- 8 Mart 2019
- 858
- 826
- 18
- Konu Sahibi Suluportakal
-
Teşekkürler ne kadar da acımasızca bir yorum.merhabalar, 4 yılda eşinin kafa yapısıyla ilgili fikir edinmedin mi, edindiysen neden evlendin ailenden kaçmak için mi ??
mutsuzsan neden çocuk istiyorsun eğlenmek ve mutsuzluğunu unutmak için mi ? çok soru var ve bu forum bile bile lades yapanlarla dolu, boşanamam demişsiniz ozaman çekmeye mecbursunuz.
Çok detaya girip uzatmak istemedim konuyu sizi yormamak adına aslında. Her konuda genel olarak farklıyız. Ben hassasım o çok sert biri oyuzden tartışma olunca kesinlikle sağlıklı bir tartışma olmuyor ben isterim ki sorunlarımızı olunca konuşup çözelim. Ben gezmeyi seven biriyim oda hiç sevmiyor bir insan en basitinden eşiyle yorgunluğunu atmak için bir çay kahve içmek istemez mi dışarıda evde de beraber oturup film izlemeyiz sohbet muhabbet edemiyoruzNeden anlaşamıyorsunuz ki? Biraz bilgi verin. Neyler uyuşmuyor?
Aslında flört dönemi benim fedakarliklarimla uzadı yoksa ben bitirseydim devam etmez di. Bile bile koru körüne evlendim ama insan nasibinde kaçamıyor aslında normalde onu çok bunaltan biri deilim fazla çalışıyor streslide bir işi var ama insan da yipraninca tahammul sınırları azalıyor sanirimSımdı bırı a deyıp bırı b dıyorsa bırınız fedakarlık yapıp tamm b demesı lazım. Her ılıskıde oluyor bunlar flort donemınız uzun anlasamasaydınız bu kadar uzun surecegını sanmam. Bazı donemler boyle gelgıtler olabılır kısa surede atlatmaya bakın sımdı eslerımız bazen yogun calısıyor konusmak dahı ıstemıyorlar uyuyorlar saygı duymak lazım. Ayrıca esınız bu kadar yogun calısıyorsa bebek dusunmuyorsanız sızde bır ıse gırın derım. Esınıze karsı sevkatlı davranın gıdın sarılın opun alıskanlık oluyor gelıp oda opmek ıster bız mutlu olmak ıcın evlenıyoruz demı bunun cabalamamız lazım yuvayı dısı kus yapar derler. Eger esınız sızımadur etmıyor kotu soz soylemıyor aksama kadar calısıyorsa sızde onu evde guzel agırlayın sızde calıssaydınız bunları soylemezdım.
Aşk bitince acı gerçeklerle yüzyüze kalıyor insan demekki , çocuk yokken boşan bence, hiç olmadı girer bi işe çalışırsınAslında o zaman da yoktu ama insan aşık olunca kör oluyormuş bile bile evlendim vazgeçemedim şimdide bedelini ağır bir şekilde ödüyorum.
O kadar haklısınız ki şuan kendi ayaklarımın üzerin de durabilseydim emin olun çok daha cesaretli olup yaşadığım yeri terkederdim. Çocuğum istesem de olmuyor zatenİşte genç kadınlara hep diyoruz mesleğinizi elinize almadan evlenmeyin diye ama dinlemiyorlar.
İş bulun, ayaklarınız üzerinde durun. Hala evliliğiniz yolunda gitmiyorsa o zaman ayrılın. Ama sakın çocuk yapmayın bu süreçte lütfen.
Çok haklısınız duygular bitince karakterler savaşıyor. İnsan sevince hiç bir huyu göze batmıyor daha güzel bakıyor evlenince suratına çarpa çarpa vuruyor gerçekler.Aşk bitince acı gerçeklerle yüzyüze kalıyor insan demekki , çocuk yokken boşan bence, hiç olmadı girer bi işe çalışırsın
İnanın bende o kadar dua ediyorum ki yenimi ayrıldınız peki ben çekişmeli ayrılmak istemiyorum çünkü buna gücüm yok. Sizdeki gücü bulup ayrılmak istiyorum bende aslındaBen de senin gibi sıkıntılar yaşadım.boşanma davamı açtım çekişmeli.baya bi düşündüm.üç yıllık evliyim.çocukta yoktu.allaha hep dua ettim eğer ayrılıp gitmek benim için hayırlısıysa olsun dedim ve bianda çıkıp ailemin yanına geldim.şuan ailemin yanındayım kafam öyle rahat öyle huzurluyumki bu dünyaya mutsuz olmak için gelmedik.hakkında hayırlısı olsun.
