- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
- Konu Sahibi Suluportakal
-
İşte hep Bu sorularla cebellesiyorum hep böyle mi olucak diyorum. Ayrılırsam mutlu olabilecekmiyim soruların arasında bogusmaktan yoruldum sizlerle paylaşmak istedim.Eşinizle bu şekilde bir ömrü geçirebilir misiniz? Bu soruyu sorun kendinize, suya sabuna boşanmak elbette doğru değil ama bir ömrü de bile bile mutsuz yaşamak ne kadar mantıklı.
Şuan çocuğunuz yok ve olmuyor ama zaman geçtikçe, yaşım geçiyor diye çocuğunuz olsun isteyeceksiniz yada eşiniz isteyecek. Hepsini düşünmek lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bende bunu kabullenemiyor um param var ama mutsuzum istediğimi alıyorum alışverişte ama huzurlu giyip kulanamadiktan sonra bir anlamı olmuyor diyorum ki askere gitmeden önce gezmeye gidelim istese bir gün vaktini ayırır bana tartışıyoruz sürekli. Arama huyu asla yoktur genelde ben arıyorum eğer aramız iyiyse kapıyı açar açmaz aşkım diye diye hitap eder öper sabahları çok erken gidiyor mesela öper ben uyuyrken mutlaka ama kavgaliyKen canavara dönüşüyorÇok çalışması bahane olamaz bence. Bazen maneviyat olmadıktan sonra maddiyat hiçbir işe yaramıyor. İlgi gösterecek adam yine fırsatını bulur. Günde kaç kere arıyor mesela seni? Akşam eve geldiğinde sarılıyor mu, öpüyor mu?
Yok ben altınları bozdurup nakit olarak hesabıma yatıralım die verdim eşimin eline onlarında borcu varmış rızam olunmadan gitti yani çok pişmanım saflığıma denk geldi ödeyecem alacam diyor ama biraz zor alır gibime geliyor canımı sıkıyor buda. Aşık değilim artık kesinlikle sadece alışkanlik var seneler olduğu için oda çok teşekkür ederim cesaret verdiğin içinsatmadıysa inşallah kesinlikle al altınını bırakma onlara.benim bilerzikler benden habersiz satıldı.hemen sor bence eşine altınlarını.belli olmaz seninkilerde yenmiştir belki gizliden umarım öyle olmazda.eğer çok aşık değilsen arada sevgi saygı bittiyse çocukta yok dikkatli adım at ve oturup bence konuş baktın hala aynı çaresine bak cnm.
Sanirim insan evlenmeden önce daha pembe düşünüyor aynı evin içinde yaşamayinca gözlerin açılmıyor. Kesinlikle ama insan oğlu bir umut belki diyorİşte evlenmeden önce ne kadar geçmişin olursa olsun evlenince herşey farklı oluyor dediğimiz olay bu malesef
Size tavsiyem, ayrılık konusunda isterseniz zaman tanıyın, ama sakın sakın sakın çocuk yapmayın...
Ayrıca daha ortada çocuk yok, neden bu mutsuz hayatı kabullenip bu sekilde yaşamaya çalışacaksınız ki..
Hiç kimse eşiyle mutsuzken kendisiyle barışık mutlu bir hayat yasayamaz..
yani anlamadığım şey şuBizim ki üç noktalarda olduğu için bu şekilde dile getirdim. İşte sorunda orda biz meselelerimizi konuşarak çözemiyoruz. Ben her sorunumuzu konuşmaktan yanayım ama o tartışır ses tonunu çok fazla yükseltir apartmanimiz fazlaca duyar. İlgi yok iş kolik fazlaca ben gezmeyi seven biriyim oda asla değil bunun gibi bir sürü şeyler buda beni çıkmaza sokuyor.
Hayır sonradan değişmedi ama insan sevince görmek istemiyor bile bile mutsuzluğa gittim yani evlenince bu kadar olmaz diye düşündüm yada..yani anlamadığım şey şu
4 yıllık sevgili oldunuz ama bu adamın hiç bi şeyini mi anlamadınız?
sevgiliyken hep ortak kararlar mı aldınız sonradan mı değişti?
ilginç
ilginç dediğim şey şu, sevgiliyken ortak karar alıp sonradan sapıtması olarak algıladım o yüzden ilginç dedimHayır sonradan değişmedi ama insan sevince görmek istemiyor bile bile mutsuzluğa gittim yani evlenince bu kadar olmaz diye düşündüm yada..
İlginç olan ne ?
Aynen canım bir de evlenmeden önce o kadar asik oluyorsun ki, gözün mu görmüyor, yada gözüne mi batmiyor..Sanirim insan evlenmeden önce daha pembe düşünüyor aynı evin içinde yaşamayinca gözlerin açılmıyor. Kesinlikle ama insan oğlu bir umut belki diyor
Bence insanın gözüne batmiyor aşk bitince de böyle yipraniyor insan. Sizdemi benimle ayni durumlari yaşıyorsunuz yoksaAynen canım bir de evlenmeden önce o kadar asik oluyorsun ki, gözün mu görmüyor, yada gözüne mi batmiyor..
Bilemiyorum..
