Hayata aynı noktadan aynı noktaya bakıyoruz galiba
 
Bence mutlu evliliğin formülü adam terbiye etmeye gerek kalmadan terbiyelisini almak. Ben evlenirken biraz toydum ya da saflık mı diyeyim bilinçli tercih yapmadım duygularımla hareket ettim daha çok. Ama mutlu evlilik var mı diye sorgulamalara girmiyorum çünkü var olduğunu biliyorum. Çevremde yaşıtlarımın evlilikleri genelde mutlu mesela.
 
Olmuyor malesef eşimin dediklerini isteklerini yapmaya çalışarak mutluluk olmuyor baktım sadece yıpranıyorum artık asi ve isyankarım ona karşı
 
Erkekler kadınlar gibi değil hayatı ilişkilerinin üzerine kurmuyorlar. İlişki hayatlarının bir parçası oluyor. Ama kadınlar maalesef öyle değil. Gerçekten şu masalları, saçma salak dizileri, evlendiler onsuza kadar mutlu yaşadılar tarzı filmleri kaldırmak lazım. Dikkatimi çeken bir örnek vereyim. Geçenlerde bu forumda biri eşim benimle konuşmuyor, konuşurken aşağılayıp tersliyor diye başlık açtı çok geçmedi haftasına hamileyim diye başlık açtı. İnsanlar bir ilişkiden gitmesi gerektiği zaman gitmiyor sonra hiç gidemiyor. Şurda eğitimle ilgili, komşu ile ilgili dertleri görünce mutlu oluyorum yeminle. Kocasını mutlu etmeye çalışana kadar kendisini mutlu etmek için çabalasa dünyayı değiştirecek belki ama farkında değil.
 
Evet benim evimi anlattınız
 
Bunun bence bir şifresi yok.Biraz şans biraz da aynı çerçeveden bakabilmek,konuşabilmek,anlayabilmek,uyum,saygı,güven vs vs.Evlendik diye cıvıtmamak saygıyı elden bırakmamak laçkalaşmamak yüz göz olmamak.. Ama adamda iş yoksa (şans) ne yapsan olmaz.
 
Özel bi sifrasinin olduğunu düşünmüyorum karşılıklı anlayıştan başka. Ayrıca mutlu evlilik var ama mutlu hayat diye bişey yok. Yani herkesin sorunları var. Sorunu eşiyle olmayan ama başka başka alanlarda sorun yaşayan bir sürü insan var ve bu sorunlar da ister istemez evliliğe yansıyo.
 
Çok doğru dedikleriniz, kimi kadın erken farkına varıyor bunun. Ya fıtrat olarak bencil (iyi anlamda yani) olup kendini iyi koruyor veya çocukluğunda ailesinde çevresinde kötü örnekleri görüp ders alıyor. Ben nispeten geç anlayanlardanım, 25 yaşında ve evli idim, masal dünyasından çıkıp gördüğüm ışığa doğru ilerledim boşandım ve hayatım hep iyiye doğru gitti inşallah öyle de gider. Daha mutlu oldum, evliyken hayal bile edemeyeceğim hedefler edindim, kişisel anlamda çok geliştim. Ama cesaret edemeyip gördüğüm psikolojik şiddeti kanıksamış olsaydım kendi kişiliğimden vazgeçmiş olarak hiçbir zaman "düzelmeyecek" bir adamı düzeltme uğraşlarıyla, kayınaile sorunlarıyla ömrüm geçecekti.
 
Evlilikteki mutluluk, mutlu cocuklar huzurlu sıcak bir ortam, temiz düzenli bir ev, mis kokular gelen mutfak, başarılı ve sosyal cocuklar hepsi ama hepsi mutlu bir kadına baglıdır. Kadın mutluysa bunların coğu nispeten saglanır fakat degılse ne işi biter ne cocuklar içşn vakti olur, ne yüzü güler.
Mutlu kadın nasıl olunur peki? Özerk bir kadın mutludur, saygıyla dinlenilen, ev işleri üstüne yıkılmayan, cocukları yalnızca ona aitmişcesine yaklasılmayan, içindeki küçük kızı şevlatle sarılan, sosyal bagları koparılmayan, fikirleriyle özgürleşen kadın mutlu kadındır.
 