Valla çok farklıyız ben hassas kırılgan biriyim oda tam tersine çok sert biri. Hiç bir sorunumuzu konuşarak çözemiyoruz evde iletişim çok yok iletişim aracı telefonları kuruyoruz sanırım onlarla evlenmisiz. İzin günü yok ben gezmeyi seven biriyim oda aksine asla bulunduğu yerden dışarı çıkmasa neden demez emekli dedeyle evliyemişim sankiÇok mühim konular mı neler mesela?
ilk evlilik yılları zor geçer zaten..
sevgili olduğun döneme hiç benzemez..
Benım esım bazen yogun oluyor o zamanlar pek yanasmıyorum yanına. Sen otur esınle konus cıddı cıddı ıkı yol oldugunu ya ayrılcagız ya da ıkımızde degısıcegız dıye tek taraflı soylemeyın sız yapıcı konusun yınede. Taleplerını dıle getır aynı sekılde esınde mantıklı seyler soyle olmuyorsa yoluna bakarsn bakarsn cabana karsılık verırse yardımcı ol duzelebılır ınsallah rabbım aıle huzurunu mutlulugunu tattırırAslında flört dönemi benim fedakarliklarimla uzadı yoksa ben bitirseydim devam etmez di. Bile bile koru körüne evlendim ama insan nasibinde kaçamıyor aslında normalde onu çok bunaltan biri deilim fazla çalışıyor streslide bir işi var ama insan da yipraninca tahammul sınırları azalıyor sanirim
Tartışmamız üç boyutlarda oluyor ve ikimizinde ağzında çok büyük şeyler çıkıyor kırıcı hakaret boyutun da o yüzden çok fazla yiprattik birbirimizi. Hay atta iş konusunda konuşmam çünkü yeterince ailesi ile bir araya gelince eltimi ve beni kusturana kadar konuşuyorlar yani kendilerini kaybediyorlar.Yani ben ortada aman aman bir şey göremedim. Evliliğin belli dönemlerinde yaşanan şeyler. Eşin burda konuşuyor olsa ben b diyorum eşim a diyor diyecek. Yani uyuşamama karşılıklı ama ayrılma gerektirecen tartışmalar yok sanırım. Eşine sorsak akşama kadar yoruluyorum çıkacak halim kalmıyor diyecek. İşini ve iş saatlerini bilmiyorum ama çalışmak bir çok işte çook zor. Canım eşin işe gittiğinde sen gez kendine meşgaleler bul. Seninde eşine ayıracak vaktin azalırsa bir birinizi anlarsınıznadem eşin iş kolik onunla işiyle ilgili sohbetler etmeye çalış. İşten geldim bir de iş mi konuşayim deyip istemeyebilir. Bir dene. Video izliyorsa sende izle onunla ilgili konuşmaya çalışın. Aranıza bir soğukluk girmiş. Biraz çaba gösterebilirsin. Genelde evliliklerin bu dönemlerinde çocuk oluyor ve çocuğa bakmaktan eşler bir birinin eksiğini ilgisini görmüyor. Elinden gelince empati kurmaya çalış. Bir iş bulursan bence daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim söyledikleriniziBenım esım bazen yogun oluyor o zamanlar pek yanasmıyorum yanına. Sen otur esınle konus cıddı cıddı ıkı yol oldugunu ya ayrılcagız ya da ıkımızde degısıcegız dıye tek taraflı soylemeyın sız yapıcı konusun yınede. Taleplerını dıle getır aynı sekılde esınde mantıklı seyler soyle olmuyorsa yoluna bakarsn bakarsn cabana karsılık verırse yardımcı ol duzelebılır ınsallah rabbım aıle huzurunu mutlulugunu tattırır
Sanirim en büyük sorunu yazmışsınız bir işimolsa beklentim de azalıcak ondanEşin ne iş yapıyor
Örneğin ben yıllardır eşimle çıkıp dışarıda çay içmek yerine evde çay içmeyi tercih ediyorum
Başım gürültü kaldırmıyor o dışarıda oturulan yerlerde hep bir uğultu var
Evi cazip hale getirin
Burada hep yazarım eşinizi heveslendirin
Araştırıp film seçin dizi seçin
Bakın akşam tv de ne filmi var okuyun Hakkı'nda bilgi edinin hoşunuza gidecek gibiyse eşinizi arayıp akşam ne zamandır izlenim istediğim film varmış izleriz diye düşündüm ne istersin sana film yanına abur cubur ne yapayım deyin
Sevdiği yemekleri istediği şeyleri hazırlayın eve geldiğinde pozitif olun iyi Zaman geçirin geçirtin
Üç beş gün sonra sana sürprizim var deyin şu lazım bu lazım deyin dışarı çıkın onun seveceği bir yerde oturun sonra gidin evinize
