Mutsuzluğunuzla nasıl baş ediyorsunuz?

Valla asıl mutsuzluk
benim o sallamaz hallerimi görünce baş etmeye calisiyo benle🤣manyak la bu aglasana oğlum filan diye bı dayatmalar. En son ne yapsa güleceğim biliyor pasif kalıyor🤣

Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
ben bu ara yazı yazıyorum. sadece kendim için, kimsenin okumasını istemiyorum. yazılarım iç sesimin yazıya dökülmüş hali veya bir şey hakkında düşünürken kendime sorduğum soruların cevapları şeklinde oluyor. yazı yazmak bana problemlerimi daha kolay kavramamı ve daha hızlı sonuçlar almama yardım etti. bir dene istersen.

Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
Öyle popülist cümleler kurup sizi gaza getirmek istemiyorum; size tavsiyem profesyonel bir destek almanız ve spor yapmanız gerçekten çok iyi gelecek emin olun. Eğer ki profesyonel destek alacak maddi imkanınız yoksa bazı kuruluşların ücretsiz destek birimleri oluyo.

Herkeste işe yarar mı bilmem, beni kardeşim ve kitaplarım çıkarmıştı depresyondan. Bide sokakta çocuk gördüğünüzde ona gülümseyin mutlaka. Cevap olarak gelen gülücük uzun süre yetecek kadar enerji depolar))

Ağlıyorum ağlıyorum ağlıyorum sinirlenip söyleniyorum daha sonra düşünüyorum . Herşey güzel olacak dqha kotu bir sey olmadigi icin cokta uzulmemeliyim diyorum bla bla
Benim yontemimde aynen bu valla. Ağlamak, soylenmek biraz rahatlayıp, buna da şükür beterin beteri var diyip ferahliyorum.
Misal düğün arefesinde dolandırıldım bir sürü para gitti, daha çok param gidebilirdi aman napim diyorum. Bacağımın birisinde kılcal damar problemim var arada felaket sancı giriyor, şükür ki diğer bacağımda yok şükür hemen geciyor diyorum. Kpss den çok yüksek bir puan aldım 3 yılımı verdim yanlış il tercihi vs derken atanamadim. Aman diyorum tek derdim bu olsun atansam yolda işe giderken trafik kazası vs geçirebilirdim Allah korusun başıma bir şey gelirdi en hayırlısını Rabbim bilir elbet diyorum. Birçok hayatımın her alanında var bu örnekler
Bence çok etkili bir yöntem yoksa düşün düşün kafayı yer insan. Her olumsuzlukla daha beteri olabilirdi diyip halimize şükretmemiz lazım

Bence mutluluğumuzu sebeplere bağladığımız için mutsuzuz. Şu olsa mutlu olurum diye düşünüp olmadığı için mutsuz oluyoruz. Ben mesela bu hiç sevmediğim evden taşınsam, bebeğim olsa mutlu olacağıma inanıyorum. Onlar olmadıkça da onların hayaliyle mutsuz geziyorum, bunun yanlışlığının farkındayım. Belki hiçbir zaman olmayacaklar veya olacaklar da bana iyilik getirmeyecekler, zorlanacağım yine mutsuz olacağım. Şu an iyi kötü başımı soktuğum bir evim var, büyük sorunlar yaşamadığım bir kocam var, karnım tok sırtım pek, sağlık sorunumuz da yok şükür ilerde bebek olabilir diyerek bugüne odaklanmam lazım olabileceklerin hayalini kurup kendimi kahretmek yerine. Ama yapamıyorum, o güç yok şimdilik. Yine de diyorum ki yapmayı bu kadar çok istemem yapacağıma delalettir. Siz de öyle düşünün, olabilecek güzel şeyleri şimdi olmamalarıyla kıyaslayıp kahrolmak yerine umut edin ama umut ederken elinizdekiyle mutlu olmaya çalışmayı da bırakmayın. Ben de bunu yapmaya çalışacağım. Her şey kendi içimizde, kafamızda bitiyor. Tüm kişisel gelişimcilerin söylediği ve artık çok banel gelen o söz gibi, pozitif olup pozitif bakmamız lazım hayata.

