biz küçükken annemgil çalışırdı yüzlerini bile göremezdik. tek hatırladığım annemle haftasonları kek yaptığımızdı
keki çırparken o çıkan koku var ya çok seviyorum o kokuyu...
nenem baktı bize. kkda tüm kvler gelse eline su dökemez o kadar iddialıyım2007 de öldü de kurtulduk. bunu da yazacağım öyle acıdı ki içim
hiç ezdirmedim kendimi. babamla çok kavga ettim, zaten hep ablam der bizim evin erkeği sensin diye
hayatta hep dik duruyorsunuz. çünkü yanlış yaptığınız da arkanızı toplayacak kimsenizin olmadığını biilirsiniz. işte bu yüzden garanticiyim ben
şimdi hiç bilmediğim bi şehre gitsem çekinmem mesela
bazen omuzlarımdaki yükü biri alsın istiyorum. azcık nazlanayım, aşkğımmm diyip yılışayım, çatır çatır yiyeyim parasını... niye kütüğüm ben?
Ben utaniyorumda : evet ben böyle bir aile ortaminda büyüdüm demeye:
ama öyle iste,malesef babami anlamaya calismakla öfkem arasinda celisiyorum...
demek ki aile ne kadar önemli,cocuklarinda saglikli bireyler olabilmesi icin.
cok hatalar yaptik bizlerde cocuklar olarak,ama belki dogruyu ögrenmedik diye,ama belki babamda dogrularini bilmeyen biri,diyorum ki hata nerde?
ama babamala armada malesef böyle hic birzaman baba-kiz iliskisi tam olarak olmadi,hatta cok az yasadim ben o duyguyu,ve halada yasiyorum
diyorum acaba icimde nasil duygular var babama karsi,birgün vefat ettiginde mi ögrenirimofff ne kadar yarali yüregim.ne kadar eksigim ve bogazimda dügümlü duygularim var
babam misal kardeslerim ergenlige gelince döverdi egitme niyetine,veya ciril ciplak soyup 13-14 yasindaki abimi sokaga atmistir
bu bende hep beni bile utandirip o cocuga acitan simdi büyümüs ama hayatinin uzun süreside hapiste gecmis bir abi olarak cok üzüyor...o ergenlik yaslarinda arkadaslariylan yaptigi hatalar sonucu olusan seyler.
Kırmızılı kısım hariç bütün yazını sevdimAyriyetten kütük falan değilsin belki biraz yorgunsun o kadar
ALLAHIM şu yasadıklarının hedıyesı olarak sana hayırlı bi eş nasıp etsin inşallah.. ben evlenırken cok korkmustum, ya evlılıgımdede mutsuz olursam dıye ama korkularım bosa cıktı şükür.. kurban oluram eşime
kendimi tam ifade edemedim orda. hani bazı kadınlar vardır ya böyle nazlı, kuaförden çıkmayan, çıtkırıldım ve bunların hepsini koca
parasıyla yapan... işte ben böyle olamam, çalışmazsam vay halime...
kendimi tam ifade edemedim orda. hani bazı kadınlar vardır ya böyle nazlı, kuaförden çıkmayan, çıtkırıldım ve bunların hepsini koca
parasıyla yapan... işte ben böyle olamam, çalışmazsam vay halime...
Benim oğlumda bu yıl üniversite sınavına girecek..Oğlum hep ya bizim olduğumuz şehirde yada bizide yanına alarak İstanbul'da okumak niyetinde..Senin yorumunu okuyunca bir kez daha rahatladım...Çok şükür zaten huzursuzluğumuz yok ama oğlum üniv.de de yanımızda olmak istediğine göre onu mutsuz etmiyoruz..
Ama ben bizden uzakta okumasını tercih ederim..Kendim için değil..Oğlumun gelişimini tamamlayabilmesi tek başına yaşamayı öğrenebilmesi için...Çünkü üniversite sadece akademik eğitim demek değildir...Sorunlarla ,hayatla tek başına mücadele etmeyi öğrenmek de bu eğitimin bir parçası olmalı...
Yapabileceğin en iyi şey hiç bir şeyi kafaya takmadan eğitimini en iyi şekilde tamamlamak ve ne olursa olsun sağlığın yerindeyse çalışmak...
Allah bütün çocuklarımızın ve senin yolunu bahtını açık etsin inşallah....[/QUOTE
İnş her birimiz istedigimiz yerlere ulasiriz. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurederim. Oglunuzun oyle dusunmesi cok guzel masaallah. Bi erkek cocugunun bu yaslarda ailesine bagliligi hep guzel sonuclar dogurur. Ama dediginiz gibi unv hayata atilma gibi kendi ayaklarimiz ustunde durmayi ogrenmeliyiz.