Ama kahve içmeyen Adamı zorla
Starbucks a götürmeyin mesela onun da seveceği yerlerden başlayın
Yavaş yavaş ilişkiyi örün
Bir de çocuk da yokmuş iş arayın kendinize düzenli bir hayat kurun eşinizden beklentiniz de azalacaktır
Tartışmamız üç boyutlarda oluyor ve ikimizinde ağzında çok büyük şeyler çıkıyor kırıcı hakaret boyutun da o yüzden çok fazla yiprattik birbirimizi. Hay atta iş konusunda konuşmam çünkü yeterince ailesi ile bir araya gelince eltimi ve beni kusturana kadar konuşuyorlar yani kendilerini kaybediyorlar.Kendi işi malesef işinden de tiksindim saati belli deil o yüzden bağımlıyız nefret ettim iznimiz yok yoksa ben sürekli ona hadi kalk şuraya gidelim buraya gidelim diye direnen biri olmadım ufak bir yer olmasa çalışmak istiyorum ama iş yok
Erkek çözüm ister kadın ise paylaşmak
"İletişimin amacı uzlaşmak değil, anlamak" diyen psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Sungur, GEO Dergisi'ne verdiği röportajda kadın-erkek arasındaki en büyük sorunun uzlaşamadıklarını kabul etmek olduğunu söylüyor.
Kadın ve erkek neden anlaşamaz?
- "Kadın ve erkeğin birbirlerini anlamasında güçlükler var" dersek daha doğru olabilir. Daha bebek doğmadan evvel iki şeye bakıyoruz: Sağlıklı mı? Cinsiyeti nedir? Erkek ve kız şeklindeki bakış açıları henüz doğum gerçekleşmeden başlıyor, yaşam boyunca devam ediyor. Buna karşılık psikolojik farklılıklar çok daha önemli, çok daha belirgin. Çünkü fiziksel olanları peşinen kabul etmişiz.
Sizce bunun altında yatan sebep nedir?
- Evrimsel açıdan insanın gelişimiyle ilintili. Erkek dış dünyada avcı; evi besleyen, avı getiren dolayısıyla gücüyle öne çıkan biri. Kadınsa evin sükunetini sağlayan, getirilenlerin adil paylaşımını örgütleyen, dış dünyayla ilişkileri kuran. Hep aklını kullanmak durumunda. Biri kollarını kuvvetlendirirken, diğeri düşüncelerini geliştirmekte.
Çiftler en çok hangi sorunlarla geliyor?
- Genelde iletişim problemiyle geliyorlar. Problemi ikisi de bilmiyor. Birisinin beklentileriyle öbürünün beklentileri farklı. "Siz eşinizde neyin değişmesini istiyorsunuz? Somut olarak neler değişirse daha mutlu olursunuz? Kağıda yazın, burada konuşalım" dediğimde çok ilginç bir şey çıkıyor ortaya. Her ikisi de iletişim istiyor mesela. Ama iletişim gerçekleşmiyor.
Değişim korkutur
Neden?
- Eşler iletişimin sonunda uzlaşma bekliyor. Uzlaşma ne: "Sorunu masaya oturup konuşalım. Kalktığımızda sorun çözülmüş olsun." Konuşmaya çalıştıklarında uzlaşamadıklarını gördükleri zaman da onlara göre iletişim amacına ulaşmamış oluyor. Halbuki iletişimin amacı uzlaşmak değil, anlamak. Anladıktan sonra uzlaşıp uzlaşmayacağınıza karar verirsiniz. Bunu görmeyen çiftler uzlaşamayınca tekrar konuşmamaya başlıyor, "Uzlaşamayacağımıza göre konuşmanın da anlamı yok" diyorlar. O zaman ben bu çiftlere diyorum ki; "Bir tek konuda uzlaşın, uzlaşmama konusunda. O takdirde konuşmaktan vazgeçmezsiniz."
Peki ya aralarındaki farklılıklar...
- Kadın anlatmak istiyor. Erkekse istiyor ki kısa sürede ne söyleyecekse söylesin. Kadın anlattığı zaman erkek dinlemiyor gibi yapıyor. Televizyon seyrediyor örneğin. Dinledikleri zaman bile erkeklerin yaptıkları şey hemen soruna çözüm bulmak. Halbuki kadının istediği şey çözüm bulmak değil, paylaşmak. Ama erkekler problem çözmeye eğilimli. Niye? Problemi çözelim ki öbür işe dönelim. Bir seferde tek bir işe yönelebiliyor erkek, aynı anda birkaç sorunla ilgilenemiyor. Kadınlar dinlenilmediğini, erkeklerse kadının bu çabalarını kendisinin değiştirilmek istendiği şeklinde algılıyor. Değişim korkutucu olduğu için de diyor ki, "Beni değiştiremezsin."