Benim yontemimde aynen bu valla. Ağlamak, soylenmek biraz rahatlayıp, buna da şükür beterin beteri var diyip ferahliyorum.
Misal düğün arefesinde dolandırıldım bir sürü para gitti, daha çok param gidebilirdi aman napim diyorum. Bacağımın birisinde kılcal damar problemim var arada felaket sancı giriyor, şükür ki diğer bacağımda yok şükür hemen geciyor diyorum. Kpss den çok yüksek bir puan aldım 3 yılımı verdim yanlış il tercihi vs derken atanamadim. Aman diyorum tek derdim bu olsun atansam yolda işe giderken trafik kazası vs geçirebilirdim Allah korusun başıma bir şey gelirdi en hayırlısını Rabbim bilir elbet diyorum. Birçok hayatımın her alanında var bu örnekler
Bence çok etkili bir yöntem yoksa düşün düşün kafayı yer insan. Her olumsuzlukla daha beteri olabilirdi diyip halimize şükretmemiz lazım
Aynen ben de bu şekilde düşünüyorum mesela bebeğim yok ama burda düşük yapanları, infertilite problemi çekenleri, hamileyken eşinden dayak yiyenleri vs türlü türlü derdi olanı düşünüyorum ki hepsi şifa bulsun temennim, o şekilde teskin ediyorum kendimi. Hayırlı olmayacaksa şer getirecekse olmasın hayatımızda.

Ailemden uzaga evlendim. Ne kadar gidip gelsemde istedgim gibi olmuyor ve durum beni üzüyor.
Yapabildigim telefonla konusmak, gidip gormek, gelmelerini saglamak. Yetiyor mu hayr ama avutuyorum iste kendimi

Herkesin hayatında iyi şeyler de var kötü şeyler de. Kötü şeylere odaklanirsak mutsuz oluruz, iyi şeylere odaklanirsak mutlu oluruz işte bu kadar basit bir formül..

Hayatında iyi olan ne varsa, onları hergun kendine hatırlatarak, dikkatini iyi şeyleri düşünmeye yönlendir.

Ben de basedemiyorum.bosu boşuna yasiyormusum gibi ,olmeyecek ama güldürmeyecek bir işte çalışıp, başkalarına kölelik yapiyormusum gibi geliyor.olmuyor ,az para biriktiyorum hoop enflasyon yükseliyor yine elimde bişey yok.Dunyada yerim yokmuş gibi hissediyorum,elin evinde yaşamak bile ağır geliyor artik.Sonra bakıyorum ,bu kadar canlının arasında insan olduğuma o kadar üzülüyorum ki... ölmeyı o kadar istiyorum ki ,ama bunu da yapacak cesaretim yok..keşke hiç var olmasaydım diye düşünüyorum sürekli , antidepresan kullandığım dönemde daha iyiydim ,şimdi koptum gidiyorum.

Profesyonel destek almayi hic düsündünüz mü? Bence bu sorunun cevabini en iyi o sekilde alabilirsiniz.

Onun disinda bana disarida yürüyüs yapmak iyi geliyor, bazen sadece dogada bazen ise insanlarin oldugu kalabalik bir ortamda.

Umarim tüm gün odanizdan cikmadan oturmuyorsunuzdur, nasil geciyor gününüz? Bos kaldigimiz dönemlerdede belli rutinlerimiz olmali, sabah su saatte kalkmak, kahvalti etmek, sonrasinda spor vs gibi yani. Size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Bazen bir yerden baslamak gerekiyor ve kücük adimlar da pozitif degisim sagliyor.

