Mutsuz evliliklerin çocukları...

katılıyorum
o kadar küçük yaşta büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kaldım,büyük sorumluluklar yüklenip olgunlaştım ki
şimdi özellikle ikili ilişkilerde karşımdakinden de aynı sorumluluğu ve düşünceyi bekler oldum
yanı aptal yada kıt anlayışlı yada hiç anlayamayan,düşüncesiz insanlara hele erkeklere tahammülüm yok..
istiorum ki benden önce düşünsün,bana yol göstersin,anlasın,bilsin,üstlensin,taşın altına o da elini koysun ama nerdeeeee....

canım benim inşallah yakındır o günler sana kendini yıpratmamaya bak bilmiyorum okuyo msn ama okuyorsanda geleceğini düşün sadece ona odaklanmaya çalış kendini ailenin gürültüsünden soyutla mümkünse şimdi yapamıyorsanda ilerde mutlaka kulak tıkamayı öğreniceksin onlara çünkü herkes kendi hayatını yaşıyor ve hayat farkındalıktan sonra başlıyor asıl güzel bir gelecek seninle olsun ..)

ne demiş Sezen
YARALI,TEPEDEN TIRNAĞA HERKES YARALI,ALIŞILMIYOR ACIYA,YOK KAİDESİ KURALI.......

yalnız değilsin....

Güzel günler yakın elbette, netice de boşanıyorlar.. :) Annesinin ve babasının boşanmasına sevinen biriyim ben. Özellikle de annem için seviniyorum. Okuyorum canım, asla geleceğimden vazgeçmem. Hem kendim için hem de annemin ve kardeşimin geleceği için iyi bir işim olmalı.

Ama beni üzen sanırım babamın sırtını dönmesi. 1 aydır görüşmüyoruz ve bunu o istedi. Gerçi eskiden de görüşmezdik pek, annemden alırdı haberimi ama yine de beni seven ve bana değer veren bir babam olsun isterdim. Ama malesef yok..

Yine de mutluyum. Gelecekteki çocuklarım için iyi bir baba seçtiğime inanıyorum. Umarım güzel bir gelecek benim olur. Hepimizin olur.. :)

ne demiş Sezen
YARALI,TEPEDEN TIRNAĞA HERKES YARALI,ALIŞILMIYOR ACIYA,YOK KAİDESİ KURALI.......

yalnız değilsin....

Doğru, bu forumda bunu iyi öğrendim. Halime şükretmeyi, başkaları için üzülmeyi, yalnız olmadığımı. Çok teşekkür ederim..

Baskınlığımı inada dökerek..Yapmam dediğimi yapmayarak ve tükürdüğümü yalamayarak....

Sanki birisinin dediğini yapınca ezdi yada ezecek gibi.

Bir de her gittiğim yere uyum sağlardım, yapılacak iş varsa, bakılacak çocuk varsa bakardım. Kimse benden şikayet etmez bilakis "aferin" derdi.

Beklediğim o muydu acaba? İlgi, kabullenilme... Şimdi öyle değilim artık, gülümsüyorum hatta bir çok şeye, ama çocuklukta hiç kolay değilmiş.

Ay herşeyi yeniden yaşadım gibi
.

öncelikle bebişini hayırlısıyla dünyaya getirmeni diliyorum..:)evet bir çoğumuz mutlu ailelerin çocukları değiiliz belki ama bizim çocuklarımız öyle olmicak inşallah çünkü bilinçli insanlarız artık belirli şeylerden geçtik ve mümkün olduğunca yaşadığımız olumsuzlukları eşimize ve çocuklarımıza olumlu bir şekilde yansıtmak için varız sonuçta önemli olan ders almak diye düşünüyorum yani ailelerimizde gördüğümüz olumsuzlukları sevgiyi aşılamak varken kendi aile yaşantımıza yansıtmadıktan sonra mutluluk ve huzur bizimle olsun...)

Kendim yazmışım gibi hissettim..Aferin ! İşte bu kelimeyi duyabilmek için çocukluğumda çok uğraştım..

