hayat çok zorlasada beni ki şu aralar yaşadıklarımın güneşin doğuşuna en yakın olan zifiri karanlık olarak niteliyorum. yakında güneş doğacak :) hayattan vazgeçmem , yaşadıkça ümit var, öldürsem şu an kendimi mutsuz ölücem , inadım inad mutlu olmadan bu dünyayı terk etmicem
Ne yazacağıma bir türlü karar veremedimAma anlamışsındır sen
anlamadı ben
sanalda olsa cigara içmicem artıkın
bırakicim o mereti ben
Benim hiç niyetim yokDaha önce 3-5 denemem oldu aslında ama...17 gün içmedim 7 kg aldım Sonrada 6 ay o 7 kiloyu vermek için çabaladım..
ben mecburum doktor yasakladı.
çok korkuyom kilo almaktan
Son günlerde düsünür oldum,cocuklar sahiden aileden nasil görürlerse öyle mi olurlar?
belki hepte tamamen öyle olmazlar ama bir cok hatalari onlarda yaparlar degil mi büyüdüklerine.
ailelerimizi secemiyoruz ama kendi hayatimizi kendimiz secebiliriz,fakat bozuk aile tablolari bizlerede bazen hatalar yaptirabiliyor...misal kumarci baba nin ogluda kumar oynuyor ama
baska türlü iyi esi ve cocularina...
bazen diyorum cocuk doguracagim bu dünyaya acaba onu iyi bir sekilde egitebilecekmiyim/miyiz.
Bazı yönlerden aileme benziyorum bazı yönlerden de tam tersi durumdayım...
Mesela rahmetli annem aşırı titizdi...Evimiz 3 oda bir salondu ama temizlik yaptığı günler bizide yıkardı ve kiler gibi bir bölüm vardı..Oraya attığı kanepenin üstüne oturturdu bizi..Öyle bir tembihlerdi ki biz 3 kardeş ayağımızı yere değdirmeye cesaret edemezdik...
Her gelen misafirin ardından gecenin geç saati de olsa bulaşıklar yıkanır kurulanır yerleştirilir o saatte elektrik süpürgesi açılamıyacağı için el süpürgesiyle her yer süprülür ve silinir en sonda misafirlerin oturduğu koltuklar silinir ancak öyle de bitmezdi...Kapı kulplarından tuvalete kadar bir yığın yerleride unutmuyayım.. Ve genelde gecenin bir yarısı babamın annemle
tartışmasıyla biz yataktan fırlardık..Yine de o temizlik biterdi
Ben evime hiç bir zaman oturma odası bile yapmadım..Hep salonumda oturdum çocuğumu da büyüttüm...Oyuncaklarını özgürce serdi her yeri dağıttı..Akşamdan 2 bulaşığım kaldı ama ben eşimle huzurluydum..Misafir peşinden yada misafir yanında asla deli gibi temizlik yapmadım..Hatta çok titizlenenlere sinir olurum hala :)
Çocuk büyütürken en iyi eğitimi en doğru yetiştirme şeklini bence kimse çok net tanımlayamaz..Ama ben şunu bilirim huzurlu evde büyütülen çocuk huzurlu ve mutlu olur...
Eskiden vardi o temizlik hastaligi bende baba evinde,simdi artik takmiyorum o kadar,ama icimde hala yasiyor o hasta temizlik meraklisi.
biz birseyleri daha iyi yapariz umarim,cünkü o cocuklar yoksa öyle hasarli olabiliyorlar ki.....kendimi gördükce disardan bir gözle bakarak,bunu daha iyi anliyorum
Bence bunun farkında olan insanın çocuğunun huzursuz yada hasarlı olma ihtimali kesinlikle yok...
Ben kendimi zayıf yalnız güçsüz v.s sanırdım..Ama bu forum sayfalarında o kadar tuhaf şeyler okudum ki çevremde o kadar değişik örnekler gördüm ki ...Şimdi daha iyi biliyorum ki ben çok güçlüyüm...
Ufacık bir örnek doğum yaptım kayınvalide geldi 3 gün kaldı olay..Eşim doğumdan sonra bebeğin altını almadı olay Eşimin ailesi vırt dedi olay zırt yaptı facia
Kusura bakmayın gülüyorum ama bazen de insanlar kendine dert arıyor...Erken doğum yaptım ana yok baba yokkayınvalide kayınpeder bekar kayınbirader hemen geldiler sağolsunlar....Bizden karayoluyla 8 saat kadar uzaktaydılar o dönem...Şimdi aynı şehirdeyiz...Kayınpederimi zaten çok severdim....Ama hastaneden eve bir geldim eşimin teyzesi eşi ve üniv. çağındaki 3 çocuğuda gelmişler ev 1 oda 1 salon 40 gün 40 gece bu şekilde yaşadık ...Ufak tefek sıkıntılarım olsada ben bunu hep şans hep bağlı aile herkes beni seviyor diye yorumladım...Ama bakıyorumda şimdi şikayet mi etmeliydim acaba ? Bende mi bir tuhaflık var ?
Eşim 1 hafta bebeğimiz her ağladığında benden önce koştu..Ama 1 hafta sonra bende artık iyice düzeldiğim için kalkmasına izin vermedim..Zaten çalışımıyordumda ne gerek var ki ? Diye düşündüm..10 gün sonra bir sabah eşim maşallah artık bebeğimiz geceleri hiç ağlamıyor demişti..O gece 10-15 kez uyanmıştı oğlumKıyamam yorgunluktan duymuyordu bile
Bunlar 1-2 minik örnek..O 40 günden hiç şikayet etmedim..Hatta 33 gününde bizzat ben ağırladım onları...Bebişimde ondan sonra sessizlikte hiç uyuyamadı :) Hala üniv. sınavına hazırlanırken bile evde misafir yoksa tv ve müzik açmadan çalışamaz...Kalabalığı hep sever keyif alır ne güzel işte
Abla sen kac yasindasin?
ya tabi ki bir cok seyi kendi kendimize sorun ediyoruz,halbu kibiraz empati ve biraz olaylari sorgulayarak kendimize cok büyük bir iyilik yapmis oluruz
43 demicem işte
Çok tatlısınız ya :) Ben sizi daha genç düşünmüştüm ama annemle hemen hemen aynı yaştasınız. Saygılarımı sunuyorum mikado ablacığımm
43 demicem işte
Cudana çok zor bi çocukluk geçirmişsin Allahım kimseye yaşatmasın ama aynı zamanda da çok şanslısın.
Öyle bi baba , dostlar başına ..
Allah uzun ömürler nasip etsin ..
Bizlerede öyle vefakar eşler nasip etsin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?