Mikado... Bu topiği açman harika olmuş...
Ne hikayeler var onca güçlü kadının altında...
Cudana senin hikayene ayrı bir yerde bakıyorum...
Babanı canı gönülden tebrik ediyorum. Allah ona güç kuvvet versin hayatı boyunca.
Teşekkürler Hayal.
Evet ne olaylar varmış meger, hepimizin küçücük çocuk yüreginde derin yaralar açan...
Ben kendimi bildim bileli kitap okumayı çok seven bir insanım.
Hatta ilkokulda sınıfta okumayı ilk söken ikizim ve bendik.
Ögretmenimiz ders işlerken biz kitapları sıranın altına koyar kitap okurduk.
Ögretmenimiz babamıza şikayet ederdi bizi, evde okusunlar derste degil diye :)
Olayları içten içe sorgulayan da bir yapım oldugu için zaman geçtikte kendimi psikoloji kitaplarının arasında buldum.
O kadar çok psikolojik kitap okudum ki sayısını ben bile bilmiyorum.
Ama ondan sonra olaylara bakış açım degişti.
Meslegimin de etkisiyle bir insanın davranışının altında mutlaka ama mutlaka bir sebep oldugunu,
bilinçaltında bunun yer ettiğini ve farklı şekilde sonuçlar dogurdugunu anladım...
Bu nedenle gözlem yetenegim, olayları analiz yetenegim gelişti.
Artık bir insanın gözlerine bakınca ne oldugunu, aklından ne geçtiğini anlayabiliyorum :)
Eşim maddi sıkıntı haricinde genel anlamda çok mutlu bir çocukluk geçirmiş..
7 yıllık flört sürecimizde eşim genelde olaylara pozitif yaklaşırken, çözüm üretirken, ben elimden olmadan karamsar, sorun üreten taraf olurdum :)
Sonra sonra anladım ki aslında her şey, yaşanılanlar insanların bütün davranışlarını etkiliyor...
Ben eşimi seçerken bile öldüm, bittim, çok seviyorum mantıgıyla yaklaşmadım.
Biliçaltıma işlenmiş bir baba modeli varken onun da her şeyi göze alabilecegini görmek istedim.
her koşulda her anlamda denedim onu. Tabi o farkında degildi :)
Ne zamanki emin oldum evet dedim ...
Allah'a çok şükür babam gibi, babalık vasfını yeterince yerine getiren bir insan...
Eşimle mesleklerimiz de aynı. Aldıgımız eğitimin de buna etkisi var sanırım.
Şimdi çocuklarımızı olması gereken anne- baba rolüyle yetiştirmeye çalışıyoruz.
Tek farkla;
Eşim mükemmelliyetçi, ben ise kuralcı, planlı, programlı bir insanım
( Eeee asker babanın kızı da ancak bu kadar olur :)
Bakalım bizler ortaya nasıl bir ürün koyacagız?
Tüm bunları neden anlatım biliyor musunuz?
İnsanların birbirlerini yargılarken sebebini sorgulaması için...
Burda pek çok insan mutsuz büyümüş. Ama kaç kişi anne-babasının neden böyle davranışlar sergilediğini,
belki de onların da kendileri gibi anne-babaları olan çocuklar oldugunu,
onlara da bunun ögretildiğini düşünüp anlamaya çalışması için...
Asıl gerçek sebebe ulaşırsak o zaman belki nefretimiz, kinimiz bir nebze hafifler diye düşünmeden edemedim...
Anlatmak istediğimi sanırım anlatamadım :)
Bence cok guzelde anlattin.
Iste bende hep bunu sorguluyorum.diyorum acaba babami ne boyle yapti.....ama tabiki bazi seylerin sebebi ne olursa olsun olmamasi gerek...
Bunu pek heryer de anlatmam ama anlatacagım
Bizim olayımız çok çok farklı
Annemle babamın mutsuz bir evliliği yoktu aslında,
ama babamın omuzlarındaki yük o kadar fazlaydı ki ,
bir de asker olmasının etkisiyle aşırı agresif, dediğim dedik bir adamdı...
Hala da öyle...
Babamın omuzundaki yük ;
Annem erkek kardeşime ( en küçüğümüz) hamileyken preeklemsi nedeniyle yüksek tansiyondan ,
beyin damarı tıkanıyor ve acil doguma alınıyor.
Doktorlar yaşamaz ölecek diyorlar annem için.
İkizim ve ben o zamanlar 4 , ablam 6 yaşında, ortada yeni dogmuş bir bebek
erkek kardeşimi babamın amcasının oglu alıyorlar biz bakarız diyorlar.