Eşimi çok sevdiğim ve güvendiğim halde ideal bir baba olduğu halde 2.bir çocuk daha düşünemiyorum...Geçmişim hiç yakamı bu konuda bırakmıyor..

Çok kardeş olmanın bir faydası yoktu ufaklıgımda

hımm sevindim o zaman senin adına .. :)zamanında bende çok istemiştim boşanmalarını ama annem için gidecek başka bir kapı yoktu malesef o kadar şanslı olamadık:S olsun babanda öyle bi adammış işte ilgisiz,savruk üzülme sen .. umarım herşey gönlümüzce olsun.. :))

İşte çocuk ailede ne görürse o normal geliyor. Benim babam da gece 12 - 1 den önce gelmezdi. Geldiğinde sofra kurardı anem aynen akşam yemeği gibi yenirdi.

Ailemde -biz çocuklar hariç- herkes sigara içer. Minibüslerde yazı vardır ya hani "sigara içmek yasaktır" diye, derdim ki kendi kendime neden ki acaba yasak.

Benim evimde içiliyor ya heryerde içilir ve doğru bir şey sanırdım. Yada babaların eve geç gelmesi normal gibiydi. annem sinirini bizden çıkardıysa da gözden çıkarmadı hiç. Hatta hala der ki, "sizi kendim için doğurdum ben, güvenmeseydim bakabileceğime doğurmazdım". Hatta isterdim ki babamla ayrılmadan evvel bir çocukdaha yapıp ayrılsaydı, nasılsa biz bir aradaydık.

Kardeşimi çok seviyorum ama bende senin gibi bir kardeşim daha olsun çok isterdim. :) Aile ve kalabalığa özlemden mi bilmiyorum ama çok isterdim..

Anlıyorum.. Umarım şimdi daha iyi şartlarda yaşıyordur annen? Bütün annelere Allah güç ve sabır versin ne denir ki başka..

Son düzenleme:

Böyle bi konu gördüğüme cok sevindim yazayı dedim ben sizin yaptıgınız baslıga tamı tamına uyan cocugum ısste. Evli degilim okuyorum ailemle yasıyorum tabı halen hep aynı seyler hep hep hep. kesinlikle herkese söylüyorum eger durumunuz elveriyorsa bosanın eger gercekten ortada buyuk bı sorun varsa aldatma veya kişilik bozuklugu gıbı . bunlara sabretmeyın anneler . Çocuklarım babasız buyumesın ayrı gayrı buyumesın veyahut yavrum sırf sızın ıcın sabrediyorum. bunları yapmayın annem önceleri hep kardeşleri ayırmak ıstemıyorum secım yapamam baban bırınızden brını kesın alır ben sızden ayrı kalamam sudur budur dedı sımdıde sırf sızın ıcın sabredıyorum falan dıyo ve tek annem degıl gecen bı ark konustuk oda hep boyle seyler dusunuyomuş bakın ben sıze soyluyum ben sırf bu evliliğin cocugu oldugum ıcın bıle yoruldum dusunun. hep sağlam durmaya guclu durmaya calıstım hep bunu bildim kendime. hep anneme destek olmaya calıstım bu sebeble de ikisinin arasında yasanan herseyı bıldım ve artık o evın cocugu kucugu statusunden de cıktım herseyı duydum herseyı ısıttım aannem gozlerımın onunde agladı herseye ben tanıklık ettım ve gercekten o kadar yorukldum kı bazen ev yıne gerılınce bıran once buyusem dıyorum sımdı dıyorum unv dısarda okucam yok dıyolar bız senden ayrılamayız dıyolar neden blıyomusunuz cunku ne olsa ıkısıde gelıp bana dert yandıgı ıcın bı o anlatıyo bı o bende aralarında dert küpü oluyorum farkında değiller anneme resmen asıgım ve hep onun ıcın yapıyorum ne yapıyosam onun ıcın ayakta duruyorum benımle mult olsun dıye calısıyorum. çok uzattım k.bakmayın ıcımı doktum :) bunu okuyun anneler dedıklerımı dıkkate alın

Benim oğlumda bu yıl üniversite sınavına girecek..Oğlum hep ya bizim olduğumuz şehirde yada bizide yanına alarak İstanbul'da okumak niyetinde..Senin yorumunu okuyunca bir kez daha rahatladım...Çok şükür zaten huzursuzluğumuz yok ama oğlum üniv.de de yanımızda olmak istediğine göre onu mutsuz etmiyoruz..