Akıl yerine kalple karar verince bunlar oluyor işte
Altınlarımın derdine düşseydim çoktan olay çıkarırdim bir kere yüzüne vurmadım bir kerede istemedim neden düşünmeyim ki adam beni düşünmüyor sinirlenince ağzına ne geliyorsa söyleyip hakaret ediyor unutulmayacak sözler diyor tabikide bende bunları düşünürum. Boşanmayi basit olarak görseydim çoktan bosanmistimzaten basit olmadığı için cesaret edemiyorum işin içinden çıkamıyorum ama sağlığımdan da olmak istemiyorum. Mesela bugün ağzıma bir lokma koymadım üzüntüden dün akşam yediğime duruyordum saçlarım 28 yaşında bembeyaz oldu mide ağrısıyla uyanıp uyuyorum suratim sivilce torbasına döndü sırtım koca koca sivilceler dolu basit konular değil yani.Sabah öperek gidiyor gelince canım aşkım diye sarılıyor ama tartışma olunca değişiyor. Bunun için mi boşanmayı düşünüyorsun.
Altınlar senin rızan olmadan bozdurulduysa eşin öder diye biliyorum ama kusura bakmada sen yuvanı kurtarmayı düşünmek yerine takıların derdine mi düştün.
Boşanıp çocuk yoksa mutlu olanlar var da bir de mutsuz olanları dinlesen. Boşanmış olmayı burada ne kadar basit anlatıyorlar.
Kocan çocuk istiyor sen istemiyorsun diye çocuk sahibi olmuyorsunuz sanırım. Eşininde çocuk sahibi olmayı istemeye hakkı var.bu konuda ben a diyorum o b diyor demen doğru değil.
Canım annen baban arkanda olsun ama bir şeyi unutma baba başka eş başka. Böyle basit konularla evlilik bitirmeyi düşünmek doğru değil.
Bizimde tam tersi aile yapilarimiz geleneklerimiz goreneklerimiz herseyimizi aynı ama karakterlerimiz farklı. Mesela daha yenice eşime doğum günü supriz yaptım ama o günde beni ağlatmayı üzmeyi başardı. 7 senelik birlikteliğimiz var bir kere bana hediye almisligi yok doğum günümü msjlari zoraki kutlar bense ısrarla doğum günümü kutalmayan adama hep supriz yapar hediyeler alırım. Bende bunu istiyorum ama olmuyor ne yazık ki artık o kadar yorgunum ki ne hevesim nede isteğim kaldıŞöyle söyliyim. Eşimle farklı kültürlerimiz var, farklı siyasi görüşleri, farklı aile yapılarımız var. Yanı aslında en temel seylerimiz farklı, hayata bakış açımız. Zaman zaman bu konularda cok zor donemler gecirdik. Ama biz beraber cok güzel vakit geciririz. Beraber film izleriz, yemek yaparız, çay kahve içeriz muhabbet ederiz, gezmeye gittiğimizde cok eğleniriz. Tatil planları yaparız vb. Peki size şunu tavsiye etsem, biraz kocanıza suprız yapsanız. Mesela biraz da cinsel hayatınızda ilgili cilve falan yapsanız. Şaşırır belki farklı hisseder. Ne biliyim bir gün ona özel bir sofra kurun baska bir gun yeni bir gecelik giyin. Bakalım size ilgisi ne olcak. Sizden farklılıklar gorunce belki o da farklılasır veya şaşırır ilgisi değisir
ben sizi çok iyi anlıyorum. bu insanı cok yıpratıyor. yalnızlığa sürüklüyor. çevreniz de gidip gelebileceğiniz komşu arkadaş esinizin akrabalarından vs.. birileri var mi ? varsa onlarla vakit geçirmeye çalışın. en azından eşinizle olan bu durumunuzu paronayak oalcak dereceye getirip kafaniza takmazsiniz.Yani genel olarak herşey de ben bir şeye A diyorsam oda B diyor. Ben hassas biriyim mesela oda aksine sert bu aralar ilgisiz hiç izin günü yok vakit geçiremiyoruz evde sohbet muhabbet olmuyor bunun gibi sıkıntılar
aktiviteden kastınız nedir mesela. o belki başka bir seylerden hoslaniyordur. ortak noktayi bulsanızAynen mesela 2 3 ay olmuştur beraber bir aktivite yapmayalı eşimle ben çok seviyorum o hiç sevmiyor bişeyler yapalım dediğim de bugün çok işim var ısrar ettiğim de tartışmaya dönüyor ve ben gezme manyağı oluyorum. Bir konuda tartışırken onun düşüncesinde aksini iddia ediyorsam sertleşme başlıyor kötü konuşuyor çok uzun olur detayali anlatmadım aslında sizi yormak adına
Var evliliğimin ilk yıllarında baya sosyaldim ama yaşadığım üzüntü artık içime kapanmama sebep oldu istemsizce çok şükür sürekli görüştüğüm komşum var onunla dertleşiyorum. Annem yaşlı ve üzüntüyü kaldıramıyor artık bir evlat kaybetti o yüzden onunla bişey paylaşamıyorum hemen kendini kaybediyor üzüntüdenben sizi çok iyi anlıyorum. bu insanı cok yıpratıyor. yalnızlığa sürüklüyor. çevreniz de gidip gelebileceğiniz komşu arkadaş esinizin akrabalarından vs.. birileri var mi ? varsa onlarla vakit geçirmeye çalışın. en azından eşinizle olan bu durumunuzu paronayak oalcak dereceye getirip kafaniza takmazsiniz.
ailenizden uzakta mi yaşıyorsunuz bu arada.O kadar haklısınız ki şuan kendi ayaklarımın üzerin de durabilseydim emin olun çok daha cesaretli olup yaşadığım yeri terkederdim. Çocuğum istesem de olmuyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?