Bizlerse orda burda birilerinin yanında kalıyoruz.
Her şeyden habersiziz , bizlere söylenmiyor ama o küçücük yaşımızda aslında her şeyin farkındayız.
Babam arada geliyor bizi annemin yattıgı hastaneye ziyarete götürüyor
(başka bir şehirde)
Hatta bir gün hiç unutmuyorum beni de götür baba diye ne çok aglamıştım ve babam da götürmüştü...
Uzun bir hastane sürecinden sonra annem taburcu ediliyor,
ama sol eli ve sol bacagı artık kullanılamaz durumda.
3 yıl yatıyor annem. Babam altından alıyor, bu arada işe gidiyor(O zamanlar 6 yaşındayız) Yemek, ev temizliği, bizlerin banyosu,
çamaşırı ( ki o zamanlar merdaneli makine var) her şey ama her şey babam da.
(Bunu parantez geçeyim, otomatik çamaşır makinası çıkar çıkmaz babamın ilk aldıgı şeydir.
Kimsenin evinde yokken maaşının 2 katı fiyatına almıştı canım babam ve ne çok sevinmişti)
Bizler çok üzülüyoruz babam çok yoruluyor diyerek bütün ev işini ögrenmeye, annemin altından almaya başlıyoruz.
Küçücük halimizle ayaklarımızın altına tabure koyup bulaşık yıkadıgımızı bilirim.
Babam asla yapın demezdi, biz babamın haline çok üzülür kendimiz yapardık.
Bu arada asker olması nedeniyle şehirler degiştiriyoruz vs.
Akrabalarımızdan bir Allahın kulu da çıkıp da siz ne yapıyorsunuz demiyor...
Babam annemin iyileşmesi için hiç pes etmiyor.
Doktorlardan umudu kesince bitkisel tedaviye başlıyor. Lokman hekim kitapları, İbn-i Sina kitapları vs
aynı zamanda Tarihçidir babam ve çok araştırmacıdır, anneme bitkisel tedeaviler uyguluyor.
Veee 3 yılın sonunda tedavi sonuç veriyor annemin beyin damarları açılıyor, koltuk degneyi ile de olsa yürümeye başlıyor.
Bundan sonra babam artık annemi, bizi her akşam alıp yürüyüşe çıkarıyor.
Aradan zaman geçip annem koltuk degneklerini de atıp bagımsız yürümeye başlayınca babam annemi de alıp ,
yapılacak bir şey yok diyen doktorların yanına gidiyor.
Veee doktorlar inanamıyor, nasıl olur diyorlar.
Babam sizin başaramadıgınızı ben başardım diyor!
Ve anlatıyor neler yaptığını!
Babam! Canım babam! Fedakar babam!
Küçücükken canımız her şeyi istediğinde yapan, sadece hamur işi istemeyin kızım yapamam ,
dışardan alayım diyen babam !
Hakkını nasıl öderiz !
Allah başımızdan eksik etmesin seni!!!
Annem canım annem, çocuklugunuzu yaşayamadınız hiç kızım diyen sürekli aglayan annem!
Bu arada atladım. Erkek kardeşime babamın amcasının oglu ve hanımı 3 yaşına kadar bakıyorlar.
3 yaşından sonra babam onu alıp yanımıza getiriyor. Bir anlamda onu bizler büyütüyoruz...
Offffffffffffffff aglamaktan helak oldum yazarken ,
daha neler var da bu ancak bir kısmı ...
biz küçükken annemgil çalışırdı yüzlerini bile göremezdik. tek hatırladığım annemle haftasonları kek yaptığımızdı
keki çırparken o çıkan koku var ya çok seviyorum o kokuyu...
nenem baktı bize. kkda tüm kvler gelse eline su dökemez o kadar iddialıyım2007 de öldü de kurtulduk. bunu da yazacağım öyle acıdı ki içim
hiç ezdirmedim kendimi. babamla çok kavga ettim, zaten hep ablam der bizim evin erkeği sensin diye
hayatta hep dik duruyorsunuz. çünkü yanlış yaptığınız da arkanızı toplayacak kimsenizin olmadığını biilirsiniz. işte bu yüzden garanticiyim ben
şimdi hiç bilmediğim bi şehre gitsem çekinmem mesela
bazen omuzlarımdaki yükü biri alsın istiyorum. azcık nazlanayım, aşkğımmm diyip yılışayım, çatır çatır yiyeyim parasını... niye kütüğüm ben?
Bilmem ama bütün güçlü gördügüm kadınlar burada :)) buna ben de dahilim..Şaşırmadım hiç aslında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?