Ama ben bizden uzakta okumasını tercih ederim..Kendim için değil..Oğlumun gelişimini tamamlayabilmesi tek başına yaşamayı öğrenebilmesi için...Çünkü üniversite sadece akademik eğitim demek değildir...Sorunlarla ,hayatla tek başına mücadele etmeyi öğrenmek de bu eğitimin bir parçası olmalı...

Yapabileceğin en iyi şey hiç bir şeyi kafaya takmadan eğitimini en iyi şekilde tamamlamak ve ne olursa olsun sağlığın yerindeyse çalışmak...

Allah bütün çocuklarımızın ve senin yolunu bahtını açık etsin inşallah....

biz küçükken annemgil çalışırdı yüzlerini bile göremezdik. tek hatırladığım annemle haftasonları kek yaptığımızdı

keki çırparken o çıkan koku var ya çok seviyorum o kokuyu...

nenem baktı bize. kkda tüm kvler gelse eline su dökemez o kadar iddialıyım 2007 de öldü de kurtulduk. bunu da yazacağım öyle acıdı ki içim

hiç ezdirmedim kendimi. babamla çok kavga ettim, zaten hep ablam der bizim evin erkeği sensin diye

hayatta hep dik duruyorsunuz. çünkü yanlış yaptığınız da arkanızı toplayacak kimsenizin olmadığını biilirsiniz. işte bu yüzden garanticiyim ben

şimdi hiç bilmediğim bi şehre gitsem çekinmem mesela

bazen omuzlarımdaki yükü biri alsın istiyorum. azcık nazlanayım, aşkğımmm diyip yılışayım, çatır çatır yiyeyim parasını... niye kütüğüm ben?

Ben utaniyorumda : evet ben böyle bir aile ortaminda büyüdüm demeye:

ama öyle iste,malesef babami anlamaya calismakla öfkem arasinda celisiyorum...

demek ki aile ne kadar önemli,cocuklarinda saglikli bireyler olabilmesi icin.

cok hatalar yaptik bizlerde cocuklar olarak,ama belki dogruyu ögrenmedik diye,ama belki babamda dogrularini bilmeyen biri,diyorum ki hata nerde?

ama babamala armada malesef böyle hic birzaman baba-kiz iliskisi tam olarak olmadi,hatta cok az yasadim ben o duyguyu,ve halada yasiyorum

diyorum acaba icimde nasil duygular var babama karsi,birgün vefat ettiginde mi ögrenirimofff ne kadar yarali yüregim.ne kadar eksigim ve bogazimda dügümlü duygularim var

babam misal kardeslerim ergenlige gelince döverdi egitme niyetine,veya ciril ciplak soyup 13-14 yasindaki abimi sokaga atmistir

bu bende hep beni bile utandirip o cocuga acitan simdi büyümüs ama hayatinin uzun süreside hapiste gecmis bir abi olarak cok üzüyor...o ergenlik yaslarinda arkadaslariylan yaptigi hatalar sonucu olusan seyler.