Umarim en kisa zamanda bir is bulursunuz ve sonrasinda diger konular da hallolur :)

yorumları okumadım ama nacizane tawsiyem sosyalles kurslara git işe gir hiç biri olmaz dersen ewde örgü yap oya işle

33 yasindayim. 5 yasinda kizim, 2 yasinda oglum var. Esim iyi biri muhendis hem de abd de yasiyoruz, yeni is buldu, maasi iyi cok sukur. 8 senedir ABD deyim, 5 senedir turkiye ye gelmedim. 6 defa tasindik. Hickimsem yok. Daha once defalarca da yazdim, kimsem yok. Marka cantalar, ayakkabilar gecen gun indirime girmis, alsam nerde giyecegim ki. 8 yildir bir defa ozel bir davete, dugune falan gitmedim. yemekten 100 kilo oldum, aynalara kustum, guzel giyinmek, makyaj falan hicbirsey istemiyorum. Iki cocukla surekli park geziyoruz, o park, bu park, su park, o kadar. Ben de boyle mutsuzum. Oluyorum mutsuzluktan. Milyonlarca kez olmek istedim, sizin o cok heves ettiginiz son model, iyi arabalar var ya, iste onu surerek bos yollarda giderken bastim gaza, ha gayret vur su direge, vur su agaca kurtul acilarindan dedim kendime, birkac saniyelik cesaret dedim, ama cocuklarim geldi gozumun onune her defasinda, onlari annesiz birakmak istemedim gurbet ellerde.

Son düzenleme:
Bekar mutluluğu evlilikte zanneder,hasta mutluluğu sağlıkta zanneder. Mahkum mutluluğu afta zanneder. İşsiz mutluluğu çalışmakta zanneder. Fakir mutluluğu zenginlikte zanneder. Kiracı mutluluğu ev almakta zanneder. Oysa ki Allah mutluluğun bunların hiç birinde olmadığını,mutluluğun Allah ı unutmamakta olduğunu bildiriyor.
Ben ne zaman Allah tan uzaklaştıysam içim hiç rahat olmadı, gittikçe mutsuz oldum. Ne zaman zikirle, namazla meşgul olduysam, maneviyatım iyi olduysa çok mutlu hissettim. Bir de bir şeylerle uğraşmak, çabalamak, yorulmak, emeğinin karşılığını alınca mutlu ediyor insanı. Bir şey yapmadan bekleyince bir şey değişmiyor, çok kötü hissediyorum. Ben deli gibi aşık olduğum adamla evliyim, 2 bebeğim var ama çoğu zaman keşke hiç evlenmeseydim diyorum. Bekarlık zamanıma dönmeyi çok istiyorum. Hafız olma hayalim vardı, yarım bıraktım. En mutlu günlerimdi ezber yaptığım günler. O amacım hala var ama işten güçten çocuktan pek fırsat yok, belki de var ama ben tembellik ediyorum. Çocuklarımı çok seviyorum ama bazen o kadar zor geliyor ki bakmak, kabullenemiyorum nasıl iki çocuğum oldu diye. Çocuk ta mutluluk getirmiyor. Mutluluk elimizde, bizim nasıl anlamlandırdığımıza da bağlı sanırım. Bir de her şey imtihan. Burası dünya. Malesef sıkıntılar ölene kadar bitmez biri biter biri başlar. Hiç bir şey için geç değil,

ağzına sağlık 👍🏻 Ne kadar güzel yazmışsın... aynen aynen bende, üç çocuğum var sevdiğim adamla evlenmiştim ama keşke evlenmeseydim diye çok söylüyorum...
Hatta daha dün dedim 90 lı yıllara gitmek için herşeyimi verirdim diye, en güzel yıllarım çocukluk / bekarlık yıllarımdı ❤️

Başlığa cevabım edemiyorum

Profesyonel destek almayi hic düsündünüz mü? Bence bu sorunun cevabini en iyi o sekilde alabilirsiniz.

Onun disinda bana disarida yürüyüs yapmak iyi geliyor, bazen sadece dogada bazen ise insanlarin oldugu kalabalik bir ortamda.

Umarim tüm gün odanizdan cikmadan oturmuyorsunuzdur, nasil geciyor gününüz? Bos kaldigimiz dönemlerdede belli rutinlerimiz olmali, sabah su saatte kalkmak, kahvalti etmek, sonrasinda spor vs gibi yani. Size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Bazen bir yerden baslamak gerekiyor ve kücük adimlar da pozitif degisim sagliyor.

Umarim en kisa zamanda bir is bulursunuz ve sonrasinda diger konular da hallolur :)
Tüm gün odamda oturup televizyon izliyorum.

Back
X