Farklıyız ama eşitiz
Kadın ve erkek arasındaki farklılıklar gündelik hayata nasıl yansıyor?
- Örneğin toplumda "kadın araba park edemez" gibi genel bir kanı var. Erkekler yolda kaybolur ama hiç kimseye soru sorma gereği duymazlar. Hababam çemberler çizerler, kadınlar arabayı durdurup soru sorar. Erkek sormaz, devam eder, dolaşır... Çünkü erkekler kaybolmaz. Kadın kaybolduğu zaman farkındadır, durur. Musa niye 40 yıl çölde dolaştı? Adres sormayı unuttuğu için. Kadınlar erkeklerin haritaları nasıl okuduklarını, daracık alanlara nasıl park ettiklerini, beri taraftan kocaman G noktasını nasıl fark edemediklerini bir türlü anlamıyor. Bunlar işin esprisi ama günlük yaşama yansıyan çok ciddi farklılıklar var.
Rol paylaşımından mı bahsediyorsunuz?
- Evet rol paylaşımı, yani fiziksel olarak. Özetle söylemeye çalıştığım; tabii ki erkekler bazı şeyleri kadınlardan iyi yaparlar. Ne yazık ki gerçekleri çok net ifade edemiyoruz. Erkekler ve kadınların hep benzerlikleri üzerine konuşuyoruz. Erkekler ve kadınların farklılıkları üzerine konuşulmaz. Neredeyse bir farklılık fobisi gelişmiştir. Farklılık bazen zenginlik, bazense fakirliktir. Bu onu nasıl kullandığımıza bağlı. Farklı olmamız birbirimizi korkutmamalı, onla büyümeyi öğrenmeliyiz.Şunu kavrayalım; farklı olmamız eşit olmamıza aykırı değil.
Olgunlaşmış sevgi
İdeal aşkın tanımı nedir?
- Aşkı bilim adamları değil, yaşayan çiftler belirler. Ne kadar süreceğini de kestirmek mümkün değildir. Ama şunu söyleyebiliriz: Aşk dediğimiz şey eninde sonunda aşk olarak kalmaz. Niye kalmaz? İki kişi birbirine aşık olduğunda 100'lük skalada en tepeden başlamış oluyorlar. Aşk demek 100 demek. Daha yukarı çıkma şansımız yok, aşağı inmeye mecburuz. Bunu bir kere kabul edelim. Aşkın sonsuza kadar sürmesi gerekmiyor. Onun yerini çok daha önemli bir duygu alıyor: Olgunlaşmış sevgi. Aşkın ömrünün ne kadar olduğu bizim birlikteliğimizi belirlemiyor. Aşkın süresinden çok, aşkın neye dönüştüğü önemli.
Ya evlilik?
- Ne diye insanların yüzde 98'i yüzde 50 yürüyen bir işe yatırım yapıyor? İki evlilikten birisi boşanmayla sonuçlanıyor. Hiçbir akıllıca yatırımla bağdaşmayan bir şey bu. Öte yandan evliliğin gerçekten sanatsal bir yanı var. Evliliği şöyle tanımlıyorum; rutinin içinde mutlu olma sanatı. Ama rutin bir hayat sürmek her zaman mutsuz olmak demek değil, aynı zamanda emniyette olmak demektir. Bu rutini sürprizlerle keyifli hale getirmek mümkün. İnsanlar evliliklerine küçük keyifler kattığı takdirde evlilikleri daha uzun sürebilir.
Bdv de geçmiş konular içinde gördüğüm bir yazı bu.Size belki bir katkısı olabilir düşüncesi ile alıntıladım.Allah huzur ve mutluluk versin hepimize inşallah.
Çok tatlısınızKendi işiniz varmış ya neden iş yok
Yani iş özel bir diploma gerektirmiyorsa öğretsinler sen de çalış
İçinde ol hatta kasa varsa otur hesabı tut vs vs
O zaman hemen daha çok Zaman geçirir hem iş muhabbetine de dahil olacağın için sıkılmazsın
Çok tatlısınızAma eşimin işi benim yapabileceğim bir iş değil kadın işi değil yani açıkça diyemiyorum kafayı sıyırır im o derece bana uymayan bir iş var diyim çocuk gelişimi mezunuyum ben aslında daha gelişkin bir yerde yaşasaydım güzel bir mesleğim olucakti hep bu yaşadığım yer köreltti beni pis dedikoducu bir yerdeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?