benim annem de babam da hayatta değiller zaten çok uzun zamanlar geçiremedim onlarla ama geçirdiğim zamanlar da hep huzursuzluk ve kavga vardı. geçen gün bir konuda yazmıştım babamın 60 küsur yaşlarındayken bile kanser olan anneme söylediği bir sözü. şimdi yeniden yazmak içimden gelmedi. babam mesleği gereği şehir şehir dolaşmış türlü çeşitli insanla muhattap olmuş her türlü ortama girip çıkmış bir adam olmasına rağmen fazlasıyla cahil bir adamdı yani kişisel olarak olgunlaşmamış agresif, duygusuz, maddiyatçı, sevgisiz bir adamdı.garip bir hırsı ve siniri vardı. bu huyları yüzünden anneme çektirmediğini bırakmadığından olsa gerek annem kanseri yenemedi ve vefat etti. annem vefat edince inceden söylenmeye başladı evlenecem diye. evde de çocuk olarak bi ben kalmışım diğer kardeşler evli. babama olan nefretimden ve bi de üvey anne getirip beni daha çok ezmesi ve ezdirmesi korkusuyla yıllar geçirdim. her gün dua ediyordum Allah' a babam evlenmesin diye. birgün evlenecem ben dedi o an artık savunma psikolojisi midir annemin intikamını almak amaçlı mıdır nedir aklıma şeytan girdi. hiç olmadığım kadar gözümü kararttım '' evlenirsen ben de evden kaçarım bi pavyona giderim beni babam gönderdi derim '' dedim tabii bunu söylerken dayak yemeyi göze almıştım ama ilginçtir babam bana şiddet uygulamadı çünkü şaşkınlıktan nevri döndü çünkü o zamana kadar sessiz sedasız saygılı bir evlat olan ben bu lafı söyleyince sanırım akıl sağılığımdan falan şüphe etti. yaşadığımız yer yani memleketimiz küçük bir şehir akraba vs. herkes orada sanırım babam bu blöfümü anlamadı evden kaçacağımdan korkup evlenmedi. hani beni çok düşündüğünden değil de elaleme rezil olurum korkusuyla evlenme fikrinden vazgeçti. ve evlenemeden de öldü. şimdi bunları hatırlayınca bu sayede annemin intikamını almış olduğumu düşünüyorum çoğu zaman o zamanki o blöften utansam da yaptığıma pişman değilim.

yaşadıklarımın benim üzerimde etkisi ise tahammülsüz, sinirli, sabırsız, karamsar bir yapım var ve bunları ailemdeki huzursuzluğa akabinde de anne babasız kalıp ortalarda sığıntı gibi yaşayıp bu yaşa gelmeme borçluyum

Son düzenleme:
Anlıyorum.. Umarım şimdi daha iyi şartlarda yaşıyordur annen? Bütün annelere Allah güç ve sabır versin ne denir ki başka..

aminn canım merak etme daha iyi daha da iyi olucak inşallah ben nasıl onun varlığından güç alıyorsam kendi adıma o da aynen öyle.. )

Ben sırtımı 2 kere birisine yaslamaya yanaştım , ikisinde de hüsran.
derim hep babamın kıydıgı bana el oğlu mu kıymayacak.
annemin aldırmadığına yabancı kadınlar mı şefkat göstericek.

Ufak bi örnek size. Bugünden.
HAstayım. Dün erkenden uyudum bu yüzden. işe gittim , kan kustum. çok zor dönemler geçiriyorum işte. öyle böyle değil.
mideme kramplar giriyor , uykularım bölünüyor.
annem napmış sizce :)
evde bi kap yemek yok , annem yok :) (yengemde kalcakmış. çünkü orda onu pohpohlayanlar olcak) dolapta boş pazara gitme zahmetine girmemiş.
ben böle aç bilaç , minik kız çocuğu gibi ablamı bekliyom.
hiç bişeyede mecalim yok.
bugün işyerinde isyan ettim. yeter dedim yüklenmeyin bana.
eee beni doğuranın yaptığına bakın.
ben çok ağlarım.
29 yasına kadar kimse ağladığımı görmemiştir. son 4 yıldır artık kaldıramadığım için ağlıyorum. herşeye her sebeple ve heryerde.
acaba diyorum gözyaşı tükenmez mi ?
bu aralar çok kötüyüm

Kırmızılı kısım hariç bütün yazını sevdim Ayriyetten kütük falan değilsin belki biraz yorgunsun o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…