Sizin adınıza çok mutlu oldum
 
Ben herkesin evlilikle ilgili görüşüne saygı duyuyorum. Yanlız bana göre ve buda bi gerçekte ki evlilik imtihandır sabırdır. Çoğu tanıdım insanlar önceleri sıkıntı çekip sonra feraha çıkıyor pes etmiyor ve evliliğimi daha güzel anlayışlı nasıl yaparım yollarını arıyor bazı hocalarımızın bi sözü çok hoşuma gitmiştir; Evlilik tamircisi' diye ben bazı şeyleri söylüyorum ama yanlız ben demiyorum ayette hadiste geciyor. Yaşadım tecrübelerimde var uyguladım da ve benim eşimde başlarda çok sıkıntılar anlaşmazlık yaşayıp daha sonra Rabbim den yardım dileyip ibadetlerime Rabbime sığınıp sonuç esimide teşvik edip bu sefer beraber aşkla sevgiyle herseyimizi beraber yaptık. Zaman geçince eşim dönüp bana dediki hayatım biliyomusun düşünüyorum da senin yerinde başkası olsaydı nasıl olurdum acaba dedi bende anlamadım nasıl yani dedim dediki Allah'ıma şükürler olsun iyiki seninle evlenmişim senin sayende bazı kötü alışkanlıklarımı bıraktım şimdi ağzımdan dua eksik olmuyor sana daha bağlandım. Yani benim evlilik de görüşüm her zaman güzel tatlı dille konuşup birbirini doğru iyi huylara teşvik etmek zıtlasmamak tabii kolay olmuyor bazen ama herşeyin başı Sabırdır. Mücadele etmek. Tabii bu yolundan çıkmış sapıtmış erkek için değil.
 
İnanın ağladım okurken o kadar ihtiyacım olan şeyleri saydınız ki anlatamam
 
Al benden de o kadar. Buradaki çoğu kadının hayalindeki evliliği yaşıyordum belki ama bedeni bana uymayan bir elbise gibiydi. Çok geç olmadan aksiyon almam gerekiyordu ve boşandım. 1 yıl oldu. Hiç pişmanlığım yok inşallah da olmaz. Ne o zaman kendimi tamamlanmış hissediyordum ne de şu an eksik hissediyorum. Okuldan mezun olmak, işe girmek ya da çıkmak gibi o da bir tecrübeydi. Her an mutlu olsak mutluluk çok sıradan olurdu zaten. İnside out diye duyguların önemini, bilinçaltını konu alan bir animasyon var. İzlemenizi tavsiye ederim.
 
Üzmek istemezdim ama gercekten evlilikten anladıgım deneyimledıgım, gözlemledıgım kadarıyla evlilikteki mutluluk kadının mutlu olmasından gecıyor.
Doğru söylüyorsunuz eğer ben mutluysam çocuğumda mutlu çocuk mutlu olunca eşte mutlu döngü gibi bu sadece o kadar ihtiyacım olan şeyleri saydınız ki sanki beni gözlemleyip söylediniz
 
Doğru söylüyorsunuz eğer ben mutluysam çocuğumda mutlu çocuk mutlu olunca eşte mutlu döngü gibi bu sadece o kadar ihtiyacım olan şeyleri saydınız ki sanki beni gözlemleyip söylediniz
Peki siz nasıl mutlu olursunuz? bunu düşünmek gerekiyor o zman degıl mı?
 

Baştan yanlış yapılınca her şey yanlış gidiyor. Bence biz ne isteğimizi bilmeden hatta kendimizi bile tanımadan evlilik işine adım atıyoruz. Olgunluk yok çoğumuzda.. Ayrıca aşırı bağımsız ve kişisel yaşıyoruz
 
Mutluyum evlilikten. Ama keske eş ailesi hıc olmasa. Aynı sehırdeyız maalesef. Hedefım bı sekılde baska sehirde yasamak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…